Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Little Secrettt- oczywiście kochana :) A ja mam od razu więcej energii i lepszy humor jak zjem sobie arbuzika czy jabłko :) A ja dzisiaj standardowo pewnie omlet na śniadanie, a obiad pierś z kurczaka i warzywka (robię 5/5). Pozdrawiam

witajcie coś u mnie kiepsko bo waga od wczoraj urosła mi 0, 8 kg, heheheheh ale tak musi być!! nie mam pojęcia... ale tak ogólnie to dobrze się czuję,

Dziewczyny kupiłam sobie dzisiaj OTRĘBY GRANULOWANE ZE ŚLIWKAMI firmy KUPIEC. Są pyszne, można je dodać do jogurtu, mleka itd. Dla mnie to super rozwiązanie, bo zwykłe otręby mi nie smakują ( jak trociny), a te są jeszcze ze śliwkami, więc to dobre na problemy z wypróżnieniami.

Gość krystek 13
witajcie u mnie dzis dzien 5 fazy I i - 3 kg :) na sniadanko makrela wedzona, pozniej jogurt owocowy 0%, kawusia z mleczkiem i niebawem jajecznica; pozniej znow rybka no bo dzis piatek :) pozdrawiam

czesc kochane :) u mnie waga dalej psikusy robi i skacze jak oszalala :) ale licze na to, ze z czasem wszystko sie ustabilizuje za to moj mezulek chudnie jak szalony- po dwoch dniach prawie 3 kg mniej- pozazdroscic :D trzymajcie sie cieplutko :* milego dzionka

Gość anitka 1203
A ja dzisaj jajecznica na sniadanie na szynce obiad dorsz pieczony w piekarniku pozniej jogurt bez cukru i bez tluszczu owocowy a na kolacje serek wiejski ale 3% bo 0 nie znlalazlam i pije herbate czerwona i zielona a od jutra warzywa ;)

witacie, wiem jak to jest z wagą czasami stoi jak zaczarowana, ale co tam dziś 5 ty dzień fazy uderzeniowej a mam mieć ich 10 więc jeszcze wszystko przede mną::)))) biegałam wczoraj po sklepach szukałam chudych serków typu twarożek wiejski i niestety tylko 3% ma serek z Piątnicy, a myślałam że znajdę jakieś inne::(((( pozdro

witacie, wiem jak to jest z wagą czasami stoi jak zaczarowana, ale co tam dziś 5 ty dzień fazy uderzeniowej a mam mieć ich 10 więc jeszcze wszystko przede mną::)))) biegałam wczoraj po sklepach szukałam chudych serków typu twarożek wiejski i niestety tylko 3% ma serek z Piątnicy, a myślałam że znajdę jakieś inne::((((

Little pije cole light,kawe,herbate gdzies okolo 1,5 litra płynów dziennie.Dzisiaj koncze pierwszą gaze i jutro zwaze sie.A jak wasze samopoczucie dziewczynki?

Gość anitka 1203
dziewczyny czy skrobie kukurydziana moge uzywac w II fazie bo bym sobie zrobila nalesniki? bo juz nie mam pomyslu na obiad;/

Możesz spokojnie używac skrobii albo mąki.Lepsza skrobia aled ja używać będe mąki,bo skrobi nigdzie nie mogę kupić

Hej. Ja dzisiaj pozwoliłam sobie na trochę więcej owoców. Zjadłam śliwki i brzoskwinie , ale jakichś specjalnych wyrzutów sumienia nie mam, bo to same witaminki. Ciężko mi jest odmówić sobie czegoś, co niesie za sobą same korzyści (szkoda, że Dukan zakazuje). Waga raczej stoi, zobaczymy jutro. Ale z moimi zaparciami jest o wiele lepiej po tych śliweczkach i jogurcie z otrębami i suszonymi śliwkami ( kilka razy w kibelku) :) Mam za mało ruchu, mieszkam blisko morza, pogoda okropna, siedzę całymi dniami w domu. Od jutra jakieś brzuszki, rower, cokolwiek. Trzeba "pomóc" diecie. Hehe :D Właśnie.. a z jakich województw jesteście dziewczyny (już o miasta nie pytam:P )? Dobranoc:*

Gość poziomka_bb
witam dziewczyny:* przed chwilą zjadłam pół makreli, bardzo pozno chodze spac wiec zdaza mi sie cos przekasic poznym wieczorem , czy to moze miec wplyw na niska utrate wagi??? ale z tego co czytalam to w tej diecie mozna jesc o roznych porach.... prosze o odp :) pozdrawiam serdecznie:*

Hej! Długo sie zastanawiałam żeby do Was dołaczyc, mam nadzieje że wspólnie się uda w końcu "w kupie siła" :) byłam na Dukanie, jakieś 2 m-ce temu ale nie dałam rady a juz było dobrze (i dlatego potrzebuje porządnego wsparcia) . Ostatnio postanowiłam że będe się odchudzać z narzeczonym, byłoby ok, gdyby nie to, że przed każdym jedzeniem słyszałam "kochanie czy możemy to zjeśc?", "kochanie, czy dieta nam na to pozwala?", "kochanie, jeszcz ogórka na pierwszej fazie!!" i szczerze raz, drugi się zezłościłam na niegi i odpiuściłam :) teraz mu nic nie powiem :) będe na diecie, będe gotować Diukanowe jedzonko dla siebie i dla niego a on nic nie będzie o tym wiedział :) więc mi łobuz nie będzie przeszkadzał i psuł planu :) zaczynam od rana :)

Witam wszystkich. Dziś mam 6 dzień diety i zastanawiam się czy dalej kontynuować fazę I do dnia 10 czy przejść już do fazy II ????

