Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

kiedys dzieci kredę jadły, na podwórku czy tam na polu zalezy kto jak używa zwrot - w piaskownicy same sa brudy i zarazki - co ta Reni na to by powiedziła. I nic sie dzieciom nie działo. teraz każa chuchac dmuchąc - o nie . to dopiero jest porazka dla nas i dla naszych maluszków.

udalo mi sie z tym folderem:)

Stylowa--:). Pamiętam z pierwszym synem miałam podobnie. Oczywiście teraz cała rodzinka życzyła mi dziewczynki, ale ja przeczuwałam , że będzie syn, ze względu na ten kształt brzucha :) Eni-- a z tego najśmieszniejsze jest to, że nie jem słodyczy. Od początku ciąży zjadłam może 2 czekolady i z 3 pączki. Wydaje mi się, że teraz nie jem dużo. Ale przez pierwsze 4 miesiące to jadłam nawet dwa obiady, w pracy i w domu. Cały czas chodziłam głodna:) A waga szła w górę :) Co do zwolnienia--nie szalej. Też nie wyobrażałam sobie siedzenia w domu. Niestety w grudniu i styczniu miałam za dużo pracy i teraz nie siedzę , a leżę. Gdybym mogła cofnąć czas...Także oszczędzaj się.

Dziewczyny przeciez nawet jak są zwierzęta w domu to ile razy się będzie zdażało że dziecko będzie jadło razem z psem czy kotem. U mojej znajomej sąsiadka ma córę chyba 2-3 latka i ta mała potrafiła psią sucha karme jeść i nic jej nie było. Więc nie ma co sterylnie chować. jesli chodzi o te farby to przecież nasze szkraby będą chodziły do przedszkola czy żłobka a tam są ściany malowane zwykłymi farbami, więc nie ma co wydziwiać.

eni- ja tez tak sie wychowalam w piaskownicy, ze zwierzetami na roli troche bo babcia miala zwierzeta i nie mam alergii i przynajmniej dziecinstwo wspominam wspaniale i wsrod natury bo mieszkam przy lesie i do jeziorka blisko:) chce zeby moje dzidzie tak samo wspominaly jak ja.

no własnie ...x... - i nic nam nie było. Moja Karolina huśtając sie na huśtawce włozyła ręce z lizakiem do buzi - pamietam jak dziś bo panikowałam co to bedzie . I nic żadnej żaby czy uczulenia na języku. Nic.

Właśnie wrzuciłam na @ zdjątka małego z 19 i 25 tyg:)

kropuniaaaaaaaaaaaa - tak potocznie mówia lekarze u nas. żaba czyli cos na czyms.......hihihiih

penelopa kruz mi bardziej sie podoba ta za 42zl:)nie jest taka dzika heheh

Eni - dokładnie tak jak u Ciebie okazało się też u mnie. Doktor powiedział że tak czy siak każde upławy trzeba sprawdzić i skonsultować z lekarzem więc powiedział że dobrze,że przyjechałam.:) Szyjka w normie i to najważniejsze :) ustaliłam już że od Marca idę na L4, poinformowałam szefa o tym fakcie. i już mi lżej. Lecę nadrobić te 3 strony, które naskrobałyście i postaram się poodpisywać:)

Lorien ale słodziak - patrzy na Ciebie. Penelopa- chyba z tego 1 linka cos bym wybrała. Ale to na jedną ściane (strone ) czy na cały pokoik????

Eni a jak słodko macha do nas rączką na filmiku z 3d:) To taka pamiątka na całe życie:)

kropeczko- sople i snieg to ulubiony moj przysmak byl hehe:P cv- ja niestety nie moge otworzyc Twoich zdjec, za duzeee sa. lorien- ale piekna twarzyczka:) ja tez mam dwa juz zdjecia twarzyczek ale tylko synka bo cora ciagle dupka tylko:P penelopko- mi sie podoba jedna i druga:P nie wiem ktora bym wybrala:P

Penelopka ta z pierwszego linku bardziej mi sie podoba

hej kochane!dziekuje za miłe słowa pocieszenia!powiem wam od razu mi lepirj mam nadzieje zebabelek nadrobi wszystko i bendzie duzy chłop z niego. kropeczko ja tez sie martwiłam osłabionymi ruchami i tak naprawde dalej sie martwie mimo tego ze lekarz mi powiedział ze jak sie rusza 10 razy na dzien to ok.i faktycznie jak sie wczoraj wieczorem rozkopał to ta norme pobił kilka razy.mam nadzieje ze obudza sie w koncu te spiochy w naszych brzuszkach!

x Teraz juz jestes dobrze zdjecia robilam lustrzanka i calkiem zapomnialam o zmiejszeniu.

A jeszcze do tematu dzzieci i ich ochrona to ja mam negatywny dla mnie przyklad w rodzinie. Corka brata ma 9 lat i jej mama do tej pory nie wrocila juz do pracy tylko ciagle jej naskakuje. Wiecie mnie ona przeraza bo jak przyjezdzaja to ona nawet wozi swoje sztusce i kubek bo boi sie zeby ta mala czegos nie zalapala. Na kapiel w jeziorze jej nie pozwala bo zarazki itddd.. straszne a ta mala hmm nie lubie jej troche bo meczy moja kota jak przyjezdza ale ciagnie do zwierzat np. do mojego kota a mama od razu podaje jej jakis plyn do rak dezynfekujacy:P

X tragedia ja bym nie mogła tak sterylnie chować. A jak Ona do szkoły chodzi nie choruje??

x masakra ja tez bym nie mogla tak wychowywac tak dziecka to juz sobie wyobrazam ze zima na spacerki nie chodila bo za zimno pewnie:) A teraz ona juz taka duza powinna sie powoli uczyc jak zyc w swiecie a nie ciagle pod skrzydlami mamy i taty. A kruszynka nigdy nie bylam:) 62kg przed ciaza a teraz 70kg a wzrost 170cm wiec raczej norma. Ty masz dwupak i to ty jestes raczej drobniutka:)

Penelopa-tapeta z 1 linku:) ...x... witaj,wyspana dzisiaj?Popieram Twoje mysli na temat wychowywania dziecka-tak robiłam z córeczką-to że podniosła cos z ziemi i wzięła do buzi nie przerażało mnie drastycznie. Moja córeczka jest teraz strasznie zdrowym dzieckiem,a czas chorowań -przedszkolny ma za sobą Julietta pocieszasz mnie z tym kształtem brzucha,bo mnie powiedziano tylko raz ,że to syn,nie miałam dodatkowego potwierdzenia Potem wejdę na poczte poogladać wasze brzuszki,a teraz lecę do lekarza,dziewczyny trzymajcie kciuki za moje powodzenie,pliiss:)

stylowa trzymam kciuki mocko:) odezwij sie jak juz bedziesz po :)

lorien- o dziwo nie choruje i oczywiscie te zaslugi przypisuje sobie moja szwagierka:P ja tam sie z nich smieje jak to widze i ona juz teraz probuje mnie "uczyc" swoich teorii ale ja ucinam te rozmowy. cv- wymiary mam prawie takie same:) ja przed ciaza 61 a teraz 69 przy wzroscie 175cm:) na poczcie sa zdjecia jak jeszcze nie bylam wielorybem:P

ja będe wielorybem. Ale Dukan mnie uratuje z tonącej tratwy. buhahahhaha