Rysiada 0 Napisano Wrzesień 12, 2010 cześć dziewczyny :) Zaglądam codziennie, ale nic nie pisałam, bo się tu strasznie smutno i jakoś tak płaczliwie zrobiło a ja jestem podatna, więc nawiewam ile sił, żeby się dodatkowo nie dołować - nie czytałam tych rzewnych historii ani nie oglądałam żadnych filmików, bo później mi coś takiego siedzi w głowie i nie chce wyjść... A poza tym, to też mam parę smutnych dni za sobą, bo najpierw objawy, po których byłam niemal pewna że coś się dzieje a później spadek temp. a w końcu dziś @ :( więc moje starania znowu na nic :( ... muszę znowu się zebrać w sobie i od nowa zabierać do pracy... gorzej tylko z nadzieją i wiarą :( ale to pewnie minie, tylko musi potrwać. Pozdrawiam ciepło :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolitka_ 0 Napisano Wrzesień 12, 2010 Rysiada rozumiem cie doskonale przykro mi:(trzeba miec dalej nadzieje bo co porucz nadzieji nam pozostaje to nam daje sile ze kiedys napewno sie uda ja ani nie czekam na @ bo wiem ze i tak przyjdzie i to akurat jak bede jechac na wesele mojej siostry do Nowego Targu ostanio czytalam takich pare artykułow na temat ciązy i kobiety sie wypowiadały ze nie moge zajsc 2 lata ponad 2 lata a niektore po pieciu latach daly sobie poprostu spokoj noi po miesacu ,dwoch zachdzily wciaze ja nigdy tego nie zrzumie jak to naprawde działą ta nasza psychika no nie same powiedzcie ?ale ostanio tu pusto gdzie wy sie wszystkie podziewacie co?????????? cos mi sie zdaje ze nasz topi powoli umiera:((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymotka 0 Napisano Wrzesień 12, 2010 Meksykanka czyżby się udało??? I nie chwalisz się żeby nas podbudować? Pisz tu szybko szczególy boalbo coś przeoczyłam albo nic nie wspomniałas. Mnie kłuje lewy jajnik, ale 2 mies.temu miałam owu z prawego, ostatni miesiąc wypadało by że lewy i teraz znowu lewy? Możliwe to by było? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymotka 0 Napisano Wrzesień 12, 2010 Lolitka ta psychika to naprawdę potrafi płatać figla ... :/ Nie wiem bardzo co to ma do rzeczy no ale skoro nie ma fizycznie przeszkód to jedynie zostaje psychika bo cóż innego... Może zmienić podejście i teraz tak jak w ''młodych'' czasach wypatrywać okresu??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolitka_ 0 Napisano Wrzesień 12, 2010 Meksykanka no wlasnie czemu sie nie pochwalias nam gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!widzisz a tak sie marwilas mowilam ci pierwszy cykl to jest nic a udalo ci sie super!!!!!!!!!to kiedy masz wizyte u ginekologa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
meksykanka25 0 Napisano Wrzesień 12, 2010 Oj to za wczesnie zeby sie chwalic:)dopiero 5-6 tydzien.Bylam u ginekologa 4 dni temu (wczesnie-bo bardzo kuly mnie jajniki i balam sie ze moze byc pozamaciczna) i jeszcze nic nie widac-zmartwilam sie.Wogole jezeli wszystko dobrze pojdzie chcialabym za kilka miesiecy wrocic do Pl, lekarz robil mi usg brzuszne-a nie dopochwowe a z tego co czytalam na forum na takim normalnym widac dopiero kolo 10-12 tygodnia, a sprzet tego lekarza tez nie wyglada na nowy ehhh(niestety nie mam ubepieczenia i musze chodzic prywatnie):/ Narazie dobrze sie czuje czesto oddaje mocz( to byl symptom po ktorym zrobilam test bo caly czas myslalalam ze okres spoznia mi sie przez to ze bylam w Pl i poprostu zmiana klimatu),bol podbrzusza i klucie jajnikow,no i perfumy - wydaje mi sie ze w metrze wszyscy sa bardzo mocno wyperfumowani:) Za 2 tygodnie mam kolejne usg mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Jestem zaprzeczeniem ze starajac sie trzeba sie wyluzowac - u nas luzu nie bylo.Jak tylko czulam owulacje-przytulalismy sie i nogi do gory:DDD Wczoraj widzialam sie z kolenka i mowila ze jak mnie zobaczyla po powrocie z urlopu od razu wiedziala ze jestem w ciazy-ze bylam taka zmieniona na twarzy heh Dziewczyny 3mam za was kciuki, ale