Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce usunac...

Mam 17 lat i jestem w ciąży.......

Polecane posty

Gość aria89
haha. nieprawda ze mowia to bo takie sa wymogi.spedzilam w szpitalu tydzien i wychodzilam płaczac za osobami tam pracujacymi. pozatym wybacz ale moze jestes z tych brzydkich osób.bo ja akurat nic niwe stracilam.wazw 50kg.mam smukle nogi i jedrny tylek,bez rozstepow.mam brzuszek plaski i umiesniony.tanczylam new style hip hop i dalej to robie.po2 miesiacach po ciazy wystepowalam z odsłonietym brzuchem i w krotkich spodenkach,a i cery to pewnie niejedna mi pozazdroscila.to zalezy od organizmu,jesli jestes brzydka przed to i po ciazy piekna nie bedziesz.

Gość gfyuttu
Nastolatki zachodza w ciaze,bo taka przewrotna jest natura,a czlowiek jest istota slaba,sklonna do popelniania bledow,lecz jak blad sie wydarzy to nie mozna isc z kotwica na dno,trzeba sie ratowac.O tym co oznacza zycie nastolatki w ciazy,wychowujacej dziecko nie bedzie mnie pouczala swieza mamusia rownie maloletnia,przepelniona i kipiaca burza hormonow i instynktu maciezynskiego...ani tymbardziej jakis chlopek roztropek,samotnik desperat szukajacy przez kafeterie kobiety na zabawe sylwestrowa...o tym co znaczy zycie z pietnem bycia nastoletnia matka akurat wiem najlepiej ja sama,po latach moge trzezwo ocenic sytuacje,bez emocji i obiektywnie.Nawet majac pomoc i wsparcie ze strony bliskich,to jest najwieksza trauma i koszmar jaki moze kobiete-dziewczyne spotkac.Cale szczescie ze teraz sa tabletki wczesnoporonne,dzieki nim mozna w humanitarny sposob uratowac sie...ja tego szczescia nie mialam,i spieprzylam sobie cala mlodosc i zycie.

Gość gfyuttu
do aria89 brzydota jakiej sie nabawilam slicznosci ty najpiekniejsze bylo spowodowane wlasnie ciaza,bo na moim ciele nie byloby ani jednego rozstepu gdyby nie ciaza.pekniecia pochwy i operacji wewnetrznych narzadow rodnych rowniez bym nie doswiadczyla.I choc jestem szczuplutka i zgrabna,mam cialo pokryte na brzuchu,piersiach i posladkach rozstepami,ktorych by nie bylo gdyby pozwolono mi usunac ciaze,nikomu nie potrzebna,dziecko ktore przyszlo na swiat niechciane,oczywiscie bylo rozpieszczane i kochane,bo tak samo jak wy wszystkie instynkt wzial gore,i uwazalam sie za najlepsza matke,pielegnowalam,chuchalam,dmuchalam...ale spieprzylam sobie tym zycie,wiem to teraz po latach,wtedy tak jak wy uwazalam ze wpieprzylam wszystkie rozumy swiata,w swojej naiwnosci...dlatego teraz doradzam aborcje mlodym dziewczynom,bo na wszystko przychodzi odpowiednia pora,nascie lat na macierzynstwo to o min.10lat za wczesnie.

Gość aria89
oj.wybacz ale nie jestem maloletnia juz mama.pewnie wiecej przeszlam,wiecej mam i lepiej wygladam niz ty.mam meza,spelniam marzenia,nic mi nie brakuje w zyciu,zawodowo tez czuje sie spelniona.mam dwojke dzieci i cialo ktorego pewnie ty nie masz,bo przepelniona jestes gorycza. u mnie ciaza sie pojawila kiedy pielam sie w gore,mialam bardzo wiele do stracenia,zycie towarzyskie mialam bardzo rozwiniete,podrozowalam po Europie i za nic w swiecie nie chcialam tego stracic i uwierz ze nie stracilam,wrecz miala wiecej sily i samozaparcia. nienazywaj kogos malolata,skoro pewnie sama nia jestes.

Gość aria89
ja rozumiem ciebie i wiem ze tak tez moze byc.ale nie kazdy przypadek jest jednakowy. Naprawde uwierz ze niektorym nawet to pomaga.Mialam znajoma ktora nie byla jhakas wielka laska,byla grubiutka,za to uwazana za szmate i wszyscy ja wysmiewali jaka jest beznadziejna.Nie uczyla sie i miala wszystko w dupie,urodzima przed 17 urodzinami.Teraz ma 5letniego synka.Po porodzie,tak wyładniala,zaczela o siebie bardzo dbac,bardzo schudła i wiesz co,ci co sie z niej wysmiewali,teraz jej zazdroszcza a faceci az sie ślinia na jej widok.Skonczyla szkole a teraz jest na studiach medycznych,a dodatkowo konczy kurs masażu. Wiec ciąza wcale nie musi byc takim strasznym przezyciem,marnujacym zycie,to zalezy od czlowieka i jak swoim zyciem wtedy pokieruje. To masz pecha,ja nie mam ani jednego rozstepu,chociaz moje piersi podczas ciązy powiekszyly sie do rozm E.

