Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysusia

Moge isc w bialej bluzce na pogrzeb

Polecane posty

Gość sysusia

jesli nie jestem rodzina ze zmarlym?

Gość koiko
mozesz,ale troche glupio Ja bym nie poszla..

Gość to jaaaaaaaaaaaaa
nie wypada raczej ale kto sie tym przejmuje....

Gość a ze doktora uczonego
wypada nalozyc odsiwtne ubranie a pod takim rozumiemy rowniez biala bluzke:) spodnice ciemna albo spodnie. nie wypada zegnac zmarlego ubrana jak na randke:O z klasa

Dla mnie powinno się chodzic na pogrzeby w kolorowych i pstrokatych kolorach, z orkiestra i flachą. Czysta hipokryzja te ciemne ciuchy. W końcu zmarły spotyka sie ze stwrcą i trafia do lepszego świata a durne katole sie smucą - hipokryzja

Gość sysusia
do tego czarna spodnice albo spodnie to jest matka mojego przyjaciela wiec pokrewienstwo zadne

Gość gryczka
Dokładnie. Nie ma żadnego obowiązku ubierać się na czarno, ma być elegancko, w sposób stonowany i tyle. Moja Mama była niedawno na pogrzebie swojej ciotki, w największe upały. Założyła długą czarną spódnicę, bluzkę i czarny kapelusz, żeby oczy osłonić przed słońcem. I co?... Gotowała się w czerni jako jedna z nielicznych osób. Nawet bliższa rodzina nie była na czarno, bo uznali, że byłoby im zbyt gorąco. Jeśli do białej bluzki założysz ciemną spódnicę lub spodnie (niekoniecznie czarne) i zakryte ciemne buty, to będzie całkowicie w porządku.

Gość a ze doktora uczonego
uczestniczac w takich uroczystosciach powinnismy ale pewnie ze nie musimy przestarzegac tradycji a ona jak wiemy i wynieslismy to z domu wrecz nakazuje odswietnosc. to jest nasz ostatni pozegnalny gest, jak mozna smutek i refleksje polaczyc z ekstrawagancja:O biala bluzka, ciemny dol:)

Gość biala odswietna bluzka ok
pod warunkiem ze na to ubierzesz ciemny żakiet ale w taki upal to odpada wiec darowalabym sobie biala bluzke

to jakiś przymus z czarnym żakietem? przecież biała góra+ciemny dół+eleganckie buty jest jak najbardziej odpowiednie. Po co żakiet? to nawet nie jest bliska rodzina, z tego co mówi autorka

Oczywiście że wypada, nie przejmuj się... a powody do komentarzy otoczenie zawsze sobie znajdzie, jeśli ktoś idzie na pogrzeb oglądać ciuchy innych a nie pożegnać zmarłego albo wspierać jego najbliższych... To jest elegancki, stonowany strój, jak najbardziej na miejscu.

Gość gość
Jak najbardziej wypada biała bluzka i ciemny dół, tym bardziej, że to nie jest nikt z rodziny.