ja tez nie popadam w euforie prawde mowiac to jeszcze przyjaciolom sie nie pochwalilam, chyba pesymistka jestem,caly czas sprawdzam czy nie mam jakis plamien ehhh musze sie wyluzowac:) bedzie co ma byc....ostatnio moja kolezanka poronila w 8 tygodniu moze dlatego nie jestem spokojna:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymotka 0 Napisano Wrzesień 13, 2010 Oooo.... No to super!!! Kolejny punkt dla naszego topiku ;) A raczej kolejna fasoleczka :) Gratuluję Ci z całego serca!!!! I 3mam kciuki żeby było wszystko dobrze!!! Tylko nas czasem nie opuszczaj, pisz jak się czujecie!!! Kobietki a jak tam u was po wekendzie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rysiada 0 Napisano Wrzesień 13, 2010 meksykanka25 GRATULACJEEEE!!! ...szczęściaro :) :D:D - to wspaniała wiadomość :) - mam nadzieję, że co miesiąc będzie taka nowina... oby tak dalej ... Dbaj o siebie i o swoje maleństwo - życzę Wam dużo zdrówka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Wrzesień 13, 2010 I ja również GRATULUJĘ :) ech dla takich informacji warto żyć :)..ja właśnie po @ jestem ale jakoś zlewa mnie to wszystko może dlatego że w tym miesiącu będę mieć monitoring no i pewnie badania mojeo M...ciekawe co z tego wyniknie..Przynajmniej będę wiedzieć na czym stoimy... jeszcze raz gratuluję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nadzieja30 Napisano Wrzesień 14, 2010 Witajcie, My z mężem też staramy się o dzidzię 3 lata, ale póki co to nic :( Robię badania czemu nam nie wychodzi. Nie mogę sobie wyliczyć dni płdonych bo mam nieregularne miesiączki :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
:) :) :) 0 Napisano Wrzesień 14, 2010 Witajcie :D Odświeżam tabelkę bo mnie już się zaczął 5 cykl starań..Ech ciekawe który będzie ostatni :)...W czwartek idę do gina i zaczynam monitoring:)..Ciekawe co to będzie :) pozdrowionka:) NICK .........WIEK........sKĄD........CYKL STARAŃ.......TERMIN @ ********************************************************* *********************************** lolitka_.............28...........Sląskie......oj dużo:/......22.08.10 prolatynka23 ...23..........Małopolska.....5.........w tym cyklu nie liczę nowamili..........23............Mazowieckie......5....... ..16.09.2010 Vigour.............33...........W.Brytania.........3..... ... ..22.08.10 Rysiada............35..........Mazowieckie.......5....... .....10.09.10 monika_7.........31..........Dolny Sląsk..........2 Tymotka..........23...........świętokrzyskie........... .7..........28.09.1010 dedi...............35..........Zagłębie.........Nie liczę......08.09.2010 baxca.............28..........mazowieckie........3....... ...25.08.2010 monitkowa85.......25..........kuj-pom............22...... ... ok 13.09.2010 meksykanka25....25......hiszpania.................1...... ..27.08.2010 malutka8686......24........Wawa........7................. ....21.09.2010 ********************************************************* *** *********************** UDAŁO SIĘ.....IL.CYKLI.....WIEK......TERMIN PORODU.........PŁEĆ ********************************************************* *** *********************** Moooń ..........14...............28............?????.............. ......????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymotka 0 Napisano Wrzesień 14, 2010 Witaj wśród nas Nadziejo :) A jakie już masz badania? Dołącz do naszej tabelki :) Na naszym topiku są już dwie przyszłe mamusie:) no właściwie jedna bo Moooń nas opuściła:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymotka 0 Napisano Wrzesień 14, 2010 A u mnie się owulka chyba zbliża... Ale nie będę o tym myśleć... W tym cyklu stawiam na luz i spontaniczność:) jak jest przytulanko to nie myślę "żeby się udało'' tylko myślę o przyjemnościach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolitka_ 0 Napisano Wrzesień 14, 2010 witajcie moje kochane !noi witam nową staraczkę