Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przegrałam życiee//

Czuje się przegrana w życiu bo nie poszłam na studia

Polecane posty

Gość miss cool
"Ja osobiście nie uważam że ktoś jest gorszy tylko dlatego że nie mawykształcenia ale wiem, ze nie jedna osoba sądzi wręcz przeciwnie." Z tego co piszesz wynika coś wprost odmiennego, ale najprawdopodobniej już zaczynasz się w tym wszystkim gubić.

Gość shazz
Przegrałam w życiu hej, wróciłam :) chętnie porozmawiam z kimś bardziej ode mnie doświadczonym zawodowo, mój e-mail: ffion1984@wp.pl czekam na wiadomość :) pozdrawiam serdecznie

Gość Taj jak ja
Rozumiem kwestię rozumu i stwierdzam że rozum to nie tylko madrość życiowa ale też zdolność do pogłębiania wiedzy. I nie pisz mi że nie jestem mądra życiowo bo to tylko twoje zdanie. Ja to samo mogę powiedzieć o tobie na podstawie tego co napisałaś. Stwierdzam ze to ty mnie nie bardzo rozumiesz. I tak samo bym uważała że ci lekarze są mądrzy gdybym nie wiedziała że są lekarzami. Oni mądrze mowią i mądrze sie zachowują. Z resztą, każdy tak o nich sądzi. A mianem prostak określa się zazwyczaj osoby niewykształcone, choć nie zawsze, ale przeważnie. Ten wykształcony pogardził kimś tylko dlatego że tamten nie miał wykształcenia. I z moich wypowiedzi wcale nie wynika, że uwazam za gorsze osoby nie wykształcone tylko że niektórzy ludzie tak uważają no ale przecież ty jesteś za tępa żeby mnie zrozumieć. I nie ublizaj mi bo wcale nie jesteś lepsza ode mnie, wręcz przeciwnie.

Gość Taj jak ja
Ty za to uważasz że rozum to tylko mądrość życiowa ale to jeszcze nie wszystko bo liczy się też zdolność do pogłębiania wiedzy. To świadczy o rozwinięciu człowieka a to już rozum. Z resztą psychologia mówi że osoby które są wykształcone są też inteligentne właśnie z tego powodu.

Gość miss cool
Dziewczynko bredzisz i masz ogromne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Nie wiem czy to ma sens ponieważ zapewne ponownie nie zrozumiesz, ponieważ do zrozumienia notabene potrzebny jest rozum, którego niestety ci chyba brakuje :O Mimo to zacytuję swoją poprzednią wypowiedź: "Rozum to NIE JEST TYLKO zdolność do pogłębiania wiedzy, ale też w znacznej mierze mądrość życiowa" Dalej chyba nie muszę tłumaczyć bezsensowności twojego wywodu. "I z moich wypowiedzi wcale nie wynika, że uwazam za gorsze osoby nie wykształcone tylko że niektórzy ludzie tak uważają no ale przecież ty jesteś za tępa żeby mnie zrozumieć." Tak to sobie tłumacz :D Naprawdę nie mam ochoty ci wszystkiego wyjaśniać jak małemu dziecku, ale sama stereotypowa teoria, że osoby wykształcone są mądrzejsze od tych niewykształconych o czymś świadczą. Mój ojciec nie miał nawet matury, a mimo to uważam, że był dużo mądrzejszy ode mnie. Tak samo jak moja babcia i nawet sobie coś przypomniałam. Kiedy byłam dzieckiem zapytałam swoją matkę: "Mamo dlaczego babcia jest taka mądra a nie skończyła nawet podstawówki?" Widzę, że ty nadal reprezentujesz poziom małego dziecka z którego ja już wyrosłam. "Oni mądrze mowią i mądrze sie zachowują. Z resztą, każdy tak o nich sądzi." No proszę bardzo, co za zgodne społeczeństwo. Aż dziw mnie bierze, że wszyscy mają takie same zdanie. Ale może nie powinnam się dziwić, ponieważ w końcu swój ciągnie do swego. Tak samo jak z twoją koleżanką wykształciuchą, która gardzi "prostakami" okazując się prostaczką :D Hipokryzja to chyba najgorsze zło i głupota na naszej ziemi. Oczywiście, że są inteligentni wykształceni jednak debile się znajdą w każdej grupie społecznej i jak najbardziej można to zauważyć na twoim przykładzie. "Głupiec uczony jest większym głupcem niż głupiec nieuk" Albo inaczej "Jedna z największych plag cywilizacji: uczony głupiec." Ale pewnie wg ciebie te cytaty są nieprawdziwe bo coś takiego jak uczony głupiec to wg ciebie sprzeczność :D

