tllenka 0 Napisano Listopad 6, 2010 Dziewczyny....waga ruszyla!!!68kg!!!!huuuurrrra:) az motywacja od razu wraca:))))) AnnaM26 ale ladnie Ci idzie gubienie kg,1gk na 4 dni to naprawde ekstra rezultat,super:)Jeszcze raz dziekuje za wsparcie:))) Ja chyba tez bede sie kierowac ksiazka a nie tymi informacjami z forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 6, 2010 No widzisz od razu lepiej :D W sumie jesteś już na finiszu, więc szkoda byłoby odpuścić. Jakby co , to wsparcie u mnie masz zapewnione! Faktycznie, kg spadają mi bardzo ładnie i mam nadzieję, że tak będzie dalej :) Ale jak czekałam cały tydzień na zrzucenie 1kg, to już mnie coś brało... Dlatego wiem, że nie mogę sobie pozwalać na łamanie zasad, bo wtedy trwa to dłużej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BezWeg 0 Napisano Listopad 6, 2010 tllenka gratuluję! :) Trzymamy się ładnie ciekawe co będzie na święta? (już się zaczynam martwić i gromadzić przepisy!) Najgorzej będzie odpuścić sobie Makówki :( Ogólnie martwię się bo prawie dyszkę już zgubiłam a tu codziennie nowy rozstęp. (jestem BARDZO podatna).. mój brzuch już nigdy nie będzie odsłonięty.. jak to jest że niektóre kobiety po ciąży mają fajne brzuchy a ja? Tragedia. zawsze jak jakaś moja koleżanka (przez przypadek) zobaczy skrawek bojego brzucha to jest - Jezu co ty tam masz.. buu.. A od kiedy chudnę zaczęły pojawiać mi się na nogach. Coś nowego --> od przyszłego tygodnia zaczynam kuracje bańkową! Zobaczymy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tllenka 0 Napisano Listopad 6, 2010 Dziekuje dziewczyny:) BezWeg a co to za kuracja bankowa? Uzywalas moze Bio oil?ja cala ciaze sie tym smarowalam i teraz mam tylko pare malutkich rozstepow na tylku,chyba nie bardzo widocznych.To bardzo dobry olejek,wiele kobiet go zachwala.Dobry na rozstepy i wszelkie blizny.Fakt ze troche drogi ale na dlugo wystarcza no i dziala. Ja musze zaczac cwiczyc brzuszki.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BezWeg 0 Napisano Listopad 6, 2010 Bański chińskie - na cellulit głównie ale ujędrnia tez skórę. tanie i super skuteczne moja znajoma która miała tyłek jak szafa dziś chodzi w miniówach. więc też spróbuję :) dużo tematów na forum o tym było! heh.. skóry nie mam rozciągliwej i tyle. piersi tez mam straszne. a rozstępów już się nie pozbędę. tylko chirurgicznie. ja ostatnio zaniedbałam ćwiczenia muszę się zmusić! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 7, 2010 Fakt, że rozstępy to duży problem. Ja po ciąży na brzuchu na szczęście nie mam nawet jednego, a przytyłam 18kg-smarowałam się takim kremem z DAX seria dla kobiet w ciąży, tani i dobry. Niestety piersi to już inna historia :( Rozstęp na rozstępie i na dodatek po karmieniu i teraz po odchudzaniu obwisłe flaczki, a mam dopiero 32 lata! Niestety, na implanty mnie nie stać, choć marzy mi się takie ładne C...;) Mam jeszcze małą kolekcję na tyłku, to pamiątka z dawnych czasów, kiedy dość gwałtownie przytyłam. Dobrze chociaż, że na tej diecie redukuje się celulit, przynajmniej moje uda wyglądają trochę lepiej! Pogodziłam się też z tym, że bikini to ja już raczej nie włożę, bo jednak skóra na brzuchu już nie taka rewelacyjna i brzuszek trochę odstaje-na ćwiczenia jednak sił mi już brakuje. O tej kuracji bańkowej nie słyszałam, ale jeśli ma zadziałać, to warto próbować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tllenka 0 Napisano Listopad 7, 2010 ehhh noo piersi...fakt ciesze sie ze nie mam juz takich ogromnych jak podczas karmienia (duuuuuuze DD) ale teraz sa jakies zwiotczale:( Przyzwyczajona jestem do B,jedrnego B,teraz sa wieksze ale juz nie takie jedrne:/ Rozstepow zadnych nie zauwazylam na nich na szczescie.Duzo w tym mysle uwarunkowan genetycznych,jedne kobiety maja sklonnosci do rozstepow drugie mniej.Z cellulitem tez walcze(tylek i uda). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 7, 2010 Ja tez mam cellulit na udach i tyłku, ale przy tej diecie znacznie mniej widoczny:) Najfajniejszy biuścik to miałam w II trymestrze ciąży, a teraz to coś pomiędzy B a C, ale kondycja już nie ta... No trudno się mówi, nie można mieć wszystkiego! Dziś znowu skusiły mnie 2 ciasteczka, ale od jutra będę twarda, eh...Ciężko jak Mały wsuwa słodycze, a mamusia musi tylko patrzeć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tllena Napisano Listopad 7, 2010 AnnaM26 jak to skusily "znowu"?czyzbys wczesniej tez sie zlamala?ojjj...czuj sie zjechana!no!;) a ja dzis zjadlam znow plasterek zoltego sera... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tllenka 0 Napisano Listopad 7, 2010 ten wpis powyzej jest moj - zle wpisalam nicka,sorki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lukresja 0 Napisano Listopad 7, 2010 http://tnij.org/ixnn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 8, 2010 Już kiedyś pisałam, że skusiło mnie ciasto, a wczoraj to były pyszne kruche ciasteczka z jabłkiem. Dzięki za opie...:) Staram się nie ulegać, bo potem waga mi stoi, ale czasem... Upiekłam sobie w sb te sernikobrownies, ale nie mam pojęcia czy to tak ma wyglądać-serowa część wyszła niezła, ale ta kakaowa to wygląda jak upieczony budyń. Szczerze mówiąc, mam mieszane uczucia, to już chyba lepszy ten marmurek! Jak to było u Was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 8, 2010 Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj pierwszy dzień fazy drugiej. Nie mam czasu żeby wertować kilka tysięcy stron na forach, chciałabym wiedzieć jedynie, czy tą fazę można stosować w trybie 1/1 czy koniecznie musi być 5/5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tllenka 0 Napisano Listopad 8, 2010 Sernikobrownies bylo najlepszym moim wypiekiem dukanowskim,reszta to byla porazka...juz nawet nie probuje nowych przepisow na ciasta.Ostatnio przy wielkiej ochocie na slodycze zrobilam sobie czekoladowe kuleczki (dobre) i czekolade(wyszla bardzo slodka,az mi troche niedobrze sie robilo,ale byla ok).Nie mam miksera ani mlynka:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 8, 2010 tllenka a czy to ciemne ciasto też Ci wychodziło w takiej dziwnej postaci? katafalk można i 1/1 i 5/5, a nawet 2 dni czystych protein i 5 dni normalnego jedzenia-to opcja dla pań o rozbudowanej dolnej połowie ciała a drobnej górze. Moim zdaniem 1/1 jest bardziej do zniesienia, sama taką stosuję. Koleżanka tllenka jedzie na 5/5, więc też może coś podpowiedzieć. Zapraszamy do naszego grona :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 8, 2010 AnnaM26 jakie rewelacyjne spadki. U mnie po pięciu dniach fazy uderzeniowej -1,5 cm w talii i -1,5 w udzie. Będę stosowała 1/1, u mnie najwięcej tłuszczu odkłąda się na udach i plecach przy stosunkowo małej pupie i płaskim brzuchu.Przez plecy i boki obwód w talii pozostawia jeszcze wiele do życzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 8, 2010 katafalk dzięki! Faktycznie leci mi ta waga aż miło i oby tak dalej :D To jest moja pierwsza dieta, więc organizm jest w szoku i dlatego nie bardzo wie co i jak...;) 1/1 jest całkiem znośna, po fazie uderzeniowej warzyw brakuje bardzo...Trzymam kciuki i jakby co , to służę