Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaAnia

BIAŁYSTOK młode mamy i ciężarne - poznajmy się

Polecane posty

hej laseczki:) Ale zazdroszczę Wam spotkania!!! Na następne też się piszę jeśli będę zdrowa. Zrobiłam wyniki i są w normie. Ale nie wyleczyłam się. Dziś byłam znowu u lekarza i dostałam nowy antybiotyk i skierowanie na RTG płuc bo coś w lewym nie tak:( Mój maluch nadal ma lekki katarek:( No i dziś odpuściliśmy spacer.. mzebr - współczuję.. Wiem ile to nerwów.. Moja babcia kilka lat temu zginęła. tzn poszla do lekarza i nie wróciła. Wszyscy myśleli, że nocowała u rodziny ale że nie wracała drugi dzień to zadzwonili i okazało się ze nikt nie wie gdzie jest.. i też jeździłam po szpitalach. Ale się wszystko dobrze skończyło. Znalazłam ją następnego dnia. Mam nadzieję, że u Ciebie tez się dobrze skończy.. Rajka -a na poprzednim spotkaniu robiłaś fotki. Czy mozesz przesłać mi na maila?? Adres podam na prywatnym. Z góry dzięki. Mój maluch już wcina marchewkę i jabłuszko:) Woli marchew i zajada aż mu się uszy trzęsą!:):) Trochę przytył, więc już nie taka drobina z niego:) Wazy juz 7 kilo:)

Zyjecie?? U nas zebowo kupkowa masakra. Dzis bylismy a alergi pokarmowej. Od jutra powoli wprowadzamy zwykly bebilon.

Nowa Tu mam pytanie.Czy w tej poradni jakoś stwierdzili ze nie ma twoja córka alergii? Dawałas jej nabiał jakiś? Gdzie chodzisz do poradni alergii pokarmowej? Bo my niedługo idziemy do DSK.

U mnie Patrycha nigdny nie miala doczynienia z nabialem. Pepti dostalismy na kolki, potem czeste wizyty w szpitalu z powodu zap. oskrzeli tam postanowili zostawic jej diete bezmleczna i wyslali wlasnie do poradni alergii pokarmowej. My chodzimy do dr Żur. Testy wlasnie mielismy wczoraj skorne. Wyszly negaetywnie wiec dr pozwolila wprowadzac zykly bebilon. No ale dzis chcialam zaczac dawac, niestety patrycja nie ma ochoty na inne mleko. Pluje nim na odleglosc. Ha a takie slodkie, jednak przyzwyczajenie robi swoje. Familijka a wy czemu do poradni?? Problemy skorne, czy cos innego?/

AhaU nas na samym początku stwierdzili skaze, gdy karmiłam piersią jadłam jogurty na początku i syn miał problemy z kupami,i był cały czas wysypany.Nie wiem czy przeszła alergia na nabiał,ale był też uczulony na jabłka i banany to przeszło. Mam nadzieje że teraZ też nam pozwolą dać zwykły bebilon...My jesteśmy zapisani do dr.Matusewskiej. Już kilkakrotnie zmieniali nam lekarza bo co chwila dzwonili i mówili że nie będa juz przymować w DSK. A wy mieliście zlecone te testy skórne? czy na miejscu zrobili? I słyszałam ze często wynik jest niewiarygodny gdy dziecko jest małe. A do poradni po zaświadczenie na mleko,ale mam nadzieje ze powiedzą coś więcej niż poprzednio

familijka Ilonki lekarzem byl Kowalczuk, w szpitalu Nowowiejska a teraz zmienili nam na Cudowska (3 lutego ją poznamy). W PL medycyna jest na tak niskim poziomie, ze az zal dupe sciska... robia byle jakie badania albo wcale i faszeruja dzieci lekami... jeszcze 1-2 m-ce i chyba sama odstawie leki Ilonki by sprawdzic czy jest jakas roznica.... mlodej wychodza 4-ki (chyba wszystkie na raz) bo okropnie zle spi (ji ja tez), no dzis CAŁĄ noc wisiala mi na piersi- a ja wypilam dzis 3 kawe bo padam na pysk...