tez tak mysle ze Moooń juz tutaj zagladac nie bedzie napewno sie przeniosła na jakis topik dla przyszlych mamusiek no ale mamy juz dwie przyszle mausie a to jakis plus tego wszystkiego to która nastepna??? prolaktynka23:( trzymaj sie kokos musi sie wkoncu udac i tak bedziemy sobie powtarzały az wkoncu sie uda wszystkim! ja tez spokojnie czekam na @ która ma przyjsc terz w czwartek piersi mi urosly i bola juz od piątku:/a zawsze bolaly mnie 2 dni przed ale organizm jest juz takie ze raz bola wczesniej a raz pozniej malo jem ostanio a brzuch to mam taki wzdety ze szkoda gadac maskara jakas moj ostanio do mnie ale masz brzuch jakbys byla w 3 miesacu hahhahahahahaha ale sie usmialam mykam dobranoc i meldowac sie tu wszystkie buziaki:) ja juz w piatek wyjezdzam na wesele i mam zamiar sie super bawic przez 3 dni w górach hihih ale cóz jak i tak bede miala @ w tym czasie pech to pech jak zwykle sie rozpisałam:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolitka_ 0 Napisano Wrzesień 14, 2010 Tymotk awlasnie o to chodzi zeby to brac na calkowity luzik ja tez bede zaczynac drugi cykl nie dlugo na calkowitym luzie bo jak bym dalej miała to wszystko liczyc jak 2 miesace wczesniej to bym chyba sie zalamala a tak calkowity spontam i podchodze zupelnie obojetnie do tego bo itak jakos sie pogodzilam z ta mysla ze nie zachodze w ciąże... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nadzieja30 Napisano Wrzesień 15, 2010 Dziękuję Tymotka za przyjęcie :) Jeśli chodzi o badania to póki co to zakończyłam USG dopochwowe oto wynik: w 11 dn cykl i wynik wyszedł mi: Pęcherzyki - jajnik prawy: drobne Pęcherzyki - jajnik lewy: drobne Endometrium - szerokość: 6.2 mm Endometrium - typ: w 14 dn cykl: Pęcherzyki - jajnik prawy: 13.5 mm Pęcherzyki - jajnik lewy:drobne Endometrium - szerokość: 8.2 mm Endometrium - typ: w 17 dn cykl: Pęcherzyki - jajnik prawy: drobne Pęcherzyki - jajnik lewy: drobne Endometrium - szerokość: 13.6 mm Endometrium - typ: uwagi: w ścianie przedniej mięśniak śr. 13 mm Pani Dr powiedziała, że z tego wyniku, wychodzi, że nie mam owulacji i albo jej nie miałam, albo jestem w ciąży. cieszyłabym się bardzo gdybym była w ciąży. Może to głupio zabrzmi ale wczoraj zrobiłam test w sumie to nie wiem czemu, ale pewnie tak dla pewności no i NIESTETY negatywny :( :( :( Teraz zostało mi ostatnie badanie hormonalne do zrobienia idę w czwartek czyli jutro. Po tych badaniach czeka mnie wizyta u pani dr ciekawe co mi powie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nadzieja30 Napisano Wrzesień 15, 2010 Dołączam do tabelki :) NICK .........WIEK........SKĄD........CYKL STARAŃ.......TERMIN @ ********************************************************* *********************************** Nadzieja30.....30........mazowieckie......3 lata......liczę od 22.09.09r ********************************************************* *** ******************************* i nadal nic :( :( :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka8686 0 Napisano Wrzesień 15, 2010 Witam Nadzieję :) Cześć dziewczynki długo mnie nie było :( Meksykanka moje gratulacje :) No ja na razie czekam na @... Zobaczymy czy przyjdzie czy nie przyjdzie... Jak przyjdzie to trudno, kolejny cykl starań. Coraz bardziej zastanawiam się nad wizytą u mojego gina, w sumie kazał przyjść dopiero w styczniu jak nie zajdę, ale to czekanie jest najgorsze... U mnie od samego rana pada :( Miłego dnia :) Najgorsze jest to, że prawie wszystkie moje koleżanki mają już swój skarb, a ja jeszcze nie :( Wierzę, że przyjdzie na Ciebie czas Wierzę, że wkrótce odwiedzisz nas. Miejsce mam w brzuszku na Ciebie zawsze To kiedy się pojawisz nie jest tak ważne. Wierzę, że przyjdzie na Ciebie czas Wierzę, że wkrótce odwiedzisz nas. Miejsce mam w brzuszku na Ciebie zawsze To kiedy się pojawisz nie jest tak ważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tymotka 0 Napisano