Gość kachna II Napisano Listopad 13, 2010 Bolą mnie piersi...może to dobry znak? ja wiem że bolą też przed okresem, ale mnie przed okresem nie bolą, może to dobry znak...? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pandzia_1 0 Napisano Listopad 13, 2010 kachna II oby Ci się udało i oczywiście trzymam kciuki. Nie chce Ci odbierać nadzieji, ale sobie tak wkręciłam objawy, że tak jak nigdy nie bolą mnie piersi przed okresem, to teraz bolały mnie już dwa tyg. przed i byłam pewna że się udało. A kiedy Ci się @ ma pojawić? A co u reszty? dżulka miałaś testować, dawaj znać jak tam? Aichaoao a Ty jak tam? @ nie przylazła mam nadzieję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dzulka Napisano Listopad 13, 2010 A u mnie 32 dzień cyklu. Jeden test pokazuje 2 kreski, a kolejny jedną... ............ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 13, 2010 hej dziewczyny a juz myslalam ze poscik umiera pomalu bo tak tu cicho bylo ostatnio,ja tez co prawda malo klikalam ale tez nie bylo o czym @ niby sie skonczyla pisze niby bo wczoraj bylo sucho a dzisiaj jeszcze plamie,probowalam lykanc jeszcze bromergon na dzien ale niestety nie daje rady,wiec zostej mi tylko lykanie na noc,daje sobie glowe uciac ze przez ta prolaktyne nie mam owulacji i daltego sie nie udaje i pewnie nie szybko,poki nie polece do polski i nie pojde do innego gin.to marne szanse(a to dopiero gdzies kolo stycznie) kachna II daj znac jak sie u ciebie sytuacje przedstawi,wierze oczywiscie ze sie udalo Pandzia_1 a jak u ciebie ida starania? Dzulka testami sie nie zrazaj one to juz maja do siebie niestety,najlepiej porownaj tez sobie temperature i sluz jesli obserwojesz wtedy bedziesz napewno wiedziala czy jest owulacja,ja w tym miesiacu tez robilam testy,niby 5 test wyszedl z 2 kreskami co by wskazywalo na owulacje,temperatura tez byla odpowiednia no i oczywiscie sluz tez byl a jednak sie nie udalo,jednak w moim przypadku to inna historia ze wzgledu na ta prolaktyne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachna II Napisano Listopad 13, 2010 Ostatnio miałam 16 ale to była opóźniona o 4 dni kiedy już myślałam, że to już, jeśli nie będzie wcześniej to 16 zrobię test. Póki co dopisuje mi w miarę humor i nie myślę o tym za wiele, ale to się zmienia co kilka dni;) piję dzisiaj drinka i już mam wyrzuty sumienia ale chyba nie mogę dać się zwariować, co? Oczywiście pozdrawiam wszystkie staraczki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 14, 2010 kachna II pewnie ze tak najlepiej to o tym wogole nie myslec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dżulka Napisano Listopad 14, 2010 No tak, tylko odnośnie tych testów, to nie owulacyjne, tylko ciązowe są :) Gosiu, ja też miałam wysoką prolaktynę i brałam bromergon i spadła.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 14, 2010 dżulka bardzo cie przepraszam ja poprostu zle zrozumialam,jesli jeden pokazal 2 kreski to jest mozliwosc ze jestes w ciazy a raczej powiedziala bym ze na pewno,a jak dlugo bralas bromergon jesli moge wiedziec oczywiscie?bo ja juz 4 cykl biore i jakos moje nadziej z cyklu na cykl slabna w tym ze sie uda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dżulka Napisano Listopad 14, 2010 W zeszłym roku ginekolog kazał zrobić testy na tarczycę i prolaktynę, była na poziomie 33, 47 po podaniu tabletki po godzinie wzrosła do 615,6! Brałam Bromergon 0,5 tabletki prawie cały rok. Potem przerwa, i teraz od sierpnia znowu, pół tabletki. Poza tym dobrze jest sprawdzać czy ma się cykle płodne u ginekologa na usg.Zastanawiam się, czy tabletki na tarczycę nie fałszują obrazu testów ciązowych.