Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecie jaka jest naprawde praw

Kobiety lecą TYLKO na wygląd : gdy dałem fajne fotki gadały, gdy swoje : nie :(

Polecane posty

offerma Twoje podejście przypomina kogoś, kto wkurzony na wybór między dwoma mozliwościami wybiera... krytykę obu. Owszem, tak mozna, nawet bardzo długo. Tylko nie wiadomo w jkakim celu pragniesz tak bardzo "otwierać oczy niedowiarkom", którzy zaślepieni nie widzą tego, co byłeś łaskaw zrozumieć już dawno temu. Podobnie rozumuje młodzież. Uważa, że podbije świat samymi chęciami, a jak przychodzi do konfrontacji z rzeczywistością to pozostaje albo mama i tata albo państwo opiekuńcze, Przykre to.

A tak poza tym Kaczynski i jego świta mieli szanse. I jakoś ludzie im nie zaufali. Wzzrost PKB był spowodowaby innymi czynnikami niż Kaczyńki. Jak nie wiesz zapytaj ludzi mądrzejzych od siebie, ekonomistów, politologów, prawników. A co do PiS-u ich partia działa jak NSDAP ub PZPR, wszystko zależy od jednostki. A Kwaśny jak narazie był najlepszym prezydentem w historii III RP.

:D Pierwsza Brygada Drugi RAJ Trzecia Rzesza czy IV RP? Masz jakies inne propozycje? :) Może w wyborach samorządowych się opowiesz za sąsiadem z góry, który obiecyuje "prawidziwą, naszą małą ojczyznę"? :) Nawet samorządowcy będą mieć niedługo problem, jeśli zabraknie im unijnego cycuszka do dojenia. Chodniki się z Twoich podatków nie wybudują, niestety.

Ja uważam,że może pisząc na jakimś czacie to liczy się wygląd. Wymiana zdjęć itd. Nie masz okazji zaimponować kobiecie niczym innym. Ale uwierz,że ja jak poznałam swojego faceta ( nie na czacie tylko w barze ) to w ogóle nie zwróciłam na niego uwagi. Był z kolegami, siedzieliśmy przy jednym stole.. a ja nawet nie pamiętałam jak wygląda :) A teraz życia sobie bez niego nie wyobrażam :) Więc zdjęcia może i mają wartość ale na forach itd. Bo w rzeczywistości to nie jest tak samo.. Mój facet nie jest super przystojny. Ba - nawet przeciętny, niektórzy pewnie stwierdziliby,że nie jest ładny. Mam świadomość tego,że cudem natury nie jest. Ale ja też nim nie jestem! I szanuję go za charakter. Za to jaki jest dla mnie, jak się troszczy, pociesza gdy tego potrzebuję. I za to go kocham :)

Weridiana1986 :) Ależ bardzo przepraszam za siebie i za offermę z powodu offtopa. Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie powiedzieć, że jeszcze nie zdążyłem zrozumieć części Twojej stopki: "Mężczyzna jest jak rycerz! Ma zakuty łeb i konia miedzy nogami... " Czyżby chodziło o nieumiejętne zastosowanie kopii? :p

Do tej wizji pasują działania zarówno rządów z czasów SLD jak i PiS. Czyli - ogólnie chodzi Ci o to, żeby było dobrze z udziałem państwa, które dyskretnie pomaga ale za bardzo nie przeszkadza, a jak przyjdzie co do czego to wspomoże choć nie będzie zmuszać do niczego?

Zadałem jedynie pytanie. Próbuję się upewnić jakie masz poglądy. Pytam, poszukuję. Do tej pory zrozumiałem jedynie fakt Twojej kontestacji minionego i obecnego porządku społeczno-gospodarczego. I nic ponadto. Moze jeszcze kilka życzeń, które sa zbyt ogólnikowe, by mozna było na ich podstawie dostrzec zalążek alternatywnych stwierdzeń.

Wydaje mi się, że jesteś na tyle sfrustrowany obecną sytuacją, że nie będąc osobiście zbyt zaangażowanym w życie społeczno-polityczne oczekujesz cudownych rozwiązań. Człowiek ma do wyboru: - poprzeć (najczęściej z listą spraw do zmian) obecny porządek - kontestując obecny opowiadać się za powtórnym zaistnieniem poprzedniego (również z listą modyfikacji) - zaproponować zupełnie nowy, inny, czerpiąc z dokonań wszystkich, którzy poprzednio "nie sprawdzili się". Innymi słowy: koalicja, opozyja albo rewolucja. Ja nie bardzo rozumiem czego TY oczekujesz? Udzielasz się często, gwałtownie i z premedytacją. W imię czego?

Nadal zaledwie kontestujesz, podając przykłady złych działań i szkodliwych rozwiązań, z jednoczesnym odwoływaniem się do tzw, zdrowego rozsądku. w dodatku zahaczając o osobiste wycieczki, tym razem do mnie. Niech na podzwonne tej dyskusji pozostanie wybrany cytat z Twoich słów: "porządek w którym właścicielami kraju są nieliczni "wybrani przez władzę" a cały naród jest ich wyrobnikami". Do następnego razu.

