Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Miałam błąd w stopce :) Nie podchodzę do diety tak rygorystycznie,bo mam czas na odchudzanie.Nie muszę szybko schudnąć. Dzięki temu czuję się lepiej. Staram się powrócić cały czas do diety,sprzed urlopu,gdzie w ogóle nie grzeszyłam,ale strasznie mi ciężko. Ponieważ uwielbiam owoce,postanowiłam,że raz na 10 dni, w pierwszym dniu P+W po prostu zjem sobie owoce. Owoce nie mają dużo kalorii więc mi tak bardzo nie zaszkodzą, najwyżej mój spadek wagi opóźni się o parę dni. Myślę,że najważniejsze jest też nastawienie. Ja po prostu wiem,że prędzej czy później schudnę,dlatego się tak nie katuje. Oczywiście moim celem jest przeprowadzać dietę bez grzeszków i do tego dążę i wiem,że kiedyś mi się to uda :) Moje obecne postanowienie,to jutro ostatni dzień z grzeszkami i potem 9 dni bez grzeszku. A potem zobaczę czy skuszę się na ten owoc w 10 dniu czy wytrzymam. Dla mnie dużym wyzwaniem teraz jest wytrzymać te 9 dni jedząc tylko to co dozwolone,ale nie poddaje się. Kiedyś mi się uda :)

A i jeszcze jedno. Taka rada od siebie z własnego doświadczenia zaczerpnięta. Nie przerywajcie diety. Jeśli zjecie coś niedozwolonego,nie przejmujcie się,kontynuujcie dalej dietę. Jeśli przerwiecie dietę na parę dni, trudno będzie powrócić potem do diety ... Ja się męczę od 20 dni,żeby powrócić do diety i jeszcze mi się to nie udało,chociaż codziennie mówię sobie,jutro mi się uda...

Hej. weronika90 proszę :) Przepis ze strony internetowej diety dukana. LODY DUKANOWE 3 kopiaste łyżki serka homo 0% - 2 żółtka - 3 białka - słodzik - aromat waniliowy (1-2 krople) Utrzeć żółtka z serkiem i słodzikiem, dodać aromat, ubić pianę, wszystko wymieszać i włożyć do miseczek lub filiżanek/kubeczków i wkładamy do zamrażarki. Ja dzisiaj przetrwałam! :) na urodzinkach siostrzeńca nie ruszyłam niiiic :) a był pyszny tort, ciasta, sałatka OWOCOWA (aaaaaaaa! :O) itd.. Dałam radę!. A jutro obiad u cioci.. kolejna próba hehe. Ja dzisiaj zjadłam pierś z cebulą, serek wiejsk, lodyi i activię (do picia, brzoskwiniowo-jakąś,nie pamiętam, ale była pyszna). I tak się zastanawiałam,czy mogę, ale wydawało mi się, że to tylko coś w rodzaju jogurtu, więc chyba tak, a kawałków owoców mało. Karolinkaa87- brawo! 2,5 kg w 2 dni :) super wynik. Dobranoc wszystkim! :) A gdzie nasza Little Secrettt?

Gość laallalaalalaaaaaaaaaaaaaaa
hej, chcę Wam napisać, żebyście się łatwo nie poddawały w tej diecie, trzeba mieć silną wolę bo naprawdę warto, aż przyjemnie wchodzić na wagę i patrzeć jak znikają kolejne kilogramy :) Ja zaczełam odchudzać się dietą dukana od kwietnia i schudłam 13 kilo. jestem zywym przykladem że dieta działą i wszystkim polecam.

hej dziewczyny :) u mnie dzis ostatni dzien pierwszej fazy- juz cala lodowke mam warzywami wypelniona i jutro chyba na nich samych bede zyla bo juz dosc mam jogurtow i jajek :) rano jak wstane od razu na wage i pisze wam o moich postepach :) dobrej nocki kochane

Gość anitka 1203
czeeesc;) a ja dalej jakos sie trzymam tylko te jaja juz mi obrzydly :D ale miesnie mnie bola jak nie wiem ;/ dziwne planuje 10 dni pierwszej fazy :) bo wiem ze jak teraz przerwe albo nie zorbie ta jak trzeba to juz druga proba bedzie gorsza dzis dzien 5 ;)

anitka 1203 a ile teraz ważysz,ile masz wzrostu i ile chcesz schudnąć ? 10 dni protein w pierwszej fazie to dla tych,którzy chcą bardzo dużo schudnąć czyli jakieś 20 kg i więcej. Jeśli masz mniej do zrzucenia zrób max 7 dni.

anitka 1203- a ilejuz jesteś na P. ja na P bylam 10 dni zaczęły mnie swędzieć dziąsła. ale już jest ok.