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aichaoao Napisano Listopad 14, 2010 Cześc Pandziu_1 niestety okresu nie ma, mowie niestety bo wkoncu zdecydowałam sie kupic test i własnie dzisiaj wyszła mi tylko jedna kreseczka, wiec znowu sie nie udało :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 14, 2010 dżulka kurcze to troche czasu bralas ten bromergon,ja biore 1 tabletke na noc(mialam dojsc do 2 tabletek ale niestety w dzien nie moge brac bo czasami sie zle po nich czuje),slyszalam ze po odstawieniu wlasnie bromergonu prolaktyna znowu wzrasta,ja nie mam jak monitorowac cyklu gdyz jestem za granica,zostaja mi tylko testy owulacyjne,temperatura i obserwacja sluzu,co i tak nie daje pewnosci bo skad moge wiedziec czy pecherzyk pekl czy tez nie na wynik testu moga miec wplyw tablekti hormonalne zawierajace hCG(gonadotropinę kosmówkową) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 14, 2010 o innych lekach nic nie znalazlam czy maja wplyw na wynik testu wiec nie mam pojecia,jednak skoro nie pisza to chyba nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dżulka Napisano Listopad 16, 2010 Testy z krwi okazały się byc pozytywne, ale... dostałam w tym samym dniu miesiączkę, więc nici z wszystkiego.Raczej.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aichaoao Napisano Listopad 16, 2010 Cześć kobitki, jest tu ktoś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Listopad 16, 2010 dżulka jak testy z krwi wyszły pozytywnie to chyba nie mogą się mylić,a krwawienia w ciąży się zdarzają. Trzymam kciuki żeby Ci się udało! Ja właśnie zaczęłam wielkie odliczanie do 1 grudnia. Ach to czekanie..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dżulka Napisano Listopad 16, 2010 Testy wskazywały prawidłowy wynik. Najpierw z moczu, 2 kreski, potem z krwi. 2 dni później jak poszłam odebrac wynik, byłam peewna że jest negatywny, bo rano pojawił sie okres.Babeczka powtórzyła badanie i znów pozytywny.Ale jestem przekonana, ze normalny okres nie jest dobrą wróżbą. Jak sądzicie.??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nanek0412 0 Napisano Listopad 16, 2010 Hej Kobietki Jestem tu nowa wiec nie wiem czy trafiłam na dobre forum ale mam nadzieje ze mi pomożecie A wiec....od roku staramy się z chłopakiem o dziecko...kilka razy byłam już w szpitalu gdzie ostatnim razem (2008r) stwierdzono u mnie PCOS (zespół jajników policystycznych). We wrześniu tego roku przełamałam się i zmieniłam prof. Skałbe na innego Ginekologa, która przepisała mi masę tabletek na płodność...I powiem szczerze ze wszystkie objawy wystąpiły tzn podczas dni płodnych śluz jak kurze białko, rozciągliwy itd. Jutro powinnam dostać okres ale nic na to nie wskazuje i na dodatek mam podwyższona temp około 37,5. I z tego co czytałam w internecie to podwyższona temperatura to jeden z pierwszych oznak ciąży. I moje pytania brzmią: *Czy to prawda? *Jeżeli tak to czy towarzysza tej podwyższonej temperaturze również dreszcze tak jak przy przeziębieniu? (poza podwyższona temp i dreszczami nie mam innych oznak przeziębienia ) Błagam pomóżcie bo albo się udało albo ja już w najmniejszym szczególe widzę ciąże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zyza myza Napisano Listopad 16, 2010 wyzsza tem trzymuje sie do miesiaczki byc moze jestes chora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 16, 2010 dżulka jesli testy wyszly pozytywnie to ciaza jest,a jesli dostalas okres idz najlepiej do lekarza on zbada i bedziesz pewna ze wszstko jest w porzadku,niektore kobiety maja w pierwszych miesiacach ciazy okres nanek0412 jesli jutro nie dostaniesz @ zrob sobie test powinien juz wskacac ciaze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pandzia_1 0 Napisano Listopad 16, 2010 Aichaoao jak nie ma jeszcze okresu to jest jeszcze nadzieja, wiele razy czytałam i słyszalam, że test kilka dni po spodziewanym okresie dopiero wykazał ciąże. A jesli żeczywiście nie to dzialamy dalej :) Dżulka ja też serdecznie Ci