Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kota ma mamaaa

moja 2 latka mówi pełnymi zdanimi ,normalnie sie z nia mozna porozumiec

Polecane posty

Gość kota ma mamaaa

czy to taki ewenement jak mi mówią ? :O

Gość ewenement? chyba żartujesz
:O młodsze dziewczynki potrafią mówić całymi zdaniami

Gość u mnie w rodzinie normalka
szczególnie u dziewczynek..... a córka znajomych miała 2,5 roku to już gadała w 2 językach :P tyle że oni ją jakąś taką specjalną metodą uczyli...

Gość Lkimnv
Gdzie ja tam uczyli?

Gość pani doktorowa
moj połtoraroczny synek gadal zdaniami:) zalezy od dziecka, ale za to ruchowo był taki mniej sprawny, coś za coś, teraz sie wyrównuje;)

Gość jola1qwa
nie stety nie mój syn tez mowił w wieku 2 lat pełnymi zdaniami i bardzo wyrażnie , za 3 miesiACe skończy 3 i umie liczyc do 10 , spiewa krótkie piosenki i mowi wierszyki :-) znam wiele takich dzieci :-) chociaż jak mowie ze on jeszcze nie ma 3 lat to zawsze jest wielkie zdziwienie ,ale to tez z powodu jego wzrostu:-)

Gość moj ma tez dwa latka
gada zdaniami liczy do 10 tylko zawsze pominie 6 :P potrafi sie przezegnac zna kupę piosenek i wierszyków!To zalezy od dziecka ale to,ze dwulatka mowi pełnymi zdaniami dla mnie to zaden ewenement!

Gość kota ma mamaaa
no i okej po prostu b czesto spotykam sie ze zdziweiniem co ?!!!! ona ma 2 latka!!!

Gość kota ma mamaaa
moja tez pomija 6 :D

Gość mój syenake tak mówil, może
dlatego,ze stale przebywal z rok starsza siostra

to sie ciesz i pani nauczyciel z przedszkola powiedziała ze ma zasób slow i myślenie 6 latka a ma 3 lata :) i ze wszytko chwyta w 3 minuty

Gość moj ma tez dwa latka
ja też często sie ztym spotykam np ostatnio jechałam z małym autobusem i sobie liczył i starsza pani mnie zapytała ile ma wjak jej powiedziałam,że dwa lata była w lekkim szoku

Gość z całym szacunkiem myszka
ale panie w przedszkolu mówią rodzicom, to co ci chcieliby usłyszeć;)

Gość Ka$ka Poznań
Pracuję w przychodni pediatrycznej i asystuję przy tzw. przeglądach dzieci, w tym dwulatkow, i wiele szkrabów w tym wieku bardzo ładnie sie wypowiada, około 20%.

Gość Skipperska
Moja córa też szokowała ludzi na przykład tym, że w wieku 4 lat płynnie czytała bardzo trudne wyrazy na przykład nazwy dinozaurów :) Teraz ma 13 lat, świetnie się uczy, ale nie jest żadnym nadzwyczajnym geniuszem :)

Gość no baaaaaaaaaaaaa
no moj synek ma 2.5 roku a mowi pieknie zdaniami odkad skonczyl 20 mcy wiec przed 2 urodzinami inne dzieci mowia juz ladnie za 18 mcy, wielkie mi aj waj, wiem jasne ze sie cieszysz ale to nie ewenement

Gość no baaaaaaaaaaaaa
no i wspomne ze umie juz z 10 piosenek na pamiec, liczy do 3, nawet sobie przeklnie :D nie wiem skad to slyszal ale pewnie podlapal od taty w ogole dzieci teraz sie jakos szybciej rozwijaja

Gość Thats my panties!
Przygotuj się na to, że niedługo twoje dzieciątko zacznie kopulować!

Gość Ja Mając 2lata już umialam
Czytać. Mam taśmy bo rodzice nagrywali .

Gość moj poltoraroczniak mowil
zdaniami, w wieku 2 lat to jak dorosly nawijał. wiec spoko, nie ewenement :-P

Gość pipalimpa
ja w wieku 2 lat to podstawowke konczylam :O

Gość moje dziecko do 2 lat
nic nie mówiło, załamka w porównaniu do znajomych była, i w dwa tygodnie, nagle zaczęło zdaniami całymi mówić. Literki znało jak miało 2,5 roku, kolory a dziś geniusz:)

Gość pewnie madra po mamusiiiii
rób kolejne dziecko bo ci wychodzą geniusze

Gość GOSIKOL
hahhahahah...ciekaweeee:D:D kafeteryjne debilki maja same genialne dzieci..:D:D:D tak w to wierze jak w to ze zarabiacie na miesiac 12 tysiecy:D:D:D nie ma to jak leczyc kompleksy pisaniem bzdur:D ale spox,przynajmniej tu mozecie poudawac prawdziwe zycie...bo jutro znowu was pewnie czeka szara rzeczywistosc i kolejka w mopsie po rodzinne:D:D:D

ja miałam rok jak mówiłam całymi zdaniami, mam nawet wpis w książeczce zdrowia bo lekarka uznała to za dość dziwne :D ale moje dzieci nie były takie genialne niestety ;)

a mo juz teraz mowi pelnymi zdaniami :D nazwy dinozaurow wymienia jednym tchem. ehhhh aha i zarabiam 2000000000000000000zl :D :D :D

mój 10 letni brat zaczoł mowić pełnymi zdaniami jak miał półtora roku ostatnio miał robione testy na inteligencje w poradni pedagogicznej i wyszło mu 140 iQ

Gość hahahhahahah
dobre jestescie, powinnyscie opowiesci s-f pisac:D ja mowilam zaraz po urodzeniu,mam to wpisane w ksiazeczke zdrowia, paszport i dowod osobisty...a moje IQ 180....:D:D:D ale mam znajoma co mowila juz w brzuchu w 21 tygodniu..niezle co???

Gość hahahhahahah
kitana,zajebiscie masz genialnego brata ale niestety ty sama zdrowo opozniona musisz byc....moze jak nauczysz sie poprawnej pisowni np slowa"ZACZĄŁ" to mozemy pogadac:O na razie debilko zamknij morde:D:D:D

Gość nlkj.
synek mojego meza brata ma 2 latka i nie mowi pelnymi zdaniami, za to rozumie prawie 4 jezyki;) jego mama jest Slowaczka, ja do niego mowie po polsku, jego tata jest Albanczykiem, a w przedszkolu rozmawia po angielsku;] wczoraj np spiewal kolysanke po angielsku, ze mna recytowal wierszyk o sroczce wronce, a po albansku mowil jak robia zwierzatka, ile ma lat itp.. ale pelnymi zdaniami nie gada;)