Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewien facet

CZY MOZNA KOCHAC 2 KOBIETY...?

Polecane posty

Gość do neinka - cd.cd.
Sh A .... uwierz, że nie wrzucam... ale nie potrafię powiedzieć o czymś, że jest białe, jeśli to jest szare :) miłych snów :) muszę znikać, bo wstaję o świcie :)

Gość matacz ,,,...
do neinka - cd.cd. Wiele rzeczy w życiu robimy źle, albo nie tak jakbyśmy sobie tego życzyli zgodnie z sumieniem ... ale to nie chodzi chyba o to, żeby się wybielać i twierdzić: "nie... to jest w sumie takie złe, mam przecież prawo korzystać z uroków życia" ------------------------------ Dokładnie ! mam prawo kozystac z uroków zycia i nie pozwole zyciu by rzucało mi kłody pod nogi , z kazdej sytuacji znajde wyjscie , a jak zycie wypcha mnie drzwiami to wejdze oknem . Co najwyzej owo zycie moze mnie zabrać z tego padołu , strachliwym nie jestem . Zycie jednak nie ma tu nic do rzeczy , to raczej ludzie - społeczenstwo , kultura w jakiej sie urodzilismy . Nie było mnie przy ustalaniu norm moralnych , to nie ja spowodowałem ze w ludziach urodziło sie cos takiego jak zazdrosć , to od wieki wieków tak nas sie wychowuje , wpaja , nakazuje , mami . Zbyt dlugo mi pisac by przyszło na temat - dlaczego tak jest - JA SIE Z TYM NIE ZGADZAM I TYLE . nie jestem chorobliwie zazdrosnym jak o uczucia , tak o dobra inne innych ludzi , jestem zyczliwy , cieszacy sie szczesciem innych , nie powoduje mna zazdrosc - co juz wspomniałem . Miłosc odbieram po swojemu , cudów nie wymagam . Wszelkie braki uzupełnie , tym bardziej jezeli druga strona podchodzi do nich infantylnie . Kazdy człek ma wady i zalety z powodu paru wad nie porzuca sie kogoś , ale też prosze ode mnie nie wymagac bym owe zakaceptował - wszystko zalezy od wagi owych braków i ich zbioru . nie wymagam też akceptacji wad swoich suma sumarum póki dobro przewaza nad złem - jest dobrze . Nigdy nie uwierze w miłosc która umiera po zdradzie np. maz zdradził zonę ta go wyzuca z domu . To tylko tryumf dumy nad jak rozumem tak miłoscia - ktorej nigdy nie było ! mozna nie żyć z takim człowiekiem , ale nie mozna go przestać kochać jesli sie kochało. Bowiem jak napisano "milosc nigdy nie ustaje "

Gość sherry ann
neinka, nie odbieram Ci niczego :) pisz sobie co tylko chcesz, tylko postaraj sie troszeczke choc postawic w czyjejs sytuacji, bo uwierz mi - naprawde nic nie jest tylko biale, ani czarne... w zasadzie to szare :P jak szare zycie :) ...myslisz, ze nie chcialabym byc tak po prostu szczesliwa u boku meza...? bardzo bym chciala... :( ech... "totalna wolnosc" ... to by bylo chyba dla mnie najlepsze rozwiazanie :P

Gość matacz ,,,...
zycie bez miłosci i bez celu - jest bez sensu . szczesliwi zatem są psychopaci - ci to maja sie po prostu dobzre w dzisiejszym swiecie .

Gość sherry ann
wiesz mataczu... milosc miloscia, ale takim kosztem... czasem jestem zmeczona...:)