Familijna nam na wizycie dr dala skierowanie na testy i odrazu poszlysmy. Tez slyszalam ze one malo wiarygodne, ale przy silnej alergii powinny wyjsc. No i my dopiero teraz bo wlasnie najlepiej po 1roku zycia robic. U nas jak zwykle mleko sie nie przyjmie to 14 lutego mamy znow wizyte i wtedy zas na pepti. Narazie mam 3 puchy wiec do nastepnej wizyty wystarczy.

Gość baaaska
Witam serdecznie. Chciałam bym sie dolączyć bo widze, ze forum jest aktualne, Jestem 23 letnia mama dwóki dzieciakow. Zuzia ma prawie 4 lata, a Gabrys niecałe 3 miesiące. Szczerze mowiac szukam nowych znajomosci. Od kad mam Zuzie kontakty sie urwały ze znajomymi i mam nadziej , ze kogos poznam.

No to może nas też skierują,fajnie by było.Boje sie troche dawać nabiał,ze wzgledu na to że własnie prócz wysypki,alergia kończyła sie zawsze zapaleniem oskrzeli.A przy tym to tylko inhalacje z pulmicortu pomagały.Ale widze że już od dawna nie chorował chyba ostatni raz jak miał pół roku a teraz ma 1,5, więc mam nadzieje że przeszły mu te alergie.

sorki ze nie dawałam znaku :******* sierpniowa jak tam zdówko ???nie niewyśle ci zdjęc :) jak chcesz je dostać to musisz albo mnie odwiedzić albo przyjść na nastepne spotkanie :P to dam ci na [łytce i poszukam jeszce z naszego pierwszego spotkania jak byłas jeszcze w dwupaku hihiihihi Nowa widze ze działasz działasz tam na wymiance hihihihi jak twoja myszka :* u nas to samo z zebami i kupkami co u ciebie hihihih Aniluap co tam u was????żyjecie hihihi mamaania dali ci trochę w pracy odpocząć???jak mały miał zapalenie płuc jak był malutki to naszym lekarzem była właśnie cudowska.nie myślałaś zeby ją od cycki już odstawić ?? Familijka sama sie upomnij o badania powiedz jakie masz wątpliwoeśći baaaska witamy pewnie my przyjmujemy wszystkich...nie wsyztscy z nami wytrzymują :P hihihs wiem o czym mówisz jestem w podobnym wieku i znam ta sytuacje ale mniejsza o to tu u nas wiek sie nie liczy tak mi sie wydaje dziewczyny sa naprawde super zawsze podtrzymaja na duchu doradza rozbawia i wogóle . ostatnio dzieki spotkaniu z nimi wyrwałam sie od wszystkiego i było ....niom mzebr jak sytuacja u ciebie moze pomoc jakas potrzebna lub coś???? reszta co z wami ni widu ni słychu znowu w krzakach hihih

Hej hej Laski Baaaaska witaj na forum i rozgosc sie. Mamaania a Ty bylas w koncu u Antosiuka? wybierz sie do niego, to naprawde super fachowiec od dzieci. Ja juz dawno bym do niego pojechala. NIe masz nic do stracenia, no moze 100 zl za wizyte ale to i tak niewiele. Al;e Ilonka w koncu na co dostaje leki bo ja juz sie pogubiłam. Jezeli dostaje leki tzn ze cos zdiagnozowali czy nie? Albo pojedz do CZD w Wawie, moze tam zrobia badania. Tylko tam sa kolejki.

Hej Rajka :) Mialam zadac to samo pytanie Mamaania nie odstawiasz Ilonki od piersi?

