Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nudyyyyy w pracyyyyy

co jedzą Wasze 2 latki na kolację - jezeli juz nie chcą mleka mod. i kaszek ?

Polecane posty

drogie mamy , co serwujecie na kolację swoim maluchom około 2 letnim ( od 20 miesiecy do 2 lat ) . Mleko pzrestało być juz atrakcyjne i zdarza sie że córka idzie spać zjadłszy tylko 100 ml ... Macie jakieś fajne pomysły ? Na śnaidanie jada na pzremian : kulki czekoladowe na mleku krowim , parówki , kanapki z wędlina , serem , twarożek , jajecznicę . Bede wdzieczna za pomoc :)

Gość mój 2 latek je
jogurt. Najczęściej dwa albo trzy kubeczki jogurtu owocowego. Czasem do tego banana.

Gość sdfghzzzzz
moja córa ma 2 lata i 2 miesiace. Już od roku nie pije mleka modyfikowanego. Sama odrzuciła !! Na kolacyjkę zjada kanapeczki z serem lub szyneczką. Robię też jej zupkę mleczną z lanymi kluseczkami bo uwielbia ! Czasem też paróweczki dla dzieci z Morliny.

Gość Fafinette
mój synek zjada na kolację michę bigosu i golonkę, a wszystko to popija dwoma piwami :classic_cool:

Gość erterer
moja juz nie pije woogle mleka mod wiec robie jej kaszke manne na zwyklym mleku bardzo ja lubi albo parowki drobiowe z drobimexu tez daje jej czasami chlebek z pasztecikiem

dzięki :)

Gość Kikkirikki
pasztecik, paróweczka, serek, chlebek - musicie tak zdrabniać???

Gość pytająca mamusia
zupa mleczna z makaronem, płatki owsiane ugotowane w małej ilości wody potem wymieszane z jogurtem, zapiekanka z ugotowanych warzyw z odrobina żółtego sera, racuchy z jabłkiem smazone na patelni bez tłuszczu, jajko na twardo i jakas kanapka, pasta jajeczna z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem, mój ma ponad 14 miesięcy ale 2 latek chyba tez nie pogardzi... :)

Gość Tak. Ja kupuje. A co?
Zazwyczaj mleko smakowe, bo zwykłe już niestety mniej chętnie ciągnie. Znudziło mu się. Wieczorem nie daję już nic do jedzenia bo jemy późno obiad i młodsze dziecko razem z nami o tej samej porze, a nie oddzielnie w południe.

Gość sdfghzzzzz
do Kikkirikki : hehe sorry ! faktycznie :D Jakoś tak odruchowo zdrobniłam bo moja córka właśnie w ten sposób pyta się np. czy jej zrobię "kanapeczki" na kolacyjkę.