Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monia252

PPRZERWALAM CIAZE A TERAZ NIE UMIEM SOBIE Z TYM PORADZIC

Polecane posty

Gość ul i kotek
bazienka widzę czerep ma zryty do granic możliwosci

Gość hhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
no ksiądz jej raczej nie pomoże ,ma czas tylko dla zakonnic

Gość eeerrryyykkkkka
lekarz usunął bez problemu to o co wam chodzi ,bo nie kumam?

Gość lekooomankaa
trochę tego nie rozumiem.. usunęłaś w 12 tyg ciąży, wtedy już bije serce, wtedy już dziecko nabiera kształtów. Ja rozważałam aborcję ale w 5 tyg, jednak kiedy zobaczyłam bijące serce na usg, decyzja była zupełnie inna. A ty poprostu zabiłaś życie. Nie mogę sobie tego wyobrazić. Przed taką decyzją zawsze trzeba rozważyć ZA i PRZECIW, bo to decyzja na całe życie, a ty postąpiłaś jak gówniara i się żalisz. Są kobiety które są pewne swoich decyzji! Ty sobie naważyłaś piwa i zjebałaś życie. I mogę tutaj Ci prawić uwagi bo sama byłam w podobnej sytuacji, tyle że u mnie odezwało się serce i sumienie. Było dużo płaczu i strachu, ale postanowiłam unieść to na barkach a nie pójść na łatwizne, co jak widać w Twoim przypadku nie jest opłacalne.

bexz psychologa sonbie nie poradzisz i to jest pewne jak to ze trawa ma kolor zielony...jak nic w tym kierunku nie zrobisz to zobczysz jakie schizy bedziesz miala niedlugo....znam jedna taka co w psychiatryku po paru latach wyladowala a byla duzo twardsza od ciebie. zreszta nie ona jedna. powiem ci ze ogolnie msciwa ani zawistna nie jestem ale w tym przypadku-powiem ci ze dobrze ci tak, ciesz sie ze cierpisz...oby przytrafily ci sie same niemile rzeczy, tego ci zycze...i wysylam mnostwo neg energii, za to co zrobilas ....nie mam litosci to mordercow do dzieciobojcow.....amen

Gość korzec ,
jeżeli lekarz usunął to znaczy że było można ....koniec tematu

co z tego ze lekarz usunał ?? ktoś musiał się najpiewr na to zdecydować, ktoś bez serca :/ bez uczuć :o Mniejsza juz z tym do końca zycia będzie o tym pamietać i jej psychika też przez to dozna uszczerbku. 🖐️ bazienka uciekajmy stąd bo nie przekonasz.. zawsze tak jest.. oni zrobili to co zrobili i do konca zycia bedą o tym pamietać jeśli mają choć troche sumeinia i nie da im to spokoju 🖐️

co za infantylna baba -jeszcze Tobie odpisze.Nikomu nie narzucam wiary,pisze to co jest zgodne z moim sumieniem i zdaje sobie sprawe ze moze to sie wydac smieszne takim osobom jak np Ty. Ktos wyzej napisal ze nie bedzie rozmawial z fanatykami krzyza to dodam ze cala ta afera z krzyzem dla mnie,osoby wierzacej byla niesmaczna i nie na miejscu.Przyznam bez bicia ze "obrońcy" przesadzili i zrobili z tego niezla szopke. Zmykam 🖐️

Czytam, czytam.. i również cieszę się, że mieszkam w tym "nienormalnym" kraju, gdzie aborcja jest nielegalna.. Jakim zwyrodnialcem trzeba być, aby usunąc swoje dziecko (tym bardziej 12-tygodniowe!!!) i nazywać to "zlepkiem komórek"??? Jaką bestią bez uczuć wyższych ? Jesteście pieprzonymi egoistkami, zapatrzonymi w swoich debilnych facetów, laluniami, które nawet nie spróbują sprostać życiu. A każdy, kto nie popiera aborcji jest moherem spod krzyża- BRAWO! Więc mam apel do Was, tak bardzo niezadowolonych z naszego nienormalnego kraju- WON za granicę, ale już !

