Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama trojaczkow

wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy z trojaczkami

Polecane posty

Gość mama trojaczkow

Masakra.Jestem w 7 tyogdniu ciazy.Sama mam juz bliźniaki,mam to uwarunkowane genetycznie bo moja mama ma też siostrę bliźniaczkę.Nie planowalam drugiej ciazy a juz na pewno nie trojaczki.Niewiem jak dam sobie rade.Jestem na maxa wystraszona.Dodam ze mam 23 lata.Muszę być pod ciąglym nadzorem ginekologa,endokrynologa i psychologa,bo kobiety ciezko przyzwyczajaja sie do takich wiadomkosci.To samo mialam z blixniakami.Blizniaki to byl juz dla mnie szok, a teraz trojaczki, no chyba nie wytrzymam

Gość hanna8701
a brałaś antykoncepcje wczesniej?? czesto własnie po anty są ciąże mnogie

Gość jestem skłonna w to uwierzyc
bo mój nauczyciel zeszkoły został szczesliwym ojcem najpierw blizniaków, potem trojaczków i potem znów blizniaków :-) Takze ,ze takie rzeczy sie zdarzaja Pozdrawiam i zycze zdrowia

będzie dobrze. Wiadomo, na początku ciężko, ale później będzie łatwiej, dzieci będą więcej zajmować się sobą. No i będziesz miała 3 (a właściwie 5) uśmiechów zamiast jednego za każdą ewentualną nieprzespaną noc. Dasz radę! Powodzenia i zdrowej ciąży :)

Gość mama trojaczkow
Niewiem jak dam sobie rade w sumie juz z 5 dzieciaczkow.Moje blizniaki maja 4 latka.Nie bralam tabletek.Mama moja ma siostre blizniaczke wiem mam to raczej genetycznie uwarunkowane.Niespodziewalam sie tylko ze drugi raz mi sie przytrafi ciaza mnoga.No nic już nie zrobie.

Gość mama trojaczkow
no wlasnie ze nie jest mi obca antykoncpepcja.Caly czas z mezem uzywamy kondomow, a teraz taka wpadka.Heh mąż jeszcze niewie przychodzi z pracy pozno,ale chyba padnie jak sie dowie

Gość Steella
potrujne graty 🖐️. Będzie ciężko ale dasz radę a później będziesz mieć dużą fajną rodzinkę. Możesz liczyć na czyjąś pomoc, np swojej mamy?

gratuluje:P Mi też "groziły" bliźniaki, bo moja mama miała brata bliźniaka, a w rodzinie byly 3 razy bliźniaki i raz trojaczki. na pierwszym usg cały czas pytałam: na pewno jedno? :)

Gość mama trojaczkow
dokladnie. Sama poszlam do lekarza bo co fakt,spoznial mi sie okres i maz o tym wiedzial,i spodziewalismy sie ciazy(znaczy istniala taka możliwość),a tu drugi raz numer i jeszcze trojaczki:)

Gość jestem skłonna w to uwierzyc
popieram "do rozumiem " laska mysli ,za jak ona nie chce miec dzieci to wszystkie nie chca :-0

Gość madziaraaaaa1231231234
No wlasnie-jak swiat swiatem wpadki byly sa i beda, takie pier... o antykoncepcji to sobie mozna wsadzic. Poza tym, co to da, skoro ona juz JEST w ciazy? No nic, zopstaje mi jedynie serdecznie pogratulowac! Daj znac, jak maz przyjol te wiadomosc. Nie martw sie-ile jest kobiet na swiecie, ktore by wszystko daly, zeby byc na twoim miejscu.;)

Gość mama trojaczkow
Heh boje się żeby mu się nic nie stałó jak mu powiem radosną nowinę:)ale ok jutro napisze.Niewiem kiedy będzie poród ,bo jak bylam w ciazy z blixniakami o porod mialam w 35tc bo dzieciaczki byly juz za duze, dodam ze od 28tc leżalam w szpitalu.Aż się boję jak teraz się to potoczy.Mam nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku.USG co tydzien:/

Gość piękna helga
No, to bedzie dosć masakryczne parę lat, ale jak dzieci dorosną, to to bedzie naprawdę wielkie szczęście. Zawsze sie super czuje w rodzinie mojego taty, szóstka ich tam była, trzymaja sie jak nie wiem no i po prostu fajnie mieć taka dużą rodzine :) Wigilie to były takie, że pokój pekał w szwach :) A maż niech moze sobie jajka juz podwiąże ;) żeby wiecej niespodzianek nie było

Gość mama trojaczkow
Trzeba bedzie pomyslec nad tym rozwiazaniem,bo juz chyba wiecej niespodzianek nie zniose:)Ja niewiem czy on zniesie tą:p

Czytam twój wątek i choć jestem od Ciebie o rok młodsza to nie wyobrażam sobie żeby mogła podołać takiemu wyzwaniu. Tym bardziej Cie podziwiam i trzymam kciuki za to by wszystko było dobrze z Tobą i dzieciaczkami. Dodałam temat do ulubionych I zajrzę tu jutro jak poszła rozmowa. Mam nadzieję , ze Napiszesz:) 🌼

Gość blogosławiona karolina kózka
Był raz w TV reportaż o babce, która miała chyba piecioraczki. Zrobili tym dzieciakom jeden pokój "zabawowy", zeby kobita w ogóle mogła cokolwiek zrobic poza lataniem za dziecmi. Ten pokoj byl tak urządzony, ze nie było szans sie tam jakos uszkodzic, wyłozony jakimis dywanami czy materacami, a w drzwiach zamontowali kratę drewnianą ;) Tak gdzież na wysokość półtora metra. I tam ta dzieciarnia buszowała.

