Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenciarz01

alimenty!!!! pomocy

Polecane posty

Gość alimenciarz01

jak myslicie na jaka kwote powinienem sie zgodzic jesli chodzi o placenie alimentow. Mysle ze 200 zlotych jest ok? Drugie tyle matka powinna dac a nikt mi nie powie ze wiecej niz 400 zlotych kosztuje utrzymanie dziecka.

Gość alimenciarz01
nikt sie nie orientuje w takiej sprawie?

Gość fsfses
to zalezy ile zarabiasz .

Gość maturks4
400 zł to może miesięcznie starcza na skromne wyżywienie bez owoców zimą. Ale średniorocznie - jak trzeba kupić kurtkę, buty, książki, zeszyty i wszystko to co szkoła wymaga, to i 8oo za mało.

Gość fsfses
200 zł wydaje mi sie jednak małą kwotą . Dziecko nie tylko je i pije . Ksiazki zeszyty , zabawki .. 300 zł to minium tak sadze .

Gość fsfses
i czasem leki gdy choruje .

Gość ja uwielbiam kebab
tak każdy by chciał zrobić dziecko a potem płacić tylko miesięczny abonament w kwocie 200zł popieprzony dzieciorobie

Gość zakuta koza
alimenty to nie tylko żywność i ubrania - to również część przypadająca na dziecko czynszu, prądu, wody itd.

Gość alimenciarz01
nie rpzesadzajcie, ja tego dziecka nie mam przy sobie , nie widuje dziecka i mam duzo placic?

Gość zakuta koza
dlaczego nie widujesz dziecka? masz do tego prawo

żałujesz swojemu dziecku??? nie jeden ojciec 200 zł wydaje na zabawki/przyjemności (kino, wesołe miasteczko,zoo) dla swojego dziecka, i nie mówie tu o bogatych ludziach! mam nadzieje, że to prowokacja.

Gość fsfses
no i czasem dziecko swieci swiatło w swoim pokoju czy korzysta z ogrzewania w Zimą

Gość bele de jour
jasne, ze masz placic! W koncu ojciec jestes a jak sie rzucasz to moze wystap o przyznanie opieki. Dopiero wtedy zobaczysz co to znaczy 200 zł alimentów skąpco!

Gość fsfses
mi sie wydaje ze 300 zł dasz to wystarczy . Oczywiscie w przyszlosci alimentu ulegna podwyzszeniu . W koncu gaz prad jedzenie bedzie coraz drozsze . Ale przez najjblizsze 2 lata 300 zł wystarczy . A tak wogole to 300 zł wydaje sie bardzo mało .

Gość ja uwielbiam kebab
przejdz się najpierws do : spożywczego- sprawdz ceny jedzenia dla dzieci najtansze Gerber już są bardzo drogie, słoiczki, mleko itp. ale na tym nie koniec jak dziecko ma kilka miesięcy to dodatkowo je owoce, chude (drogie) mięsko itp. zabawkowego- zobacz jak drogie są zabawki, szczególnie edukacyjne dla najmłodszych ! odzieżowego - teraz ubrania dla dzieci kosztują tyle samo co dla dorosłych a dzieciak po miesiącu z nich wyrasta ! chemicznego - środki czystości bo przecież dziecko musi mieć czysto w domu, pieluchy jednorazowe bo z twojego powodu kobieta nie będzie prała gówna żebys ty mniej płacił ! pochodz najpierw po sklepach, przekonaj się co ile kosztuje i dopiero pózniej mów o połowie wydatków, moim zdaniem najmniej na dziecko w miesiącu - na małe dziecko mozna wydac z 800-900zł ale to prz minimalnych wydatkach !!!

Gość alimenciarz01
to dziecko z przypadku, ze tak ;powiem matki nie kochalem wiec sila rzeczy dziecko tez mi jest obojetne. A ze matka pozwala mnie o alimenty to juz inna kwestia

Gość fsfses
400 zł to może miesięcznie starcza na skromne wyżywienie bez owoców zimą dziecko je 2 razy mniej od dorosłego . 200 zł wystarczy na wyzywienie + 100 zł na inne oplaty .

Gość bele de jour
no ale co w zwiazku z tym, ze to dziecko z wpadki?? Nie trzeba bylo myslec fiutem. Co za kretyn

Gość fsfses
chyba wiesz ile kosztuje utrzymanie dziecka . To nie dorosły ze wystarczy mu flaszka i kromka chleba . Niestety ale dziecko kosztuje wiecej niz dorosly mimo ze mniej spożywa pokarmu ..

Gość zakuta koza
zresztą o czym tu dyskutować - alimenty nie zależą od niczyjego widzimisię - sąd ustali ich wysokość na podstawie wyliczeń przedstawionych przez powódkę i Waszej sytuacji materialnej

Gość ja uwielbiam kebab
zwykły palant, jakiś ułomny dresiarz

Gość alimenciarz01
coz byla chetna podobala mi sie wiec mialem nie skorzystac? fakt chciala uzyc kondona , ja ja zapewnialem , ze mialem tyyle kobiet i zadna w ciaze nie zaszla a tu masz ci los:(

Gość fsfses
tez mi jest obojetne. no niby ci jest obojetne , ale to dzieki twojej akcji ono jest na tym swiecie . CZyli poniekad przez ciebie bedzie zylo w biedzie hehe .To nie jego wina, a twoja

Gość alimenciarz01
hehe i tu ja prowadze poniewaz mam oprocz tego 2 innych dzieci oraz zaswiadczenie o zarobku o najnizszej krajowej:D ja wyjde na plus nie ona:D

Gość fsfses
tu nie chodzi o twoj zarobek, a o to ze zniszczyłes temu dziecku zycie

Gość zakuta koza
nie bój się - sąd zna takie numery :) wysokość alimentów można ustalić na podstawie Twoich możliwości zarobkowych, a nie faktycznie przedstawianych dochodów już raczej to, że masz dwoje innych dzieci może wpłynąć na sąd

Gość superblondlaska
paskudny dzieciorób- takich trzeba wybijac by się więcej nie rozmnażali

Gość alimenciarz01
no coż moze wstyd sie rpzyznac ale jestem po 7 klasach podstawowki;|). Nie jestem taki zly poniewaz pozostala dwojke dzieci kocham i o nia dbam wiec nie oceniajcie mnie az tak ostro!!!

Gość zakuta koza
w takim razie tylko pozostaje mi tylko żałować tej kobiety i jej dziecka, nie wiem gdzie ona miała rozum...