Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ryska69

przeziębienie... 18 tc

Polecane posty

witam. chyba się przeziębiłam i strasznie boli mnie głowa... coś tam w nosie mnie kręci i ogólnie czuję się taka... hmm.. jakbym była chora... nie mam kataru, ale w nocy zatkał mi się nos.. do lekarza nie pójdę bo wolne miejsca są dopiero na następny tydzień ;/ nie wiem czy coś mogę brać czy nie może któraś z was mi poleci jakieś leki które mogę przyjmować ? jestem w 18tc i w czwartek mam wizytę u gina.

jak cie boli głowa to wez apap albo paracetamol( nie zaszkodza maluszkowi), a tak to polecam herbatke z miodem i cytrynka

właśnie popijam :P już widać że jesień sie zaczęła bo od razu człowiek zaczyna coś łapać...

na ból głowy i temperaturę mozesz brac leki z paracetamolem - apap, panadol, codipar, paracetamol... byle bez dodatków. i nic wiecej. siedz w cieplym, grzej sie, wyleż. bedzie dobrze.

to zacznij od domowych sposobów. herbatka z miodem i cytrynką na rozgrzanie. do picia sobie przyszykuj ciepłej wody z łyżką miodu i połową cytryny, pij kilka razy dziennie taką mieszankę. kanapka z serem białym i czosnkiem. na katar zrób sobie inhalację z wody i czosnku (do termosu wlej wrzątek, wrzuć 2-3 pokrojone ząbki czosnku, zakręć, po 5 minutach wdychaj napar). jak nie to pokrój 2 ząbki czosnku , włóż w gazę i zrób taki tamponik i to wdychaj. nos odetka się od razu. przeczyści ładnie zatoki. jak możesz połóż się do łóżka i wygrzej. jak nic nie pomaga to na ból głowy weź tabletkę apapu/paracetamolu/panadolu.

hejka,SINUPRET SUPER TABLETKI MOŻNA ŁYKAĆ W CIĄZY.19tc.bylismy na urlopie w Tunezji i niestety po tygodniu upalnych dni 45stopni wracając samolotem klima dałasie we znaki.2 dni po powrocie ambitnie wróriłam do pracy ale już cos mnie łamał i nietety w poniedziałek myślałamże sie udusze kaszlem.oczy czerwone,wiec popołudniu szybko do lekarza i ostre przeziebienie,brzydkie gardło.Trafiłam na super Paną doktor i przepisała mi ww tabletki.niestety nie sa tanie 31 zł ale po 2 dniach było o wiele lepiej.

Ja tez polecam kanapke z maslem na to czosnek ser i szynka oraz pomidorek, mnie to pomoglo :)

Ja byłam chora w 19 tc. Piłam herbatę z sokiem malinowym, z miodem i z cytryną, mleko z czosnkiem, syrop z cebuli, miód z mleczy i brałam apap. Niestety nie dałam rady tak wyleczyć silnego kaszlu i lekarka dała mi jakiś inhalator, syrop stodal i witaminę C.