gratuluję, okres jest możliwy, albo pójdź do lekarza dla pewności, a jak nie to zrób po okresie jeszcze jeden test, ale myślę że wszystkie tu tak trzymają kciuki za Ciebie że napewno będzie wszystko w porządku :) nanek0412 przyłączam się do gosi, zrób jutro test i będzie wszystko jasne i koniecznie daj nam znać. Temp. może wskazywać ciążę, ale powiem szczerze, że o dreszczach nigdy nie słyszałam, ale to podobno są tak indywidualne sprawy, że w zasadzie to wszystko jest możliwe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nanek0412 0 Napisano Listopad 16, 2010 Obowiązkowo Was poinformuje co i jak ;) Właśnie mierze temperaturę i zobaczymy co będzie bo dreszcze ustały. Temp. 37,0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dżulka Napisano Listopad 16, 2010 Dziękuję za dobre słowo, ale raczej pozbawiona jestem złudzeń. Z tego co czytałam to mozliwe jest słabe plamienie, a nie normalny okres, ze skrzepami itp. Jedyne co mnie niepokoi to utrzymujące się zawroty głowy. Mam nadzieję że miną wkrótce! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Listopad 16, 2010 dżulka jest możliwy taki okres. Moja mama jak była w ciąży z moim bratem to przez trzy miesiące miała najzwyklejszy okres. Dodam że to było jej SZÓSTE dziecko wiec gdyby okres był inny to by się zorientowała a tak dowiedziała się, że jest w ciąży końcem TRZECIEGO MIESIĄCA!!! Bądź optymistką :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nanek0412 0 Napisano Listopad 17, 2010 Witam;) Dzisiaj w nocy żadnych oznak @, wiec rano pełna optymizmy pobiegłam do łazienki robić teścik...i gdy zobaczyłam jedna krechę to wszystkiego mi się odechciało ;(( Ale nie tracę nadziei...jak nie w tym to w następnym miesiącu ;)) O ile dostane @ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 19, 2010 nanek0412 a moze jeszcze za wczesnie i test nie wykryl?jesli nie dostalas nadal @ to ciagle masz nadzieje alez tu ciuchutko dziewczyny gdzie wy wszytkie jestescie??? mi chyba od wczraj zaczely sie dni plodne tem wzrosla na 37,16 i wczoraj zrobilam test owulacyjny,niby sa dwie kreski i chyba takie same ale wiecie jak to jest jak sei bardzo chce to nawet kreski mog byc tego samego koloru,jednak i tak jakos nie sadze ze w tym miesiacu sie uda ale probowac mozna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Listopad 19, 2010 Cze dziewczyny! Ja już jestem kilka dni po owulce i teraz czekam do 1 grudnia. wczoraj i przedwczoraj bolało mnie w dole brzucha ale boje się to znowu urojenia jak w poprzednim miesiącu, no nic pozostaje mi tylko cierpliwie czekać.... Nonek i jak tam? @ przyszła? Mam nadzieje nie!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nanek0412 0 Napisano Listopad 19, 2010 gosia 1983, MyszkaP -no niestety dzisiaj dostałam @ ;(( Trudno...muszę walczyć dalej...;)) A u Was co tam??...bo tak jakoś cicho tu było ostatnio...:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MyszkaP Napisano Listopad 19, 2010 :-) Kopiłam test :-) ale nie idę go robić bo jest jeszcze za wcześnie. W zeszłym miesiącu zrobiłam tydzień przed @ i nie wiem po co mi to było bo dłużej chodziłam rozczarowana. Teraz postanowiłam poczekać do 1 grudnia. Może będę miała prezent dla męża na mikołaja.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Listopad 19, 2010 MyszkaP najalpiej zrobic w dzien spodziewanej @,trzymam kciuki zeby sie udalo nanek0412 przykro mi ze dostalas,wiem ze tez liczlas ze moze sie udalo,glowa do gory,moze w tym cyklu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karinka24 0 Napisano Listopad 19, 2010 Hej dziewczynki! Mogę się jeszcze przyłączyć?? Mam 24 lata, staramy się z mężęm od lipca i na razie nic, na razie biorę duphaston i może pomorze... Mam 2 dc więc jestem dobrej myśli :) Miłego wieczorku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach