Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna babka z forum

Nowe to kurde nowe a nie raz założone, ogarnijcie się mamuśki!!!

Polecane posty

"Cudowną suknię firmy Girandola w rozmiarze 12 mcy (80) Stan sukienki określam jako nowy, gdyż była założona tylko raz na chrzcie (przez godzinę), nie widać żadnych śladów użytkowania, świetnie nadawać się będzie na różnego rodzaju imprezy. Twoja córeczka będzie w niej wyglądała cudownie. W gratisie dodaje piękne bolerko Zary" i weź tu kup NOWĄ sukienkę na allegro!!!!! Cholera, głupota ludzka nie zna granic;]

Gość ale nie rozumiem , o co
chodzi ?

Gość wdewwrwe
Skoro byla założona chociaż raz to nie jest nowa tylko używana:o Przecież to logiczne:o

Gość wdewwrwe
Ta co wystawiła tę sukienkę sama sobie zaprzecza:o I gdzie tu logika:o Masło maślane.

Gość sławek fajny-renata nie
przynajmniej zaznaczyla ze załozyła uzywane to pewno te szmatki z plamkami

Gość wdewwrwe
Założone znaczy użyte:o Nowe to nowe i nieużyte;) No, ale wszystko się zrobi i napisze byleby tylko sprzedać;)

Gość EFefWEFwed
nie ma takiej aukcji na allegro wymyslasz cos pizdooo

Mnie dziś taka sama wściekłośc ogarnęła, gdy szukałam butów dla córki. NOWYCH butów a co któraś aukcja to było "nowe, założone tylko dwa razy". Nie wiem, niektórym chyba brakuje logicznego myślenia - gdy kupuję nowe to znaczy, że nie chcę, by były noszone i przesiąknięte cudzymi stopami, czy to takie trudne do pojęcia?

Gość szukajcie a znajdziecie*
zaznaczajcie opcje nowe z metką nowe bez metki=używane

Gość ostatnio pewna pani
kupiła na all czapkę next za 190 zł - czapka też nowa, z tym, że bez metki:D zresztą nawet widać było, że nowa, zaledwie parę razy założona:Dludzie nie myślą

Gość smakoszka chlebka
Nowe bez metki wcale nie równa się używane! Sama sprzedawała m ubranka po synku nowe nie używane bez metki - przeleżały w szafie i w kolejnym sezonie okazały się za małe lub nietrafiony rozmiarowo prezent itp. Tą aukcję o której pisze Fajna Babka też widziałam, bo szukałam sukienki dla chrześniaczki i po prostu rozwalił mnie ten tekst! Ja ubrano ze chrztu synku użyte tylko w kościele sprzedawałam jako używane w stanie idealnym!

Gość szukajcie a znajdziecie*
czapka ta z zajączkami?i szaliczek do tego?

Gość ostatnio pewna pani
tak, czapka z szalikiem z zajączkami:P ja rozumiem, że pewne rzeczy są nowe bez metki, sama zawsze po zakupie zrywam metki, a zdarza się, że ubranko nie pasuje na dziecko lub dziecko nie zdąży go założyć:O ale raz założone to już nie jest nowe! co z tego, że założyła raz na godzinkę do chrztu? niby dziecko w tym się nie szurało, ale wystarczyło, że np. się pośliniło po szyjką, ślina wyschła i nic nie widać, ale smrodek może pozostać...:O

też sprzedaje na all, ale pisze że jest to używane , a jak nowe tzn ze nie było zakładane i chodzone, grr, wkurzyłam się , kupie sukienkę w sklepie,. EFefWEFwed - wyjdz!!!!

ja ostatnio przegladałam ubrnaka dla chłopców rozmiar 110 stan idealny - praktycznie brak.. stan bardzo dobry - spodnie nogawki postrzepione albo "mała prawie niewidoczna plamka"/ stan dobry - wg mnie powinien być nazwany tragicznym...

Gość bukaa
Dokładnie, można przecież napisać "jak nowe" i wtedy zupełnie inaczej to brzmi. Ostatnio znalazłam kobietę, która sprzedawała mnóstwo ubrań właśnie jako "nowe bez metki" w opisie - "raz przeprane po kupieniu". Myślę, że zdecydowana większość osób nie pierze spodni i kurtek zaraz po kupieniu (nie mówię tu o rzeczach dla niemowlaków). Kto ma na sprzedaż kilka nowych kurtek i spodni "raz przepranych po kupieniu"? Na szczęscie w komentarzach okazało się jakie to nowe rzeczy, bo już chciałam kupić.

chodzi o to, żeby ludzie nie mydlili oczu tylko pisali prawde, a nie półprawde, że niby nowe ale raz było założone...no to już nie takie znowuż nowe....po co tak ściemniać, to jest denerwujące. Nowe bez metki dla mnie też nie jest równe używane, bo czasem ktoś kupi, metke odedrze a nie założy o cośtam...

Gość 20 i poł to w sumie 21

a mnie najbardziej rozwalaja hasla w aukcjach spzredaje za x zł a kosztowalo yzl :) co ma jedno do drugiego? co mnie obchodzi ile ktos za to dal? uzywal zuzyl i tyle, ja moge za uzywke dac grosze a nie gruba kase bo ktos sobie ceni ile za to dal :) a jzu super sa ceny w styluz aplacilam 100zl a chce tylko 60 :D uzywka na dzien dobry traci 50% ceny plus za zuzycie osobno :)

Gość smakoszka chlebka
O ludzie, teraz przegladam trzewiki i tu jest pelno pseudonowych bucikow... brak slow!

To ja bym wysłała e-mail do sprzedawcy i napisała co o tym mysle. Jak mu kilku potencjalnych klientów tak zrobi, to juz wiecej nie napisze, ze NOWE, bo tylko raz nałozone :-)

Nie prawda - bo jesli na Allegro jest wybór/kategoria albo NOWY, albo UŻYWANY, to w tym wypadku NOWY = NIEUZYWANY. WIec - właśnie, własnie - logika sie kłania.