He, u nas w sumie to nic nowego, oprócz może tego że Gabrysia siedzi już ładnie, raczkuje i klęka przy czymś na kolanka. Sierpniowa współczuję tobie tych chorób, w ubiegłym tygodniu też chorowałam, miałam antybiotyk i wysoką gorączkę i to masakra opiekować się dzidziusiem. Ale na szczęście mała nie zaraziła się ode mnie (miałam anginę ropną). Mimo choroby opuściłyśmy tylko jeden dzień spaceru. Sierpniowa a jak ty tak cały czas chorujesz to jak twoje przygotowania do powrotu do pracy? nic się nie zmieniło, wracasz w lutym? Wybrałaś żłobek?

czesc kobietki ja jak zwykle na chwile bo mezus jutro na tydzien wyjezdza i korzystamy z weekendu jak sie da a szczegolnie, ze jutro nasza rocznica slubu wiec od piatku swietujemy (nawet w bieliznie i szilach do sufitu mezowi sie pokazalam a on zrobil fotki- myslalam, ze gorzej wygladam :D aniluap- najpierw chce ejszcze pojsc do alergolog i zobacze co da mi ta wizyta, chce ja przekonac by dala skierowanie na badania od refluksu i celiakii a potem zdecyduje co dalej. Ilonka miala duzo badan w szpitalu ale takie tylko z krwi, moczu i kalu i w sumie nic nie wykazaly ale lecza ja od alergii i refluksu (chyba tak aby tylko leczyc na cos kolwiek) aniluap, rajka- za bardzo nie chce malej odstawiac od piersi bo dla mnie to bardzo wygodne - jak pojade do przyjaciolki czy znajomej i zapomne wziac cos do jedzzenia to mam piers na zawolanie :) - mala nie chce pic z butli, lyzeczka nie mam ochoty jej mleka podawac a poza tym latwiej jest dac piers niz cudowac z jedzeniem- ona ma krolewskie podniebienie i nie chce wielu rzeczy jesc a nabialu nie moze (przynajmniej na razie) baaaska witaj i rozgosc sie i nie zapominaj wpadac tu w wolnych chwilach :D wlasnie sierpniowka- jak tam z powrotem do pracy? chce Ci sie? atiseni- wspolczuje choroby- pewnie Ci ciezko bylo z corcia? Ilonka ma we srode choinke w zlobku i chcialabym ja przebrac ale dopiero w piatek sie dowiedzialam i nie wiem czy zdaze cos wypozyczyc- moze ktoras z Was ma jakis stroj? nowaTu - masz snieg? to kiedy kulig? moj M dzis szkolil sie w ciaganiu sanek z ilonka :D

Hejka. Bas zapraszamy zapraszmy!!! Pisz co chesz my tu i tak sie przekrzykujemy. A na ostatnim spotkaniu to i tak wszyslo ze sie polowy nie czyta buahahhaa :D Familijka- no u nas byl pulmicort, berudual, a teraz mamy flikodajd czy jakos tak. No i oczywiscie kontrole co ok2miesiecy u pulmnologa. Narazie jest git i OK. Patrycha juz wcina sam bebilonik :) Fakt ze zostalo mi 2 czy 3 puchy papti, no ale trudno. Jeszcze tydzien poczekam i zaczne wprowadzac jogurcik naturalny.. MamaAnia no ba sniegu jest, my dzis i wczoraj sankowalismy :D Rajka no ba, ale i tak mi jest jeszcze ciezko na tej stronce sie polapac :)