Gość Taj jak ja
Sama nie wiesz co napisałaś bo ja napisałam to że rozum to nie tylko mądrość życiowa ale też zdolność do pogłębiania wiedzy. Wszystko przekręciłaś.Co ty czytać nie umiesz czy co? To co piszesz wcale nie swiadczy o tym że masz rozum i wykształcenia u ciebie też na razie brak. U ciebie jedno z drugimze idzie w parze. W dodatku jeszcze jesteś wredna bo pierwsza zaczęłaś ubliżać. I twoja rodzina nie miała wykształcenia i dlatego tak sobie tłumaczyła że nie potrzeba go mieć bo wystarczy mądrosć życiowa. Tak już twierdzą, ciekawe ze ja tylko słyszałam to od ludzi niewykształconych. "Oni mądrze mowią i mądrze sie zachowują. Z resztą, każdy tak o nich sądzi." No proszę bardzo, co za zgodne społeczeństwo. Aż dziw mnie bierze, że wszyscy mają takie same zdanie. Ale może nie powinnam się dziwić, ponieważ w końcu swój ciągnie do swego. Tak samo jak z twoją koleżanką wykształciuchą, która gardzi "prostakami" okazując się prostaczką Hipokryzja to chyba najgorsze zło i głupota na naszej ziemi. Tak, wszyscy mają takie samo zdanie a nie wszyscy są moimi dobrymi znajomymi. Słyszałam te opinie od osób z którymi tylko raz rozmawiałam. I nie wiem na jakiej podstawie ty chcesz mi powiedzieć że ci lekarze o których napisałam nie są mądrzy życiowo? Nawet ich pewnie nie znasz. Zatem tak sądzisz na tej podstawie ze są lekarzami. No to gratuluje takiego myślenia. Nie rozumiem jak można uważać że ktoś nie jest mądry dlatego że jest lekarzem. Przeczytaj swoją wypowiedź na ten temat. Jak można dawać do zrozumienia że ci lekarze są niemądrzy skoro sie ich nawet nie zna.Wstyd. A tamta osoba która pogardziła prostakiem nie była wcale moją koleżanką tylko kimś kogo znam z widzenia i mi o tym doniesiono. Z resztą psychologia mówi że KAŻDY wykształcony jest inteligentny no ale ty w końcu jesteś nie uczona to tego nie wiesz i głupoty wypisujesz. I wątpię ze sobie poradzisz na studiach jak na nie pojdziesz bo jesteś na to zbyt wielkim debilem. A może sie nawet na nie nie dostaniesz.

Gość Taj jak ja
I nie piszę się "takie same zdanie" tylko "takie SAMO zdanie". Ale byk.

Gość Taj jak ja
"Oni mądrze mowią i mądrze sie zachowują. Z resztą, każdy tak o nich sądzi." No proszę bardzo, co za zgodne społeczeństwo. Aż dziw mnie bierze, że wszyscy mają takie same zdanie. Ale może nie powinnam się dziwić, ponieważ w końcu swój ciągnie do swego. Tak samo jak z twoją koleżanką wykształciuchą, która gardzi "prostakami" okazując się prostaczką Hipokryzja to chyba najgorsze zło i głupota na naszej ziemi. TU SIE DOPIERO UJAWNIŁ TWÓJ MĄDRY ŚWIATOPOGLAD.

Gość Taj jak ja
Twoja babcia mogła byc mądra ale w sprawach prostych, natomiast jeśli chodzi o zawód jaki miałaby wykonywać to byłaby mądra chyba tylko w tym by być sprzątaczką.