Wrzesień 16, 2010 Hej dziewczyny:) Co tam u Was? Malutka oby ta @ nie przyszła :/ U mnie już chyba ''po'' owulce. Nie przyglądałam sie śluzowi w tym miesiącu, nie robiłam testów owulacyjnych ani nic nie łykałam, hehe zobaczymy czy to pomaga:) Piersi mnie trochę bolą ale to akurat nic dziwnego... A do @ jeszcze prawie 2 tygodnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nadzieja30 0 Napisano Wrzesień 16, 2010 Witajcie dziewczyny :) Chciałam tylko powiedzieć, że dziś miałam ostatnie badanie hormonalne, więc teraz trzeba czekać co mi tak naprawdę jest. 30 idę do mojej Gin wtedy się okaże jak wyszły mi wyniki i co mi w ogóle powie mądrego. Jak się zachowa i czy będzie w porządku. Bo pierwsza wizyta była u niej taka nie bardzo, no ale... mam nadzieję, że mnie potraktuje normalnie (niektórzy lekarze przy pierwszym spotkaniu chłodno traktują pacjenta, a później jest już normalnie), to wszystko się okaże za 2 tyg. No chyba że dostanę okres i będę musiała wizytę przełożyć, a tego bym nie chciała. No to póki co to tyle, chciałam podzielić się z Wami taką informacją. Pozdrawiam Was na razie pa do następnego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolitka_ 0 Napisano Wrzesień 16, 2010 hey no ja dzis mam 2 dzien cyklu niestety ale pogodzilam sie juz tym więc ani mi nie bylo smutno jak dostałam @ jutro jade na wesele i mam zamiar dobrze sie bawic caly weekend:))buziaki uciekam zajrze moze wieczorkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nadzieja30 0 Napisano Wrzesień 16, 2010 To miłej zabawy lolitka_ :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nadzieja30 0 Napisano Wrzesień 17, 2010 Miłego weekendu dziewczyny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baxca 0 Napisano Wrzesień 19, 2010 witam was serdecznie ponownie, zbliża mi się koniec cyklu i chciałabym was zapytać o wykres (link poniżej). Dzisiaj spadła temperaturka więc @ tuż tuż... 29 idę do gin - ktoś ma jeszcze taką krótką fazę lutealną? Jakie dodatkowe badania wam zlecono? Pozdrawiam http://w563.wrzuta.pl/plik/89CPc9UaTjc/chart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rysiada 0 Napisano Wrzesień 20, 2010 cześć baxca :) ja też mam krótkie cykle - zazwyczaj 24 dni i krótką fazę lutealną... drugi cykl wspomagam się castagnusem (na własną rękę) i powiem Ci, że już pierwszy cykl wydłużył mi się o 2 dni - a co za tym idzie - wydłużyła się faza lutealna... Jutro idę do gin, więc sobie porozmawiam i powiem Ci jakie badania mi zleciła... na pewno będę chciała, żeby zbadano mi prolaktynę... już kilka razy miałam objawy które kazały mi wierzyć że to ciąża (nawet jak się nie starałam i nie nakręcałam)... ale później nagle przychodził @... dlatego postanowiłam przyjrzeć się sobie dokładniej... mam już jedno dziecko, które udało mi się począć mimo tak krótkich cykli ale może to był wyjątkowy fart, dlatego idę się przebadać jeśli chcesz, to wejdź sobie na forum 28dni i zajrzyj do moich wykresów - a właściwie do jednego, bo drugi dopiero tworzę (9dc)... http://28dni.pl/cycles/146935 nie wiem, czy będziesz mogła otworzyć ten link bez zarejestrowania się na 28dni - jakby co - to daj znać - zmienię ustawienia pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rysiada 0 Napisano Wrzesień 20, 2010 cześć baxca :) ja też mam krótkie cykle - zazwyczaj 24 dni i krótką fazę lutealną... drugi cykl wspomagam się castagnusem (na własną rękę) i powiem Ci, że już pierwszy cykl wydłużył mi się o 2 dni - a co za tym idzie - wydłużyła się faza lutealna... Jutro idę do gin, więc sobie porozmawiam i powiem Ci jakie badania mi zleciła... na pewno będę chciała, żeby zbadano mi prolaktynę... już kilka razy miałam objawy które kazały mi wierzyć że to ciąża (nawet jak się nie starałam i nie nakręcałam)... ale później nagle przychodził @... dlatego postanowiłam przyjrzeć się sobie dokładniej... mam już jedno dziecko, które udało mi