Gość anitka 1203
ja mam 171 cm i 68kg i chce schudnac do 58 a najlepiej 55 zobacze jak mi bedzie szlo. dzis na proteinach jestem 5 dzien. juz mi sie nawet jesc odechciewa ale duzo pije

Gość anitka 1203
68kg to jest waga przed rozpoczeciem diety bo chce sie dopeiro zwazyc po 10 dniach

anitka 1203 - mam ten sam wzrost. Chciałabym tyle ważyć co Ty :) Powiedz mi,nie przesadzasz z tym 55-58 kg ? Przecież będziesz wtedy chuda jak patyk :) Przy takim wzroście i takiej wadze będziesz chudła wolniej niż osoby,które mają większą nadwagę. nie poddawaj się,tylko bądź cierpliwa. Nie katuj się już na proteinach. Przechodź na P+W

Cześć dziewczyny:) Dietka_ 10 kilo schudłas gratuluje i zazdroszcze :P Ja dzisiaj grzesze i grzesze,bowiem zjadłam normalny obiad: rosół,kotlet schaowy,surówka z ogórków i kilkaziemniaków. Na kolacje jogurt z otrebami i zważymy sie jutro :) Pozdrawiam

Gość anitka 1203
dzieki Dietka_ ;) ja juz tyle wazylam bo mi chodzi o brzuch mam chude nogi tylek itd;) tyyylko oponka i wystajacy brzuch;/ i chce sie tylko tego pozbyc.. a co do wagi 55kg to jest to waga normalna dla tego wzrostu tak wylicza BMI ;) ale czuje ze juz chudne moze to przez to ze sie wody pozbylam z orgaznimu bo brzuch mniejszy ale narazie nie chce sie wazyc bo jak zobacze marny 1 kg ;/ to chyba postawie na pyszna pizze i ciastko ;) wiec skoro zaczelam te proteiny ktore przy 5 dniu juz mi nie podchodza to skoncze je w 10 dniu bo dla mnie takei male grzeszki czy cos nie wchodza w gre jak sobei pozowle na kawalek czegos to coraz czesciej sobie bede pozwalac az wkoncu przestane sie odchudzac, ze mna trzeba rygorystycznie ;)

karolinkaa87 - nie waż się. Po grzeszeniu lepiej nie ważyć się następnego dnia. Rób dalej dietę a zważ się pojutrze lub za dwa dni,to nawet nie zauważysz na wadze,że grzeszyłaś :) anitka 1203 - no to inna sprawa. Wiesz jeśli chcesz tylko oponkę zrzucić,to nie lepiej stosować Ci 1/1 ? Wtedy nie odczujesz,ze jesteś na diecie a nadal będziesz dążyć do swojego celu. !

Gość anitka 1203
ale o to mi chodzi ze chce zrzucic jak najszybciej bo czeka mnie kilka wyjazdów i wesel...

Gość anitka 1203
ja wlasnie upieklam sobie chlebek ziolowy dozowlony dla fazy I pyszny nareszcie cos innego ;)

WITAJCIE WLASNIE JESTEM PO KOPENHASKIEJ, SCHUDLAM 4,5 KG :) DWA DNI OBZARSTWA PO SCISLYM POSCIE I OD JUTRA PLANUJE ZACZAC DUKANA , 167 CM i 61 KG ( CHYBA ZE COS UROSLO PRZEZ TE DWA DNI ) CEL 56 KG :)

Gość anitka 1203
chlebek macie tutaj na stronie dla mnie przepyszny http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=12&t=1380 3 kromki dziennie albo 2 i mysle ze nic zlego sie nie stanie ;) bo skladniki dozwolone a jak smakuje pachnie mniaaaaam z serkiem szyneczka pozniej sie dolozy pomidorka i ogorka ;)

