Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaBlondynka

MAMY Z WROCŁAWIA****WROCŁAW

Polecane posty

Gość no fajnie
Zapraszam na nowe forum www.mamazjajem.fora.pl

Ja mieszkam we Wrocławiu :) No to bliziutko mieszkasz, a gdzie dokładnie może znam okolice :) Dziękuje za pochwałę biżuterii :)

Gość rudy777777
Nie jestem mamą, ale może kiedyś będę... moge dołączyć ? :)

hej jestem z okolic wrocka:) ciekawe czy topik sie utrzyma bo juz chyba na 2 podobnych pisałam i szybko topik umarł smiercia naturalna :P

stelka: podczytywalam się na majówkach kiedyś :D i teraz dopiero tu zauwazyłam, że w dacie mamy szczęśliwą 13tkę, z maja rzecz jasna :D Fajnie. może kiedyś jakieś spotkanie?

No proszę, ale się nam forum rozkręciło:) Catarinka - mieszkam między Jelczem a wroclawiem konkretnie:) Mam nadzieję że forum nam nie umrze;) Agnieszka W.- widzę że radośnie oczekujecie, gdzie chcesz rodzić??

tararara no faktycznie mamy dzieci z tego samego dnia :) no i co topik powstał i nikt sie nie odzywa???????????

Gość niewyyyspanana
napiszcie gdzie mozna we wroclawiu kupic tanie ciuszki dla dzieciaczka lub lumpexy:) ja tez jestem z wrocka, mam niunie tygodniową, tez wstawalyscie na poczatku co 2-3 godziny??

niewyspana widze że jestes zdespoerowana :):):) u mnie córka budziła się raz w nocy, a synek ten to dał popalić przez piersze 6 tyg w nocy albo budził sie co 2 h, albo obudził sie o 1 i nie spał do 4 itp, ale jak skonczył 3 miesiace to zaczął przesypiac noce :) co do ubranek to ja w sumie nie wiem bo w polsce kupuje albo na wyprzedażach a głównie na allegro, ale ostatnio przerzuciłam sie na zakupy w irlandi :)

Gość niewyyyspanana
stelka27! a jak czesto karmilas noworodka? zawsze gdy sie obudzil i krzyczal?? masz sposoby na usypianie/??? bo u nas jest tak że malutka budzi sie co 2-3godz.krzyczy wiec zmieniam jej pampersa daję mleko z butli i czasami po melku juz sie zmuli i zasypia sama, ale czesciej jesr tak że zrobie przy niej wszystko i dalej krzyczy i co wtedy ? jakie masz sposoby usypiania? bo wozen iew w wózku nie pomaga,

niewyspana pampersa nie zmieniałam co 2 h w nocy, chyba że trzeba było to tylko rozbudzało synka....ale my postawiliśmy na smoczek.....synek mimo iz np nie spał to raczej sie nie darł, ale po prostu leżąl i sie rozgladał...no a wiadomo że jak on nie spał to ja tez :) a jak zaczynał marudzic dostwał smoka i przeważnie zasypiał...takich akcji że się darł i nic nie pomagał było kilka ale wtedy to nosilismy z m na zmiane az nie usnął, aai i czasami używalismy huśtawki albo bujalismy w kołysce, wtedy zasypiał

a co do karmienia to co3 h-4 h w dzień, bo akurat w dzien musiałm go budzić na jedzenie a w nocy własnie czasami co2 h, ale jak zaczął byc już tylko na butli to nie częściej niz 3 h musisz byc cierpliwa z czasem Twój maluszek ureguluje sobie rytm dni... teraz ma zaledwie tydzien i nie wie co to noc i dzien :)

Gość niewyyyspanana
kupilam az dwa smoczki z roznymi koncowkami z canpola i wszystkie wypluwa, chwilke ssa i wypluwa....

niewyspana nasz tez niby nie chciał smoka, ale dawala mu jeszcze pieluszke która trzymała alby smoczek nie wypad, a jak synek zasnął to wypluwał smoka i spał...

Hej A to okolic Jelcza nie znam w sumie :) Ja mieszkam prawie w centrum miasta :) Niewyspana ja moją tak jakoś chyba też co2-3 godziny karmiłam, czasem i co godzinę. W sumie to pielucha, pierś i spała... czasem trzeba było chwile pogadać, puścić kołysankę i dopiero usypiała. Co do ciuchów to zależy skąd jesteś dokładniej żeby nie drylować całe miasto. Ja mam jeden lumpeks co ciuchy dla mojej kupuje za 1-2 zł i to same konkrety typu spodnie i bluzy firmowe :) Co tydzień w każdy wtorek ale trzeba być tuż po otwarciu bo po godzinie sklep już prawie pusty ;) No i nie ma co się dziwić bo naprawdę fajne perełki ;) A reszta nowych dziewczyn to skąd dokładnie jesteście? Może któraś blisko z którąś to będzie mama na spacerki :) Ja spaceruje w okolicach odry przy mostach trzebnicki - osobowicki. Czasem park na kasprowicza, przy staszica, rejony górki słowiańskiej... a reszta to już sporadycznie jak z moim autem tam pojadę :)