Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penelopa kruz

...:::MAJ 2011 jest już ktoś?:::...

Polecane posty

moja wizyta jutro, mam nadzieję ze maluszek dobrze sie rozwija, ostatnio na zdjęciu był taki maluśki. Odnośnie spania to o 4,30 juz po spaniu, leze i się kręcę, a gdy lekko sobie przysne - juz trzeba wstac do pracy. Ale nie czuje sie zmeczona i jak dotąd dobre mam samopoczucie, tylko brzuszek już lekko podrósł. Apetyt - zwiększony, ale waga narazie stoi. A jak U was?

U mnie juz 1-2 kg wiecej:) moze dlatego ze przed ciaza wazylam 47 kg a teram jem bardzzzzzzzzzooooooo duzo:) Ostatnio caly czas kluja mnie jajniki (szegolnie lewy) mam nadzieje ze to macica sie powieksza:)

dziewczynki ja juz po wizycie nrmalnie ciesze sie jak male dziecko :) moje malenstwo ma juz3,3 cm :) widzialam raczki i nozki, jeszcze malo wyrazne ale malenkie juz nimi machalo :) super sie ruszalo. termin jeden i drugi wychodzi mi na 2 maj. usg mialam dopochwowe i bylo na nim widac normalnie dzidzie, a ja myslalam, ze tylko jakas kropeczke zobacze i nawet meza do gabinetu nie wzielam :) ale byl wsciekly jak wyszlam. lekarz stwierdzil, ze to 10 tydzien,czyli poczatek trzeciego miesiaca. u mnie narazie waga stoi i brzuszka jeszcze nie widac, ale ograniczylam troche jedzenie bo na poczatku jadlam za duzo.

any - no to jutro ja się dowiem napewno w którym jestem, ale wg obliczeń tez 10 tydz. tak jak TY. Więc termin bedziemy mieć taki sam. ja też ograniczam jedzenie, ale nie jest lekko - jak organizm chce i koniec. Ech.

wróciłam:DDDDDDDDDDDDDDDDD zjedliśmy pyszny obiadek w knajpie i mogę napisać :) wszystko ok, tabletki mam brać dalej i zwolnienie do 15.10 ale maleństwo jest i ma się dobrze, ma całe 9mm :D serduszko waliło 151/min:D 7 tydzień i 21maj jako DP jak cieszę się, że wszystko jest OK, Ta Pani tak długo milczała przy tym monitorze, że myślałam, że coś nie tak... aż łezka popłynęła ze wzruszenia:) cudownie, teraz jestem o niebo spokojniejsza ;)))))))) dziewczyny, kiedy wybierać się należy na to badanie połówkowe (3d)?ponoć od 10tygodnia? :DDDDDDDDDDDD

Gość witam kolezanke mam podobnie
czesc :) witam mojowki ja dzis testowalam i pojawily sie 2 kreski :) byleby przetrwac szczesliwie 1 trymestr to bedzie czerwiec 2011 :) pozdrawiam

Gość Aneta88010
hej dziewczyny :) Jestem wrociłam z wczasów u rodziców :), jak sie czujecie i jak wasze dzieciaczki? u mnie wszystko ok. czuje sie dobrze , krwawien, plamien brak :) wymiotów brak az sie zastanawiam czy to normalne? a moze moje hormony działaja nie tak jak trzeba - hm za tydzien wizyta u gin, to sie dowiem

ja też bez żadnych objawów, tylko te cyce:P żadnych dziwnych smaków, wymiotów itd także wszystko ok, kżda inaczej to przeżywa także don't worry:)

Witam Penelopka gratuluje :D a tak sie martwilas a wszystko jest ok :) any moment tobie rowniez gratuluje :) jaka to radosc zobaczyc takie malenstwo na ekranie.. Widze ze spokojnie u Was poki co :) ja mam jak zawsze mdlosci i nudnosci no i 100razy bardziej wyczulony wech.. mam ochote na rozne potrawy.. ale brak apetytu :/ doslownie.. troszke zjem i juz pelna :/ nienormalne to :( Anetka wypoczelas u mamulki?? Eni napisz jak tam wizyta jak bedziesz po ;) Milej nocki zycze kochane wszystkie