Gość matacz ,,,...
koszta nie wazne jesli sie kocha i jest sie kochanym

Gość do neinka - cd.cd.
Matacz .... masz swój świat fantazji, który sobie stworzyłeś na własny użytek, pewnie Ci się wydaje, że jesteś szczęśliwy... a może na swój, indywidualny sposób jesteś nawet szczęśliwy.... Proszę jednak przeczytaj to, co pisał autor tego topiku, zwłaszcza te parę postów: niektóre mówią o tym, że żona nie ma świadomości jaka jest sytuacja, baa... on nawet może jej nie komunikuje, o co chodzi, a ona może się zastanawia, co takiego się dzieje, że oni nie są blisko, nie sypiają, nie współżyją, może myśli, że mąż ma problemy w pracy, może myśli, że mąż jest chory ....ona pozbawiona jest prawdy.... która być może by ją wyzwoliła ... Matacz, napisałeś: "Dokładnie ! mam prawo kozystac z uroków zycia ...." To może napiszesz autorowi, że jego żona też ma do tego prawo: -do poznania prawdy -do wyboru w związku z tym może innego życia -do szacunku .... Nie możesz pisać,że wszystko jest ok. jeśli jedna ze stron korzysta z życia w sposób intensywny, a druga jest okłamywana. Twoja żona /jeśli to w ogóle prawda/ wie o Twojej kochance, to może doradzisz, żeby i żona autora topiku została poinformowana o sytuacji, w jakiej się znalazła. Bo na razie to wygląda tak, że autor nie pali za sobą przysłowiowych mostów, żeby w razie niefortunnych wydarzeń z kochanką mógł wrócić z powrotem do żony..... Dlatego pisałam, że to co robi autor, to zwyczajne świństwo, ponieważ druga strona -żona /nieświadoma całej sytuacji/ może się zadręczać przypuszczeniami w czasie, kiedy autor topiku aktywnie korzysta sobie z życia, oddając wszelkie myśli i wolny czas --kochance. W którym miejscu widzisz tu karoolku miejsce na miłość ...szczególnie dla żony??

Gość do neinka - cd.cd.
22:54 [zgłoś do usunięcia] matacz ,,,... koszta nie wazne jesli sie kocha i jest sie kochanym koszta nieważne.... to o czym ja z Tobą dyskutuję ...? Jak dasz radę tak żyć, żona wie o kochance, kochanka o żonie, rano bzykasz jedną, wieczorem drugą, rano robisz zakupy żonie, wieczorem kochance .... i jeśli się czujesz szczęśliwy, to nie mam pytań ... Na szczęście nie wszyscy tak umieją :D Tylko zwróć uwagę na jedną sprawę: napisałeś, że Twoja żona została o wszystkim poinformowana, żona autora jeszcze o niczym nie wie, jest oszukiwana --- ---- więc nie dano jej póki co wyboru, jeśli zostanie poinformowana i mimo wszystko zgodzi się żyć na takich warunkach i układzie, to już będzie jej wybór i jej wolność.... wtedy powiem pas :) Dopóki będzie oszukiwał żonę i kłamał.... nie mamy o czym mówić...

Gość matacz ,,,...
Nie wolno okłamywac bliskich , prawda i tak zawsze wyjdzie na jaw !! Konsekwencje swoich wyborów trzeba brać na klatę , albo sie jest facetem , albo pipą !

Gość matacz ,,,...
do neinka - cd.cd. Matacz .... masz swój świat fantazji, który sobie stworzyłeś na własny użytek, pewnie Ci się wydaje, że jesteś szczęśliwy... a może na swój, indywidualny sposób jesteś nawet szczęśliwy.... Proszę jednak przeczytaj to, co pisał autor tego topiku, zwłaszcza te parę postów: niektóre mówią o tym, że żona nie ma świadomości jaka jest sytuacja, ------------------------------ swiat fantazji ? o szczesciu juz pisałem - powtarzac sie ...nie przystoi zony ...i ich swiadomosc , nie zle - partner i jego swiadomosc ! Wezmy tu ów sex - partner nie ma swiadomosci , ze jezeli w tej strefie szwankuje to bedzie zle ! przeciez to oczywiste . Wiec dziwie sie , bo odwróćmy role , zona pragnie swojego faceta , a temu sie zwyczaje ciagle nie chce - dasz rade ?

Gość zimna jak lód
ale zwróćcie uwage,że z tego co autor pisze, sprawa nie skupia sie na seksie, on rozważa żeby z nią być, wiec sadze ze to kwestia czasu i powie zonie, przy założeniu ze kochanka się nie rozmyśli, jeśli nic z tego wyjdzie wróci po cichu do zony, fakt to jest zwykle tchórzostwo, ale jednak zabezpieczenie, w zyciu czasem trzeba być egoistą! oczywiście współczuje kobiecie bardzo, ze zostanie z nią bo z kochanka nie wyszło, ale kto wie... może im się jeszcze ułoży, znam kilka takich przypadków...(w tym mój)

Gość do neinka - cd.cd.
09:16 [zgłoś do usunięcia] matacz ,,,... Nie wolno okłamywac bliskich , prawda i tak zawsze wyjdzie na jaw !! Konsekwencje swoich wyborów trzeba brać na klatę , albo sie jest facetem , albo pipą ! No dokładnie :) Chociaż jeszcze muszę dodać,że ... zdradzacz, to zdradzacz, niezależnie od tego, czy jest facetem, czy kobietą....

