Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xbrox

Trądzik na szyi po goleniu

Polecane posty

Gość xbrox

Po goleniu zarostu robią mi się krostki czerwone na szyji,probowałem to dezynfekować po każdym goleniu płynem który zawiera trochę alkoholu w sobie ale to tylko mnie poszczypi a krosty dalej zostają :/ Czym się smarować po goleniu?czy poprostu opłukać szyję bieżącą wodą z kranu?

Gość xbrox
Właśnie nie po zacięciu bo się nie zacinam,bo uważam ale to wygląda tak że np wieczorem się ogolę a jutro rano mam krostę czerwoną :/

Gość kocichrupek24
Pewnie masz jakiegoś gronkowca skórnego i już. Musisz po każdym goleniu umyć dokładnie buzię mydłem łącznie z szyją i używać jakiś kojących balsamów jak Nivea.

Musisz się dezynfekować za każdym razie - służą temu wody po goleniu:) Ja po goleniu nóg zawsze przecieram je spirytusem salicylowym i dzięki temu nie mam żadnych krost.

Gość xbrox
a spirytus salicylowy ma w skłądzie alkohol cos?

Gość niezielona
Hahahah, nie no, jak SPIRYTUS mógłby mieć w składzie alkohol?? :D:D:D

Gość xbrox
używalem wody po goleniu ale to mi najwyrazniej nic nie pomagało bo niby poszczypało teoretycznie odkazić się powinno ale krostki wyskaują :/

Może źle się golisz. Może powinieneś z włosem, a nie pod włos. Albo idź do apteki i poproś o coś fachowego do tego typu problemów. Aha - to nie jest trądzik, tylko podrażnienie. Pewnie masz delikatną skórę.

To są podrażnienia, nie trądzik. Ja na twoim miejscu nie goliłabym się. Mój mąż się nie goli:) I ładnie wygląda:)

Gość xbrox
Nieno muszę się golić mam 22 lata :)

zobaczyłem to Twoje zdjęcie i muszę powiedzieć, że to nie tylko Twój przypadek. Wiele osób ma na szyi podrażnienia po goleniu. Używasz jakiejś wody po goleniu? Powinieneś myć twarz po goleniu wodą z mydłem

Gość xbrox
Używalem do tej pory toniku z alholem ale nic nie pomagało :/ spróbuje umyć szyję mydłem po ogoleniu się.

woda z mydłem powinna być dobra. Po tym jeszcze woda po goleniu albo jakiś balsam. Ale trudno tu utrafić, bo niektóre podrażniają skórę. Trzeba wypróbować

Gość gimmy
sorki za odkopanie tematu.. problem podrażnienia po goleniu mam i ja. najlepsze jest to, że czerwone krostki (widoczne) na zdjęciu pojawiają się dopiero dzień, dwa po goleniu i nie schodzą przez kolejne 3. masakra jakaś Gole się Gillette Fusion (ostrza zawsze ostre), pianka gillette fusion. Po goleniu a także dzień po używałem podobno dobrych specyfików takich jak: - SVR Hydracuivre Creme (który miał koić podrażnienia) - NIVEA Balsam po goleniu DOUBLE ACTION Q10 i co? i podrażnienia jak sie pojawiały tak się pojawiają.. Macie jakąś rade? FOTO: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05dfc4b4c6290c70.html

Gość RaD
Polecam: 1)Przed goleniem, ubyć twarz Clean&Clear peeling do mycia twarzy (niebieski) 2)Porządnie spłukać, zimną lodowatą wodą i wytrzeć CZYSTYM MIĘKKIM RĘCZNIKIEM 3) ODCZEKAĆ 2min, nanieść krem NIVEA regenerujący Q10 4)ODCZEKAĆ 2min, nanieść ŻEL DO GOLENIA (Gillette biały, do cery wrażliwej) 5)Odczekać 1min, aż porządnie nawilży i zmiększy włos 6) OGOLIĆ SIĘ Gillet Fusion Power 7)Przemyć twarz zimną wodą 8) Nanieść grubą warstwę kremu AA 30+ 9) Cieszyć się gładką, miła w dotyku skórą bez podrażnień:) ZALECANE DODATKOWO: - co 5dni na 5min na solarium (osusza, podrażnienia, nadaje kolorytu twarzy) - A+E capivit (1 rano + 1 na noc)

Gość gimmy
dzieki za rade. napewno spróbuje Twojego sposobu i opisze tu efekty.. pozdrawiam