Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zolty jesienny lisc..

Zapraszam na kawke mamy..

Polecane posty

Ktore tak szybko wstaja jak ja i nie spia po nocach :( Przylaczy sie ktoras?

Gość madzianka123
ja już posprzątałam po wczorajszych gościach i jestem wolna moge napic się kawki

Ja co prawda śpię w nocy, ale niestety bardzo wcześnie muszę wstawać :P Ale chętnie napiję się kawy :)

Witam. Ja co prawda w nocy tez spie,ale pobudki sa wczesne. Skad jestescie i ile maja wasze dzieciaczki?? Ja jestem z Bydgoszczy a Zuza ma 19 miesiecy. Siedzicie z dzieciaczkami w domu?

Gość madzianka123
Ja jestem z Ck, jestem mamą prawie 4 miesięcznej Oliwi. Córka ma katarek i bardzo częsyto budzi się w nocy z powodu zatkanego nosa;(

Gość Naela
cześć! Mój maluch ma tez 19 miesięcy a córka 4,5 roku. Chodzi do przedszkola, ale właśnie jest chora. Chętnie wypiję z Wami kawkę.

Ja jestem ze Śląska. Mój syn ma prawie 4 lata - idzie dziś pierwszy dzień do przedszkola po chorobie :o Także jak widzę, nie tylko my się pochorowaliśmy :)

Super jakby topik sie rozkrecil:)..Ja jestem mama 8 miesiecznej dziewczynki i 6,5 letniej.pierwsza zabkuje,wiec nocki okropne..Do tego dzis wstala o 5..Wogole z nockami nigdy nie mielismy super :O Ale najwaznijsze ze corki zdrowe i super sie rozwijaja,tylko meczy brak snu...Niestety:/Mieszkamy w UK..

O to juz troszke wieksze macie dzieci.... My jestesmy kilka dni po chorobie, zatrzymalo sie na katarku i kaszlu i na szczescie obeszlo bez antybiotyku :d

Gość madzianka123
euphorbium kropelki na katar i cebion na wzmocnienie. No i sterimarem jej psikam i sopelkiem wyciągam ale to i tak nie pomaga bo teraz jest już gęsta wydzielina i bardzo nie chce wychodzić

Daruuusia-ja tez pochodze z Bydgoszczy:) Madzinka-na katarek super dziala kropla Oilbasu na pieluszke czy kocyk pod nosek na noc :)

Gość Naela
Moja ma chorobę na życzenie, że tak to ujmę. W ubiegłym roku bardzo często chorowała i teraz postanowiłam zaszczepić ja od grypy. 2 godziny po szczepieniu już gorączkowała. następnego dnia doszedł katar a teraz i gardło. Więc dziś znowu lekarz.

Madzianka a probowalas smarowac pod noskiem mascia majerankowa,zmusza ona do kichania i czesc katarku sama wylatuje przy psikaniu,tylko nie smaruj wewnatrz noska tylko pod :d

Naela - To się mała nabawiła :o Dlatego ja nie szczepię na grypę dziecka. Sama się 2 lata temu szczepiłam i tez od razu się pochorowałam. Znów koleżanka sobie chwali. Nie wiem od czego to zalezy. Ja lecę smyka zaprowadzić :)

U mnie jest tak,ze musze starsza odprowadzac do szkoly wiec co rano telepie sie z wokiem..Nie ma ze boli,a pogoda teraz taka ze nic sie nie chce..Do tego te noce..Jak mala bedzie chciala spac,to musze akurat wychodzic ze starsza..Troszke balagan,ale co tam,jakos sobie trzeba radzic..:P

Ja szczepie tylko na obowiazkowe szczepienia,jak dla mnie wszystko inne to wyciaganie kasy,gdyby bylo niezbedne, byloby obowiazkowe

Gość Latoroslka
Witam! Ja jestem mama 5,5 miesięcznego synka. Niestety wiem co to nieprzespane noce (zęby idą!) i wczesne pobudki.

Darusia-Szwederowo :) A teraz mieszkam w UK juz przeszlo 3,5 roku..nie narzekamy,lubie Polske,ale jest bardzo malo pro-rodzinna :P hehe

Gość madzianka123
A u mnie katar wystąpił po szczepieniu tym obowiązkowym ale płatnym. poprzednio po 3 zastrzykach nic jej nie było a teraz umyślało mi się płacić za 1 i dostała gorączki, organizm był osłabiony i wzięło ją. A co do maści majerankowej to smaruję ale rączką sobie i tak zaraz wytrze.

Latoroslka-moge podac nazwy dobrych proszkow na zabkowanie homeopatycznych..Masz kogos w UK moze? Zeby mogl ci wyslac??

Gość Naela
Fakt! Ja myślałam o szczepieniu przeciw pneumokokom jeszcze, ale teraz mam duże obawy. Szczepienie bardzo drogie, a jak mała ma znowu tak się pochorować to chyba dziękuję. Rzeczywiście Polska to kraj mało pro rodzinny...

cześć :) moje dziecko zwykle od czwartej rano robi kupkę, a przy tym robi dzikie wygibasy, więc pobudka gwarantowana :)

witam :) może też się dołączę ale nie koniecznie na kawkę (odzuciło mnie strasznie) :) ja mam 2 dzieciaczków córa ma 4 latka i w tej chwili jest już od godzinki w przedszkolu a mały hmmm urodzi się za jakiś miesiąc :) a co do kataru to u takich maluszków zdecydowanie najlepsza jest maść majerankowa bo po pierwsze szybko działa a po drugie dziecko się przed nią nie broni i nie płacze przy podawaniu a niestety przy większości kropli tak jest :/

Witaj mami U nas ja Zuza byla mala na poczatku pomagala sama masc majer. Pozniej juz masc, nasivin ten najlagodniejszy i woda Hypomer Isotonic, a teraz Nasivin ten po roczku, Hypomer i Frida,ale z czyszczeniem frida mam straszny problem i jest wrzask

Gość Latoroslka
ja używam bobodenta (jest to lidokaina-środek miejscowo znieczulający). Nie mam porównania do innych preparatów, ale nie działa on zbyt długo. Ale na pewno przynosi ulgę. A w krytycznych momentach podaje czopek z paracetamolu. Nie lubię podawać leków, sama ich nie biorę, ale jak widzę męczarnie w oczach dziecka to daję. Wyszły już dwie dolne jedynki. Teraz czekam na górne :/