Gość do neinka - cd.cd.
Wiec dziwie sie , bo odwróćmy role , zona pragnie swojego faceta , a temu sie zwyczaje ciagle nie chce - dasz rade ? :) dobre pytanie stawiałabym jednak na szczerość: rozmowa, a potem wnioski, albo rybki albo akwarium -- jeżeli przyczyną jest naprawdę choroba lub czynniki niezależne /problemy w pracy itp./, to ścisła współpraca i przeczekanie, ale... jeśli znudzenie itp. ... to wolałabym podziękować za... być może... wieloletnią współpracę. Tyle w temacie. I wbrew pozorom te działania nie są takie trudne do przeprowadzenia. Lepsze niż siedzenie na tykającej bombie, która nie wiadomo kiedy wybuchnie.

Gość matacz ,,,...
A tutaj sie nie zgodzę ! conajmniej połowa przypadków zdrad wynika z tego, ze jak sie dba tak sie ma ! Zaden maż , zadna zona , nie bedzie lubiala wraca do domu gdzie czeka marudny partner , zas marudny partner nie jest powodem do rozstania sie .Nie wyzuca sie pasa z domu bo jest stary, zniedołężniały i bawic sie juz nie chce !!! Ja :) kupuje drugiego malutkiego, milusiego chetnego do zabawy - stary ... musi to zaakceptowac :)

Gość do neinka - cd.cd.
".... ale kto wie... może im się jeszcze ułoży, znam kilka takich przypadków...(w tym mój)...." Zimna... podziwiam odwagę w pisaniu o sprawach tak osobistych :) Ale wracając do tematu: autor napisał, że mija już pół roku i żona nie wydaje się zbytnio stęskniona za sprawami intymnymi ....pytanie, czy ona mu tego nie potrafi zakomunikować, a w głębi duszy tęskni... czy też może on zrobił się już tak nieczuły na jej potrzeby, że nawet nie zauważa sygnałów od żony. Jedno jest pewne, nie znamy wersji żony - może ona też ma już dość takiego dziwnego układu i wolałaby się z niego uwolnić?

Gość matacz ,,,...
Chcesz zatem pwiedziec mi , ze majac partnera dobrego człowieka , ktory ma same zalety , ale jego wada jest wygasłe libido , a co za czym idzie brak z tobą sexu - porzucasz ? Ty nie wiesz o czym mówisz !!

Gość do neinka - cd.cd.
10:58 [zgłoś do usunięcia] matacz ,,,... A tutaj sie nie zgodzę ! conajmniej połowa przypadków zdrad wynika z tego, ze jak sie dba tak sie ma ! Zaden maż , zadna zona , nie bedzie lubiala wraca do domu gdzie czeka marudny partner , zas marudny partner nie jest powodem do rozstania sie .Nie wyzuca sie pasa z domu bo jest stary, zniedołężniały i bawic sie juz nie chce !!! Ja kupuje drugiego malutkiego, milusiego chetnego do zabawy - stary ... musi to zaakceptowac 11:00 [zgłoś do usunięcia] matacz ,,,... Chcesz zatem pwiedziec mi , ze majac partnera dobrego człowieka , ktory ma same zalety , ale jego wada jest wygasłe libido , a co za czym idzie brak z tobą sexu - porzucasz ? Ty nie wiesz o czym mówisz !! :D:D:D:D czyli stary pies jest do obowiązków i do dbania o pana, a młody służy do zabawy :D:D:D japierd.

Gość do neinka - cd.cd.
Chcesz zatem pwiedziec mi , ze majac partnera dobrego człowieka , ktory ma same zalety , ale jego wada jest wygasłe libido ... :D:Dja pierd. same zalety to znaczy: żona pierze, gotuje, ceruje itp. no tak, to w tym konkekście, to szkoda takiego starego psa wyrzucać :O, niech sobie więc żyje obok tego młodego /który służy do zabawy ..../ no coments idę, bo jesteś całkiem popaprany :O

Gość 222222
najlepsze jest to że autor na początku pyta czy można kochac 2 kobiety a później pisze że kocha tylko jedną... :D:D:D swoją drogą jesteś pieprzonym egoistą autorze - i tak naprawdę to kochasz tylko siebie