Gość lamka 2
Normalnie sie popłakałam.. Chcesz pocieszenia, ale watpie, ze je znajdziesz na dluzsza mete. To jak gwałt, który odciska sie jakims niewidzialnym piętnem na Tobie. Nie staraj sie zapomniec, bo Ci sie to w zadnym wypadku nie uda, staraj sie natomiast to zrozumiec. Zrob sobie w myslach wszystkie za i przeciw. Jesli nie mozesz z psychologiem, chlopakiem czy przyjacielem, to porozmawiaj sama ze soba, niech to bedzie najbardziej szczera rozmowa. Powiedz dlaczego nie moglas zatrzymac tego dziecka, jaka bys byla teraz matka, czy dzieco czuloby sie kochane, jak teraz sie czuje, gdzie jest i wiele innych pytan i odpowiedzi, ktore przyjda Ci same. Sprobuj.

Gość mały innykorzec ,
Panteizm pogląd teologiczny i filozoficzny lub religijny utożsamiające boga ze światem, rozumianym jako przyroda. Panteizm często łączył się z ideami rozumnego rozwoju wszechświata, jedności, wieczności oraz żywości świata materialnego. Neguje istnienie Boga jako istoty rozumnej, głosi zaś przenikanie Boga we wszystkie substancje ziemskie.I wy słuchacie bazienki????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość mały innykorzec ,
błahahaahahahah

Gość koko serek lurka
lady pretensja ----nie obiecuj tylko spadaj już konkretnie boś niemądra jak mało kto

Gość senna***
czytam sobie te wylewy jadu na temacie :O a ja cieszę sie ze dziewczyna miała na tyle odwagi ze zdecydowała sie na tym forum [gdzie jak widać niedojrzałych istost jest masa]poruszyć swój problem. Dzięki jej opisom tego co mysli i czuje inne kobiety byc moze 4 razy pomyslą że taka decyzja nie zawsze wychodzi nam na zdrowie. Ja moni zycze aby się pozbierała, bo ona nadal zyje i ztym zyciem musi się zmierzyć. Dla mnie wszystko co dzieje się w zyciu ma jakiś sens głębszy sens i choć nie popieram aborcji to moni nie potepiam mocno jej współczuje :(

Gość frelkiio
a my nie cudowna wenus nie rozumiemy twej foty

Gość korzec ,
to zależy od psychiki ,moja koleżanka usunęła 2 dzieci i nigdy tego nie przezywała ,3 (środkowe dziecko) urodziła.

Gość ja pierdddoooolę
W kościele byłam ostatnio ponad 15 lat temu, więc nie zanudzajcie mnie teoriami, że każdy przeciwnik aborcji to praktykujący katolik. A autorka sama wie, że postapiła źle, inaczej by nie założyła tego topiku.

Gość eeerr
twoje ciało twój wybór ,weź nie pękaj ,idź do fryzjera ,na zakupy .Zmień myśli i daj sobie spokój z psychologiem .

Gość eeerr
spadówka bazienka z tymi swoimi durnotami .Bo nie mamy czasu dla takich jak ty.

Decyzja jaka podjelam byla jedna z najgorszych jaka moglam zrobic,niewiem jak dlugo bede mogla zyc z tym sumieniem to jest drugi dzien i jest mi coraz ciezej przychodza mi najglupsze mysli do glowy,nieumiem sobie sama z tym poradzic,staram sie zajac czym kolwiek byle nie myslec o tym co zrobilam-nie da sie. Przeklinam ten dzien w ktorym podjelam tak okrutna decyzje

Gość ewenemur
nie wydaje mi się bazienko ,abyś rozumiała co to zasady moralne

Gość ryszkkka
masakra w 12 tygodniu już bije serduszko

Gość urtwe
monia nie dramatyzuj nie ty pierwsza i nie ostatnie .Idź na zakupy to dobra rada

Gość paullaaa8830
bazienka popieram Cie,nie ma co gadać z osobami ktore popierają morderstwo nienarodzonych dzieci jakie to smutne;(

Gość slask
ja tez dołączę sie do ludzi którzy ci współczuć nie będą. i jak paru tutaj cisze się ze żyje w "ciemnogrodzie" nie jestem katoliczka tylko mam uczucia , sumienie i swój rozum którego używam. skąd wam ludzie wzięło sie określenie zlepek komórek??? zlepkiem komórek jest każdy z nas tylko o rożnej długości i gramaturze. ci "nowocześni" nazywają przeciwników aborcji ciemnotami. czy wy nie wiecie ze to właśnie w średniowieczu byly tak idiotyczne teorie ze noworodki nie maja czucia? od czasów średniowiecza wiedza medyczna rozwinęła sie sporo i wiadomo ze juz nienarodzone dziecko ma układ nerwowy oraz odczuwa ból strach itd. aborcja to nie metoda antykoncepcji o czym wiele zapomina