się począć mimo tak krótkich cykli ale może to był wyjątkowy fart, dlatego idę się przebadać jeśli chcesz, to wejdź sobie na forum 28dni i zajrzyj do moich wykresów - a właściwie do jednego, bo drugi dopiero tworzę (9dc)... http://28dni.pl/cycles/146935 nie wiem, czy będziesz mogła otworzyć ten link bez zarejestrowania się na 28dni - jakby co - to daj znać - zmienię ustawienia pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rysiada 0 Napisano Wrzesień 20, 2010 ojej, myślałam że się nie zapisało i kliknęłam jeszcze raz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka8686 0 Napisano Wrzesień 20, 2010 Cześć dziewczynki :) No i ta @ przyszła :( No ale nie ma co ukrywać spodziewałam się tego. No cóż kolejny cykl starań. Ale w tym miesiącu spontan, luzik... Bez wyliczania dni płodnych itp. W sobotę się dowiedziałam, że będę ciocią. Super naprawdę się cieszę, szczerze... No ale kolejna siostra ma swoją faolinkę, a ja nie :( Może to jeszcze nie mój czas, pora... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka8686 0 Napisano Wrzesień 20, 2010 NICK .........WIEK........sKĄD........CYKL STARAŃ.......TERMIN @ ********************************************************* *********************************** lolitka_.............28...........Sląskie......oj dużo:/......22.08.10 prolatynka23 ...23..........Małopolska.....5.........w tym cyklu nie liczę nowamili..........23............Mazowieckie......5....... ..16.09.2010 Vigour.............33...........W.Brytania.........3..... ... ..22.08.10 Rysiada............35..........Mazowieckie.......5....... .....10.09.10 monika_7.........31..........Dolny Sląsk..........2 Tymotka..........23...........świętokrzyskie........... .7..........28.09.1010 dedi...............35..........Zagłębie.........Nie liczę......08.09.2010 baxca.............28..........mazowieckie........3....... ...25.08.2010 monitkowa85.......25..........kuj-pom............22...... ... ok 13.09.2010 meksykanka25....25......hiszpania.................1...... ..27.08.2010 malutka8686......24........Wawa........7................. ....17.10.2010 ********************************************************* *** *********************** UDAŁO SIĘ.....IL.CYKLI.....WIEK......TERMIN PORODU.........PŁEĆ ********************************************************* *** *********************** Moooń ..........14...............28............?????.............. ......????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baxca 0 Napisano Wrzesień 20, 2010 NICK .........WIEK........sKĄD........CYKL STARAŃ.......TERMIN @ ********************************************************* *********************************** lolitka_.............28...........Sląskie......oj dużo:/......22.08.10 prolatynka23 ...23..........Małopolska.....5.........w tym cyklu nie liczę nowamili..........23............Mazowieckie......5....... ..16.09.2010 Vigour.............33...........W.Brytania.........3..... ... ..22.08.10 Rysiada............35..........Mazowieckie.......5....... .....10.09.10 monika_7.........31..........Dolny Sląsk..........2 Tymotka..........23...........świętokrzyskie........... .7..........28.09.1010 dedi...............35..........Zagłębie.........Nie liczę......08.09.2010 baxca.............28..........mazowieckie........4....... ...20.09.2010 monitkowa85.......25..........kuj-pom............22...... ... ok 13.09.2010 meksykanka25....25......hiszpania.................1...... ..27.08.2010 malutka8686......24........Wawa........7................. ....17.10.2010 ********************************************************* *** *********************** UDAŁO SIĘ.....IL.CYKLI.....WIEK......TERMIN PORODU.........PŁEĆ ********************************************************* *** *********************** Moooń ..........14...............28............?????.............. ......????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach