Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenciarz01

alimenty!!!! pomocy

Polecane posty

Gość zakuta koza
wiesz - zrób eksperyment i przeżyj za 400 zł (200 da mamusia i 200 tatuś) - nie masz mieszkania, o jedzenie sam się troszczysz

Gość tu nie chodzi o mnie tylko o
malego dzieciaka ktory potrzebuje papu jakas zabawke i ciucha i na to wszystko 400zl w zupelnosci wystarczy wy najwyrazniej nie rozumiecie ze alimenty sa na dzieciaka a nie na was...

Gość zakuta koza
a kto zapewni mu resztę? pamiętaj - matka mu już dała 200 zł - tyle i ile Ty

Gość no ale dzieciak nawet mały
potrzebuje też dachu nad głową, bieżącej wody, prądu i ogrzewania, wręcz więcej niż dorosła osoba, która może sobie uprać ciuchy raz w tygodniu w misce, a majtki przy okazji prysznica. Spółdzielnia też nie zastanawia się ile wody idzie na dziecko tylko dolicza koszt zamieszkania jednej osoby. A co do tematu: zależy ile zarabiasz, jak ktoś powiedział na początku. Jeśli żyjesz z renty 300 zł - to nawet na te 200 się nie zgadzaj.

Gość WMORDEJEŻA
Banknotem 200 zł to ty możesz sobie dupę podetrzeć za przeproszeniem: Wylicze ci przypuśmy że twoje dziecko idzie do 1 klasy: 1. książki ok 300 zł 2. pozostałe przybory szkolne ok 200 zł; 3. Ubrania średnio ok 200zł to tak na początek żeby twojego dziecka za szmaciarza nie posądzali:\ 4. wszelkiego rodzaju składki w szkole ok 100 zł 5. Obiady w szkole ok 70 zł; (jesli matka pracuje) 6. do tego dochodzi utrymanie przez cały miesiąc (jedzenie podstawowoe + jakieś owoce napoje słodkości) ok 300 zł 7. jakaś zabawka nawet najmniejsza ok 10 zł 8. jeśli dziecko zachoruje a nie dajboże leczy się dodatkowo u innego specjalisty np w mom przypadku jest to ok 400 zł miesięcznie SĄD MI PRZYZNAŁ 400 ZŁ ALIMENTÓW KURWA PYTAM SIE NA CO MA MI TO STARCZYĆ CO A TO TYLKO ZA MIESIĄC WRZESIEŃ

Gość WMORDEJEŻA
nie wliczając ze muszę opłacić czynsz, wodę, światlo co miesiąc

Gość MamusiaFX
KTOŚ NAPISAŁ,ŻE TE MAMY ZA ALIMENTY JESZCZE KUPUJA SOBIE ŁOSOSIA CZY COŚ TAM.. JEDNAK RODZĄC DZIECKO JAKO SAMOTNA MATKA TAKA KOBIETA REZYGNUJE Z RESZTY PRZYJEMNOŚCI I WYGODY !!! NIESTET POLSKA TO NIE USA :(

Gość m3miasto
moj synek ma rok i tak: zupka dziennie t ok 3zl * 30dni -90zl drugie danie okolo 3zl * 30dni -90zl deserek (np owoc lub jogurt) ok 1,5zl *30dni -45zl proszek do prania (maluch musi miec osobny) ok 20zl na miesiac mydelko w plynie ok 8 zl pampersy-paczka (najtanszych typu rossman) ok 20zl (ok2,5 paczki na miesiac) czyli 50zl husteczki nawilzane ok 5zl -4 paczki na mies, czyli 20zl sudocrem ok 14 zl na mies wode do kapieli grzeje codziennie prad(swiatlo) pali sie codziennie i jeszcze lekka lampka nocna w nocy do tego dolicz masc na zabkowanie(ok 17zl), witamine c jesienia(ok 20zl) i zima, czasami syrop na goraczki (najtanszy ok 15zl), ozywiscie ubranka(w lumpeksie np. body ok 6zl, bluzeczka 5-12zl, spodenki 6-15zl, bluza ok 10zl, sweterek tez, kutreczka ok 25zl, czapeczka ok 5zl), nie mowie juz o zabawkach i slodyczach Ktos jeszcze powie mi ze za 400zl miesiecznie utrzyma dziecko??

Gość zakuta koza
m3miasto - dajesz rocznemu dziecku witaminę C? lekarz Ci pozwolił?

Gość WMORDEJEŻA
nie rozumie facetów oni naprawde myślą że my to kasę chcemy dla siebie że nam jest ona potrzebna na własne wydatki .. ale cóż zrobić chłopy to małe móżdżki trzeba im to wybaczyć

Gość m3miasto
a do autora : moja kolezanka od rzekomo nie pracujacego faceta dostala 400zl alimentow (tyle przyznal jej sad)

Gość przeciez koszty ogrzewania
czy dachu nad glowa sie nie zmieniaja czy siedzi w chalupie jedna osoba czy 10 gaz tak samo moze troche wiecej bo trzeba bedzie wiecej ugotowac prad i woda tez moze kilka groszy wiecej

Gość m3miasto
zakuta koza: daje mu, to sa kropelki od 3 mies dla dziecka lekarz nam polecil, bo odstawiam go od piersi na poczatek coz na wzmocnienie, a myslisz, ze nie powinnam?