wsparciem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tllenka 0 Napisano Listopad 8, 2010 AnnaM26 mi ta brazowa czesc wyszla inna niz ta druga ale nie jak budyn,troszke bardziej jajka bylo w niej czuc i taka sucha bardziej byla.Nie byla to jakas rewelacja ale bylo dobre i zapychalo ochote na slodkie. Witam katafalk:) Ja bardzo dlugo bylam 5/5,bylo do zniesienia,czekalam z utesknieniem na dni z warzywkami ale dawalam rade.Teraz motywacja troche mi spadla i narazie robie (wczoraj zdecydowalam) same dni PW i zostawie moze czwartek na P.Waga stala od dluzszego czasu i ruszyla znow na warzywach,teraz powinnam byc na P,nie jestem i dzis odnotowalam kolejne 0,5kg mniej:) Poobserwuje dalej co sie bedzie dzialo,jak bedzie spadac nic nie zmienie,jak znow stanie moze przejde na P. Dzis zajadalam sie placuszkami z cukinii:)))mniammmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BezWeg 0 Napisano Listopad 8, 2010 Hej dziewczyny :) Kolejny udany (mam nadzieje) dukanowski dzień za nami! Coraz więcej osób jest na 1/1. Niektórzy nawet uważają że efekty są lepsze! Macie jakieś pomysły na kalafior? bo nie wiem co z nim zrobić!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 9, 2010 tllenka widzę, że znalazłaś swój sposób! No i dobrze, chodzi o to żeby chudnąć a nie żeby się katować. U mnie ta ciemna masa jest taka zbita i mokra-raczej mało apetyczna:( Zostanę chyba jednak przy marmurku, ale mam ochotę spróbować jeszcze sernik-zobaczymy co wyjdzie. A jak tam Twój mus, udał się? Ja mam problem z wymyślaniem śniadań. Jajka rosną mi w ustach, a twarożek na słodko też już powoli brzydnie. Nie wiem już co jeść:( Rzućcie jakimś pomysłem! Niestety, na kalafior nie mam żadnych pomysłów, chyba będziesz musiała poszperać w necie...Dziś robię placki z cukinii i nieśmiertelną chińszczyznę. Wczoraj robiłam racuszki z serka homo i były bardzo dobre:D No to chudniemy dalej, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 9, 2010 tllenka a te czekoladowe kulki to jak robisz, chce mi się czekolady!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tllenka 0 Napisano Listopad 9, 2010 Czekoladowe kulki : 7 lyzek odtluszczonego mleka w proszku,2 lyzki slodzika,1 lyzka kakao,zoltko,kilka kropel aromatu smietankowego,2 lyzki mleka.Wszystko wymieszac,jesli za suche dodac mleka az bedzie jednolita masa.Uformowac kulki np lyzka,albo inny ksztalt i wlozyc do lodowki az stwardnieja troche.Smacznego:) Jak robisz racuszki? Ja na sniadania jem bulke z bialym serkiem i pomidorem,na szczescie nie znudzilo mi sie jeszcze.A lubisz owsianke? Z kalafiora mozna zrobic puree z koperkiem i zjesc jako dodatek do obiadu.Ja ostatnio ugotowalam i zjadlam tak bez zadnych dodatkow...pozarlam go hehe bardzo mi sie wtedy chcialo kalafiora:) Chce sprobowac zrobic kotleciki warzywne,dam znac czy cos z tego wyszlo.Jadlam takie kiedys,musze tylko pomyslec jak je dostosowac do naszej dietki:) Pozdrawiam i zycze kolejnego dnia sukcesu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 9, 2010 Moje placki z cukinii znów nie wyszły i trzeci raz już chyba nie spróbuję:( Wcale nie chcą się trzymać kupy i cukinia jest prawie surowa-smażę na teflonie, na małym ogniu i już nie wiem, co jest źle... Racuszki ok.8szt: serek homo 1 jajko łyżka skrobi odrobina proszku do pieczenia, tak na oko mniej niż pół łyżeczki słodzik, trochę soli i można dodać np cynamon to wszystko zmiksować, wychodzą podobne do amerykańskich pancake Owsiankę lubię, ale codzienną porcję otrąb wolę zjeść jako 2 bułeczki. Czasami robię sobie serek wiejski z pomidorem, ogórkiem