Gość matacz ,,,...
do neinka Skarbie ? dlaczego taką jestes ? sama zobacz co Ty sugerujesz w swych postach w dodatku robiac to tak jak ja bym cos w ten desen zasugerował ! Nie widzisz , ze to Twoje tylko i wyłacznie sugestie w dodatku jakies chore ? ów stary pies jezeli jzu do niego wrcamy nie jest od zadnych obowiazków ! jest nadal do kochania i dbania o niego , zapewnienia mu godego zycia do samego konca !! To nie ja jestem popaprany - to Twoje interpretacja jest takową , wciskasz mi bowiem cos co nigdy mi by do głowy nie przyszło , ale to troche typowe dla wiekszosci kobiet . Jak czegos nie wiesz , to mnie zapytaj czy tak uwazam , a nie pisz głupot ! Nie bede tu pisał co jest zaletami meza - sama droga dedukcji powinnas dojsc do tego , bo to proste . NIE SADŹ LUDZI SWOJĄ MIARĄ

Gość matacz ,,,...
KAZDY Z NAS TU PISZACYCH JEST EGOISTĄ , kto twierdzi inaczej - jest głupcem .

Gość sherry ann
To prawda niestety... to ogromnie egoistyczne co robimy... Myslalam dzis o tym, to - gdzies to juz czytalam - zjesc ciastko i miec ciastko :) Tak sie nie da, a jednak dalej w to brniemy... to znaczy ja to robie... I choc wiem, ze jest tego powod, ktorego nie naprawily nawet moje starania, i rozmowy, prosby i grozby, to jednak czasem odzywa sie moje sumienie... :( dzis na przyklad mam gorszy dzien... i wciaz o tym mysle :(

Gość zakochana nie w męzu
w życiu czasem trzeba być egoistą, tak to już jest, że czasem jest się szczęśliwym kosztem innych osób...

Gość do neinka - cd.cd.
13:07 matacz ,,,... "...sama zobacz co Ty sugerujesz w swych postach ...." Nie sugeruję, tylko cytuję Twoje wypowiedzi. Tu nie ma żadnej mojej sugestii, cytuję Twoje słowa. Trzeba być już dokładnie głupim, żeby się nie doczytać analogii we fragmencie o psie ".... ów stary pies jezeli jzu do niego wrcamy nie jest od zadnych obowiazków ! jest nadal do kochania i dbania o niego , zapewnienia mu godego zycia do samego konca !!... " W którym momencie masz to godne życie? Może wtedy jak żona widzi, że zamiast jej coś w domu pomóc, to lecić z jęzorem do młodej kochanki? A może wtedy, jak będziesz się miotał, której najpierw pomóc, jak obie będą miały w tym samym czasie problem, np. zdrowotny? Bo przecież się nie rozdwoisz....

Gość zimna jak lód
do naunka coś mi się wydaje,z e jesteś dość młoda osoba i nie wiele wiesz o życiu, ja dobrze rozumiem co matacz ma na myśli a Ty tylko błądzisz wiec może daruj sobie tą polemikę i znajdź kogoś na swoim poziomie, bo czytać się tego nie chce

Gość matacz ,,,...
W którym momencie masz to godne życie? Może wtedy jak żona widzi, że zamiast jej coś w domu pomóc, to lecić z jęzorem do młodej kochanki? A może wtedy, jak będziesz się miotał, której najpierw pomóc, jak obie będą miały w tym samym czasie problem, np. zdrowotny? Bo przecież się nie rozdwoisz.... ------------------------------------- Ty jestes faktycznie głupia , czy udajesz ? skad pomysł , ze zonie nie pomagam ? ciagle chcesz tu cos udowodnic dalej ci to nie wychodzi ! nigdy nie ma tak , ze problem u obu pojawia sie w tej samej chwili , w z wiazku z tym - ktra pierwsza ma problem , ma pomoc gdzie ty widzisz jakis problem ?

Gość matacz ,,,...
a jak bedziesz miala dzieci i jak to sugerujesz dwoje z nich w tym samym czasie bedzie mialo problem - ktoremu pierwszemu pomozesz ? wiec widzisz sama jak kolezanka powyzej pisze , młoda jestes nic o zyciu nie wiesz .

Gość Monika . .
Matacz dlaczego nie rozwiedziesz się ?

Gość matacz ,,,...
I co ? mam zostawic zonę ? nie chcę , ona też nie chce ... jak sie czlowiek chce napic piwa to browaru nie kupuje

Gość Monika . .
Żona wie o kochance? Możesz napisać dlaczego nie chcesz rozwodu ? Z tym "browarem" tzn,że chodzi tylko o seks ? Co takiego daje Ci kochanka ? :-)