hej:) Ale to nasze forum aktywne w kratkę.. Czasem zaglądam parę dni i cisza, potem zajrzę i nagłe ożywienie:) No z moim zdrowiem już lepiej. Idę jutro na kontrolę, kończy mi się drugi antybiotyk i zrobiłam zdjęcie płuc i jutro lekarz oceni. Chociaż jeszcze kaszel do końca mi nie przeszedł..:( Ale czuję się o wiele lepiej. Atiseni -współczuję choroby.. Wiem, że to bardzo ciężko. zdrówka życzę. Do pracy wracam jak planowałam -w lutym. Małego 2 tyg popilnuje M (tacierzyński odbierze), a potem moja mama na zmianę z teściową do Wielkanocy, a potem moja mama wzięła bezpłatny urlop na 2 miechy i do czerwca zostanie z Szymkiem. Zaskoczyła mnie tą decyzją, ale jak sama zaproponowała, to ja tylko się ucieszyłam i podziękowałam bardzo (wcześniej w ogóle nie było takiej opcji i nawet nie brałam pod uwage że moja mama może mieć możliwość zajęcia się małym..) Potem zobaczymy. Żłobki prywatne objeździliśmy 3. Najgorzej wypadły Żyrafki (zaduch, smrodek, nie wietrzone pomieszczenie i brak w ogóle możliwości wyjścia dzieci na spacer czy podwórko, nawet latem). Najbardziej spodobała mi się Niezapominajka, ale baaardzo to daleko od centrum:( Atiseni- dzwonili do mnie też 3 dni temu z klubu Tęcza -tego na Sienkiewicza o którym pisałaś, że Ci się podobał. Zwolniło się u nich miejsce od lutego, więc może zadzwoń i dla Gabrysi je zarezerwuj. Ja podziękowałam tymczasowo, bo Szymuś będzie z babcią:) Rajka-ze zdjęciami -to wredziula jesteś;P Zanim odwiedzimy to musimy się oboje z Szymkiem porządnie wyleczyć. Obiecujemy że odwiedzimy, a Ty się zlituj nad nami chorowitymi i prześlij foty.. mamaAnia -Gratulacje z okazji rocznicy:) Założę się że Twój M był zachwycony prwatnym pokazem:) Ja też kiedyś M takie "seanse" robiłam do tego pończochy a nawet peruka się zdarzyła:):) Ale to dawne czasy były..Teraz to w mój gorset to się nie wbiję raczej..

Witajcie Ale ruch jak na Marszałkowskiej :) sierpniowa mama 2011 czyli mamy takie same odczucia co do żłobkow. Mowilam ze Zyrafki są nienajlepsze a na Sienkiewicza bardzo fajny żłobek - ale i cenowo maja niezle ;) My wybralismy przedszkole prywatne i mloda pomaszeruje do niego prawdopodobnie od wrzesnia. Znacie moze jakies fajne studio projektowania wnętrz? juz zaczynam sie rozgladac. Wczoraj byl u nas nasz budowlaniec i masakra dopiero dotarlo do mnie ile pracy będzie. Wyliczył ze ok 2,5 miesiaca remont bedzie trwał.

Aniluap - a co remontujesz? Kuchnie, lazienke czy całe mieszkanie? Biuta takowego niestety nie znam.. A do którego przedszkola wyślesz Zuze? Czy też robiłaś selekcję tych przedszkoli? bo teraz całkiem sporo ich się pootwierało.. A czy Zuza na przedszkole jeszcze nie za mała..?? No i jak Ci się ta młoda opiekunka sprawdza?

Hej, Ja Gabi chciałabym zapisać do tego na Sienkiewicza bo mi jest praktycznie obok domu, mam po drodze do pracy więc to by było najlepsze miejsce, ale... tam jest opcja całodzienna, a mi potrzeba tylko 3 godzinki dziennie (no czasem 5) ale nie 8 czy 10. Więc odpada. Dobrze że u Ciebie okazało się że babcia zajmie się małym, u mnie to odpada. Jakoś sobie radzimy wymieniając się z mężem.

