Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aja_wolę

od dziś zaczynamy!! starania na 2011!!!

Polecane posty

Weronika84 - gratuluje serdecznie !!! super wiadomosc. Mam pytanie do Was dziewczyny - ostatni okres mialam 25 grudnia (poprzedni cykl byl 35 dniowy- zazwyczaj mam 44dni czasem 39dni). Robilam test owulacyjny 15 stycznia, wyszedl pozytywny - robilam znowu elektorniczny, i buzka byla usmiechnieta. Przez kolejne 6 dni dzialalismy z Mezem codziennie - raz na dzien :) zeby nie za duzo. Okresu nadal nie mam, moze jeszcze za wczesnie, bo minelo dopiero 37 dni. Ale juz czuje jak jajniki mnie pobolewaja. Nie wytrzymalam wczoraj - bylam ciekawa, zrobilam test i wyszedl NOT PREGNANT - mam elektoniczny. Niby te testy wykrywaja ciaze juz w 1-2 od zaplodnienia. Tak bardzo chcialabym byc w ciazy, ze zla jestem na siebie, ze ten test zrobilam.. :( nie chce dostac okresu.. czy jest jeszcze szansa, ze moge byc w ciazy w tym cyklu??? w ogole zastanawiam sie czy nie zrobic sobie badania hormonu prolaktyny - tylko nie wiem gdzie ja w Londynie to zrobie :( musze czegos poszukac.. jestem osoba z natury niecierpliwa i te moje dlugie cykle mnie wykoncza.. poza tym jak myslicie, jakbym jednak dostala ten nieszczesny okres, to w kolejnym cyklu warto czekac do Owu - bede robila testy owu zeby wiedziec kiedy.. i nie kochac sie na poczatku? a pozniej strzaly beda silniejsze, czy to bzdura jakas? najlepiej sie kochac codziennie razy 2 czy np. co drugi dzien.. bo raz na dzien to chyba nie wystarczajaco? i ostatnie pytania, czy jak robie testy owulacyjne i wychodza pozytywne to na pewno owu jest? jak pecherzyk nie peka to testy tez moga wyjsc pozytywne? czy mozliwe, zeby owulacja wystapila pozniej niz 6 dni po zrobieniu pozytywnego testu owulacyjnego? bedzie Wam bardzo wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi, bo naprawde juz sama nie wiem co myslec.. :( pozdrawiam cieplo !! caluje zaciazone Mamusie w brzusie :* a za cala reszte 3mam mocno kciuki :)

Ojej Kiki ile pytań :) No więc... Jeżeli test owu wyszedł Ci pozytywnie 15 stycznia, tzn że w ciągu maks 48 godzin powinnas mieć od tego czasu jajeczkowanie. Oznacza, komórka żyje maksymalnie 25 godziny, więc do zapłodnienia wg testu owu mogło dojśc najpóźniej 18 stycznia. Droga komórki jajowej z jajowodu do macicy wraz z implantacją komórki zajmuje kolejne 7-10 dni, w krótce po niej, zaczyna wydzielać się Hcg na które reauja testy ciążowe. Mamy więc 18 stycznia (owulacja) + maks 10 dni = 28 stycznia najpóźniej powienien zacząć wydzielać się hcg. Test zrobiłam 29 stycznia, więc dzień później, a więc mógł być nie wiarygodny... Dlatego też wszystkie informacje od pań z apteki, że testy wykrywają ciąże po 7 dniach od stosunku, to zwykłe naciąganie ludzi! Kolejne pytanie - stara szkoła mówiła, że trzeba współżyć raz na 2 dni, żeby plemniki mogły się zregenerować i żeby dojrzały. Jednak najnowsze badania amerykańskich naukowców dowodzą, że taka regeneracja trwa 12 godzin i im świeższe plemniki, tym lepiej :) Dotyczy to zdrowych mężczyzn. Jeśli ktoś ma słabsze nasienie, to lepiej, że nie współżył częściej niż raz dziennie. Hormon prolaktyny możesz zrobić w każdym laboratorium, należy zrobić go ok 6-8 dnia cyklu i badanie powinno być równiez z obciążeniem (po pobraniu dają ci tabletkę i pobierają ci krew za godzinę). Podwyższona prolaktyna może utrudniać zajście w ciąże, ale niekoniecznie uniemożliwiać. Pozytywne testy owulacyjne niestety nie oznaczają, że pęcherzyk pękł, natomiast jeśli test wyszedł pozytywny to owulacja raczej nie wystąpi po 6 dniach od tego momentu, a maksymalnie po 48 godzinach. Pozdrawiam!

