Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieczyna z PCOS

dziewczyny z PCOS co sądzicie???

Polecane posty

Gość dzieczyna z PCOS

Naukowcy udowodnili, że zmiana nawyków żywieniowych i zwiększona aktywność fizyczna pomagają dobrze radzić sobie z PCOS. Utrata masy ciała (10% całkowitej masy ciała) pomaga wyrównać cykle menstruacyjne, reguluje glikemię i zwiększa szansę na zajście w ciążę. Ja ważę 72 kg przy wzroście 168, może nie jest to jeszcze za dużo, ale widzę że tyję a przez zimę na pewno nałapię dodatkowych kilogramów, od kilku dni zmieniłam swoje nawyki żwywieniowe, mam nadzieję że schudnę lub przynajmniej utrzymam tą wagę. Muszę jeszcze zacząć ćwiczyć co pewnie będzie trudne ale może jakoś się uda.

dziewczyno z PCOS ja od ponad 10 lat wagę mam tą samą a mam PCOS wzrostu mam tyle co Ty 168cm a ważę 54kg więc nie mam za dużo kg a mam problem z PCOS nie jem syfu co zresztą widać bo nie mam ani nadwagi ani problemów ze skórą wręcz przeciwnie nie mam żadnych wyprysków (czasem 1 przy okresie wyskoczy ale malutki) i nie wiem skąd wzięło się moje PCOS. Aczkolwiek powtarzam sobie, że każda z nas jest inna więc u jednych zadziałć może zwykła dieta a u innych nie :) Pozdrawiam 🌼

Gość A ja mam podejrzenie PCOS
Waze 64 kg przy wzroscie 169. Miała robione badania hormonalne ktore wyszły ok oprócz zbyt niskiego progesteronu. Na usg widoczne są pęcherzyki na jajnikach. Biore obecnie cilest. Za ok rok bedziemy ie starac o dziecko i bardzo sie boje ze nic z tego nie wyjdzie :(

Gość ZłaOna
Hej:) Niedawno dowiedziałam się ,że również mam PCOS. Zresztą wyjaśniało by to moje miesiączki i fakt,że od roku nie mogę zajść w ciąże ;-/ Do tego mam cytologie IIIgr i zalecone badanie kolposkowe. Możecie przybliżyć mi coś na ten temat? Pozdrawiam.

Gość ZłaOna
Pomyłka w pisowni Badanie kolposkopowe