Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wykształcona25

Biedaki mają kupe dzieci

Polecane posty

Gość Wykształcona25
bla bla bla, czepiajcie sie teraz mojego nicka, który akurat tu nie ma znaczenia, spadam stąd bo nkt nie rozumie,że potem żal tych dzieci...tak wychowywanych.Nie wpisujcie sie już.A podszywom dziękuje:)

Gość Wykształcona25
ide w pole a potem jeszcze obornik przerzucić

Gość ci co trzepią dzieci
nie mają nic lepszego do roboty. Niedaleko mnie mieszka jedna rodzina z 10ciorgiem dzieci a druga z 9ciorgiem, a te dzieci biegają po osiedlu i kradną. Matki tylko do Mopsu chodzą i ciągle w ciąży...

Gość MariaClara
Wykształcona,a jakie studia skonczylas?

A nie przyszlo Ci do glowy, ze wlasnie ktos bierze to jedzenie dla swoich dzieci. Bo rzeczywiscie niektorzy ludzie maja ciezko. A z tym wiazaniem wielkosci portfela z iloscia dzieci jest bledne kolo. Ci co maja pieniadze nie maja czasu robic dzieci lub im nie wychodzi ze wzgledu na stres. A ludzie biedniejsi szukaja szczescia w rodzinie. a jak juz maja kilkoro brzdacow to nie maja szansy i czasu, by poswiecic sie karierze. A tytul temtu dowodzi o Twoim braku wyrozumialosci dla nizszej klasy i wywyzszaniu swojej osoby. i nie mowie o patologii, tylko wielodzietnosci, a to dwie rozne sytuacje.

Gość takie tam duperele
Wykształcona Pani Patologia :(

Gość patologia sie pieprzyyyy
autorka topiku ma racje, bo bieda zamiast wziąć się za naukę i dobrą pracę to woli leżeć w łóżku i robić dzieci. Ostatnio oglądałam reportaż o rodzinie mającej 15 dzieci, gdzie żyją w biedzie i opieka społeczna im pomaga. Myślicie, ze to normalni rodzice mają po tyle dzieci., To patologia która sama żyje z tych dzieci, bo opieka daje. Najgorsze jest to, że dzieci cierpią, i jak tacy rodzice mogą patrzeć na biedę swoich dzieci. I to sa rodzice według was normalni, bo ja uważam, że nie, Tacy ludzie winni być kierowani na leczenie psychiatrycznie. Szkoda tylko dzieci ..... szkoda tylko dzieci... i sama osobiście nie chciałabym zyć w takiej rodzinie, gdzie priorytetem rodziców jest robienie dzieci.

Gość karola29
Uważam że opieka społeczna powinna informować te kobiety o antykoncepcji, wskazać gdzie mają iść bo często one nie wiedzą o tym że mogą mieć tanie tabletki anty po 8 zł a nie tylko drogie lub kondomy których ich chłopy po prostu wstydzą się kupić lub nie chcą używać.

Gość lenie i nieukii
najgorsze jak dwoje głupków dobierze sie do siebie to narobią dzieci, bo jak chłop nie chce prezerwatywy to kobieta się zabezpiecza, albo odwrotnie. Teraz na temat antykoncepcji można swobodnie rozmawiać, to nie czasy przedwojenne czy powojenne, gdzie kobieta nie wiedziała co to antykoncepcja i gdzie uważano, że jak się ma męża to należy dawać mu bez względu na wszystko.

Gadajcie co chcecie ale to jest prawda. Siostra mojej babci mieszka na wsi. Jest to mała wieś , nawet sklepu tam nie ma, może z 200 osób tam mieszka... Wyobraźcie sobie ,że każdy tam jest biedny. Czy to młody czy stary. A w każdym ale to KAŻDYM domu jest ponad 4 dzieci,bywają tacy co mają po 8. Te dzieci chodzą takie brudne , dłubią w nochalach, w porwanych swetrach , drą ryje, przeklinają no masakra. Narobią sobie dzieciaków ,a nie ma kto ich pilnować, wychować czy zapewnić mu byt. Wszyscy co niedziele pobożnie do kościółka - sieczka w głowie! Pewnie szkoda im kasy na kondomy, lekarzy i robią jak bóg przykazał. Mama mi opowiadała jak kilkanaście lat temu biedna rodzina z 6 dzieci nie miała co jeść, więc gmina dała im kozę ,żeby chociaż maluchy miały mleko... A oni tę kozę ZJEDLI ! Ja pier*ole , zrobili kotletów na obiadek. Takie jest właśnie myślenie tych wieśniaków. Pasożyty, nie wezmą się za inwestycje, za edukację, tylko siedzą z dupami i płodzą kolejne pokolenia nieudaczników. Dziękuję. Pozdrawiam panie drogie forumowe specjalistki od spraw moralności i etyki :*