Ignacja - dziekuje kochana - jestes wielka skarbnica wiedzy :) Czyli jak zaszlam to moglo byc za wczesnie, a jak nie to moge kochac sie w nastepnym cyklu z rana i wieczorkiem z Mezem :) i moze wtedy sie uda :) pozdrawiam i dziekuje raz jeszcze :)

Kiki---> teorię znam, gorzej z praktyką :) Dotyczy to zarówno braku ciąży, jak i bezsensownego robienia testów przed terminem... ech...

Weronika84---------super wiadomość :) Ogrommmmmnie gratuluję :) Wpisz się do "szczęśliwej " tabelki :):):) Niedługo proporcje się w niej zmienią i będzie więcej dziewczyn, którym się udało :)

Ignacja - a ile Wy juz sie staracie?? zerknelam na poprzedniej stronie na tabelke, ale Cie nie widze na niej :( z tymi testami to cos o tym wiem.. ehh.. ja dzis sie czulam typowo na okres..ale jeszcze nie ma nic, moze jutro przyjdzie :( nie lubie dostawac @ w tygodniu, bo musze sie meczyc w pracy - mam bardzo bolesne miesiaczki :(

Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było. Mialam dziwną chorobę... Najpierw jednostronny ból gardła, który po 3 godzinach ustąpił, wieczorem dziwna biegunka. Na drugi dzień mialam od wieczora do nocy wymioty, a na trzeci dzień wstałam z gorączką (38 stopni C), która wieczorem ustąpiła i już później nic mi nie dolegało. To grypa? A może to dziwna reakcja na zapłodnienie? Słyszałam, ze takie objawy też mogą sugerować zapłodnienie? Kurde znowu sie nakręcam... Do @ mam 7 dni. Zazwyczaj tydzień przed @ miałam już ból piersi, a tym razem jeszcze nic. Hmm, może po prostu byłam chora i teraz @ mi sie przesunie :( Dziewczyny co o tym sądzicie?

Witam po weekendzie :) Nie pisałam w weekend, bo odreagowywałam badania z piątku i próbowałam wrzucić na luz. ---->Anna P, jak się udał wypoczynek? :) -----> Weronika84, gratulacje :) Obyśmy wkrótce wszystkie przeniosły się do dolnej tabelki :) Ja nadal czekam na @. Teoretycznie powinna być w sobotę. Ale, jak pisałam, jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, więc może nie być "punktualny" ;) Tylko dziś w nocy miałam małe niby plamienie, ale tylko chwilowe, po stosunku i w dodatku różowe.. Więc nie wiem o co chodzi. Od tygodnia mam bóle podbrzusza, wiec pewnie @ w końcu nadejdzie. Chyba dobrze, że zrobiłam tą betę, bo gdyby nie to, teraz byłabym już zupełnie nakręcona. I spóźniającą się @ przypisywałabym tylko ciąży ;)

Kiki---> To nasz 5 cykl starań, więc już trochę "się męczymy" :) Bettina---> Z tych objawów, to bardziej mi wychodzi grypa żołądkowa, niż zapłodnienie, ale trzymam kciuki. Mamy mniej więcej ten sam termin @, więc możemy się trochę powspierać :) Ja jeżeli do niedzieli nie dostanę @, to testuję :) Witam nową koleżankę! :)

