Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berciaa

DUKAN raz jeszcze od 18.10.10

Polecane posty

hej! wreszcie jesteście cały weekend nikt się nie odzywał, u mnie ok. dietkowo nie mam wcale już apetytu, wczoraj robiłam naleśniki dukanoskie na mące kukurydzianej moje dziecko się nawet nie poznało więc się cieszę. smaczne były nie powiem , jeden zjadłam i miałam dość.

Ja tez się melduję, wczoraj zakończyłam I fazę - 7 dni i 2 kg mniej. Od dziś 2 faza 5/5. Wczoraj jeden grzech - jabłko! - nie wytrzymałam i drugi grzech dużo dużo gotowanego udka z kurczaka /wiem dozwolone, bez skóry, ale nie w takich ilościach/! Fajnie dziewczyny się trzymacie! Gratuluję wszystkim wytrwałości i zaczynamy nowy tydzień! U mnie mało spadło, ale ważne, że spadło, gdyby tak spadało 2kg na tydzień to i tak rewelacja! Ale teraz chyba będzie wolniej?

Naela - jabłko to nie taki duży grzech , ja wczoraj zjadłam duży talerz rosołu z makaronem, i morze alkoholu wypiłam:):)syn się kumplowi urodził nie mogłam odmówić hihihi

Gość Ollllllla
Witam dziewczynki! Najpierw się pochwalę - 2kg. W sumie mam dwa tygodnie odchudzania i razem - 6 kg. A teraz grzechy- piłam w weekend piwko...ale szczęsliwa jestem i tak!

Gość Ollllllla
DZieki- czekam na jutro, bo zaczynam 5/5 z warzywami. Bo dziś mam sałatke same proteiny i ledwo na nią patrze. A dziś rozmawiałam z jednym pracowników u mnie. Jego żona w ciągu 2,5 miesiąca schudła 20 kg.

Gość Ollllllla
Dziewczynki- a jak wy robicie te piękne stopki? Też chciałabym coś takiego zrobić i tam zaznaczać swoją wagę.

Już jestem czarna :-). Szczerze Wam powiem, że najbardziej z tej diecie lubię te szybkie efekty! Jakoś łatwiej wytrwać. Ważyłam 69, teraz ok.63 ( ważę się raz w tygodniu). Miałam plan do 60 kg. Jednak widać efekty to może i do 56 kg się uda....To chyba tylko marzenie...

Dzięki Naela- też się cieszę....Tylko naprawdę stosuje się . Jedyne i aż na co sobie pozwoliłam to teraz w weekend po 1,5 piwka, więc pewnie teraz nie nie zejdzie.

Ja też się stosuję, jedynie wczoraj to jabłko, no i wczoraj trochę więcej mięska z kurczaka.... ale u mnie tak łatwo nie spada... Od dziś zamierzam trochę ruchu wprowadzić, ale tak jak zaleca Dukan - do 30 minut /brzuszki, ćwiczenia na nogi i pośladki/.

Witajcie, ja od dzisiaj równiez zaczynam Dukana...jak długo stosowałyście pierwszy etap...wiem, że minimum 5 dni. Kótraś może dłużej?

Witam ! Od dzisiaj jestem na diecie ! mam 164 cm i waze 52 kg moj cel to 49 kg. Tyle wazylam przed kuracja hormonalna ale nietety przytylam. diete stosuje poraz drugi. poprzednim razem schudlam z 58 kg do 53 kg. bylo to w czerwcu.....w miedzy czasie 1 kg gdzies mi ucielk...:) niestety zostaly mi jeszcze waleczki tluszczu i niezbyt estetycznie wygladajacy brzuch :( chce sie pozbyc tego tluszczu jak najszybciej...poprzenio bylam w cyklu : 5 dni uderzeniowki 5 dni z warzywami i kolejne 5 dni bez warzyw potem wytrwalam jeszcze tylko 2 dni na warzywach i musialam przerwac diete,bo zle sie ze mna dzialo. teraz mam zamiar 3 lub 4 dni uderzeniowki i odpowiednio do uderzeniowki 3 lub 4 dni z warzywami. mam nadzieje ze w koncu sie uda. dodam jeszcze ze od dwoch miesiecy chodze dwa razy w tyg na intensywny aerobik.... pozdrawiam :) i zycze powodzenia ps. przepraszam za pisownie ale nie posiadam klawitury z polskimi znakami :)