Gość miss cool
Tak sobie czytam ciebie i muszę stwierdzić jedno. Ty naprawdę jesteś idiotką :D Wykładam korepetycje dzieciom i muszę przyznać, że są 100x bardziej pojętne od ciebie. Smutne ale prawdziwe. "Sama nie wiesz co napisałaś bo ja napisałam to że rozum to nie tylko mądrość życiowa ale też zdolność do pogłębiania wiedzy. Wszystko przekręciłaś.Co ty czytać nie umiesz czy co?" Tak się składa, że nic nie przekręciłam i to właśnie ty masz tutaj problemy z czytaniem (zresztą jak już wcześniej wspominałam). To ja napisałam (i nawet musiałam powtórnie cytować, ale jak widać nadal to do ciebie nie dotarło) że rozum to nie tylko zdolność do pogłębiania wiedzy, tylko coś więcej. Za to ty zaczęłaś się wywodzić, że ja uważam inaczej :D "I twoja rodzina nie miała wykształcenia i dlatego tak sobie tłumaczyła że nie potrzeba go mieć bo wystarczy mądrosć życiowa. Tak już twierdzą, ciekawe ze ja tylko słyszałam to od ludzi niewykształconych." Nikt sobie nic takiego nie tłumaczył, bo to nie było im potrzebne. Jakbyś chciała wiedzieć, to dawniej nie było takiego parcia na wykształcanie jak w dzisiejszych czasach. Słyszałaś to tylko od osób niewykształconych? I co w związku z tym? Wszyscy ci zazdroszczą? :D Litości. "I nie wiem na jakiej podstawie ty chcesz mi powiedzieć że ci lekarze o których napisałam nie są mądrzy życiowo? Nawet ich pewnie nie znasz. Zatem tak sądzisz na tej podstawie ze są lekarzami. No to gratuluje takiego myślenia. Nie rozumiem jak można uważać że ktoś nie jest mądry dlatego że jest lekarzem. Przeczytaj swoją wypowiedź na ten temat. Jak można dawać do zrozumienia że ci lekarze są niemądrzy skoro sie ich nawet nie zna.Wstyd." Tu już w ogóle istnieje patologia w twoim toku rozumowania :D Pewnie nie znam lekarzy, których ty znasz, ale to nie w tym rzecz. Nie wierzę w takie zjawisko, które opisujesz, albo może znasz 2 lekarzy i na tym się opierasz :D Sama mam bardzo duży z nimi kontakt. Moja matka jest lekarzem, więc znam wielu z nich. Poza tym uczę się na kierunku medycznym. Dlatego jakby nie patrzeć to mam z nimi na okrągło styczność. Więc wiem dokładnie jak jest i nie próbuj mi wcisnąć czegoś o czym nie masz zielonego pojęcia (zresztą nie tylko w tej kwestii) "Z resztą psychologia mówi że KAŻDY wykształcony jest inteligentny no ale ty w końcu jesteś nie uczona to tego nie wiesz i głupoty wypisujesz. I wątpię ze sobie poradzisz na studiach jak na nie pojdziesz bo jesteś na to zbyt wielkim debilem. A może sie nawet na nie nie dostaniesz." Czyżby studiujesz psychologię, że tak ciągle ją przytaczasz? To by wszystko tłumaczyło :D Mimo to chyba słabo uważałaś na wykładach, bo mianem inteligentnego określa się każdego. Niestety chyba ty załapałaś się tylko na to co chciałaś usłyszeć :D Wiesz, że osoba wykonująca pracę fizyczną również jest inteligentna? (pewnie właśnie przeżyłaś szok :D)Tak się składa, że istnieje aż 7 typów inteligencji i nawet "dzikusy" ją posiadają. Taka jesteś uczona a nawet nie znasz podstaw? :D I o moje studia naprawdę nie musisz się martwić. I nawet jeżeli się nie dostanę (w co wątpię) to możesz się cieszyć bo wtedy nie pójdę na żadne inne studia i będę nadal nie wykształcona :D I wiesz? Jakoś mnie to nie boli, bo jak już wspominałam wcześniej to wykształcenie nie jest dla mnie czymś co musi mnie dowartościowywać. "I nie piszę się "takie same zdanie" tylko "takie SAMO zdanie". Ale byk." Może i byk, ale zanim zaczniesz oceniać moja pisownię to baczniej się przyjrzysz swojej? Naprawdę również nie masz się czym chwalić. Tym bardziej, że to ty jesteś tutaj "uczona", więc chyba tobie mniej wypada :D Poza tym zazwyczaj tak jest, że jeżeli komuś brak argumentów to zaczyna się czepiać błędów :D "TU SIE DOPIERO UJAWNIŁ TWÓJ MĄDRY ŚWIATOPOGLAD" Swojemu "światopoglądowi" nie mam nic do zarzucenia, tym bardziej nie powinna mieć nic do niego taka osoba jak TY :D "Twoja babcia mogła byc mądra ale w sprawach prostych, natomiast jeśli chodzi o zawód jaki miałaby wykonywać to byłaby mądra chyba tylko w tym by być sprzątaczką." Dziecko ile ty masz lat? :D Resztę pozostawię bez komentarza. Poza tym. Gardzisz sprzątaczkami itp? Wiesz, że bez ludzi którzy wykonują gorsze prace nie miałabyś nawet czym sobie za przeproszeniem dupy podetrzeć? Przykre jest, że na świecie jest tylu ignorantów :O Kończę już tą durną dyskusję, bo widzę że naprawdę nie ma tutaj z kim rozmawiać. Dopisuj sobie tutaj co jeszcze zechcesz. Mnie i tak to nie rusza. A swoim "mądrościom życiowym" pozwól dojrzeć. Poczekaj jeszcze kilka/kilkanaście a może i kilkadziesiąt lat a wtedy może kiedyś ci się otworzą oczy. Żegnam

Gość Taj jak ja
Jak sie nie zna na czymś to lepiej nie zabierać w tej sprawie głosu.

Gość Taj jak ja
Miss cool, przepraszam że byłam taka niemiła wobec Ciebie, wybacz mi. Wiem, nie napisałam tutaj zbyt mądrych rzeczy ale to wszystko dlatego, że mam problem z głową i dlatego pójdę się leczyć.

Gość spalona żywcem
Taj jak ja- sama policz liczne byki jakie pojawiły się w twoich światłych wypowiedziach a następnie palnij się w pusty łeb ponieważ twojego bełkotu nie da się czytać. Jeżeli posiadasz jakiekolwiek wykształcenie to jesteś żywym przykładem na to, o czym mówiły moje poprzedniczki. I radzę ci dobrze, w twoim przypadku milczenie jest w istocie złotem, bo lepiej sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wątpliwości...

Nic straconego ! Nie ma się co łamać. Przecież w każdej chwili możesz iść na studia. A jeśli nie masz czasu na chodzenie do szkoły zawsze możesz studiować przez internet. (http://e-studia.pl). Nikt Ci nie zabroni się uczyć :)