Gość wyksztalcona29
Dziewczyny co Wy tak naskakujecie na ta autorke? prawde mowi. Samamam brata ktory skonczyl zawodowke jaki jego zona i naklepali 6 dzieci, brat musial kilka lat temu odjsc z policji bo jak zaczeli wymagac wyksztalcenia to burak nawet liceum nie zrobil choc mial czas a babcia mu kase dawala na nauke. mieszkaja na wsi z kilkoma blokami, żrą parowki po 5 zl i grzyby na jesien. jak jest ciasto na swieta to dzieci tak sie obzeraja ze potem przez cala noc na zmianę żygaja... taka jest prawda! ja jestem w 2 planowanej ciazy, mamy z mezem mieszkanie wlasne, prace dobra i juz zastanawiamy sie jak zabezpieczyc sie przed kolejna ciaza bo zdajemy sobie sprawe ze to za duzy koszt bedzie utrzymac, wychowac, wyksztalcic dzieci. mam nadzieje, ze nigdy nie bede pakowac żarcia w torby czy kieszenie... p.s. znam tylko 1 rodzine z 5 dzieci gdzie zyje im sie niezle- z czego 1 syn za granica i pomaga rodzicom.... a wlasnie takich biedakow z gromada dzieci znam mnostwo! zal du*** sciska

Gość a mało to programów
gdzie ludzie w dzieisięciorgiem dzieci gnieżdża się w małym pokoiku i mają do wszyskich pretensje, że nie mają co do garnka włozyć, ale swojej winy w tym nie widzą. Jak można być tak ograniczonym....

Gość Dianaaayy
LUDZIE CZYTAJCIE UWAŻNIE!!!! POD TEMATEM WYKSZTAŁCONEJ NA 1 STRONIE AUTORKĘ ZWYZYWAŁY MATKI-POLKI-STARACZKI Z WYPRANYMI MÓZGAMI BO MAJA W STOPKACH IMIONA SWOICH BACHORÓW:d:d:d:d AUTORKA MA NIESTETY RACJĘ DROGIE MATKI=POLKI! NAJPIERW ZADBAJCIE OSWOJĄ SPRAWNOŚĆ UMYSŁOWĄ A POTEM RÓBCIE BACHORY! STATYSTYKI POKAZUJA ŻE RODZINY WIELODZIETNE ZYJĄ PONIŻEJ MINIMUM EGZYSTENCJALNEGO!!!

tez popieram autorkę...a jak ktoś pisze o niej "żąl dupe ściska z zazdrości" czy jakoś tak...to jest dopiero żałosne....tak, drogie panie, rozmnażajcie się ile wlezie, na pewno świat bedzie wam wdzięczny

Gość pastafarianka
ba, nie tylko bahory łażą brudne, ale wagarują, nie mają ubrań na zimę ani tym bardziej sie nie uczą. rodzice takowych też zazwyczaj są brudni, głupi, i zabobonni. wielodzietność powinna być KARANA. w polsce powinien być limit rodzinny - 2 dzieci max.

Gość Wykształcona25
Jak fajnie,że wreszcie ktoś mnie poparł.Mnie naprawdę ie chodzi o wywyższanie się tylko o to,że tak jak ktoś napisał- naklepią tacy dzieci a potem myślą,że im się należy nie wiem co z opieki itd.moja ciotka np. liczy na to,że niedługo wejdzie jakaś emerytura dla tych co rodziły tyle i siedziały w domu kawe pijac a dzieci latały po wsi całe życie między traktorami.

mam wrazenie ze sama sobie naklepalas te posty powyzej.

Gość Alicja Sz
Mam średnie wykształcenie i jedno dziecko,mam własny dom,pracuję i nie muszę nigdzie żebrać.Czy według Ciebie jestem patologią bo nie mam wyższego wykształcenia?Bo wydaje mi się że tak to postrzegasz,nie masz studiów jesteś debilem z patologicznej rodziny do tego złodziejem lub żebrakiem.

Jezuu, ludzie jacy wy jestescie wredni, zlosliwi, okropni!!! Jak mozna tak o ludziach pisac jak wy piszecie. To jest cos strasznego. Powinniscie sie wstydzic. TRylko sie wywyzszcie a zwlaszcza autorka, pinda jedna. wyksztalcona29 , gdybym miala taka siostre jak ty to bym ja w stawie utopila. Jezeli twoj brat ma tak zle to mu pomoz a nie w internecie mu dupe obrabiasz. Wstyd!

