Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmstanika

Rozmiar stanika - pomocy. Głaszczka na pomoc!

Polecane posty

Głaszczka ratuj! W ostatnim półroczu trochę schudłam i znowu mam problem z biustonoszem :o Dzisiaj moje wymiary to 67 w obwodzie, 75 w biuście.

fObia, oczywiście nosisz zły rozmiar :) na 83 pod biustem nie możesz nosić 85tki, bo jest za szeroka. Zrób test i zobacz do ilu cm się naciągają Twoje staniki. Potrzebujesz najwyżej obwodu 80, ale miseczka w 80D będzie na Ciebie za mała, dlatego musisz kupować większą. Spróbuj znaleźć i pomierzyć brytyjskie 36(80)E lub F, polskie 80G. Jeżeli okażą się za luźne, to szukaj brytyjskiego 34(75)FF lub G, a polskiego 75I lub J :) Zobacz, gdzie w Twojej okolicy możesz takie rozmiary znaleźć: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html I poczytaj strony, które podlinkowałam kilka postów wyżej, tam jest podstawowa wiedza. natka, a co do tej pory nosiłaś? Z wymiarów wychodzi brytyjskie 30(65)AA/A, ale mniejsze biusty są zazwyczaj potrzebują większych miseczek niż mówi tabelka :)

Wcześniej radziłaś mi 65D :) A sama tak sama od siebie standardowo 75B po przeróbkach :)

To teraz szukaj mniejszych, 65C, 65B :) Czyli takie 75A, 70B po przeróbkach, ale stanik po przeróbkach to nie to samo co nowy 65C, to zupełnie inne konstrukcje.

Problem u mnie z biustonoszami polega na tym, ze małe miseczki nie mieszczą całej piersi, to znaczy miseczka B kończy się przed pachą a za nią wiszą mi jeszcze kawałki piersi :o Ale Ci wyjaśniłam hehe :P A im większa miseczka, tym jest szersza, ale też coraz bardziej głęboka :o

sory ze sie wpycham na typowo damski temat ale ja mam pytanie DLACZEGO TRIUMPHA omijacie szerokim lukiem ???? napiszcie prosze jakas logiczna odpowiedz ja myslalem zawsze ze kobiety sobie cenia ta marke "Jestem normalny ... czyli dla wielu inny" Sokół

Gość ale jesteś niecierpliwy :-)
Odpowiadam: nawet jak jeszcze nosiłam byle jakie (rozmiarowo) biustonosze - to też omijałam triumpha - bo bielizna tam wcale nie jest ładna, bo ciężko było dostać coś naprawdę wygodnego i pasującego, bo jakościowo też nie rewelacja. A ceny - w stosunku do tego, co napisałam - zbyt wysokie.

Omijam triumpha, bo nie ma tam szerokiej rozmiarówki, obwody są od 70 i to już go u sporej grupy kobiet wyklucza. Gdyby jeszcze te 70tki były ścisłe, ale ciągną się i wydaje się że końca nie ma, więc jakość byle jaka. Konstrukcja byle jaka, większość miękkich staników robi po prostu okropne dzioby z biustu. Ekspedientki są wzięte chyba przypadkowo z ulicy, jeżeli 75E jest za małe w misce, to podadzą 80E. W sumie nic dziwnego, jeżeli 75F w sklepie nie ma ;) Do tego dochodzi cena. Za taką kwotę jaką oni sobie życzą można mieć naprawdę porządny stanik, ładny, dobrej jakości, w dobrym rozmiarze, ze świetną konstrukcją i z przemiłą obsługą. Wystarczające wytłumaczenie? ;) Natka, więc potrzebujesz staników szerokofiszbinowych, np marka Panache ma dość szerokie, w porównaniu chociażby do Freyi. Musiałabyś dokładnie poczytać na lobby albo balkonetce temat o szeroko i wąskofiszbinowcach. A najlepiej w takich przypadkach pokazać sie w katalogu na balkonetce i tam na podstawie zdjęć dziewczyny coś na pewno poradzą. :)

A kobiety cenią sobie tę markę z niewiadomych mi powodów. Nie mam zielonego pojęcia, czemu Triumph uznawany jest za wielce ekskluzywny sklep, tak się gdzieś utarło i już, ale to wcale nie jest prawdą. Sama jakiś czas temu uważałam, że Triumph to najlepsza bielizna, teraz noszę 1000 razy lepszą. To samo jest z bielizną Victoria's Secret, Calvin Klein, Atlantic. To także są byle jakie marki, mimo że za stanik życzą sobie dużo.

Michaszkooo, przeczytaj to: http://balkonetka.pl/2008/3/12/legenda-triumpha Tekst z 2008 r. i ciągle aktualny. Polskie (nie wszystkie, ale wiele) i brytyjskie firmy ewoluują , rozszerzają rozmiarówkę, poprawiają jakość i konstrukcje, a w Triumphie od lat nic nawet nie drgnęło. I cenią sobie tę markę tylko kobiety, które jeszcze nie zetknęły się z markami lepszymi ;) A z tymi szerokofiszbinowymi dla Natki to nie byłabym taka pewna, wiele popularnych firm, w tym nieszczęsny Triumph, ma często fiszbiny bardzo wąskie, węższe niż standard nawet we Freyi, idące od zewnątrz pod małym kątem do góry, i ciężko na ich podstawie wyrabiać opinię, czy trzeba szukać szerokofiszbinowców, czy wystarczy lepsza marka o bardziej dopracowanej konstrukcji i dobry, nieprzerabiany rozmiar :) Zobacz tutaj na Triumphy czy Dalię i np. Effuniaka: http://balkonetka.pl/katalog/user/rudywroobel

No racja, ciężko mówić na podstawie niedobranych staników ;) Przerabianymi na pewno nie ma się co sugerować, bo moje 75B też miało dużo za wąskie fiszbiny, a teoretycznie nie powinno mieć. To pozostaje albo mierzyć do skutku stacjonarnie, albo pokazać się na balkonetce i zobaczymy o co chodzi z tymi fiszbinami i zwiększymy prawdopodobieństwo trafienia od razu dobrze podczas zakupów internetowych :)

Głaszczka dzieki wielkie za odpowiedz:) pojade do ZMC bo tam mi najblizej:)