Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piękne i naturalne

czy kupujecie juz powoli prezenty na swieta?

Polecane posty

Gość ble ble ble ble ble b
zakłopotona chyba miałas trudne dzieciństwo albo grasz taką hardą ... to jest forum "ciąża, porud , macierzyństwo .. " zakladam że wiekszość z nas ma dzieci lub planuje lub sie stara. Nie wyobrazam sobie świat bez wigilii , choinki , prezentów dla dzieci , to sa moje wspomnienia sprzed lat , jak byłam dzieckiem. Nie wyobrazam sobie, jakby moja mama miała takie podejście jak ty , że świeta to zbędna szopka... Ja już nie mogę sie doczekac az będe z córcią po raz pierwszy ubierała choinkę , jak bede patrzyła jak z wypiekami na twarzy otwiera prezenty .

Gość janinina
Jak ktos nie lubi świąt, to jego sprawa, ale cieszę się, że moi rodzice nie podchodzili do sprawy tak, że wyrywali sie w wigilie do roboty :) Mam kapitalne wspomnienia ze świąt z dzieciństwa. Wigilie jedlismy zawsze duzą grupą - dziadkowie, ich troje dzieci i kazde z tych dzieci z partnerem i dwojką swoich, więc14 osób - było super, wesoło, głosno, a przy rozpakowywaniu prezentów to był wręcz kwik ;) Szkoda, że moje dziecko nie bedzie miało takiej frajdy, bo będzie pierwsze z "mlodego pokolenia", na razie samo jak palec i nie zanosi sie na żaden nowy narybek jak na razie

Gość ble ble ble ble ble b
A w temacie : mam prezenty dla córki . usze jeszcze dla chzresniaków pokupowac i dla dorosłych . Tak samo jak Evi mam wrazenie ze czym blizej świat to ceny rosną magicznie. mama z de ja mam chrześnice 15 letnią, w tamtym roku kupiłam jej taki obraz/grafikę z czarnobiałym wizerunkiem Audrey Hapburn , bo zminiła sobie pokój w taką biało czarną kolorystykę. Ostatnio byłam u niej i widziałam że dalej te klimaty sa na topie, wiec pójde dalej tym tropem , widziałam na allgero gadźety z tego typu i, np. szkatułkę na bizuterię, poduszki , świece itp. Jezeli Twoje 15 latki sie tym nie interesują to zapewne ucieszą je typowo wczesno kobiece gadzety : kosmetyki , bizuteria, ciuchy . Albo jezeli chcesz iść troche na łatwiznę to np. bon prezentowy do H&M :)

z bonu musz zrezygnowac choc napewno by byly happy ale moi rodzice na stare lata wrocili do Polski na Mazury i najblizszy H&m jest bagatela 120km od nich ta 15letnia uwielbia konie moze macie pomysl by cos w taki klimacie 16 to czarna magia do tej pory nie pogodzila sie ze musi mieszkac na wsi w Polsce wiec jest trudniej

Gość zazunka
Ja kupuje bo na ostatnia chwile nie wyrobilabym sie po prostu ;-) Uwielbiam kiedy pod choinka jest duzo prezentow, u mnie zawsze wrecz pod sufit ;-) te prezenty sie pietrza. A poniewaz kazdy musi byc przemyslany, zaczynam kupowac w pazdzierniku.

ble ble ble ble ble b zakłopotona chyba miałas trudne dzieciństwo albo grasz taką hardą ... to jest forum "ciąża, porud , macierzyństwo .. " zakladam że wiekszość z nas ma dzieci lub planuje lub sie stara . Nie wyobrazam sobie świat bez wigilii , choinki , prezentów dla dzieci , to sa moje wspomnienia sprzed lat , jak byłam dzieckiem. Nie wyobrazam sobie, jakby moja mama miała takie podejście jak ty , że świeta to zbędna szopka... Ja już nie mogę sie doczekac az będe z córcią po raz pierwszy ubierała choinkę , jak bede patrzyła jak z wypiekami na twarzy otwiera prezenty . -wchodzac na ten temat, nie patrzylam jaka grupa forum, tylko weszlam. kazdy ma inne podejscie do swiat, wg mnie to zalosne i tyle. jak bylam mala uwielbialam swieta, choinke i prezenty. chora jakas bylam, ale chyba jak kazde dziecko hehe...

Gość janinina
Ja tam nie oceniam, twoja sprawa, ale mnie by bylo szkoda. Moze i świeta to kicz i komercja, ale jak dla mnie - bardzo przyjemny kicz z komercją :) Jak 15-latka uwielbia konie, to pewnie jakies tam toczki, czapsy, baciki i inne bajery juz ma (no chyba że nie ma) - ale na pewno by sie ucieszyła z jakiegoś tshirta z wizerunkiem konia albo z końskiego kalendarza. A jak ma własnego konia, to moze jakiś czaprak, uzda albo śliczne, rózowe ganaszki ;) Tylko byś musiala znac rozmiar

Gość paula@2op
ja juz tez zaczynam sie zastanawiac nad prezentami,ale z zakupem planuje poczekac do poczatku grudnia,bo pamietam ze w zeszlym roku byly bardzo fajne promocje na zabawki

Moja siostra cioteczna, lat 16, ma świra na punkcie koni (ma własnego, startuje w zawodach) i na każdą okazje jak się pytam co chce to mówi że np worek marchewki albo pudło cukru w kostkach. Więc kupuje to co chce a oprócz tego koperte z gotówką, aby mogła sama na coś przeznaczyć. Zanim miała swojego konia, i była to tylko pasja taka nie czynna, to kupowałam jej wszelkiego rodzaju kalendarze, plakaty, bluzki, bluzy... wszystko co z koniami, i zawsze była szczerze zadowolona (albo dobrze udawała;) ) a co do tematu - ja jeszcze nie mam prezentu dla nikogo, i pomysłów też brak, tzn tylko dla córci wiem co kupie.

Ja co roku sobie obiecuję, że zacznę kupować prezenty wcześniej, ale jeszcze nigdy nie udało mi się tego dokonać. z reszta denerwuje mnie, że gorączka przedświąteczna panuje już na miesiąc przed świętami.Ale w sumie kupowanie na ostatnią chwilę jest dość stresującym zajęciem.

u mnie w rodzinie skupiamy się na przebywaniu we wspólnym towarzystwie, małe upominki dostają małe dzieci a my zazwyczaj dajemy sobie jakieś słodkości by cały rok taki był :)

Gość bukaa
Tez jeszcze nic nie mam, bo u mnie w rodzinie listopad/grudzien to wysyp urodzin i póko co na tym się skupiam.

Gość kamarama
Moje drogie, muszę kupić coś dla moich ciotek, to musi być coś w miarę neutralnego i eleganckiego i naprawdę nie wiem co! Czy myślicie że takie zestawy jak są tu: http://sklep.richmont.pl/ się sprawdzą?

Gość mama księżniczki
Już kupiłam prezenty. Najbardziej zadowolona jestem z takiego laptopa: http://www.e-inspiracje.pl/3,LAPTOP_KSIEZNICZKI_B660631,idt,944.html dla mojej Księżniczki.

kamarama: Dla ciotek może lepiej kupić jakieś praktyczne prezenty. Wydaje mi się, że dobrym pomysłem będą czajniki elektryczne. Nie są drogie, a na pewno im się przydadzą. Najlepiej wybrać te z firmy Savion, ponieważ oprócz tego, że są dobrej jakości to również świetnie wyglądają, także idealnie nadają się na prezent.