Gość do offermy
👄

Gość hahhhahhahha
"Ja nie bardzo rozumiem czego TY oczekujesz? Udzielasz się często, gwałtownie i z premedytacją. W imię czego?" Przyganiał kocioł garnkowi...hipokryto, sam się tu udzielasz nie rzadziej od ofermy.

"no sorry misiu " "chyba ci się troszkę coś pomyliło" "jeżeli nie masz nic do powiedzenia we własnym imieniu to milcz." Jeśli taki ma być poziom dyskusji z Tobą, to istotnie... Pomyliłem się. Milczenie będzie w tej sytuacji najwłaściwsze, offermo.

Gość generał Custer u źródeł Nilu
szukanie generale Mając na uwadze dwa fakty: 1. faktyczne porozumienie Francji i Anglii w sferze militarnej (nie uwzględniając dotychczasowej, pod parasolem NATO i USA) - gdzie będzie to niezbyt dobrze przyjęte przez USA - ono nic nie znaczy bo Francja była, jest i będzie niewiarygodna bo UK ma w dupie francuski punkt widzenia i vice versa bo bo wszelkie tego typu umowy są z założenia gówno warte to tylko propaganda i nic więcej, chcesz w to wierzyć, to trudno NATO jest o tyle wartościowym paktem, o ile polityczne kierownictwo tej organizacji znajduje się w Waszyngtonie, tak jak w istocie było w czasach zimnej wojny. 2. powstanie (w końcu) planu obrony terytorium Polski przez siły NATO w razie zagrożenia (ze strony Rosji) - za dwa tygodnie oficjalnie obowiązujące - to bardzo krzepiące i ważne ale tak słabe państwo jak IIIRP może nie być warta obrony, z punktu widzenia Paryża i Berlina i przy takim politycznym dyletancie jak Obama (chociaż myślę, że Amerykanie zmienią zdanie i skręcą w prawo) należy się zastanowić, GDZIE w tym wszystkim jest faktyczne miejsce Polski. Bo jakieś będzie. - Jakieś to ZA MAŁO. Polska jeśli chce coś znaczyć, musi być aktywna i a czasem wręcz agresywna, ale oczywiście w sposób przemyślany. I tu generalnie linia realizowana przez Lecha Kaczyńskiego była sensowna. Jeszcze jest czas aby się dozbroić i przygotować taktyki i strategie (polityka odstraszania). A tylko idiota mógłby przypuszczać, że w obecnej sytuacji geopolitycznej będą jakieś militarne porozumienia typu kondominium. To mrzonki, bo naród rosyjski powoli będzie tracił na znaczeniu. Co piąty mieszkaniec Rosji żyje obecnie w Moskwie. Reszta NIGDY nie będzie zamozniejsza, szczęśliwsza, itp. Szalg to trafi prędzej czy później. - Masz na myśli kondominium niemiecko-rosyjskie? Owszem, Rosja stale traci na znaczeniu, tylko, że nie straci na politycznym znaczeniu (między innymi ze względu na przychylną wobec niej, politykę Niemiec i Francji) przez 20, 30 lat, na tyle by nie stanowić zagrożenia politycznego i poniekąd militarnego dla Polski i krajów nadbałtyckich. Wystarczy, że na lat 20 utrwali się nowy układ i znów na tym stracimy. Ja nie wierzę w inwazję Rosyjską, ani w jakiś neopakt Ribentropp-Mołotow, ale zastraszanie, coś na kształt finlandyzacji i uzależnienie nieformalne, jest w pełni wyobrażalne, tym bardziej, że obecna władza, wykazuje się serwilizmem i bezmyślnością, wręcz zaprasza do tego Rosjan. Jest coś takiego jak geopolityka. Sytuacja Polski zmieniła się znacząco na plus od roku 39, ale nie na tyle, aby nie utracić suwerenności na rzecz sąsiadów. To są proste wnioski, które mi do głowy same przyszły już dawno, bez słuchania Radia Maryja i czytania Naszego Dziennika, a nawet bez wsłuchiwania się w propagandę PiSu. Przyszłość jest w Chinach/Indiach i ... na Zachodzie Europy. Ale tam - z czynnym udziałem państw Europy Środkowo-Wschodniej. - Zgoda, ale z pominięciem Europy, która jest politycznym karłem i takim zostanie. Świat zachodu reprezentują USA i myślę, że tak zostanie, bo stać ich na to pod każdym względem. A przede wszystkim są jednolite, jako naród, cokolwiek to w warunkach amerykańskich znaczy. Osobiście, wolałbym aby Europa była na stałe przyspawana politycznie i militarnie do USA. Niemcy niech czują na swojej ziemi buty amerykańskich żołnierzy, Francuzi niech bawią się w swoje nibyimperium, UK i tak bliżej politycznie do USA, a Polska niech zostanie psem łańcuchowym Ameryki, wraz z jej militarną infrastrukturą, zainstalowaną na stałe u nas, najlepiej bazy rakietowe (oczywiście z głowicami atomowymi), których nie da się ot tak zostawić ani wywieźć. Uważam, że Polska będzie tylko wtedy bezpieczna, gdy jej wrogowie (bo Rosja jest wrogiem, a Niemcy niebezpiecznym przeciwnikiem) będą mieli możliwie mało do powiedzenia, w sprawach związanych z interesem naszego państwa.

