Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna 20

mam 20 lat i chce dzidzie.kobiety po 30 prosze nie wchodzcie

Polecane posty

Gość michalina07052010
:):):):):) taaaaaa, frustratki ...

Gość michalina07052010
Fajnie napisała dziewczyna na "naszym" starym topicu" 01.10.2010] 22:39 [zgłoś do usunięcia] bikakala hej wszystkim,przeczytalam topik od dechy do dechy,troche sie zdziwilam troche usmialam.osobiscie uwazam ze "te starsze dziewczyny" na poczatku chcialy dac wam dobre rad z wlasnych doswiadczen i dodaly ze przeciez i tak zrobicie co bedzie dla was odpowiednie ale to WY dwudziechy rzescie pierwsze puscily atak.a dziewczyny potraktowaly to jak zabawe i tak sie pociagnelo.po niektorych wpisac widac ze niektore z was sa niedojrzale i smarkule ktore chca na sile udowodnic swiatu ze one moga wszystko i wszystko im wychodzi a niektore z was calkiem dojrzale podchodza do macierzynstwa.EMKA rzeczywiscie jesli to pedagog to nawet szkoda gadac,KLEMENTYNKA najbardziej sie udzielasz i pyskujesz i nie za bardzo rozumiem co chcesz tu udowodnic,wszystko cie bulwersuje,nazywanie kogos nie czlowiekiem jest naprawde bez klasy.MICHALINA I ORGINAL FLOWER maja swoje racje moim zdaniem ,ANTYGLUPOCIE opisala swoja historie i swojej coreczki ale rzescie to zupelnie olaly KLEMENTYNA jej nie bylo cie szkoda ze miala takie przejscia i sie z wami podzielila ale uparcie bronisz swoja rowniesniczke ktora jest w ciazy jakby dziewczyna sama jezyka nie miala?LONDYNIARA ma ciety jezyk ale w fajny sposob przeciez tez wam napisala ze jej to rybka kiedy i kto zrobi sobie dzieci.Podsumowujac topik mlode mamy i przyszle mamy swiat jest pelen konfrontacji ,dyskusji ,odmiennych pogladow ale czasmi szczegolnie na kafe trzeba patrzec z przymruzeniem oka napewno te starsze dziewczyny zle wam nie zycza.Trzymajcie sie wszyscy.Mi sie fajnie czytalo bo nie bralam tego do siebie ani na powaznie

Gość cosatto
wiecie co? najpierw to sobie jedźcie gdzieś na au pair w czasie wakacji, albo zatrudnijcie się tu w polsce jako opiekunki do dzieci w wolnym czasie i wtedy zobaczycie jak wygląda prawdziwe życie z dzieckiem! bo o czym dyskutować z bandą totalnych laików w temacie, nie wiedzących tak naprawdę czego chcą, mających jakieś tam fałszywe, niemiłosiernie wyidealizowane wyobrażenie o macierzyństwie z ociekających słodyczą reklam johnsonów i pampersów

cosatto dobrze mowisz ale uwazaj bo dwudziechy cie zywcem zjedza,one maja wszystko dom,pieniadze,tesciow przyjaciol,imprezy jedna to nawet bedzie kodeks prawny wkuwac z dzieckiem na rekach,wspanialych mezow.mowie wam one maja wszystko,zycie jak w madrycie:)

Gość bjhsaswwgh
wiesz czasmi musisz byc bardziej kreatywna i zmienic litrke, bo błędy sie zdarzają, ale widac masz trudnosci z tym

Gość bjhsaswwgh
ide spac, a Wy wylewajcie dalej żółć- mądre, kulturalne kobiety po 30 haha

Gość normalnie nie wierze nie wierz
co czytam szok dla mnie jakie statystyki dziewczyna napisala - ze mlody wiek 18-19 tak (czyli na macierzynstwo ) ale na seks nie na seks mlody wiek to 13-17 lat potraficie czytac ze zrozumieniem? skad tyle w was jadu ? tak czytajac was dochodze do wniosku jak matki moga byc tak agresywne ? czy kazda z was tu tak szczekajaca wszystko najpierw sobie poukladala ? czyli grzeczna dziewczynka , gdzeczna panna, skonczyla szkole srednia (dziewica) poszla na studia i w trakcie ich stracila dziewictwo , zareczyli sie slub i dziecko ale w miedzy czasie to ona musi zrobic kariere? przepraszam po waszych wypowiedziach niestety ale ja watpie w te wasze studia , w ta wasza wyzszosc, wasze kariery wy tu kobiety jakies sfrustrowane jestescie , tylko jad. Ile z was naprawde zrobila kariere ? (nie mowie o pracy po 8 h w biurze bo to nie kariera:O) ani w wieku 30 lat zadnej kariery nie macie . Ale tu wiadomo same bogaci coz to nie maja ahhh i ohhh zejdzcie wkoncu na ziemie z tej chmury . Moze sie przyznacie ile z was wpadla ? albo nie potrafi zajsc a pluje na mloda osobe autorka ma 20 lat ? i co z tego ? chce "dzidzi" to bedzie ja miala i musze przyznac ze bedzie lepsza matka niz te po 30 i przed wszechwiedzace . Miejscie troche kultury :O wstyd.

miejcie*

jak chca dziecka niech robia nam nic do tego , ale zachowajcie troche kultury bo niestety na tym forum jej brak a szkoda !

Gość cosatto
tu jest coś mądrego dla was! w usa prowadzona jest aktywna kampania przeciwko macierzyństwu nastolatków (tak! nie tylko my polki uważamy że jest ono bezsensu!), tak więc zachęcam was do wyregulowania głośności na waszych pecetach i dokładnym przestudiowaniu każdego z pięciu filmów zamieszczonych na tej stronie!!! ---> http://www.candiesfoundation.org/videos.html

Gość hehehehehe mnie tez wwieki
20 lat wydawolo sie ze dziecko to taka fajan sprawa! ale jak mialma 22 lata zostawilam chlopaka i pojechalam jako au-pair. Ten rok mi otworzyl oczy- mieszkalam z rodzina w jednym domu. Dzici 3 i 5 lat. Harowka przez cale dnie! Teraz mam meza i dziecko , ale przez 5 lat od bycia au pair na dzieci reagowalam alergicznie!

Gość Dobre filmy Cosatto!!! Wszystk
ie młode laski na tym wątku powinny je obejrzeć i przede wszystkim się w nie wsłuchać!!!

Gość jestem po 40
nie czytalam tamtego topiku o ktorym mowa ale uderzylo mnie "kobiety po 30 prosze nie wchodzcie" nie rozumiem tego.dlaczego autorka dyskryminuje ludzi pod względem wieku? poza tym, za pare lat niektóre z piszących tutaj ( 27 lat np) tez juz beda po 30. i co nie beda miały wstepu na topik? chyba chodzilo o to zeby panie z tamtego "starego topiku" nie wchodziły bo wy tu chcecie sobie spokojnie pogadac we własnym gronie i ja to rozumiem ale stwierdzenie "kobiety po 30 prosze nie wchodzcie" to lekkie przegięcie. jesli chodzi o mnie urodzilam 1 dziecko w wieku 21 lat,drugie po 30. i uwazam ze gotowosc na dziecko nie zalezy od wieku ale od dojrzalosci i madrosci zyciowej ktorą posiada wiele i 20 i 30 i 40 olatek a neiraz bywa i tak ze i 20 i 30 itd nigdy jej nie osiagną. dyskryminowanie kogos ze wzgledu na wiek,jakieś podziały,to jest chore.

Gość michalina07052010
"czy kazda z was tu tak szczekajaca wszystko najpierw sobie poukladala ? czyli grzeczna dziewczynka , gdzeczna panna, skonczyla szkole srednia (dziewica) poszla na studia i w trakcie ich stracila dziewictwo , zareczyli sie slub i ..." - dokładnie tak w 100% u mnie wyglądało. dziecka jeszcze nie mam, kariera trudno okreslić przez 6lat pracy w jednej firmie przeszłam wszystkie szczeble, pieniadze dobre, cudowny mąż i nie oceniałabym siebie jako osoby sfustrowanej, ziejącej jadem tylko dlatego, że uważam, iż te młode dziewczyny w moich oczach nie są dojrzałe do macierzyństwa. cosatto - świetne filmiki :) ciekawe czy dadzą im do myslenia.

mam 30 lat pierwsze dziecko urodzilam majac niespelna 19 i...moj syn ma teraz 12 i dogadujemy sie super mam nadzieje ze tak zostanie dziewczyny wczesne maciezynstwo zapewnia wam druga mlodosc po 30 kiedy juz bedziecie"madrzejsze" a wasze imprezowe wyjscia"dojrzalsze" wasze kolezanki beda po studiach beda siedziec w pieluszkach a wy bedziecie korzystac z zycia.Powodzenia zycze wam tego z calego serducha!!!

Gość xsxsxsxsx
ja nie mam jeszcze 30-tki ale za to duuuzego syna, ktory mi teraz wypomina, ze chodzilam na studia zamiast sie nim zajmowac :(

Gość michalina07052010
eterno chyba Ci się cos pomyliło? młode macierzyństwo nie zapewnia drugiej młodości!! jestes w tym co piszesz troche zakłamana, bo skoro majac dziecko w wieku 18lat nie zdecydowałaś się na drugie odrazu tylko czekłaś do 30stki z podjęciem decyzji??????????? czyli ty nie przezyjesz też drugiej młodości???????w wieku 30 lat, przecież teraz reż się chcesz wpakowac w pieluchy, no wiec jak z tym jest????? a jak ojciec Twojego syna, sprawdził się? z tego co piszesz na innych forach to chyba nie! także napisz proszę dziewczynom, że wybory w tak młodym wieku nie zawsze sa słuszne. czyli ty nie korzystałaś z zycia po 20stce i nie bedziesz teraz tak?? to kiedy???

nie ma sensu zaczynac takiego tematu po raz kolejny :) Kazda z nas ma wlasna wizje zycia i wlasne racje. I tak zrobimy co bedziemy chcialy nie zwracajac uwagi na te daremne komentarze.

Gość sprzedawczykowa z pasja
To i ja sie wypowiem :) we wrzesniu skonczylam 20 lat malo i duzo... zalezy jak na to spojrzec. W sierpniu wyszlam za maz :) nie dlatego ze wpadka... Staralismy sie o dzidzie z moim chlopakiem a pozniej rodzice wyprawili nam wesele. Ja zajmuje sie domem on pracuje. Jestem w 6 mc NIE ZALUJE NICZEGO. Lepsze takie zycie niz bym miala latac po dyskotekach i zarywac do kolesi bo tak wlasnie by bylo. Wiekszosc mlodych lasek to takie wytapetowane lale i uwierzcie ze nie jedna dorasta w przeciagu miesiaca jak ma meza i dziecko :) a moj maz hehe to jeszcze mlody chlopaczek tyle samo lat co ja. I nie raz nam sie wydaje ze nie doroslismy do tego by wziasc slub i wychowywac dziecko ale z czasem czlowiek sie ,,wyrabia" I DROGA AUTORKO POPIERAM TWOJA DECYZJE !!! TRZYMAM KCIUKI ZA DZIDZIUSIA. :)

Michalino alez zdecydowalam sie moj drugi syn urodzil sie 4 lata po pierwszym dzisiaj maja 12 i 8 lat chcialam miec trzecie nie udalo sie.Nie jestem zaklamana ciesze sie zyciem teraz.

