Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Gość anitka 1203
jak sie chleb mogl rozlac jak otreby i jajo plus ser wychodzi takie ciasto i do tego sztywne bialka i delikatnie mieszac mi wyrosl i bardzo dobry.. ja dzis musialam zgrzeszyc............ a teraz mnie trafia bo ciotka mi wmusila doslownie galeretke z owocami i bita smietana plus rodzynki ;;/ juz nigdy nie zjem nic niedozolonego

Gość anitka 1203
pewnie witamy proteinka i zyczymy wytrwalosci :)

anitka 1203 - ja robiłam z tego samego przepisu -nazwany był bułeczki dukanowe. Więc uformowałam takie bułeczki i się rozlały po całej blaszce. Może źle coś zrobiłam-nie wiem. Tak czy siak w smaku paskudny. proteinkad - witamy :) Isiaczek1989- oo, ja jeszcze się zastanowię jaki system wybiorę :)

cześć dziewczynki :) .Dzisiaj bez grzeszków,koniec z pokusami !!!.Jednak stanełam na wadze pól kilo do przodu ale zleci szybko :).Mam już serdecznie dosyć piersi z kurczaka i jajek.Eh zazdroszcze niektórym,ze sa juz w 2 fazie i mogą jeść warzywa.U mnie dzisiaj dzień mija szybko,mam duzo nauki.Także siedze w książkach .Proteinka witam Ciebie.Nie martw się ta na tej diecie napewno ci uda się.Głowa do góry :)

KlementynkaAh no ja juz na fazie drugiej, wiec musialam sie zdecydowac jak ja zorganizowac :) proteinka *** tym razem uda sie napewno :) ja tez mialam problem by zrzucic kg a teraz leca niewiadomo kiedy :D

Gość anitka 1203
a faza druga polega na tym ze 5 dni jem warzywa razem z proteinami a nastapne 5 dni same proteiny??

Gość anitka 1203
a ktore zestawienie jest najlepsze do tracenia wagi czy obojetne?

Gość anitka 1203
hmm no wlasnie..1/1 jest chyba najlepsze bo sie nie teskni za warzywami ale nie wiem czy takie dobre

Ja stosuje 5/5 ale tylko dlatego,że mam dużo do zrzucenia. Gdybym miała mniej byłabym na 1/1 bo jest zdecydowanie fajniejszy i nie odczuwa się braku warzyw.

Gość krystek 13
wg ksiazki, jesli masz do zrzucenia wiecej jak 10 kg to lepiej jest robic 5/5 :)

Gość anitka 1203
dziekuje bardzo :) a co z jogurtami pitnymi bo kupilam sobie dzisiaj truskawkowy 0tluszczu to moge go jesc mimo ze truskawkowy? bo bym sobie kupowala codziennie

Gość krystek 13
cyt : ,, chudy nabial o owocowych smakach jest dozwolony w umiarkowanej liczbie( dwa razy dziennie), jednak ci, ktorzy pragna od razu uzyskac piorunujace efekty kuracji, powinni go unikac w fazie uderzeniowej" :)

U mnie masakra, dziewczyny. @ mi się kończy, dziś 10 dzień fazy 1, stanęłam na wadze wieczorem a tu tyle ile było, czyli tylko te 3,5 kg mniej (tak samo jak ważyłam się w 4 dniu, a teraz jest 10 dzień!!!!!!!!) I się lekko mówiąc wkurwi*am, bo robię wszystko zgodnie z zasadami, więc skąd ta waga. Trochę niemożliwe, żebym w ciągu 4 dni schuda 3,5 , a w ciągu 6 nic :o . Mam nadzieję, że to ten zastój wagi, który z jakichś tam przyczyn może być albo kończąca się @. Ogólnie jestem zła. Grrr... Dobranoc.

klementynkaAh- chodzi o to, ze faza I nie moze trwac zbyt dlugo; jesli nie widzisz juz spadku wagi to czas na faze II. :) Dukan pisze, ze optymalny czas pierwszej fazy to 5 do 7 dni. jutro znajde ten fragment... takze startuj z II i chudnij dalej, powodzenia

ja tez stosuje 5/5 a wiec dzis juz drugi dzien jem warzywa,pyszne ogorki i pomidory,a na jutro kupilam sobie kalafiora:-) waga narazie stoi,ale jestem pelna nadziei:-) a chlebek wyszedl mi REWELACYJNY!!!

Gość anitka 1203
margoev2 a robilas chlebek z tego przpeisu co dalam? . to mysle ze 1 jogurt dziennie nie zaszkodzi ;) a ja mam najlepiej bo sie wcale nie waze haha dzis dzien 7 :D po co mam sie denerwowac ze nie leci waga ;)

Gość poziomka_bb
Witam wszystkie proteinki :* mam pytanie czy można jeść serek homek waniliowy??

Hej!! Nie bylo mnie troche ale wyjezdzalam i nie mialam zupelnie czasu zagladnac:)U mnie dzisiaj 9 dzien fazy 1....jest ok:)Nie wiem dostalam strasznie duzo pozytywnej energii na wyjezdzie bo wszyscy zauwazyli ze mnie ubylo:)Jedna kolezanka to nawet stwierdzila ze jakos sie zmienilam...i tak przez kilkanascie minut sie zastanawiala co jest i wokoncu wpadla ze to spadek wagi bo wygladam inaczej:)Tak wiec dietuje dalej z tym ze chyba z mega wiekszym zapalem niz poprzednio:) Klementyka- moze to bcy wina @...pozatym wez pij duzo zielonej herbaty ona jest bardzo dobra na zastoj wagi.

Witam wszystkich. Dzisiaj mój 2 dzień proteinowy. Oby wytrzymać chociaż 5 dni a później druga faza. Ale wolałabym wytrzymać na samcy proteinach 10 dni. Ile się chudnie w I fazie?

hej dzien 2 faza I proteinka, jestesmy na tym samym etapie :) dzis - 1kg dziewczyny, dukan pisze aby sie wazyc zwlaszcza w I fazie, bo spadek wagi jest najwiekszy w stosunku do czasu i to ma dac nam energie pozytywna do kontynuowania diety :) dlugosc fazy I zalezy od tego ile chcesz zgubic : 5 dni, jesli chcesz zgubic 10-20 kg 3 dni jesli ponizej 10 kg 1 dzien jesli mniej niz 5 kg cyt ,, faza ta moze, za zgoda lekarza, dojsc do 7 a nawet 10 dni, pod warunkiem, ze bedziemy duzo pic" czyli nie ma sie co katowac 10 dni- faza uderzeniowa inaczej ataku to faza zaskoczenia dla organizmu :)

Gość anitka 1203
krystek 13 a w ksiazce pisze ze mozna jesc ile sie chce ;D :D? no ale nawet glupi jogurt owocowy wiadomo ze cukier zawiera a co np ze sledziami czy mozna je jesc? bo one sa w roznych marynatach czy te z octu

Gość poziomka_bb
proteinka i krystek 13 :* ja rowniez dzisiaj mam drugi dzień :))