Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

nooooooooooooooooo :D I taki zjazd to szybciej niż pozniej bo nie jestem pewna czy Mania powinna pamiętać mame w takim stanie...

Leneczkowa mama współczuje taka lekarke miec za prowadzaca!!! dobrze ze nie jest Wasza . Napisze Tobie tak ze u nas przez 6 msc tez nie bylo odparzen ale dostał po syropie ( bo mialna niego uczulenie) tak wielkiego odparzenia ze kosmos .Jak to zobaczylam to sie rozplakalam rany dosłownie .( i w 2 dni to wyleczylismy) sudokrem nam wogóle nie pomagał .Kupilam maść Elocom ona groszekosztuje alejest na recepte.I nia razdziennie smaruje sie miejsce odparzenia( ja na noc, bo wtedy KAmila juz nie przebieram bo niema takiej potrzeby) a w dzien oliatum soft kremem. Myślalam ze nigdy nie zejdzie , dla nas rpomogło. sukienka śliczniutka Kurde wy juz myślicie w co ubrac swoje pociechy , a ja nawet sie nie zastanawiałam.!!! Ja tez spisuje doris przepisy , ta marchewka w schabie byla mniam mniam. MAż prosił zebym znowu zrobila hihi Tylko ta zupa cebulowo serowa ( labomi nie wyszła albo za wyrazisty smak mniała)

czesc dziewczyny:) wczoraj jakos nie mialam weny zeby wejsc na kafe, a mala nam urzadzila wieczor zabaw;) ok 21 sie obudzila z rykiem, maz wzial ja na rece i sie rozbudzila i do 23.30 walczylysmy, byla mocno zmeczona ale nie umiala zasnac i chciala sie bawic:D wiec wariowalysmy, i dopiero po wariacjach padla;) ale spalysmy do 7 wiec nie narzekam:) anna mi na odparzenia pomagal sudokrem wiec nie pomoge bo nic innego nie stosowalam:( a ta ekarka to malpa jedna no, kudly bym jej za to wyrwala:O leneczkowa kiecka piekna:) bedzie gwiazda z naszej Lenki:) dzisiaj musze malej kupic kubek niekapek bo wczoraj juz tak "na powaznie" lapala swoja butle:D moj tato posadzila ja na stole:D:D dal jej butle i mala kombinowala;) wrzuce pare fotek:)

Witajcie z rańca Aaaaq to moja Lenka ma odparzenie a nie Leneczkowej ;-) ;-) ;-) To po tą masc a raczej recepte musiałabym iść do mojej przychodni ale narazie nie mam kompletnie ochoty, mam nadzieje że bez nich się obejdzie. Spróbuje tym bepantenem i krochmalem i zobaczymy. dziś już jakby troche lepiej było Patusiowa to miałaś wieczór zabaw ;-) odpukać Lenka narazie chodzi w miare wcześnie spać od jakichś paru dni.ale wcześniej różnie to było, nieraz koczowałam próbując ją uśpić do 24tej. Leneczkowa naprawde wysoko poprzeczkę nam postawiła,....wystroi małą, wrzuci zdjęcie na galerię a nam geby opadną....:-)

kuurde Pati ma cale czerwone czolo z tych plam:O no nic, musze dzwonic po dermatologach, oby ktorys mnie przyjal:O

Cześć Dziewczyny! Moja mała przespała całą noc,hurra!Walczyła tylko wieczorem,nie mogła zasnąć.W końcu położyłam Ją w łóżeczku,troche sie pokkręciła i padła. Oj Patusiowa Ty to sie masz z Tą Twoją Pati,idz lepiej do lekarza,bo widac samo nie przejdzie.ędziesz miała stres z głowy.

aniu ja wyczytałam na forum,że na odparzenia dobrze działaja wszelkie maści z cynkiem.Może warto spróbować? U nas kupiłam własnie taką z firmy Dentinox( zinksalbe),niestety w polsce niedostępna.

Mamanatalki dopiero zobaczyłam na galerii że Twoja Natalka już fajnie stoi :-) Silna dziewczynka:-) Patusiowa a Pati to ma zawsze tak roześmiane oczka że nie mogę się na nią napatrzeć. Niesamowita:-) Kurcze muszę jakieś porzadne baterie kupić do aparatu bo kupiliśmy ostatnio Energizer, niby te lepsze a aparat nawet nie chce się włączyć :-( zaraz święta a nawet nie bede miała czym zrobić zdjęcia. Balbinka odezwij się jak już wróciłaś. Kurcze ciekawe co tam u nich.... Jagódka coś się ostatnio nieodzywa... Niebowa hallooo...

kurna jeden przyjmuje dzieci od 2 lat, musialabym osobiscie z nim gadac czy sie zgodzi przyjac Pati, i dodatkowo dzisiaJ WYJEZDZA I WRACA W NIEDZIELE:O a 2 pozostalych nie odbiera:O cholera moze isc do pediatry? sama juz nie wiem:O

No kurcze też gdzieś słyszałam o cynku i jakaś maść go ma ale nie mogę sobie skojarzyć która....:-(

anna pediatra mi guzik pomoze bo powie ze to zmiany alergiczne zapewne a tyle to i ja sie domyslam:O dermatolodzy zadni nie odbieraja, dzwonilam do alergologa, mam wizyte o 17 prywatna, moze cos pomoze.

Gość mamnatalki
Aniu zapytaj się w aptece bo Tormentiol ,nie wiem czy można stosować u dzieci,ale zawiera cynk.Jest jeszcze Alantoina ,ale to to samo co pantenol.

No i włąsnie...na Wasze życzliwe i pomocne rady mogę bardziej liczyć niż tej larwy co chce się nazywać lekarką wrrrr aż mam nerwa jak sobie ją wczoraj przypomnę. Mąż później pojedzie do apteki i nakupuje tych maści żeby bidulka się nię męczyła :-( teraz zasnęła ale przed chwilą leżała na macie i jak kuleczka się turlała z brzucha na plecy i z pleców na brzuszek hihi fajnie to wyglądało :-)

hej hej ;) u nas nocka jak zawsze budząca. Hania obudziła się o 22, 24, 1 i już nie pamiętam czy o 3 też się obudziła bo już na zegarek nie patrzyłam tylko się koło niej położyłam i spałyśmy do 6:50. Może przez ten skok ona musi czuć, że ktoś przy niej jest. Mam tylko nadzieje, że do tego 26tygodnia to będzie trwało i będzie spała tak ładnie jak przedtem. Patusiowa walcz tam o wizytę. A jak nie to idź do apteki i powiedz co jest małej i coś CI dadzą. Bo dermatolog to też tylko pewnie jakąś maść czy kremik da. Hani też teraz wyszła jakaś plamka n policzku ale to chyba od mojej piersi bo mi troszke znowu się przez chwile popaprało, że ropka wyszła. Ale smaruję jej kremem i się zmniejsza. U nas znowu mega zima. Nawet z podórka wózkiem nie wyjde ;(

Cześć dziewczyny, tylko się z Wami witam, bo muszę Lenkę nakarmić i idziemy na szczepienie :( Niestety kupiłam już szczepionkę na rota i zapłaciłam 260 zł. Tym razem nikt się nie pomylił :) a szkoda :(

katka ja na wlasna reke boje sie jej cokolwiek podawac. daje zyrtec i wapno w syropie no i kapie w krochmalu ale 2 dni byla poprawa i koniec:O jak alergolog nie pomoze to bede sie pchac do jakiegokolwiek dermatologa. a teraz znowu jej to zbladlo, raz tak a raz tak i ja juz jestem glupia, ale nie ma na co czekac bo cholera wie co to za swinstwo jest. leneczkowa powodzenia na szczepieniu:) my mamy dopiero koniec grudnia.poczatek stycznia:) to bedzie ostatnie i pozniej jak bedzie miala chyba 13 miesiecy, nie pamietam dokladnie jak pediatra mowila.