Gość Ja też kiedyś zwracałam dużą
uwagę na wygląd. Umówiłam się kiedyś w ciemno z facetem i byłam w szoku bo myślałam, że przyjdzie przystojny, dobrze zbudowany facet a przyszła chudzina z odstającymi uszami i w ogóle mi się nie podobał z wyglądu. "Randka" jakoś zleciała, dobrze mi się z nim rozmawiało i on chciał spotkać się znowu. Nie bardzo chciałam bo z wyglądu w ogóle mi się nie podobał ale nie chciałam robić mu przykrości więc umówiłam się z nim. Na drugim spotkaniu zrozumiałam, że mimo swojego mniej niż przeciętnego wyglądu facet jest naprawde fajny i tak zaczęliśmy się spotykać. Od tego czasu minęło 6 lat i nadal jesteśmy razem, mieszkamy ze sobą. Moj facet zmienił się nie do poznania, przytył i w ogóle zrobił się przystojny i już nie jedna próbowała go poderwać a kiedyś to żadna nie zwróciła na niego uwagi. Co się okazało? Mój "brzydalek" jest najcudowniejszym facetem na świecie, w życiu mi złego słowa nie powiedział, dba o mnie, rozpieszcza i z każdym dniem kocha mnie coraz mocniej. Żaden facet nigdy nie okazywał mi tyle uczucia. Teraz koleżanki, które kiedyś wyśmiewały się że spotykam się z nim zazdroszczą mi, że mam takiego faceta. Już na wspólnych imprezach nie jedna próbowała go poderwać. Moje kochanie z brzydkiego kaczątka zmieniło się w przystojniaka ale najważniejsze, że w środku jest taki sam. Miałam 16 lat jak zaczęłam się z nim spotykać, on miał 23. Przede mną nie miał dziewczyny. Ja nigdy nie narzekałam na powodzenie u chłopaków bo jestem ładna, zgrabna i wszystkie koleżanki się dziwiły, że największy przystojniak w szkole chce się ze mną umówic a ja wybrałam "buraka" :o Z tym ze ten szkolny przystojniak zgwałcił później dziewczynę a teraz za to odsiaduje w wiezieniu :o

Gość generał Custer u źródeł Nilu
z tym psem łańcuchowym to taka licentia poetica :D no proszę, pani powyżej dała piękny przykład, że piękne wnętrze i nieumiejętność odmówienia drugiej randki, liczą się :D

oczywiscie ,że się licza ale 1sze wrażenie dla wielu jest najważniejsze a ta pani to mądra dziewczyna

Gość TH is IT SC
Pewnie był zdrowy psychicznie

Gość TH is IT SC
Za rok i dziesieć mieiecy bede miał dziewczyne, a za rok i cztery mieiace Mazde cx9. Wróżka AnnaAnielaZuzzannaAmelia mi to dokładnie wywróżyła.

Gość tez_popieprzony
Do offerma Sluchaj czy wskazniki za kaczora byly takie najlepsze w 3 RP, tego nie wiem, a nie chce mi sie sprawdzac. Ale : 1. nie mial kaczor kryzysu swiatowego 2. korzystal z dorobku poprzednikow 3. nic nie robil jego rzad, a stabilnosc jest podstawa jak i w gospodarce tak i w zyciu ogolnie, tylko politycy sa debilami i tego nie rozumieja 4. byl tak zajetey szpiegowaniem innych, ze nie mial czasu grzebac przy gospodarce. Uznaje jednak, ze za kaczora obnizono podatki i jakas tam skladke. To trzeba mu przyznac. przyznaje rowniez, ze niektore pomysly kaczorystow mi sie podobaja jak np to, ze byli przeciwko ustawie wiezien za klapsa ;) i paru innych. nie zmienia to jednak faktu, ze ow psychopata jest po prostu swirem. zeby nie bylo, zem jednostronny, PO uznaje za faszystow i generalnie szkodnikow. po co zajmowac sie in vitro? nie ma zadnej ustawy i polska funkcjonuje jakos, wiec po chuj tworzyc jakies ustawy? generalnie wkurwiaja mnie partie, ktore chca mi mowic co dobre, a co zle, co mam robic, jak myslec i jak zyc, a takie teraz sa u wladzy i ogolnie w parlamencie. Drugi przyklad dopalacze. mnie doroslemu czlowiekowi chca zakazac spozywania czegos tam. przeciez samo takie zalozenie jest chore. chuj im do tego, czy lubie sobie spozywac powiedzmy proszek do prania ;). szczerze ich nie znosze i zycze im jak najszybszego opuszczenia law poselskich.

Gość żal hahahahahahahah
A kobiety marudzą, że faceci są wzrokowcy, a same są g.ówno lepsze!

Gość tez_popieprzony
Jem gówno offermy. :classic_cool:

Gość TH is IT SC
Swego czasu podobała mi się Renata Beger.