Gość MamusiaFX
NO NIE TYLKO DZIECKO ALE TE MAMY TO JESZCZE KUPUJĄ "SE" TAK: ŁOSOSIA , KAWIOR CODZIENNIE I BRYLANTY RAZ W TYGODNIU WEDŁUG NIEKTÓRYCH BARDZO INTELIGENTNYCH I ŻYCIOWYCH WYPOWIADAJĄCYCH SIĘ TU FORUMOWICZÓW :P

Gość WMORDEJEŻA
chyba nie wiesz co mówisz że przy jednej osobie zapłacisz tyle samo za wode czy prąd ile przy 10 hahaha powodzenia

Gość m3miasto
a ajkie ma ogrzewanie? my mamy gazowe i podgrzanie mieszkania do 20 stopni (a nie do 18, jak grzalismy wczesniej) kosztowlo nas okolo 100zl miesiecznie, plus dogrzewanie piecem kaflowym (stare budownictwo)

Gość WMORDEJEŻA
no tak te brylanty to przede wszystkim za te 400 zł mam ich tyle że teraz muszę na sejf wydac następne 400 zl haha

Gość m3miasto
autorze, a na swoja poprzednia dwojke dzieci, ile miesiecznie wydajesz?

Gość m3miasto
i pewnie jeszce wille z basenem masz??:D

Gość zakuta koza
to prawda - niektóre koszty się rozkładają na większą liczbę osób - ale w moim eksperymencie matka nic już do dziecka nie dokłada m3miasto - jeśli lekarz to zalecił to ja nie będę poważać jego poleceń - ale jeśli robisz to na własną rękę - lepiej nie podawaj

Gość WMORDEJEŻA
no ba cztero pietrową z trzema klatkami a basen na dachu jak się kąpie to mam widok na miasto :):):)

Gość do tej co posyła do szkoły
Pogięło Cię? Oczywiście, jeśli Cię stać to dobrze, że wydajesz tyle na dziecko, ale bez przesady, że jest to konieczne: książki tak, czasem więcej niż te 300 (jeśli nie uda się odkupić używanych), ale pozostałe przybory szkolne (w pierwszej klasie, gdzie używa się zeszytów szesnastokartkowych za 30 groszy, kredek, farbek, plasteliny i bloku) to można z powodzeniem kupić za 50 zł. Ubrania - a w czym to nieszczęsne dziecko chodziło zanim poszlo do szkoły? Na szczęście nie trzeba już kupować mundurka. Jedyny wydatek tego typu to tornister - ok. 80 zł będzie służył przez 12 miesięcy a nie jeden. Składki tak - zwłaszcza jak są święta religijne. Rozumiem, że osoby które dużo zarabiają moga sobie na to pozwolić i pozwalają, ale nie jest chyba żadną nędzą i dziadostwem obcięcie o połowę tych kosztów, o których mówisz.

Gość m3miasto
zakuta-ja jestem nadopieuncza przewrazliwiona matka;) zawsze pytam lekarza:) maz juz se ze mnie nabija:) wmordejeża to Ty biedna jsetes;) na co przepuszczasz te 400 burżuju?

Gość 25-letnia zielonooka brunetka
Takim przygłupom, którzy zamierzają płacić 200 zł na dziecku, najlepiej oddać dziecko na pół roku i dać te 200 zł. Wtedy by się nauczyli, że kosztuję więcej. Albo: Dać takiemu delikwentowi 400 zł na życie i niech z tego żyje.

Gość MamusiaFX
NO TO STRASZNE,ŻE ZROBIĄ TACY NAJPIERW DZIECKO A POTEM WKRĘCAJĄ,ŻE NA CO TE MAMUŚKI ICH FORSY NIE WYDAJĄ ! JA NATOMIAST NA SPRAWIE ALIMENTACYJNEJ USŁYSZAŁAM,ŻE BĘDĘ ZA TO SIEBIE UTRZYMYWAŁA NIE DZIECKO- JAKIE TO PRZYKRE CHŁOP MIAŁ JESZCZE ADWOKATA,KTÓRY COŚ TAKIEGO POWIEDZIAŁ A PANI SĘDZIA UZNAŁA TO ZA SPOKO TEKST - TAKA SAMA PROSTACZKA :(

Gość alimenciarz01
no trudno , stalo sie....mam za co zyc i stac mnie na wiecej ale dlaczefgo w morde jeza mam placic na dziecko z ktorym lacza mnie tylko wiezy krwi. niech ona sie o reszte martwi a nie ja

Gość WMORDEJEŻA
hehe no właśnie wie wiem .... jakoś giną mi one w potfelu mam je a za chwilę ich nie ma....

Moim zdaniem ojciec, który nie wychowuje dziecka powinien ponieść koszty jego utrzymania w 100%. Tak... faceci myślą, że za 200 zł kobieta utrzyma siebie, dziecko, swoich rodziców i jeszcze nowego faceta :-)

Gość mendek87675
m3miasto nie gotujesz nic dziecku? :/ jak ono ma być zdrowe ???? :/ ' moj synek ma rok i tak: zupka dziennie t ok 3zl * 30dni -90zl drugie danie okolo 3zl * 30dni -90zl deserek (np owoc lub jogurt) ok 1,5zl *30dni -45zl'

BO przygłupie dziecko ma twoje DNA! Ile ty masz lat? Jakie masz wykształcenie?