Gość do mamy trojaczków
Moja przyjaciółka z liceum zaszła w ciążę z trojaczkami jak miała 19 lat.Wszyscy lekarze się bali czy macica wytrzyma i czy nie będą musieli w 30 tc robić cięcia ale wytrzymała i cięcie zrobili jej dopiero w 38 tc więc nigdy nie wiadomo. 3 dzieci to i potrójny wydatek ale ty masz już dwójkę więc część ubranek pewnie po nich będzie. Pamiętam że jak narzekałam że nie mogę buta zawiązać tydzień przed porodem to przypominałam sobie jak ona wszystko starała się robić sama pomimo swojego ogromnego brzucha (147 cm obwodu przy jej szczupłej sylwetce i 167 cm wzrostu sie odznaczało)i to jak chodziła do szkoły niemal do samego końca bo przestała w 36 tc. Podziwam was obie :)

GRATULACJE I TRZYMAM KCIUKI DUZO TERAZ WYTRWAŁOSCI A MAZ..SIE ZDZIWI A I TAK BEDZIE SZALAL Z RADOSCI!!!-FACECI JUZ TAK MAJA CHODZA DUMI POTEM.

Z tymi uwarunkowaniami genetycznymi to bywa różnie - mój maż jest z bliźniaków i mój ojciec też - a ja jestem w ciazy pojedynczej - na szczeście ....

Bo ciąże mnogie z więcej niż jednej komórki to uwarunkowanie genetyczne przekazywane wyłącznie po linii żeńskiej, stąd - Agawa - u Ciebie nie było tego ryzyka w takim stopniu, jak u Autorki.A dziedziczenie skłonności do rodzenia bliźniąt jednojajowych nie zostało udokumentowane.

Gość oj oj oj ja cie sole i
jestem ciekawa reakcji meza :D z blizniakami jakos jeszcze bym dala rady ale majac blizniaki i jeszcze trojaczki w drodze :D hehe no nie wiem ... ale gratuluje ;) serdecznie u mnie w rodzinie moja pra babcia miala 2 razy blizniaki czy nawet 3 rrazy urodzila blizniaki , ale moja babcia i siostra jej nie mialy mnogiej ani ich dzieci ciekawe czy ja bym miec mogla ? ;) ale jak od 2 pokolen nie ma mnogich ciaz to i mnie nie dorwie :D mam nadzieje

Gość mama trojaczkow
Witam moe drogie.Powiedzialam mężowi, a jego reakcja była taka jak sie spodziewalam najpierw osłupienie,tak sie zamyślil jakby sie zastanawial czy dobrze uslyszal,dopytal jeszcze dla pewnosci a pozniej powiedzial,to chodz usiadziemy przed komputerem na allegro i po ogladamy wozki dla trojaczków:)to mnie rozbroilo.Nie było źle, teraz w pracy bedzie sie chwalil ze trojaczki splodzil.Mi teraz pozostaje powiedziec szefowi w pracy i isc na L-4.Bo brzuszek za moment bedzie widoczny:)

No to naprawdę pozytywna reakcja z jego strony:) Pogratulować męża:) No tak teraz Musisz się oszczędzać tym bardziej , że czekają Cię częste wizyty u lekarzy. Ciekawe tylko jak bliźniaki zareagują na "konkurencję" .

mi sie wydaje ze mozesz starac sie o jakas pomoc od panstwa w postaci opiekunki czy poloznej ktora by ci pomogla w opiece nad dziecmi

http://www.google.de/imgres?imgurl=http://www.bobowozki.com.pl/images/triplette_min.jpg&imgrefurl=http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php%3Fproducts_id%3D890&usg=__DzKBnFJQGpUQ2KQd779c_hvPcSQ=&h=150&w=150&sz=8&hl=de&start=15&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=8EYBhj-Zeq619M:&tbnh=96&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dwozek%2Bdla%2Btrojaczkow%26um%3D1%26hl%3Dde%26safe%3Doff%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1 <stopka>Synek 9.02.2009 Czekamy na drugiego 11.11.10</stopka>

Gość mama trojaczkow
no moje bąbelki narazie jeszcze nie wiedza.Niewiem co im powiedzieć ,że będą milay brat ,siostre jak ich jest troje?Hehe macie jakies sposoby zeby tak powiedziec dziecku, ze bedzie mialo naraz troje rodzenstwa.To sa jeszcze bąble maja 4 latka,wiec nie bardzo wiedza co to trojaczki:)One nie bardzo rozumieja ze sa bliźniakami

Gość jak mojemu m powiedziałam
o Twoich trojaczkach to powiedział że super sprawa:) i że my powinniśmy mieć bliźniaki na początek:)