Gość anitka 1203
kurcze link nie dziala juz wam daje przepis Składniki: - 3 jajka - kostka chudego twarogu ( 200 gram ) - 6 łyżek otrębów owsianych - 4 łyżki otrębów pszennych - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - zioła: bazylia, majeranek, czosnek granulowany - szczypta pieprzu i soli (może być sól cebulowa) Przygotowanie: Rozdzielamy białka jajek od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do żółtek dodajemy kostkę białego twarogu i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy mikserem. Po chwili dodajemy otręby, zioła, pieprz oraz sól i dalej miksujemy. W momencie jak składniki dobrze się połączą, odkładamy mikser i dodajemy do masy ubite białko. Ostrożnie wszystko mieszamy przy pomocy łyżki. "Keksówkę" lub wąską blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę Składniki: - 3 jajka - kostka chudego twarogu ( 200 gram ) - 6 łyżek otrębów owsianych - 4 łyżki otrębów pszennych - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - zioła: bazylia, majeranek, czosnek granulowany - szczypta pieprzu i soli (może być sól cebulowa) Przygotowanie: Rozdzielamy białka jajek od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do żółtek dodajemy kostkę białego twarogu i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy mikserem. Po chwili dodajemy otręby, zioła, pieprz oraz sól i dalej miksujemy. W momencie jak składniki dobrze się połączą, odkładamy mikser i dodajemy do masy ubite białko. Ostrożnie wszystko mieszamy przy pomocy łyżki. "Keksówkę" lub wąską blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę szkoda bo tam bylo zdjecie na tej stronie tego chlebka tu macie strone gdzie mozna brac wogole jakies przepisy http://www.dieta-dukan.pl/ i dajecie zakladke przepisy i na dole strony bedzie przepisy dla fazy I

Witam Dziewczynki:) Jestem z powrotem :) No tak, pobalowałam trochę w sobotę i dziś i moja dieta troszku się popsuła, bo na dużo rzeczy sobie pozwoliłam:) ale nie przejmuję się tym, bo w końcu sobie odpoczęłam na weekendzie:) od jutra powrót do "białkowego" jedzonka i będzie dobrze:) Muszę poczytać jak Wam idzie, ale to już jutro, bo dziś padam z nóg:) Miłej nocki i do jutra:)

Witam po krotkiej przerwie:-) dzis zaczelam jesc warzywa,mniaaammmm pomidoryz cebulka,fasolka szparagowa i mizeria do obiadu PYCHA!!! Na wadze 3kg mniej wiec chyba jest ok:-) jutro bede piekla chleb!!!

W tym chlebku jest łącznie 10 łyżek otrąb,a ponieważ max wolno 2 łyżki,to trzeba go podzielić na 5 dni. Dlatego właśnie nie piekę takich rzeczy :) Raz upiekłam,to był tak dobry,że strasznie się potem męczyłam,jak musiałam go odstawić.Ale ja robiłam z innego przepisu :)

Gość anitka 1203
wiem wiem Dietka ;) dlatego ja sobie 2 kromki dziennie jem z serem. i sobie trzymam na kolejny dzien :)a otręby tez sa wskazane w niewielkiej ilosci :)

Isiaczek- 2,5 kg w 5 dni-też ładnie. :) gratulacje anitka 1203- nie przesadzasz z tą wymarzoną wagą? :> :) 171 i 55kg (albo 58kg) to bardzo mało. Ja mam 163 i tak najcudowniej by było gdybym ważyła z 57, ale 63 też będzie ok (z tego co pamiętam jak tyle ważyłam, a to było daawno :P ). Może nie warto się tak katować :). A za chude też nie są fajne niby :) Pozdrawiam karolinkaa87- staraj się nie grzeszyć, bo te ziemniaki, rosół, kotlety- same kalorie i to w dużych ilościach. A masz dużo do zrzucenia , ja z resztą też sporo dlatego się trzymam diety. Trzymam kciuki, żeby Cię już nic nie kusiło :) Dziewczyny, a co do tego chlebka, robiłam go na początku diety, rozlał mi się po całej blaszce i wyszła z niego pizza- nie wiem czy źle go doprawiłam, ale był okropny, a tak się cieszyłam, że zjem sobie z jajkiem, czy wędliną a tu dupa bada :] Ja dzisiaj ostatni dzień samych protein. Także jutro staję na wagę, ale coś czuję, że dalej stoi w miejscu, nie wiem czemu ostatnio tak było, jem mało i tylko to co dozwolone (mam nadzieje, że to przez @). Do dziewczyn,które są już na 2 fazie. Jaki "system" wybrałyście? 1/1, 5/5 czy jakoś inaczej? Miłego dnia! :)

Gość krystek 13
Witajcie dzis zaczelam dukana. jednak kg przez te dwa dni przybyl a zatem 167 cm i 62 kg cel 56 kg dzis sniadanie: szynka z indyka( 20 g bialka) plus jogurt nat II sniad. kawa z mlekiem odtluszcz. lunch jajecznica obiad : kurczaczek kolacja jogurt podobno im wiecej protein tym szybciej sie chudnie( zuzycie energi do spalenia bialka ) :) czyli jesc byle duzo, hehe a jak wasze obserwacje odnosnie pierwszej fazy? ktos ma podobne kg do utraty?