Nie wiem czy sie nie sprawdzil bylismy razem 11 lat w tym 8 po slubie.Dlaczego naskakujesz na mnie to ze sie rozstalismy bylomoja decyzja chcialam sie rozwijac on nie i cos sie skonczylo i co wyszlam niedawno za maz chcielismy miec dziecko nie udalo sie wiesz moze to czekanie do 30??? Nie wiem czy uda mi sie jeszcze zajsc w ciaze i tym bardziej ciesze sie ze mam dzieci...Skad tyle jadu w tobie...

Jesli czuja potrzebe bycia mama teraz to niech z tego korzystaja bo potem moze byc za pozno i uwierz korzystalam dzieci podrosly imimo ze bylam z nimi sama zycie bylo piekne pracowalam zajmowalam sie nimi a i imprezowalam sporo odkrylam nowe pasje ktore pielegnuje jestem dojrzalsza madrzejsza i uniknelam problemow mlodego wieku bo bylam mama NIE ZALUJE ani minuty ani maciezynstwa anii malzenstwa niczego tak mialo byc i jest.A co do pieluch tak chce sie w nich zakopac bo kocham dzieci i mam warunki zeby je wychowac sama na to zapracowalam.

Gość michalina07052010
sprzedwaczykowa, przeczytaj sobie co napisałaś a potem puknij się mocno w głowę, to Ci może wszystko wróci na miejsce! "Lepsze takie zycie niz bym miala latac po dyskotekach i zarywac do kolesi bo tak wlasnie by bylo. Wiekszosc mlodych lasek to takie wytapetowane lale i uwierzcie ze nie jedna dorasta w przeciagu miesiaca jak ma meza i dziecko a moj maz hehe to jeszcze mlody chlopaczek tyle samo lat co ja. I nie raz nam sie wydaje ze nie doroslismy do tego by wziasc slub i wychowywac dziecko ale z czasem czlowiek sie ,,wyrabia"" - gdyby głupota uskrzydlała Ty latałabyś bardzo wysko! Dawno nie czytałam takiego steku bzdur!

Gość co was to obchodzi
A ja mam do autorki pytanie: po jaką cholerę pytasz się na kafeterii? Nie wiesz, że baba babie wilkiem?? Jeżeli chcecie mieć dziecko, to Wasza sprawa. Ja mam 24 lata i jeszcze nie jestem na to przygotowana. Ale jeżeli Wy jesteście, to po co ci zdanie pind z kafe?? No chyba, że lubisz jak ktoś Cię dołuje.

Gość michalina07052010
etrno, nie naskakuje na Ciebie tylko kompletnie nie rozumiem, zachwalasz młode macierzyństwo prze daje drugą młodość, która przypada jak to napisałas na około 30 a Ty teraz też się starasz, to napisz też do tego sielankowego obrazu, że wybory chociażby partnera w tym wieku mają małe szanse na sprawdzenie się bo kobiety za zwyczaj ida do przodu, tak jak napisłaś chcą sie rozwijać a mężczyźnie myslą, że przy ich boku bedzie ta dziewczyna która miała 16 (tak jak większość z tych dziewczyn kiedy zaczynaly swoj powazny zwiazek) czy 18 lat, a gdzybyś swoje dzieci miała z obecnym mężem, jako pełna rodzina? nie byłoby lepiej, dojrzalej??poza tym piszesz brednie:"jestem dojrzalsza madrzejsza i uniknelam problemow mlodego wieku bo bylam mama NIE ZALUJE ani minuty ani maciezynstwa anii malzenstwa niczego tak mialo byc" - JAKICH PROBLEMÓWmłodego wieku??? dyskotek, imprez? czego bo nie rozumiem piszesz jak sprzedwaczykowa, że ciąża uchroni ją przed dyskotekami- jakaś paranoja. czyli według waszego toku myslenia zróbmy dziecko to bedziemy siedziec w domu to ominą nas problemy młodego wieku!!! - masakra