do anna19810 widzis zmyslalam o Tobie a napisałam inaczej ;p;p Mi tez zawsze maka ziemniaczana pomagała ale to chyba byloz a mocne bo tym razem nei zadziałała , ale te odparzenie ( sama nie wiem jak to nazwac bo dziwnie wygladało) jeszcze odrobinka zostala ale sie goi strasznie wygladało rany :/:/ oby wam pomogła .A i ja jeszce duzo wietrze , teraz lezy z godiznke na macie z gola pupa przykryje tylko tetra i za jakiś czas znowu go tak klade ... mamanatalki a termentiol to nie jest na oparzenia ale dla dorosłych??? Hmmm nie wiem czy jest dla niemowlat

Aaaq nie byłam pewna.Najlepiej zapytac sie w aptece,to doradzą.Natalka zasnęła a je muszę się ogarnąć,bo pózniej idziemy na spacer.U nas też powrót zimy,w nocy sypał śnieg,aale wieczore to tak wiało,myślałam,że mi okna powyrywa.Kurcze,ale dziwna ta pogoda.

no pewnie najlepiej iść do lekarza, żeby to się nie rozeszło po całym ciałku, ale na pewno to nic poważnego ;) My dzisiaj zrezygnujemy ze spacerku. wieje okrutnie i w sumie muszę w końcu w domku ogarnąć. A później jedziemy na zakupy to mała pobędzie na powietrzu ;)

czesc dziewczyny łukasz fika, mam nadzieje że w końcu ząsnie bo musze wyskoczyć do sklepu sukieneczka żeczywiście jak marzenie w sprawie odparzonej pupy niestety nie pomoge bo mój nigdy jeszcze nie miał odparzonej ale za to borykam sie z kupą, bo od niedzieli nic :( pielegniara mówiła żeby juz żadnych czopków i no i mam klops, podaje wode, śliwki jabłka i dupa :(

Hej! Czekam az mi się księżniczka obudzi i lecimy na spacerek :) Aniu maści z cynkiem a ściślej tlenkiem cynku to m.in.sudocrem ale i najzwyklejszy bambino. Mamonatalki tormentiol można u niemowląt spokojnie. Ja małej smarowałam. Leneczkowa - powodzenia na szczepieniu i czekam na dane do tabelki :D Trzeba było wtedy kupić podwójną dawkę hehe :)

witam was Kochane:) powiem Wam cos normalnie szok!!!.. dostałam w końcu paczke z hippa:D wreszcie bo wy wszystkie podostawałyscie a ja nie a tu dzis niespodzianka:)dostałam tez paczke z bobovity i z bebilonu i wszystko jednego dnia ,mam jeszcze jakies awizo z wczoraj i własnie meza po nie wysłałam i do rossmana po paczke za 1gr. w tych paczuszkach były tez próbki roznych mlek nastepnych i jest tego pare saszetek ja tego nie zuzyje bo jestem wierna enfamilowi ale jakby któras chciała to chetnie odstapie szkoda zeby sie zmarnowały a nie mam komu dac bo moje dwie znajome co maja dzieciaczki w podobnym wieku to leca na cycu:)

ja dzisiaj dostalam z bebilonu paczke ale jest u rodzicow, pozniej mama mi podrzuci. a co w niej bylo?:)

Tęczowa kurcze,to ja juz nie wiem.Nie wiem ,czy tak można ,może spróbuj podac jablko a po chwili trochę wody do popicia,tylko nie wiem ,czy nie bedzie bolał brzyszek??? Niech sie wypoiedzą dziewczyny.

A ja siedze i wypisuje kartki Świąteczne,wy tez wysyłacie? Może to przestażały zwyczaj ,ale ja lubie .

druga paczka z rossmana tez jest z hipa i tam jest sok,łyżeczka i duuużo do czytania łukasz kimnoł to szybko zupe grzybową gotuje, mmmmm jak fajnie pachnie grzybami w domu ale ze mnie niezdara, zrobiłąm liste zakupów, wyszykowałam sie poszłam do sklepu - tylko szkoda że pieniedzy nie wziełam .....