Nowa Tu Dzis byliśmy u alergologa, Też mamy wprowadzać Bebilon HA i mam pytanie,czy ty też musiałaś wprowadzac w taki dziwny sposób że: Pierwszego dnia najpierw 5ml po 30 minutach 10 ml po nast 30 min 20 ml, Następnego dnia 50 ml co godzine 2 razy i tak kazdego dnia po troche.. W jaki sposób ty wprowadzałas?

sierpniowa mama 2011 remotuje wszystko, cale mieszkanie łącznie z burzeniem scian itp. takze jedna wielka rozpierducha. Nie wiem czy w cholere nie sprzedac tego mieszkania i kupic nowe ale szkoda mi bo jest w super punkcie, scicle centrum ale jednoczesnie jest mega cicho. Jezeli bym juz zmieniala to raczej bedziemy sie budowac poza miastem. A co do przedszkola to moja dobra kolezanka poslala swoje cory do przedszkola prywatnego na dziesiecinach a ze ona jest psychologiem dzieciecym to ma zboczenie zawodowe i na wszystko zwaaca uwage i jak dla niej to przedszkole spelnia wszelkie "normy" pod kazdym wzgledem. A moja Zuzia we wrzesniu bedzie miala 2 lata wiec uwazam ze to optymalny wiek.

no jestem na wychowawczym, ale jednocześnie pracuje (pisałam kiedyś że ok 3 godzin dziennie) i to właśnie w tym czasie co wy zawsze się spotykacie :( Z tej pracy nie mogłam zrezygnować a na 1,5 etatu bym nie dała rady z Gabrysią bo jeszcze jest za malutka. Do tej pory zawsze pracowałam 12 godzin dziennie (nawet w ciąży) ale teraz nie mam z kim Gabrysi zostawić, zresztą bym miała wyrzuty sumienia że dziecko nie ma mamy, dlatego zdecydowałam się na wychowawczy.

Bassska witaj. Na jakim osiedlu bądź miejscowości mieszkasz?? Która to obiecywała kulig?????? Już mamy śnieg :)

czesc kobietki i maluszki sierpniowka - ja ile mialam zamrozonych warzyw od "babci" to wykorzystalam a teraz kupuje takie jak dla nas bo i tak nie bedzie dziecko Ci jadlo ekologicznie :) a gdzie takie sklepy to nie mam pojecia mzerb mialas napisac co z ojcem? familijka to jakos cudacznie lekarz ci kazal zmienic mleko- zwykle to slyszalam, ze do pierwszego posilku zamienic 1 miarke potem dwie i tak stopniowo zwiekszac az "stare" mleko sie wyeliminuje. ja bebilon pepti chyba nawet podalam bez "miarkowania" atiseni czyli Ty po poludniu pracujesz? i rozumiem, ze nielegalnie :D albo w domu bo z tego co kojarze to chyba na wychowawczym nie wolno pracowac... a moze i wolno ale za zgoda szefa albo wlasnie u szefa... juz mi sie merda :D kurna! znowu godzine spedzilam w poczekalni by tylko glupia recepte wziac od lekarki... jutro lece do 2 wypozyczalni poogladac stroje- moze cos wypozycze dla Ilonki- a Wy nie macie strojow zadnych? rajka to kiedy znowu nas zapraszasz? moj M w delegacji to mam wiecej czasu :D

Familijka- tak, ale u nas to nieprzeszlo. Wiec robilam tak jak mamaAnia puisze na 150ml wody 4papti i jedna bebilonu. Potem 2 pepti 3 bebilonu. I juz lecimy na samym bebilonie. Ja niekupowalam HA tylko zwyly. Nawet nie wiem czy byla mowa o HA ;D Jeszcze ten tydz na mleku, potem jogurcik nat, serek zolty az do wszystkiego dojdziemy:D Rajka dzieki. Ale juz sami doszlismy co w wwozku trzasnelo. Naszczescie uderzenie mlotkiem naprawilo hahaha.

Aha a dlatego taki smieszny spodsob bo tu chodzi o wprowadzanie nabialu a nie zmiany mleka.

Aaaa Sierpniowa na przeciwko wjazdu do DSK widzialm ostatnio SKLEP Z EKOLOGICZNA ZYWNOSCIA, nie mialam szansy zajsc bo mala marudzila. Ale wiem ze takowy tam jest.