Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo proszę

POmóżcie wybrać tekst na chrzciny

Polecane posty

Gość Bardzo proszę

1> Twoje życie jest cudem Dziel się nim z innymi aby osiągnąć oczekiwane niebo Na pamiątkę Chrztu Świętego

Gość Bardzo proszę
2. Serce tak ciche, jak wiatr z muszelki daj mi. O Panie-Boże mój wielki. Daj mi też święte rączki i nóżki, żeby trzymały się Twojej dróżki. Na pamiątkę Chrztu Świętego

Gość Bardzo proszę
Niech w Twym sercu zawsze gości, Bóg dobroci, Bóg miłości. Niech Twój Anioł z Tobą będzie, w domu, szkole, pracy wszędzie Pamiętaj o tym zawsze, wśród życia zmiennych dróg, że choć nie widzą Cię ludzie to zawsze widzi Cię Bóg. Niech anioł Cię chroni przed złem tego świata, a miłość da Ci siłę na walkę z przeciwnościami losu. Dzisiaj zostałeś ochrzczony, Panu Bogu w ofierze miłości złożony. Niech Twoje serduszko zabije z radości, Bo od tej chwili Pan Jezus w nim gości.

Gość Bardzo proszę
4.W pielgrzymce życia swojego niech Cię zawsze Pan Bóg broni i mocą Chrztu Świętego od pokus i złego chroni. Na pamiątkę Chrztu Św.

Gość Bardzo proszę
Ma być grawer więc może 3 za długie jest

Gość Bardzo proszę
A może macie jakies inne teksty fajne?? Rodzice nie są zagorzałymi katolikami

Gość Bardzo proszę
a może po prostu: W uroczystym dniu przyłączenia Ciebie do dzieci Bożych przez sakrament Chrztu Świętego, życzenia wielu łask Bożych i radoŚci życia składa... i znalazłam jeszcze taki Niech w każdej życia dobie strzeże dróg Twych ręka Boga. A przez całe życie Twoje niechaj płyną szczęŚcia zdroje. W dniu Chrztu Świętego kochanemu Maleństwu Obfitych łask Bożych życzy...

Gość a może to???............
Tobie który wypełniłeś dom, swym płaczem i radosnym gwarem życzę beztroskiego i zdrowego dzieciństwa. Aby każda łza, która po Twym policzku spłynie była łza szczęścia, a uśmiech Twój zjednywał wszystkie wokół serca. W tak ważnym dniu, życzy Ci - Matka Chrzestna.

Ukochane chrzestne dziecię, Gdy chcesz szczęście mieć na świecie, Gdy Cię minąć ma zła droga, nade wszystko miłuj Boga. Kochaj swoich rodzicieli, By pociechę z Ciebie mieli. Ale pomnij, że Bóg w niebie Ma w opiece ciągłej Ciebie. Na pamiątkę Chrztu Świętego ofiaruje...

Gość Bardzo proszę
Dzięki, ale to jakoś nie bardzo mi pasuje z tymi łzami choć o tym myślałam:) a Takie: Najmilsza sercu Boża dziecino! W dniu tak pięknym i radosnym, niczym kwiat w promieniach wiosny, życzę Ci miłości, szczęścia, pomyślności i to, o czym zamarzysz, by się spełniło, i to, co pokochasz, by Twoim było.

Gość gggfff
żaden się nie nadaje to powinno być coś delikatnego , wesołego. A te wszystkie to takie dla dorosłych, nie dla dzieci

Gość Bardzo proszę
NIe mam głowy do tego żeby teraz wymyślać tekst.A chciałabym zeby był wyjątkowy jak te dzieci..

Albo po prostu cytat? Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony.

Gość gggfff
a na czym ten grawer?

A masz byc chrzestną?

Gość Bardzo proszę
Tak, mam być chrzestną. grawer na obrazku z tyłu

Gość jesli ma byc wyjatkowy
nie powielaj juz istniejacych wierszyków( kiepskich zreszta) tylko napisz cos po prostu od siebie do nich, to co naprawde czujesz, bo to jest najcenniejsze. Jesli calkem nie potrafisz, mozesz dolaczyc jakis odpowiedni cytat z Pisma Swietego

Gość gggfff
a może to???............ wkleiła fajny cytat, nawet dwa ostatnie wersy by wystarczyły. Takie dosadne i daje do myślenia, bardziej niż te wierszyki

Gość gggfff
a może to???............ podaj jeszcze skąd ten cytat

To oczywiście cytat z Pisma Świętego (Mk 16:16)