i jajkiem na twardo, też niezłe. Bardzo mi brakuje urozmaicenia... A kulki zrobię na pewno!!!:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tllenka 0 Napisano Listopad 9, 2010 cukinie scierasz ze skorka?jesli tak to sprobuj bez skorki,rowniez srodek troche wyskrob,moze za malo maki?mi ostatnio pierwsze placki tez sie rozlatywaly,dodalam jeszcze maki i jeszcze jedno jajko,dluzej trzymalam na patelnii przed pprzewroceniem i to pomoglo.Mysle ze to zalezy od ilosci cukinii,tym razem robilam duzo plackow bo i dla mezusia mialy byc:) Racuszki sprobuje:)mniam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katafalk 0 Napisano Listopad 10, 2010 Moje bułeczki to takie płaskie placki. Wasze też? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 10, 2010 Cukinie kupuję bardzo małe, bez gąbczastych środków i ścieram bez skórki-próbowałam na małych oczkach, próbowałam na dużych... na 1 cukinię daję łyżkę skrobi, nie chcę przesadzać z dozwoloną ilością. No i kiszka, ciągle wygląda to jak ...;)Moje bułki też na początku były jak placki, ale zaczęłam je piec w foremkach do mufinek i teraz mam takie małe babeczki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karo64 0 Napisano Listopad 10, 2010 Hej Dziewczyny! Podoba mi sie wasze forum i postanowilam sie dolaczyc. Jestem na Dukanie od tygodnia, schudlam 3 kg, jestem teraz na fazie 1/1 ale mam watpliwosci co do sensu jej stosowania. Przeciez faza 3 to normalnie zbilansowana dieta na ktorej powinno sie chudnac bo je sie malo i zdrowo! Ksiazke Dukana czytalam,ale dalej nie bardzo rozumiem co moze byc zlego gdyby dziennie zjesc kilka owocow czy zdrowy ciemny chlebek? Wiem, jest u Dukana opcja 2 dni protalu, 5 dni normalnego, rozumie sie- rozsadnego jedzenia- ale czy ona daje takie same rezultaty? Czy ktos z was to stosowal lub slyszal o kims kto na takiej opcji tez schudnal? A moze wtedy stara waga predzej wroci? Bo jesli nie to przeciez bylo by to duzo wygodniejsze do stosowania. Pozdrawiam serdecznie i prosze o pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 10, 2010 karotyra moim zdaniem faza II jak najbardziej ma sens. W I fazie zafundowałaś organizmowi tzw szok proteinowy. Jeśli czytałaś książki dr Dukana, to wiesz że do strawienia białek potrzebny jest tłuszcz, jeśli nie dostarczasz go z pożywieniem, to organizm pobiera go z własnych zapasów. Faza II właśnie na tym polega, na powolnym pozbywaniu się tkanki tłuszczowej. Faza III to stabilizowanie uzyskanej wagi, polegające na stopniowym wprowadzaniu niedozwolonych do tej pory grup pożywienia. Zarówno owoce, jak i zdrowy ciemny chleb zawierają dużo węglowodanów, których do tej pory w I i II fazie nie jadłaś. Jeśli jadłabyś ich naraz zbyt dużo, to organizm wyciągnąłby z nich maksymalną ilość kalorii, które mogłyby doprowadzić do ponownego tycia! Dlatego trzeba to robić w małych ilościach, po to żeby sobie dogodzić i wyjść z diety są "królewskie posiłki". Żadna dieta nie będzie skuteczna, jeśli zbyt gwałtownie wróci się do normalnego jedzenia. Zapraszam do naszego grona:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Listopad 11, 2010 hey dziewczyny! wiem, że Wy już w bardziej zaawansowanej fazie jesteście odchudzania, ale czy mogę się dołączyć? ja po 7 dniach (ważyłam się wczoraj) mam - 3kg. jeszcze z 10 mi zostało do zrzucenia. 5 dni byłam na I fazie, a dziś kolejny dzień na przemiennej. pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnnaM26 0 Napisano Listopad 11, 2010 Fajnie, że jest nas coraz więcej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach