Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenciarz01

alimenty!!!! pomocy

Polecane posty

Gość a ja cię zapytam
>ale ja sam nie odczuwam potrzeby zajmowania sie tym dzieckiem No to popatrz w lustro i powiedz sobie " Jestem... i tu wstaw odpowiednie, pasujące do tej sytuacji słowo... Nie, nie chodzi mi o "zajebisty" )

alimenciaz!!! wez sie kurwa ubezpiecz, a potem zaszyj w ciemnym kacie i zdechnij!!! takiej gnidy jak ty nie powinno byc na swiecie!!! a dzieci bynajmniej beda mialy rente po ojcu idiocie skonczonym!!!!

Gość alimenciarz01
w sadzie mialem 1 rozprawe o ustalenie ojcostwa takze alimenty jak narazie sa na dalszym planie. zrobi sie dna i wtedy , ona napisala o pozbawiwenie wladzy a ja odpisalem ze wladza rodzicielska mnie nie interesuje

Gość a ja cię zapytam
"przynajmniej" a nie "bynajmniej"

Gość alimenciarz01
dla innych ejstem porzadny facetem, juz zadbalem o to by o niej zle mowiono, to taka dupydajka ktora daje wszystkim i teraz chce kase za bog wie kogo dziecko, dla innych jestem czysty jak lza

dla swojego sumienia powinienes byc czysty!!b i robienie komus opinii, to nie sztuka... niszczysz tylko zycie wlasnemu dziecku...

Gość jakby to była prawda stary
A prawnika to żadnego nie masz, nie pytałeś, nie rozmawiałeś, sam sobie prowadzisz tę sprawę i mimo to ta dupodajka nie wyciągnęła jeszcze od Ciebie połowy szmalu? Mówię Ci - jej i 20 zł wystarczy :D

Gość alimenciarz01
pewnie keidys dziecko zechce mnie poznac, wtedy moze nie odmowie

Gość alimenciarz01
a po co mi prawnik stary ja jestem czysty mam wszystko zaplanowane, auto nie jest na mnie wiec bac sie nie musze bo nie uda jej sie niczego udowodnic

Gość a ja cię zapytam
> a czemu bynajmniej niepoprawne? Bo znaczy coś innego niż chciałaś w tym zdaniu powiedzieć.

Gość a ja cię zapytam
bynajmniej wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie) "Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry." "Z miłością bynajmniej się nie taił."

a ja cie zapytam -dzieki, bo czesto tego uzywalam tak i nie widzialam problemu... kurde, czego to czlowiek sie nie dowie na tym forym:) pzdr:)

Gość to słabe przykłady
równie dobrze można rozumieć w nich "bynajmniej" jako "przynajmniej" i zdania mają wciąż sens. Może tak: Posprzątaj, a przynajmniej pościel łóżko. Postprzątaj, a bynajmniej pościel łóżko. (zdanie jest niepoprawne składniowo to raz, a dwa zmienia zupełnie sens - wynika że wcalę nie trzeba ścielić łóżka mimo sprzątania)

Gość alimenciarz01
po gatce trzymajta sie bo ja nadchodze by zrobic innym dzieci:D

Gość a ja cię zapytam
> to słabe przykłady reklamację zgłoś do autorów Słownika Języka Polskiego bo stamtąd je wzięłam. Nie chciało mi się wymyślać własnych:-) http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119

Gość alimenciarz01
dzieki

Gość a ja cię zapytam
>równie dobrze można rozumieć w nich "bynajmniej" jako "przynajmniej" i zdania mają wciąż sens. Mają sens z oboma wyrazami, ale mają tez wtedy inne znaczenie w zależności od tego, jakiego słowa użyłaś.