Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margaryyna

BARDZO DUZO DO ZRZUCENIA - kto jeszcze?

Polecane posty

witam...moge sie dołączyć??? ja tez mam jeszcze sporo do zrzucenia choć sporo juz za mna...chciałabym jeszcze choć 15 może 20

Gość margaryyna
Czesc Asiek 🖐️ gratuluje rezultatow :) I witamy w naszym gronie :D Jaka diete stosujesz?

Tez jestem gruba-własnie powrót do starych nawykow zywieniowych,to brzmi jak wyrok...setki razy popełnialam ten bląd,dlatego teraz nie zakladam wyscigu z czasem,chce to robic małymi kroczkami ...własnie zawsze mialam tzw "słomiany zapał" a czym sie konczył??? wlasnie powrotem do tego od czego chcialam sie uwolnić... to nie dieta tylko na zawsze zmienione nawyki zywieniowe..tylko w tym widze sens a teraz na wieczór przepiękne.... http://www.youtube.com/watch?v=tWMMnSPIweE

dzis juz ide spac ,ale jutro z rana wszystkie wpisy przeczytam:D ciesze sie ze jest co do poczytania:-) OWOC na kolacje to katastrofa zamiania sie w cukier* czy cos takiego,...ale za to bialko spala tluszcz w snie; polecam kawalek szyneczki przed snem:-)

Oj, widzę, że pojawiło się tu kilka bardzo niesympatycznych wpisów pod pomarańczowymi nickami :( Cóż, trolle są wszędzie. Mam nadzieję, że nie pozwoliłyście, by popsuły wam nastrój. Może ponowię czyjąś prośbę z pierwszej strony o zarejestrowanie swoich pseudonimów? Ja dzis wywiązałam się z 5 posiłków... Swoją drogą brzydkie jest słowo "posiłek". Prawie jak osiłek :-/ Tak samo nie podoba mi się brzmienie słowa "pożywny" - na tyle, że gdy ktoś użyje go w celu zareklamowania swojego dania to od razu odchodzi mi pół ochoty :) Byłam kiedyś na poradzie dietetycznej w Instytucie Żywności i Żywienia. Nie była może jak dla mnie zbyt odkrywcza, ale jedno zdanie mi utkwiło w pamięci. Proste, ale jednak gdyby się o tym pamiętało, to życie wielu z nas nie byłoby takie jakie jest teraz. "Jedzenie to nie zaspokajanie głodu tylko odżywianie organizmu." Odżywianie = zaopatrywanie w możliwie wszystko to co niezbędne do prawidłowego funkcjonowanie. Czyli różnorodność.

dobry wieczor Paniom:) wlasnie wrocilam z silowni,jestem zmeczona,ale tak pozytywnie:)chyba wracam na wlasciwy tor,bo dzis zjadlam 4 posilki,musze tylko dzien wczesniej planowac nastepny dzien i bedzie okej,milej nocki i kolorowych snow

Persephoone_ja przed dieta tak samo sie odzywialam jak ty,niby malo ale z powietrza tylam , nie z powietrza tylko z weglowodanow, teraz jestem na diecie to oczywiscie jem do 10gr,weg,, jak grzesze to do 20gr,wegli. jak uzyskam swoja wage zmienie jadlospis nie bede laczala weglowodanow z bialkami, czyli nap.na sniadanie bulka z dzemem bez masla,na obiad mieso z salatka, na kolacje bialko,i 4 godziny przerwy miedzy posilkami, tak bede sie odzywiac ,do tej pory nie bylam swiadoma , jak mam jesc by nie tyc,przeczytalam ksiazke ale po niemiecku,,Schlank im Schlaf,, http://www.die-abnehm-seite.de/diaeten/diaeten-zum-abnehmen/schlank-im-schlaf.html tam wlasnie jest dobrze objasnione jak schudnac spiac w nocy,bede sie tego trzymala,da sie zyc zmieniajac nasz jadlospis, tez bede jadla ale z glowa, do tej pory patrzylam sie by nie jesc tlusto, ale to i tak mi nic nie pomoglo, :-) teraz poznalam zywieniowe nakazy i bede ich przestrzegala by szczuplabyc:-)

ja stosuje diete MŻ ale tak poważnie to ok 1200kcal i jem wszystko bo bez sensu jest odmawiać sobie czegoś - to jest katowanie siebie, lepiej jeść wszystko a w małych ilościach a mam pytanie do was dziewczyny czy macie jakieś sposoby na rozciągniętą skórę bo boję się że jak schudnę to mi zostaną paskudne zwisy

Asiek2950 _-kup sobie krem na odchudzanie,ja tak zrobilam, i smaruje kiedy jestesm w lazience, ponoc pomaga, firmy DAX niedrogi dobry

Myszeczka, skusiłaś mnie tym niemieckim tytułem (jestem germanistką) i zajrzałam na stronę, zeby zobaczyć co to za dieta. hmm... Całkiem ciekawa teoria. Dieta ma podobno regulować wydzielanie insuliny i robić z niej użytek, ale nie było na stronie informacji dlaczego tylko 3 posiłki dziennie, z tymi min. 5 godzinnymi przerwami pomiędzy. Wydaje się to trochę długo. W dietach cukrzycowych, które mi polecali zawsze było 5 posiłków, dość często. Czy w ksiązce było podawane jakieś uzasadnienie na to dlaczego nie ma nic (przekąsek) między głównymi posiłkami? Asiek - widzę, że juz bardzo dużo schudłaś. Martwisz się o skórę. Jak ona się zachowywała do tej pory? Nadąża za tym co pod spodem czy juz wisi? Pewnie z wiekiem coraz trudniej ona się obkurcza. Ja mam 25 lat. Mam nadzieję, że w tym wieku przy niezbyt szybkim chudnięciu i cwiczeniach + masazach skóra jakoś się ściągnie sama :D

Persephoone - dodałam dzis do sałatki sos z Twojego przepisu:-) naprawdę dobre połączenie!

do Asiek2950 http://alejka.pl/dax-cosmetics-dax-perfecta-extra-slim-serum-8211-koncentrat-do-szybkiego-wyszczuplania-brzucha-bioder-posladkow-i-u.html masz tez dobry krem, ja mialam okazje kupilam ten w rosmmanie w pl, ______________________________________________________ Mieszkam w DE;posilki sa co 5 godzin gdyz z rana wegle bez bialek i one potrzebuja czasu by sie spalic, potem obiad kolacja bialkowa,nie ma przekasek bo ma sie wszystko spalic i wrazie czego czerpac tluszcze zapasowe, dla mnie tez za dlugo 5 godz, wegle nie mieszane potrzebuja 4 godziny by sie rozeszly, wole 5 posilkow ale mniejszych co 3 godziny, tak jest w diecie ,a w normalnym jedzeniu co 5 godzin by te wegle sie spalily,tak powinno sie odzywiac po diecie, by nie przytyc, jak ma sie ochote zjesc bulke na sniadanie bez masla ale z dzemem,bo raczej na obiad nikt nie je samych ziemniakow,a na kolacje bulka-wegle to odloza sie w nocy w cukier...a bialko bedzie spalone,tak na swojski chlopski rozum:-) Dzisiaj zgrzeszylam zjadlam okolo 25-30 gramow wegli,przekasilam gotowego mielonego pislalo 15 wegli,i saltke -pomidor,ogorek,salata ,ale i tak jest dobrze ,widze po spodniach zaczynaja byc luzne :-)na wage wejde w sobote ,w niedzile bede ladowac sie weglami w chinskiej restauracji, i od poniedzialku od nowa dieta bialkowa:-)) i tak dalej az do uzyskania mojej wagi,czyli 75kg,:-) POZDRAWIAM WYTRWALE DZIEWCZYNY :D

Ej myślałam, że topik się rozkręci i bedę mogła dołączyć.... bo fajnie się zaczęło....i miło się was czyta....... ja też startuje z Wagi wielkiej wiec wiem z czym się zmagacie......

Od jutra zaczynam. Chce zrzucic 15 kg. Cel - 59kg na teraz. Trzymajcie kciuki. ps cholerka, przestalam karmic i od razu skoczylo mi 6kg na plus. No i teraz mam 15 to staracenia....

DO Asia5545 ja tez tak mialm jak skonczylam karmic 10 kilo mi przybylo, a teraz walcze dzielnie:-)) DZIS JESTEM Z SIEBIE DUMNA zjadlam moze do 10 wegli:D ;waga ruszyla mi sie o kilo:D na dol oczywiscie:D Asia pierwsze 3 dni sa trudne potem juz czlowiek zyje nadzieja ze schudnie, tez tak bedzie u ciebie, poczytaj DIETE DUKANA; dobre sa tam wskazowki ,pozdrawiam .:-)

Gość jak nie chcecie miec obwisłej
skóry, to cwiczcie, ale porzadnie! Same kremy nic nie dadzą, niestety...

myszeczka - rzeczywiscie motywujące! Lubię historie sukcesów ze zdjęciami. Zupełnie inny człowiek z wyglądu! Chyba pomyślę jednak poważniej nad tym, żeby pousuwać trochę tych węgli z jadłospisu. Podziwiam Cię, że Ty masz ich tak mało i żyjesz ;-) Ja bym juz pewnie z marszu umarła z powodu depresji, gdybym prawie nie miała węglowodanów. Co nie znaczy, że nie można ich ograniczyć. U mnie mija właśnie 2 tygodnie odchudzania "z zeszycikiem" w ręku. Lista grzechów przeciwko diecie jest podejrzanie krótka, za to lista aktywności ruchowych długa. W niedzielę będę miała możliwość zobaczyc jak to się na wagę przekłada. Wazne, ze w ciuchach duze luzy widzę :)

envis --- wytrzymalabys bez wegli jest tyle smacznych potraw bialkowych ze nawet nie pomyslisz o buleczce z szyneczka, oczywiscie mi tez to smakuje ,ale teraz mam inny cel musze schudnac, mam juz dosc kupoowania coraz wiekszych ubran, mam takie sliczne ciuchy nr.42 a nie moge w nie wcisnac sie bo wygladam jak baleron w siatce,waga mi zbytnio nie leci ,ale za to w pasie juz luzik 4-5 cm mniej:D a to cieszy, wczoraj zjadlam okolo max 3gr.ww. tylko z miesa,jajka i z sera, dzis na sniadanko zrobie sobie tunczyka z zalewy z gotowanym jajkiem (jajka nigdy nie gotujemy ponad 8 minut traci bialko)i ogorek konserwowy do smaku pomieszam to wyjdzie salatka, max 1 ww. http://www.schudnijmy.pl/kalkulatory to jest kalkulator mozna latwo policzyc co ile ma wegli i bialka,na obiad ryba z folii ,na kolacje jajko z szynka, tyle zjem dzisiaj i 3litry wody w tym cherbatka zielona o smaku katusa lub grejfruta(z biedronki polecam dobra), ta cherbatka daje mi dobra przemiane materi co rano zawsze mam ,,posiedzenie,, 5minutowe, co kiedys nie bylo.. envis -napisz ile juz schudlas i co robisz ,moze jakies tipy wyciagne dla siebie, jak schudne wstawie fotke jak bylo przed i po,jak osiagne 75kg, z mojego otoczenia znam bardzo duzo ludzi ktorzy pochudnli i wygladaj o niebo lepiej i mlodziej, nie mozliwe jak tusza dodaje lat, pozdrawiam :-)

Dzień dobry! O nie, bułeczki z szyneczką w mojej diecie nie znajdziesz od dawna. Staram się, żeby te węglowodany, skoro już je jem, były złożone i w jakichś wartościowych produktach. I tak np. oznacza to moje uwielbienie dla owsianki na wodzie, albo kaszy do warzyw i kurczaka/ryby na obiad. Kiedyś byłam strasznym mlekopijem, ale biorąc pod uwagę, ze to prawie same węglowodany proste, to wyeliminowałam. W weekend jednak tych węglowodanów wpadnie - wieczorem zaczynam drugi weekend z dietą weekendową wg Bardadyna. Przynajmniej będzie mi się dobrze na niej myślało i pisało magisterkę. Tak sobie myślę, że wyeliminuję i to, gdy jeszcze trochę schudnę i waga przestanie spadać tak sama z siebie. Wiem, że białkowe jedzonko jest bardzo smaczne :))) Ile mi spadło z wagi będę mogła podać dopiero w niedzielę, ale między 29.08. a 6.09. ubyło 5 kg = jest 75kg/162 cm. Czyli jest 10 kg mniej niż w kwietniu. Już teraz wiem, że nie będę musiała kupować nowego płaszcza na jesień, bo w starym dopinam się lepiej niż rok temu :) Spodnie kupione 3 tygodnie temu pomieściłyby jeszcze z pół nogi i poduszkę na brzuchu :-)

widze dziewczyny odpuscily sobie diete, szkoda -:( ja mam ostatni dzien diety, jutro wegle jem a od poniedzialaku zas 14dni diety bialkowej, schudlam przez 13 dni 3kg, sadze ze to dardzo dobry wynik:-) i 4cm, w pasie:-)