Cześć dziewczynki :).Dzisiaj przeszłam na II fazę po 8 dniach uderzeniówki.Schudłam 3 kilo,ale od 2 dni czuję się jakaś pełna i nie wiem czemu.I mam zastój wagowy.Straszne ale lepiej żeby wolniej spadała bez jojo.Dzisiaj zjadłam małe podudzia,pomidorki i kefir,cierpie na brak apetytu.ewelka_rewelka zapraszamny do nas ,w grupie rażniej.Klementynkah jestem z dolnośląskiego dokładniej Legnicy a studiuję w Łodzi.

Cześć dziewczyny. ewelka_rewelka- witaj :) poziomka_bb- nie wydaje mi się, żeby miało to wpływ na zastój wagi, może spróbuj parę dni jednak jeść wcześniej, może akurat waga zacznie spadać. proteinka***- to zależy, czy chcesz schudnąć szybko. Jak tak to możesz pociągnąć do 10 dnia (niby to pozwala schudnąć szybciej- na moim przykładzie widać, że nie bardzo...). Jeśli czujesz się dobrze i nie masz wielkiej ochoty na warzywa to ciągnij do 10 dnia. :) A ja dzisiaj niestety zjadłam schabowego z surówkami. "Teściowa" robiła obiad, miałam sobie ugotować pierś zamiast smażonej i zapomniałam, bo wziełam się z ukochanym za przemeblowanie. Więc zjadłam już tego schabowego. Trudno. Ja jestem z pomorskiego :)

Ja własnie jem snaidanko (niestety w pracy) serek wiejski z jogurtem greckim light, szczyptą soli i ziołami do tego zielona herbata :) jak dla mnie pycha :)

Gość anitka 1203
a ja dzisiaj serek bialy z pomidorem i ogorkiem tylko nie wiem wlasnie na ile ja sobie moge pozwalac z tymi warzywami :) a teraz popijam zielona herbate

Gość ewelka_ewrwlka
anitka 1203 - jeżeli jesteś w fazie PW warzywa możesz jeść do woli, oczywiście tylko te dozwolone przez Dukana :)

Gość anitka 1203
raaaaany jakie pysznosci na tej stronie :D:D tylko wiekszosc produktow mi brakuje :/ musze sie wybrac na zakupyyyyy

Cześć. A ja robię jednak 7/7 :) I oczywiście codziennie jakiś owoc, bez tego się nie obejdzie:) Spodnie coraz luźniejsze... Wytrwałości dukanki! :* ahaa.. nie będę się ważyła przez kilka dni i zobaczymy :) Ja dzisiaj jogurt owocowy 1,5 % tł. z otrębami granulowanymi ze śliwkami, na obiad tortilla - tzn. sam środek tortilli bez sosu oczywiście. Same warzywka i mięsko w środku -pierś z kurczaka, nie jakieś tłuste. Aha no i robię brzuszki wieczorami. Miłej niedzieli :*

hej kobietki :) ewelka_rewelka masz racje ta strona jest super- sama juz od paru dni korzyustam z tych przepisow i sa pyszne :) dziewczynki trzymajcie sie cieplutko i milego popoludnia :* a tak a propo -1kg znowu- az nie mage uwierzyc :D

witajcie dziewczyny ile nowych postow, nie nadazam u mnie dzis 1 dzien II fazy; do tej pory po 5 dniach uderzeniowki - 3 kg wczoraj byla impreza urodzinowa moja i cory wiec sie objadlam wegli ze hej, ale ten dzien wykreslam i dzis robie kolejny dzien wedlug planu :) oczywiscie dzis bez wazenia :) jajecznica na sniadanie- niech sobie moj zoladek trawi to bialko i moj tluszczyk; duzo czystych bialek troche warzyw :) pozdrawiam wszystkich; mam mega motywacje dzieki temu ze tak duzo juz schudlam w tak krotkim czasie( w sumie 6 kg w ciagu 3 tyg :) )

proteinka- nie ma sensu meczyc sie z uderzeniowka 10 dni jesli nie masz wiecej jak 20 kg do zrzucenia ; mysle ze 5 dni to w sam raz :) poziomka_bb- piszesz ze tak wolno chudniesz, tzn ile? pomietaj, ze jestes po immej rygorystycznej diecie, a nie masz wiele do schudniecia, wiec to wszystko moze sie skladac na efekt obecny :) klementynkaAh- gratulacje, juz niedlugo bedziesz musiala wybrac sie na zakupy do odziezowego :) chociaz co rusz piszesz o jakis tam grzeszkach kulinarnych ;) owoce sa zdrowe, fakt, ale nie tak jak sie zdaje; rozmawialam o tym chociazby z kolega sportowcem. one poprostu maja duuuzo cukru, dlatego sa zabronione w I i II fazie diety :)---- dla tych co chca szybko chudnac :)