Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalmaria_de la_rente

Nowe ciuchy! Nowa praca!

Polecane posty

Witam właśnie znalazłam pracę (sklep odziezowy) i muszę kupić sobie sporo nowych ciuchów... Pani mi zapowiedziala ze musze miec buty na chocby delikatnym obcasiku:O Dlatego baardzo prosze was o pomoc co teraz się nosi jakie rzeczy kupić zeby wyglądac modnie, fajnie i czuc się wygodnie W szafie mam same t-shirty, dresy i pare dzinsów, trampki, adidasy i jedne mokasyny Jakie swetry teraz sie nosi, jakie spodnie, jakie bluzki, moze nawet skusilabym się na jedną spodnice lub sukienkę ale nie jakos elegancką tylko proszę podpowiedzcie mi jakie moze najlepiej jakies zdjęcia aha i jakie buty na jesien byscie poradziły

Gość zapytaj tej baby
w jakim ubraniu/stroju cię widzi w pracy, moze to bedą musiały być garsonki ?

Nie szefowa powiedziała mi, że nei muszę przychodzić elegancko ubrana, mogę ubierać w dzisny tylko do tego jakas fajna bluzka sweterek i koniecznie but chocby na delikatnym obcasie bo wtedy ladniej się kobieta prezentuje a że jest to sklep dla mężczyzn to wiadomo:O Zapowiedziala tylko ze nie chce widziec bluz z kapturem, tenisówek i ogolnie stylu sportowego... na to spotkanie poszlam mozna powiedziec troche wystylizowana , kolezanka wybrala mi ze swojej szafy ciuchy podmalowala mnie (nie umiem sie malowac i tego nei robie) ladnie ulozyla wlosy no i musze powiedziec ze dosyc super wyglądałam ... niestety wyjechala na studia do innego miasta ... nie ma tam neta ... dlatego ciężko jej doradzić coś mi

Gość zapytaj tej baby
to na pierwsze zakupy kup sobie coś w stylu ciuchów pozyczonych od kolezanki, skoro dobrze w nich wygladałaś i masz je już "przećwiczone" w jakimś udanym zestawieniu

Gość zapytaj tej baby
skoro to sklep z modą męską to myślę, że powinnaś wyglądać ...kobieco ;-)

Gość rrruddda
ja proponuje sukienki spodniczki opiete spodenki:) ogolnie kobiecy look szpilki raczej nie ale obcasiki bardzo na miejscu:)

zaloz jeansy, bialy t-shirt a na to czarny krotki zakiecik. But na obcasie i wystarczy

Gość Kryśka19!
Buty koniecznie na niskim obcasie wybierz, nie porywaj sie na żadne szpilki bo nawet najwygodniejsze po 8 godzinach będą mordęgą! Najlepiej cos takiego: http://www.shoppydoo.pl/search.aspx?search=BP+Zone+Grafitowe+w%C5%82oskie+cz%C3%B3%C5%82enka+BP+Zone+&categoryid=177&minprice=&maxprice=&f=&fromCategoryId=177 Ze dwie spódnice, gładkie koszule, biała lub czarna bluzka z krótkim rękawkiem i spodnie w kant, marynarka czy rozpinany sweter. Takie zestawy mozesz mieszać dowolnie bez obawy, ze popełnisz jakąś gafę. Powodzenia w nowej pracy :)