Odpuściły, albo są tak zajęte dietowaniem, że zapomniały o tym wątku/ nie mają czasu. Zaglądam tu i zaglądam, a wpisów jakoś nie przybywa :( Chyba, że się ukrywacie?? Ja, oczywiście po śniadaniu, dzisiaj zaczęłam dzień od 50 min. na siłowni - bieżnia i orbitek - a potem godzina zajęć na sali, ze stepem... Chyba przesadziłam z tym treningiem na dziś, bo jak wyszłam to byłam ledwo żywa. Ciekawe czy jutro będzie mi się chciało ruszyć na basen :-) Myszeczka -gratuluję wyników i wytrwałości :-) Widze, że masz długoterminowy plan. Po kolei wiesz co, jak i kiedy. :-)

envis dzis konkretnie sie gimnastykowalas brawo!!!, ja dzis troszke w ogrodzie robilam, w domu wszystkie okna pomylam, posprzatalam, lozka przebralam, wypralam,,itd,,tez troche sie nagimnastykowalam, mam w domu roweryk jezdze na nim z rana 30-40 minut Dzisiaj mam ostatni dzien diety jutro w nagrode ide do chinskiej ladowac sie weglowodanami:-)ciesze sie bardzo ze wytrzymalam pierwsze dwa tygodnie, od poniedzialku zaczynam diete od nowa:-)juz sie nie moge doczekac do poniedzialku by zaczac diete od nowa, bo bardzo mi sie spodobala ta dieta;schudlam troche malo bo mam rozregulowany metabolizm bo zawsze jak chcialam schudnac nic nie jadlam glodzilam sie,i dostawalam jojo, teraz juz wiem gdzie byl moj problem,bede juz jadla z glowa nie bede laczyla wegli i bialek, poczytalam troche w necie o dietach duzo mi to dalo, szkoda ze dziewczyny sie nie odzywaja ,a tak fajnie sie zaczelo, duzo daje wspolne wsparcie:-) ENVIS MILO ZE JESTES pozdrowionka:D

Gość MasterCleanse
Cześć Wam! Podejmuję się wyzwania jakim jest MASTER CLEANSE:) Zaczynam od jutra (13.09.2010). Swoje doświadczenia będę opisywać na blogu: http://mastercleanse.mylog.pl/ SERDECZNIE ZAPRASZAM! Będziecie kibicować?;) Pozdrawiam!:) Agata

Hej myszeczka:-) Jak tam po ładowaniu chińszczyzną? Dziś Twój pierwszy dzień kolejnego etapu chyba? I jak? Ja mam dzisiaj kryzys. Niby z dietą dziś nie oszukiwałam, na basenie też byłam... ale ważyłam się dzisiaj i mam przez to lekki spadek energii. Jest dokładnie tyle samo co w miniony poniedziałek :-/ Wrrr... Chociaż troszkę mogłoby się ruszyć... Z drugiej strony patrząc sumie i tak dobrze, że nic nie przybyło, a przez ten tydzień skóra się trochę zdążyła skurczyć, więc jakaś zmiana w wyglądzie niby i tak jest widoczna.

witajcie mi waga nic nie spada ale to pewnie dlatego że mam miesiączkę :( no i muszę się pochwalić wczoraj przeszłam 24 km ,dzisiaj 8 a jutro siłownia:) Pozdrawiam

Gość rada dobra
Hej dziewczyny. NIe przeczytałam do końca topiku,ale chciałabym dac Wam kilka rad. Dla tych, które niepotrafią schudnać imają mega apetyt- polecam dietę soutch beach - skutkuje, szybko się zrzuca,a lemożna naprawdę załatwić sobie wątrobę i nerki. Dlatego trzeba bardzo dużo pić i jeść tabletki na wątrobę. Ba tej dietce schudłam 10kg po ciąży. Niestety łatwo wpaść w pułapkę kaloryczną,bo niby kalorii się nie liczy. TRZEBA LICZYĆ!! a białko jest kaloryczne. Mając dosycsamegomięcha,bo mięcha nie lubię, zamówiłam sobie dietę, za 30zł przez internet (dieta4U chyba) - facet opracowuja Wam tygodniową dietę, wszystko tłumaczy itp no i jest rewelacyjnie skuteczna, szybko sie chudnie, ale jest sie bardziej głodnym niz na soutch beach. ja zabijamgłód pepsimax bez cukru. nie ćwiczę a wyglądam ok. trzeba się zaciąć i byc konsekwentnym a uda się