Ignacja pewnie masz racje z ta grypa zoladkowa. Tylko skad ja lapnelam skoro wszyscy z mojego otoczenia sa zdrowi... Ja bede czekac do 8 lutego, jesli @ nie przyjdzie tez bede testowac. Mam mala nadzieje, bo to wkoncu mój 12 cykl staran i juz pomalu trace nadzieje. Zycze powodzenia testujacym w tym tygodniu i sobie tez ;)

Bettina, tak bardzo bym chciała, żeby nam się udało :) Ten tydzień mam wolny w pracy, więc coś czuję, że to czekanie będzie się jeszcze bardziej ciągnąć... A co u Was pozostałe kobietki? Jak samopoczucie, jak objawy? Tak jak pisałam u mnie objawów brak, więc pewnie nic z tego :(

Ignacja --> w sumie to ja bede testowac za tydzien, u mnie takze brak objawow prócz dziwnej grypy, nawet piersi mnie nie bolą jak zawsze tydzien przed @ juz mnie bolaly... Kurcze oby sie nam udalo i innym!!!

Ignacja - 5 cykl to niedluzej od nas sie staracie , my zaczelismy od mojego cyklu 29 wrzesnia ;) Ja dzis zrobilam sobie wolne i nie poszlam do pracy, jestem zmeczona i mam juz dosc pracy w wielkiej korporacji - inni z teamu choruja, a ja nie..wiec postanowilam to olac i tez "zachorowac" - mam zamiar zostac w domu do srody i sie pobyczyc.. U mnie narazie okresu brak, ale 44 dzien to bedzie liczac z 25 grudnia wlacznie 6 luty, a bez to 7my.. nie wiem jak to sie liczy? dzien okresu tez wliczacie Dziewczyny? wlasnie popijam herbatke z malinami :)

Weronika84 gratulacje ;);* teraz czekamy na reszte pozytywnych wynikow ;) ja za tydzien na kontrole. ooo a jeszcze badania nie porobione :/ nic dam rade ;P no a tak ogolnie to zaczely sie mdlosci :( ale jakos daje rade ;) przesylam gorace buziaki dla Kafeterianek ;*;*;*

Czesc kochane!!!!! własnie wrociłam od lekrza....dziś zaczyna sie 6 tydzien i zobaczyłam jak mojemu maluszkowi bije serduszko!!!!!!!!! az sie poplakałam!!!!!!! termin mam na 26 wrzesia....zaraz dopisze do tabelki:)) juz dostalam nawet L4 :))))))))jaka jestem szczesliwa!!!!!!!!

Nick..................Ostatnia @...........Długość cyklu.......Cykl starań.....Testowanie Ignacja...............08.01.................27-28........ .............5. ................nie testuję aja_wolę..............30.10................30-31........ ..............2. ..................? dzastolinatoja.......01.12................37-119......... ............4..? szczęśliwa.............6.11.................28-29...... .................1 .............. róż-owa................8.10..................30-33..... ..................5 ...............po 12.11 gragragraaaa.........10.11................28............. ............25 .............nie testuje. Sylwanka89............27.10................29-32......... .............7 .......... rottana.................24.11..............24-25......... ...............2 ..................? kasiula201..............26.11.............28-29.......... ...............3 .................nie testuję Felicja^..................13.12..............29-33....... .............6. ............................. kasia444.................6.12..............28-30......... ................4 ...................? celinka88................1.12...............27-31........ ................5........................nie kiki007.................25.12.............37-44.......... ..............3................ tatonka81.............. 8.12 ............. ? max 51.......... 1 Bettina81...............11.01..............28-30......... ......12............. klara1984...............14.01.................28......... .........5............. skrzatunio.............01.01.................28.......... ......1..........29.01 Nam się udało : Nick............................cykl starań.................termin porodu......................syn/córka sara!............................3....................... ........... zapamietam_cie..........5................................ ..5 września................ Fabiankowa.................3............................. ..9.wrzesien G..................................3..................... ................ MOnikaG......................3..............................26 wrzesien zacieszka.....................1.......................... 27 wrzesien Lorealka..............4........................ .............................. rottana...............4.................. ........ .......................