Co tak cicho na topiku? Witam nowe Panie! - choć nie wiem z czego chcecie się odchudzać? Miło nam będzie razem wymieniać spostrzeżenia. Ja dziś 2 dzień II fazy..... Co u Was słychać??????

FR_ANKA Ja na uderzeniówce byłam 7 dni - schudłam tylko 2 kg. Też zrobiłam test Dukana - jak dobrze pójdzie to na walentynki będę ważyć tyle ile bym chciała. Ja nie marzę o bardzo szczupłej sylwetce, ja tylko nie chcę mieć nadwagi i co z tym idzie problemów zdrowotnych - wygląd jest tutaj na drugim miejscu. W porównaniu z koleżankami na tym topiku jakoś mniej chudnę, ale nie poddaję się, zobaczymy... Dobrze mieć koleżanki do odchudzania, bo zawsze czegoś można się dowiedzieć, wymienić spostrzeżenia, podnieść na duchu. Razem zawsze raźniej! Dla mnie najgorsze były chyba pierwsze 3 dni, teraz nie jest źle... A ważyć będę się co 5 dni.

Hej laski:):) ja 4 dzień 2 fazy no i niestety kielogramy stoją tylko 2 kg za mną, ale tłumacze sobie tym że jestem przed okresem i pewnie dlatego tak jest:)

Atomówa! Nie przejmuj się! razem z okresem spadną te kilogramy, jeśli trzymasz dietę. Organizm normalnie zatrzymuje wodę jak przed każdym okresem. U mnie chyba będzie podobnie, bo już drugi dzień bardzo mało uczęszczam do toalety, choć staram się dużo pić. Trzymaj się Kobieto!, ja też dopiero 2 kg zgubiłam, a teraz postaram się tak często nie ważyć tylko co 5 dni.

Cześć Dziewczynki i wszystkie nowe Panie. Jak mijają dni na dietce? Trzymacie się? Ja dziś wreszcie warzywka moge jeść to wcinam rzodkiewki. Atomówa- nie denerwuj się- na pewno Ci zleci. trzymaj się

Ja już wypiłam zieloną herbatkę...500 ml wody i serek wiejski...zaraz idę na jakieś gotowane mieso.... Od 07:00 do 16:00 pracuję- tak więc nie myśle tyle o jedzeniu co w domu...wczoraj wypiłam kawę ale ze słodzikiem i mlekiem- chyba nie powinnam....? wykupiłam wszystkie serki wiejskie w sklepiku:) Naela- mi równiez zalezy aby normalnie wyglądac, aby nic mi nie wychodziło i abym mogła pójść do sklepu i znaleźć coś dla siebie. Mam tyle tłuszczu, że boki mi odstają! DAMY RADĘ. Drugą fazę oblicza się zgodnie z urtacownymi kg/tydzień tak ? Czyli w przypadku utraty dwóch kg- II faza traw dwa tygodnie ? I wtedy mieszamy codziennie warzywa + mięso...?

FR-ANKA- źle to liczysz. I faza- ok. 5 dni II faza trwa tyle ile trzeba , żeby s zgubiła kg do twojej wymarzonej wagi. II faza jest w cyklu 5/5 czyli 5 dni P+W i 5 dni P i znowu 5 dni P+W itd. Dopiero II faza trwa tyle dni ile kg zrzuciłaś * 10 czyli np. 8 kg * 10 = 80 dni, 15 kg * 10 = 150 dni

Ollllllla - a to już wszystko wiem...:) dziękuje za info. Już jestem po porcji mięsiwa drobiowego, otwieram kolejną butelkę wody.