Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczarowany ogroooooood

JESTEM CHCRZESTNA, CO DAC DZIECKU NA CHRZCINY???? MAM MALO CZASU

Polecane posty

byla bym wdzieczna gdyby ktos mi podpowiedzial, jestem mloda osoba i pierwszy raz bede chrzestna, pracuje jako sperzedawca w sklepie i nie zarabiam kokosow. bede chrzestna chlopczyka. co moge dac mu na chrzciny. myslalam o czyms takim jak w linku i do tego kupione mam juz malutkie adidaski. http://allegro.pl/the-egoist-yes-verona-grzechotka-narodziny-srebro-i1238394048.html

chcrzciny sa za tydzien i naprawde nei mam pomyslu. prosze o pomoc

Gość njjndfn
ja tez wlasnie zostalam chrzestna, uroczystosc w ta niedziele wymyslilam ze zamiast pamiatki kupie biblie i tam napisze na pamiatke chrztu swietego i wloze do kooperty 200 zl mysle, ze prezent jest wystarczajacy jak na takie male dziecko, bo dla mnie liczy sie sakrament a nie prezent

Gość bbnnmm
a czemu nie łańcuszek z medalikiem?

Gość a jaaaaaaaaa
jesteś młoda, nie masz kokosów... nie kupuj tego co pokazujesz w linkach... Kup kartę z życzeniami i dołóż 200 zł i będzie w porządku. Takie jw prezenty sa - bo ja wiem??? nie fajne - tak mi się wydaje. buciki możesz dołożyć - jak tam chcesz. Ciuszki też no i zabawki bezpieczna dla dziecka w tym wieku. to moja rada

myslalam tez o lancuszku z medalikiem ale jestem pewna ze cos takiego dostanie od dziadkow wiec nei chciala bym powtarzac prezentu.

Gość a jaaaaaaaaa
no dokładnie moze dziadkowie kupia,

dodam tez ze jest to podwojny chcrzest bo urodzily sie blizniaki wiec i dla dziewczynki tez musze cos kupic...

Gość a jaaaaaaaaa
jestes chrzestna dla obu?

Gość bbnnmm
prezenty co pokazałaś, nadają sie od kogoś kto tak na prawdę z kościołem nic wspólnego nie ma. A chrzest jakby nie było jest obrzędem religijnym więc i pamiątka musi być religijna. Nie ma to być coś drogiego: medalik, obrazek na ścianę z aniołem stróżem, biblia- to śa właściwe prezenty na chrzest

Gość NIE KUU
NIE kupuj tego dziadostwa ze zdjęc!!! po co mu to? brzydkie jak cholera. kup mu jakis ładny i porządny dresik na chłopaka jak na roczek , to troche w nim pochodzi, pamiatke i ew. te adidaski ale tez większy numer bo maluchy w butach nie chodzą .albo kase , dużego pluszaka?

nie tylko dla chlopczyka, ale dzieczynce tez musze cos dac bo nei pojde z pustymi rekoma. dla obojga kupilam malutkei adidaski i moze dla dziewczynki by to straczylo jak muyslicie??? ale dla chlopca mam straszny problem bo naprawde zarabiam 1000 zl a jeszcze musze 500 km jechac na te chrzciny i zatrzymac sie tam na weekend

Gość NIE KUU
albo ładne książeczki z modlitwami, kolorowe takie dla 2, 3 latka. babcia pewnie takich nie kupi:)

Gość ja też w niedzielę
będę chrzestną, ale takich prezentów ze srebra to bym nie kupiła, patrze z perspektywy rodziców /sama mam dwójkę małych dzieci/, a taki prezent typu srebrny smoczek czy grzechotka to tylko wywalenie pieniędzy, ani to ładna pamiątka, ani tego użyć nie można, to już lepiej srebrny obrazeczek, który można na ścianie powiesić lub postawić na szafce. Ja mam zamiar kupić ubranko, jakiś komplecik, kwiaty /choć nie wiem po co, ale tam taka moda/, oczywiście krzyżmo i w kartkę typu książeczka - pamiątka włożyć 400zł.

Gość a jaaaaaaaaa
to kup ten album co ci pojazałam i dołóz 100 zł i jest ok

nie chcialabym wyjsc na sknere, ale naprawdenie moge zbyt wiele wydac bo musze is etez do konca miesiaca utrzymac. boje sie ze chrzestni dziewczynki zaszaleja z kasa a ja wyjde przy nich jak uboga krewna. dodoam ze mam 20 lat i oczywiscie mogla bym poprosic o pomoc rodzicow ale jak juz mnie poprosili to do czegos zobowiazuje

Gość mamsmdeb
sama niedawno podawłam dziecko do Chrztu na Twoim miejscu kupiłabym pamiatkowy album jakis medalki, a do tego d ogadala sie z chrzestnym, rodzicami i chrzesnymi drugiego dziecka i oplacili wspolnie sesje u fotografa pamiatka na cale zycie

Gość ja też w niedzielę
nikt nie myśli, ze jesteś sknerą, każdy daje na ile go stać. Dla mnie wydatek rzędu 500zł to tez dużo, bo sama mam dwójkę dzieci, do tego tez muszę dołożyć jakiś drobiazg od dzieci i dojazd, tez nie blisko, ale z drugiej strony to dziecko mojego brata, chrzestnego mojego dziecka więc mniej mi tez nie bardzo wypada dać.

a co mysliicie zebym dziewczynce dlaa tylko buciki a chlopcu jako ze bede chrzestna buciki i 200 zl byc moze dokupic biblie

Gość mama juz dawno
lancuszek z krzyzykiem, jak dla chlopca odpowiedniejszy. i kup ze srebra . gruby lancuzek i gruby krzyzyk. kiedey bedzie go nosil. a grzechotka/ droga i nieprzydatna. kup jakas pamiatke, niekonoecznie taka droga, obrazek z aniolkiem, tort lub co tam jeszcze chcesz. nie wysilaj sie za bardzo, przeciez rodzina wie ile zarabiasz.

Gość ja też w niedzielę
ja myślę, że to mądry wybór. ja mam chrześnicę z bliźniaków, to na chrzest i komunię dawałam dla drugiej siostry ubranka /jednakowe dla obu, bo tak rodzice je ubierali/, a właściwy prezent tylko chrześnicy.

ja bym dała kase, nie wiem z jakich rejonów Polski są ludzie którzy piszą abys dała 200zł, ja jestem z Mazowsza i u nas to obciach dać mniej jak 500zł jako chrzestna/ny...

Gość mama juz dawno
dziewczynce kup jakas zabawke lub sukieneczke.

ja swojej chrześnicy kupiłam huśtawkę pokojową taką rozstawianą sprawdziła się jak mała podrosła, to jej mama mogła coś w kuchni robić a ona siedziała w huśtawce i się bawiła teraz służy jej młodszej siostrze

dla dziewczynki mam juz malutke adidaski -koszt 100 zl

Gość huśtawka, jak mieszkają np.
w bloku, to nie zbyt udany pomysł.

Gość masz dla dziewczynki
adidaski i moim zdaniem to wystarczy resztę kupuj dla chrześniaka.