---> MOniaG, to super :) Aż się uśmiechałam do monitora jak czytałam, co napisałaś :) Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo :) W ogóle za wszystkie przyszłe mamusie trzymam kciuki, żeby ciąża przebiegła bezproblemowo, i dzidzia urodziła się zdrowa :0 A za starające się ( w tym sama siebie) trzymam kciuki, żeby się udało :)

Skrzatunio dziekujeMY bardzo:))))) MY rowniez trzymamy za Ciebie i wszystkie staraczki kciuki:)))))))))))))))) nasze malenstwo mierzy 34 mm :))))))) taka kruszynka malutka kochana:))))

Monia ale super :) jak już serduszko widać to możesz być naprawdę spokojniejsza :D czyli będzie waga, no chyba, ze kilka dni się pospieszy to panna (jak ja ;) )

hej, moniag ciesze sie ze u ciebie ok, pamietam moja pierwsze usg tez sie prawie poplakalam bo wygladalo to tak jakby dzidzia machala ;) pozdrawiam wszystkie starajace sie, juz nie dlugo i wy sie doczekacie takiegi widoku:):):)

Ale Wam fajnie :) Też bym już chciała :] Ja znów mam dzisiaj nudności i ciągle siusiam. I głupia, mimo że wiem, że to nie może być ciąża, to myślę sobie że może jednak.. ;) że może beta była za wcześnie.. ;) Tymbardziej że intuicja cały czas mówiła mi ze jestem w ciąży ;p Ale beta była bezwzględna.. Chyba dopóki nie dostanę @, będę żyć nadzieją ;p Cóż, mówią, że nadzieja matką głupich ;)

skrzatunio niestety organiz kobiety po odstawieniu anty roznie reaguje, no ale nie ma okresu jest ndzieja:) a u mnie 13tydz sie jutro konczy:):) w piatek ide do lekarza to sie okaze jak tam sie ma ten nasz skarb;) troche sie stresuje ale juz nie moge sie doczekac dzastolinatoja a co tak u ciebie??? Nadal takie dlugie cykle masz?

Gość Satelite
Witam wszystkich, nie mogłam znaleźć aktualnego forum na taki właśnie temat.Super że tu trafiłam :)Też się z mężem staramy od tego roku.Rok temu przeżyłam ciąże pozamaciczną dlatego bardzo się stresuje teraz:( Mam do was pytanie,spóźnia mi sie miesiączka już 4 dni, temperatura podwyższona ta ranna oczywiście,zrobiłam test ale wieczorem- Negatywny (nie mogłam już wytrzymać) ale sikałam w pracy a póżniej w domu robiłam test po 10 min od tego jak w pracy oddałam mocz i szczerze mówiąc mało było tego moczu i taki jasny.Czy myślicie że po prostu mocz był niewlaściwy, znaczy za mało HCG czy nie powinno mieć to znaczenia i faktycznie nie jestem w ciąży?

----> Satelite , witaj :) Zrób test z porannego moczu najlepiej :) Wiem że trudno wytrzymać, zresztą chyba my wszystkie mamy mały problem z cierpliwością, ale postaraj się. Jak jeszcze Ci się będzie spóźniał, zrób sobie betę. Na pewno ma znaczenie to że robiłaś test z moczu w ciągu dnia - już kilka razy w ciągu dnia przedtem siusiałaś. A wiadomo, że z porannego moczu najlepiej robić, bo wtedy jest największe stężenie hcg :] Teoretycznie 4 dni poi spodziewanym terminie @ powinno już wykazać nawet na popołudniowym teście, ale różnie to bywa - w końcu każda z nas jest inna ;) Trzymam kciuki i daj znać, jak wynik porannego testu ;)