Nikt mi nie zabroni mieć 4 dzieci. Nasrane w głowie ma ten co uważa,że nie można mieć więcej niż 2 :) Tyle w temacie Jak zwykle wrzucanie wszystkich do jednego wora. To jest dopiero prymitywne myślenie, żadne wykształcenie Wam nie pomoże ;P

Kolezanka chce u nas Chiny zrobic:O rozumiem ze sa rodziny ktore chca miec duzo dzieci ale niestety wiekszosc ma bo sie przytrafily nasze panstwo wola o nowe pokolenie zeby mial kto emerytow utrzymywac ale takie patologiczne dzieci w tym nie pomoga brak wyksztalcenia i widokow na lepsze zycie nie zazdroszcze tym dzieciom.

Gość huehiuehuehue
wykształcona - "ode mnie" pisz osobno. A jak bedzisz miała 5ro, masz szansę na prezydenta, wiec spoko.

Jakie Chiny? Coraz więcej dorosłych Polaków w ogóle nie chce mieć dzieci. Po prostu się wyrówna ;P Nie bój się, przeludnienie nam nie grozi, zwłaszcza,że większość Polaków przede wszystkim ma na uwadze opinię publiczną i boi się zostać patologiczną, wielodzietną rodziną :D

Gość do moge wtracic słowko
widzę, żeś naklepałaś dzieci i teraz działasz w komitecie obrony rodzin wielodzietnych, co chcesz żeby państwo za darmo dawało jeszcze więcej pieniędzy, won, od pieniędzy podatników, państwo winno podwyższyć najniższe wynagrodzenie i niech wtedy każdy rodzi ile chce, jak narodzi 10 i nie będzie go stać to problem rodziców, bo posiadanie macicy wcale nie uprawnia do bezmyślnego rodzenia.

Gość a co myslisz......
autorka ma racje patologia rodzi patologie bida smród i ubóstwo to zapewnia swoim dzieciom a poza tym stanie w kolejkach po zasiłki dla wielodzietnych bo narobia dzieciaków ale na utrzymacie tego stada to juz ich nie stac nie sądze zeby chodziło o to ze jak ktos niewykształcony to nie potrfi sie zabezpieczac oni po prostu nie myslą o konsekwenacjach tego co robią bo w takich środowiskach byli wychowani

Ja nie biorę od podatników żadnych pieniędzy. Znam setki rodzin 2+2, które ciągnie zasiłki rodzinne. Ja nie. Więc nie uogólniajcie. Nie ma ŻADNYCH przywilejów w tym kraju w związku z większą liczbą dzieci.

ZAŁAMAŁAM SIĘ!!!!!! Droga autorko co ty myślisz? że jak masz wykształecenia (a coś mi się wydaje że wcale tak nie jest sądząc po sposobie wypowiadania się) to jesteś lepsza od innych i masz prawo ich osądzać?????? mogę się zgodzić co do jednego że patologia rodzi patologię i że faktycznie patologiczne rodziny mają dzieci duuużo ale patologiczne podkreślam :/ natomiast z twoich wypowiedzi wynika że jak ktoś ma 20 pare lat i dwójkę dzieci to już tez jest patologią :/ to przepraszam że żyję :/ że mam 27 lat mój maż 26 że mamy 4-letnią córkę i drugie w drodze bo według ciebie to już przesada :/ nie jesteśmy bogaczami ale tym bardziej nie jesteśmy karierowiczami :/ na życie starcza a wierz mi że nie ma dla człowieka większej radości jak szczęśliwe dzieci więc nie gadaj mi tu głupot :/ a co do tych imprez i zabierania z nich jedzenia i picia :/ znam takich co mają 1 dziecko, 3 samochody, 2 domy a i tak nałapią ile się da więc nie mów że tak robi biedota która bóg wie ile dzieciaków napłodziła :/ tu nie o dzieci chodzi tylko o charakter :/

Gość ktoś kto lubi dzieci
A może młodzi rodzice stawiają na rodzinę? Kiedyś od ilości dzieci zależalo pierwszeństwo przydziału lokalu mieszkalnego dla takiej rodziny.Rodziny z 1 czy 2 dziećmi nie miały długo szans .I to mnie bardzo wkurzało.Mówiło sie dziecioroby wygrywają. Moi rodzice pochodzą z duzych rodzin i podziwiam wzorcowe relacje między rodzeństwem.Boże,jak oni się szanują,wspierają,kochają do póżnych lat zycia.Tylko im zazdrościć. Uważam,że dzieci z dużej rodziny wyrastają na dobrych ludzi.Oczywiście nie można generalizować.Zależy jakie wartości wynieśliśmy z domów.