pierwsze pytanie powinno brzmieć: czy chcesz zmienić swój styl także poza pracą czy mają być to tylko ciuchy do pracy? zakładam na razie opcje numer 2. pytanie nr 2: opisz swoją figurę bo doradzanie jakichkolwiek ciuchów bez wiedzy jak wyglądasz to wróżenie z fusów. ponieważ nie każdy krój będzie na tobie dobrze leżał. pytanie nr. 3 : jak widzisz swoje ciuchy do pracy? pracodawczyni pozostawiła ci duże pole do manewru. co ci się podoba? (pokaż jakieś fotki) zakładając ze odpowiedz na pytanie nr. 1 jest " potrzebuje wyłącznie ciuchów do pracy". powinnaś zainwestować w kilkanaście (10 szt będzie okej) zwykłych topów. dlaczego? bo będą uniwersalne przydadzą ci się zarówno w pracy jak i w twoim normalnym sportowym stylu. po drugie pasują do wszystkiego wiec przy małym wyborze ciuchów do pracy które już masz będą idealne. zaoszczędzisz czas także rano wybierając coś z szafy. po 3 są banalne do łączenia. wiec nie będziesz mieć problemów co do tego założyć. po 4 są tanie. po 5 bo są w każdym fasonie(grube ramiączka, cienkie ramiączka, dekolt karo, okrągły, głęboki, v. po 6 są odstawa każdej szafy. takie jedno kolorowe proste topy dostaniesz w prawie każdym sklepie np. h&m za około 20 zł, zara tez podobna cena. przykłady: http://allegro.pl/zara-nowy-top-na-ramiaczkach-braz-36-s-i1258610120.html#gallery http://allegro.pl/zara-czerwony-top-m-i1228284589.html#gallery http://allegro.pl/zara-rewelacyjny-top-idealny-na-lato-40-l-i1219948619.html#gallery takie topy pasują prawie do każdego ciucha. można go ubrać pod garsonkę, do eleganckich spodnie z sweterkiem bliźniakiem, do dżinsów, dresów, pod bluzę i pod żakiet, do spódnicy i do spodni, jeśli będziesz chcieć wyglądać bardzo elegancko wystarczy że dołożysz elegancką dość duża biżuterie np. korale, a na imprezę możesz pasek z ćwiekami. super uniwersalne. wybierz kroje i kolory które ci pasują. będziesz mogła je nosić zawsze w pracy i po pracy. 2. rzecz którą powinnaś sobie kupić to kilka sweterków jednokolorowych prostych bliźniaków. także są uniwersalne i także nie drogie a z pewnością przed podjęciem pracy nie masz zbyt dużo do wydania. a potrzebujesz ciuchów minimum na 5 dni. mają także dodatkowy plus możesz spokojnie je ściągać i zakładać. zestaw do pracy: grafitowy sweterek bliźniak + szary zwykły top + elegancie czarne spodnie + szare buty zestaw po pracy: grafitowy sweterek bliźniak + szary zwykły top + dżinsy + trampki oczywiście kolory są tylko przykładowe równie dobrze możesz wybrać różowy bliźniak i szary top czy niebieski i biały. jak tylko lubisz. jeśli nie trawisz bliźniaków poszukaj takich sweterków zapinanych na zamek 3. eleganckie porządne spodnie. na nie wydaj porządne pieniądze ponieważ będziesz w nich chodzić często. 4.klasyczne dżinsy (bez przetrać w ciemnym kolorze) 5.żakiet do pasa z wcięciem w tali bo takie pasują do największej ilości ciuchów jednak krój w całości powinnaś dobrać do figury. 6.spódnice. 3.4.6 powinny być w klasycznym kolorze: czarny, szary, grafitowy, granat, szmaragdowy, zgniła zieleń, brąz, kremowy 7. dodatki torebki, buty i biżuterie dzięki nim prostym ciuchom dodasz stylu.

więc tak stylu na codzien raczej nei zmienię... ale z drugiej strony tak sobie myślę, że przydałyby mi się takie ciuchy bo juz nie długo pewnie zaczniemy z moim mężczyzną wchodzić w poważniejszy etap w naszym życiu no i jak moja rodzinka byla przyzwyczajona ze na swięta ja zawsze w dzinsach i swetrze tak myślę ze przed rodziną mojego (pewnie niedługo narzeczonego) głupio bym się czuła... Co do mojej sylwetki to mam 170cm wzrostu, ważę ok 59 kg, mam dość duże piersi (75D), trochę brzuszka, szczupłe, długie nogi, małą pupę Lubię brązy i szarości Pani w sklepie wyraźnie powiedziala ze lubi modnie ubrane osoby :P co by to nie znaczyło:P ja lubie szale, chusty i tym podobne rzeczy chyba wybiorę się na zakupy do jakiejś galerii i tam w sklepach panie mi coś doradzą:P a jakie okrycie wierzchnie proponujecie??? Bo jak załozę te botki na obcasie, może nawet spodnice (choc niewiem czy sie odważę:P) to przecież nie zalożę kurtki pikowanej reeboka:P Sama nie wiem a jeszcze teraz jest tak zimno, że wszystkie płaszczyki na podszewce odpadaja bo zamarznę chyba :P

Gość bucikowa
Teraz są modne buty na tzw kaczuszce :)

skoro nie chcesz zmieniać stylu na co dzień potrzebujesz jak najwięcej ciuchów uniwersalnych które za pomocą dodatków lub innego ciucha stworzą odpowiedni wygląd. bez sensu żebyś 2 szafy jedną do pracy jedną na co dzień. ciuchów które będą pasować do szpilek i trampek. wiec jak pisałam wyżej jedno kolorowe topy, rozpinane sweterki, klasyczne dżinsy. 75D - by best bra czy nie dobrane? "chyba wybiorę się na zakupy do jakiejś galerii i tam w sklepach panie mi coś doradzą" - ostrożnie z tym. hmmm na wierzch proponowałabym tez coś uniwersalnego. wiadomo ze nie kupisz 2 kurtek w ciągu roku jednej do pracy 2 na co dzień. proponuje materiałowa klasyczną kurteczkę. coś w tym stylu: http://www.sklep.topsecret.pl/ts/tradycyjnie/kolekcja_damska/kurtki/produkt/6/0/7 http://www.cogdziezaile.pl/index.php?p=19577 lu puchową ale bardzo prostą bez sportowych elementów (np. ściągacza, kaptura) http://www.mojeciuchy.pl/entityfiles/pictures/offers/pic1/med_465919.jpg http://allegro.pl/sisley-puchowa-kurtka-rozmiar-38-m-i1260954512.html#gallery będą pasować od wszystkiego bucikowa-> na kaczuszce??? żartujesz prawda? dość że to jeden z najbardziej obrzydliwych obcasów to ostatnio był mody hmmm 5 6 lat temu? brrr...