czesc wam :) muszę z maja przenieśc się na kwiecień :) byłam dziś na usg, panikę posiałam ale niepotrzebnie. serducho bije , lekarka zapewniła mnie że wszystko jest ok. maluch ma 7.1 cm i jestem w 13 tygodniu i 1 dniu :D doznałam na usg szoku, bo byłam przekonana że dziecko w tym wieku ciąży sobie leży i nic nie robi, nie rusza się. a ledwie lekarka przyłożyła mi głowicę do brzucha to zaczęło pedałowac jak szalone :D nie dało się usg zrobic, nie wspomnę o zdjęciu. nogi chowa, prostuje, za chwilę gdzieś ręce się pojawiły. a w połowie badania odwróciło się do nas pupą ; D i koniec, nie ma badania. musiałam przewalac się na łóżku i kaszlec, żeby malucha zmusic do pokazania się z boku.pobrali mi też dziś krew na syndrom Downa i te inne choroby. jeśli będzie coś nie tak, to zadzwonią do mnie, a jeśli będzie ok to dostanę list z informacją , że nie mam się czym martwic. Nuchal-wszedł 1.8 mm. czy ktoś umie zinterpretowac te wyniki?

trelevinaaa ja mam to samo, jestem w pracy myślę o jedzeniu, a robię i szykuję obiad, posukbię trochę surówki , parę gryzów mięsa a czuję się jakbym słonia pożarła.

mam pytanie 17 wrzesnia skończył mi sie okres trwal 3 dni w sobote i niedziele zygałąm jak kot a nic takiego nie zjadłam zeby mi zaszkodziło i potem znow w sobote 25 znow wymiotywałam i to 2 raz az lekko bola mnie piersi więc raczej grypy zoładkowo -jelitowej nie mam ani tzw sraczki tez nie sorki za wpis.... co to moze byc

ja dzis lekarz-gin. Nowa fotka maluiszka - pochwalę się wam oczywiście co mi powie. Najwazniejsze czy wszystko oki. od jutra 11 tydz. się zacznie, ech- jak ten czas leci.

penelopka jestes tu i na innym topiku - ja tez. czasem można coś innego poczytac. dziś ide do gina i jutro napisze jak było i co powiedział. Może wkoncu zaloży mi karte ciąży bo ostatnio wszystko szybko szybko - źle to odebrałam.

nooo czasem tu,czasem tam. tam więcej dziewczyn więc i informacji więcej, można porównać wymiary z usg itd:D daj eni koniecznie jutro znac co i jak. ja idę jutro na badania krew mocz itd i kartę mieć będę dopiero założoną 15.paźdz. nikt mi nie odp. co z tymi badaniami prenatalnymi.? (3d?) kiedy idziecie i czy w ogóle idziecie?:> bo ja chcę iśc na 100%

odnosnie tych badań penatralnych to niewiem jeszcze , dzis ide to sie dowiem. ale odnośnie tych co pobiera sie wody plodowe - nie zgodze sie na nie napewno.....

NO JESTEM PO WIZYCIE U GINA. OTÓŻ maluszek rozwija się szybko i prawidłowo wg usg (3d i4d). 169 uderzeń na min. serduszko szaleje. Dostałam 4 fotki, ale się cieszę. Przesunął mi się termin na 1 maja - wspomniałam ze to dzień wolny a on mi daje taki termin.........hihihiihiihihi

ja dwa, ale jedno takie, że nie było nic widać bo to jakiś 5 tydzień był, a sprzęt też taki sobie. a potem już na profesjonalnym z wydrukiem fotki:) eni serduszki dzidzi bije idealnie, potem powinno spaść do 140 uderzeń. :) jak na razie nie przytyłam ani jednego kg i bardzo się cieszę z tego powodu :)

nie spać!:P eni chyba wszędzie tyle kosztuje. co tam dziołszki:) był ktos jeszcze na jakimś usg?chwalić się:P co z elcia:> dawno nie pisała.

super dziewczyny, ze z waszymi maluchami wszystko ok :) ENI-napisz kochana jak duzy jest twoj dzidzius? ja dzis latam w domu jak nakrecopna bo moj synek ma dzis 4 urodziny i imprezka :)