Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku ratunku

Mam na cały miesiąc 60 zł HELP!!!

Polecane posty

Gość ratunku ratunku

Jak tym nakarmić trzy osoby?? Proszę pomózcie, może być niezdrowo, byle zapychająco i wystarczająco smacznie, żeby dało się przełknąć bez odruchu wymiotnego. Herbata jeszcze jest, kilo mąki, olej, keczap. Nic poza tym, bałam się za tę kwotę zrobić zakupy bez zastanowienia i dzisiaj jedliśmy ostatnie resztki z obiadu :O

Gość jak do konca
wrzesnia to nie jest tak zle kup makarony i sosy w biedrace

Gość ratunku ratunku
Gdzie tam, do dwudziestego października :O

Gość ratunku ratunku
Nie, nie żartuję :( Dostałam taką wypłatę, jak zwykle, i musiałam popłacić rachunki :O A że w tym miesiącu niestety nikt nie dostał poza mną kasy :O Zdechniemy z głodu :O

Gość ratunku ratunku
Musiałam jeszcze zapłacić za leki (niezbędne do przeżycia) jednej z tych osób. Chyba się zachlastam.

Gość ratunku ratunku
Jeszcze ja to pal licho, mogę chodzić głodna i jeść co dwa, trzy dni, bo studenckie czasy nie takie dawne... Ale pozostałe osoby muszą coś jeść :O

Gość Lisetka
no, za tyle nie wyżyjecie, jeżeli to nie prowokacja - to idź do Caritas po pomoc, lepsze to niż głodować z dzieckiem!

Gość ratunku ratunku
Kopytka niezły pomysł... Ziemniaki nie są jakieś bardzo drogie, a mąka jeszcze jest... Dzięki. Ale mimo to: macie jeszcze jakieś pomysły?

Gość adi_P
a internet masz za friko czy co?

Gość ja ci wymysle
sorry,ale nie ma szans zeby 60 zl starczylo ci do 20.......nie mzoesz pozyczyc kasy od rodzicow ?

Gość no to pozycz od kogos z rodzin
y albo wez kredyt

Gość zadowolony_żarłok
w mcdonalds rozdają kupony na zniżki idz tam to kupicie 2 zestawy za 22 zł i sie nawpierdalacie :)

Gość ratunku ratunku
Lisetka pewnie mnie zaraz tu zjadą, ale to na szczęście same dorosłe osoby. Jedna niepełnosprawna, druga po prostu bez pracy :O Wiedziałam, że sama nie dam rady ich utrzymać, ale do zeszłego miesiąca były dwie, marne, bo marne, wypłaty :O

Gość Lidiaaa
a nie mozesz gdzieś sobie dorobic np sprzataniem lub opieka na 2-3 godziny

wezwijcie lekarza-nie żartuj.Ile oni maja jesc te kopytka?Miesiąc? W zyciu nie uda sie wyzyc za takie grosze jednej osobie a co dopiero trzem. Autorko,powinnas isc do MOPS-u bo inaczej grozi Wam glód :(

Gość ratunku ratunku
adi_P a internet masz za friko czy co? No właśnie tak się składa, że mam. 18:54 [zgłoś do usunięcia] ja ci wymysle sorry,ale nie ma szans zeby 60 zl starczylo ci do 20.......nie mzoesz pozyczyc kasy od rodzicow ? Jedna z tych osób to właśnie mój jedyny rodzić :O 18:54 [zgłoś do usunięcia] no to pozycz od kogos z rodzin y albo wez kredyt Nie mam więcej rodziny. Kredytu nie dostanę, pracuję od niedawna, sprawdzałam - nawet Provident potrzebuje min. 5 miesięcy zatrudnienia. 18:54 [zgłoś do usunięcia] zadowolony_żarłok w mcdonalds rozdają kupony na zniżki idz tam to kupicie 2 zestawy za 22 zł i sie nawpie**alacie To raczej rozwiązanie jednodniowe.

Gość zdzichhhh
to jestescie mało zaradni ze nic nie robicie zeby poprawic ten was los tylko czekacie az wam manna z nieba spadnie echhh :(

Gość ja ci wymysle
moze jedz\enie chleba bedzie najtanszym sposobem?

Gość ratunku ratunku
Właśnie planuję powystawiać kilka rzeczy na allegro, ale przeciez nie mogę liczyć na to, że ktoś je kupi. Boże, w dzisiejszych czasach stracić pracę to katastrofa :(

Gość przezyjecie ;)
Kilka przepisów na tanie dania : kopytka lamieszka placki ziemniaczane zupki chinskie z biedronki (60gr za paczke, a jak zapychaja hohohoho) zacierka kluski z sosem pomidorowym

Gość chduchdsuvhfdsuvhfdsufvhdifd
makaronu w markecie nakup, w auchan czy real dostaniesz paczke za okolo 1 zl, mozesz jesc z keczupem, lub cebulą, tez nie droga

sos pomidorowy z koncentratu mozesz jeszcze zrobic

Gość ratunku ratunku
zdzichhhh to jestescie mało zaradni ze nic nie robicie zeby poprawic ten was los tylko czekacie az wam manna z nieba spadnie echhh Tak, zwłaszcza po skończeniu szkoły w tej pracy czekam, aż mi manna spadnie z nieba :O 18:58 [zgłoś do usunięcia] ja ci wymysle moze jedz\enie chleba bedzie najtanszym sposobem? No powinno, przyjmując, że na trzydzieści dni, to akurat bochenek chleba dziennie... Tylko czy nie doprowadzę do wycieńczenia np mojej mamy? :O Sąsiadka wspominała coś, że ma nadmiar pomidorów, będę musiała do niej polecieć :O Boże, jaki wstyd.

Gość to pogadaj z szefem
zeby wyplacil ci czesc nastepnej wyplaty idz do mopsu w ostatecznosci idz pod biedronke i pros ludzi zeby kupili ci cos do jedzenia ostanio tak zule zbieraja na winiaki u mnie w miescie dostaja jedzenie a pozniej wymieniaja to na winko

Gość kup koniecznie
makaron,kaszę, dużo jajek, śmietanę, ziemniaki i olej i parę porcji rosołowych resztę zostaw na pieczywo z porcji robisz rosół, który jest pożywny lub jak ci starczy na jakieś warzywka to inne zupy do rosołu makaron możesz też makaron smażyć z resztkami z lodówki lub podawać ze śmietaną dalej ziemniaki- smażone, placki ziemniaczane, w mundurkach, pieczone, gotowane ziemniaki ugotowane + jajko+ mąka - i masz krokiety ziemniaczane lub starte surowe + jajko+ odrobina mąki - i masz placki zwykłe z jajek robisz jajecznice, jajka sadzone, jajka+maka+ woda lub mleko i robisz racuchy

z koncentratu pomidorowego zupe tez możesz zrobić, mozesz zapytać w ważywniaku czy Ci nie dadza wody z ogorkow to ogorkowa mozesz zrobic, zagescic maka i z ryzem lub makoronem jest dobra