do gfyuttu Jesteś najgorszą matką jaką w życiu widziałam! Jak śmiesz mówić, że żałujesz, że nie usunęłaś dziecka patrząc na nie teraz? Zamiast dupą gacać było się nauką zająć to byś w ciąże nie zachodziła! A jak się stało to trudno! Trzeba to dzieko kochać bo ono tego potrzebuje bardziej niż Ty swojego pięknego brzucha. Jesteś osobą bez serca i powinni odebrac Ci dziecko bo kto wie, skoro żałujeszże nie zrobiłaś aborcji to może któregoś dnia ukatrupisz tą biedną dziecinę i w ogródku zakopiesz! Ty nie jesteś człowiekiem. Jesteś potworem, chwastem.... Nie masz prawa obwiniać dziecka o zniszczone ciało tylko siebie- ciąża się sama nie zrobiła! Ja też zaszłam w ciążę w wieku 17 lat. Zawaliło mi się wtedy całe życie, kariera taneczna stała przede mną otworem. Chciałam zabić własne dziecko I BĘDĘ TEGO ŻAŁOWAĆ DO KOŃCA ŻYCIA! Bóg Cię ukaże... a ja już się z tego cieszę. Mimo iż jestem katoliczka to życzę Ci wszystkiego najgorszego!!!! Bo tutaj staję w obronie nienarodzonych dzieci i to Ciebie powinno się teraz usunąć jak chwasta a nie te dzieci, które jeszcze nawet nie zdążyły wyrządzić nikomu krzywdy!

Gość wyfutu
moj syn ma dzis 17 lat i 189 wzrostu,wiec ani ja gowniara,ani on dziecieciem ktoremu sie klapsy serwuje,jego zdanie na temat ciazy jego rowiesnikow jest takie samo jak moje...usuwac! bo to nie jest czas na to zeby miec dzieci,do tego trzeba poprostu dorosnac. Wykonalam swoj plan,bo skonczylam szkole,nie jestem miss swiata,ani rowniez nie jestem brzydactwem,niejedna mi zazdrosci wygladu,bo z golym brzuchem i tylkiem nie chodze po ulicy.Zas co do facetow to wiem jakie maja zdanie,sa wzrokowcami i kazdy chce miec ladne cialo do ruchania kolokwialnie mowiac,a nie matke polke ktora pochylajac cierpietniczo leb postanowila urodzic ,przypadek wypadek,swiat to kult ciala i pieniadza,i zadnej dziewczynie nie zycze nawet na chwile ryzyka ,zeby spotkalo ja to co mnie kiedys.Ja osobiscie doradzam aborcje,mam takie prawo i argumenty.sama zrobilam inaczej,wiec gdzie mile panie hymny pochwalne dla mnie???.Ja tylko pisze o innej stronie medalu,tej ktora was nie dotknela,macie kochajacego meza,przepiekne ciala,poprostu mlodociane matki-top modelki,typowe dla kafe urojenia pologowe...zawsze beda za i przeciw,ja jestem za aborcja.

Gość roksana1211
nie rob tego ja mam 22 lata i usunelam rok temu-zaluje tego bardzo teraz tylkko odfliczam ile dziecko mialo by

Gość aria89
Masz do tego prawo. ale widac ze jakbys zazdroscila ze inni cos maja a ty tego nie masz. róbcie co chcecie,ja wiem ze wtedy moje dziecko to byla najlepsza rzecz jaka mnie spotkala i mowie to nie dlatego ze jestem za lub przeciw aborcji,poprostu tak jest,zeby nie ono to nie poradzilabym sobie tak jak to zobilam majac to dziecko. A skoro wam tak przeszkadzaja dzieci to podwiążcie sobie jajowody i bedzie spokoj, Albo chociaz załuzcie spirale!!!!250zl na 2 lata to chyba nie jest majatej,a kosztuje mniej nerwow i kasy niz aborcja.

Gość wydysjdn
masz racje,zazdroszcze,cale zycie poczawszy od 17 roku zycia mam pokiereszowane cialo w bliznach,bo odmowiono mi prawa do aborcji.Nie bylam do tego gotowa ani emocjonalnie ani fizycznie.To sa tak samo nieodwracalne skutki jak trauma poaborcyjna.Mam oprocz tego jeszcze 2 dzieci,planowanych,chcianych i urodzonych w odpowiednim wieku.Z perspektywy czasu widze jakia koszmarna i niepotrzebna cene zaplacilam za to,zupelnie niepotrzebnie,moglam byc poprostu jedna z wielu tych co usunely ...i zyly zadowolone dalej

A jak wpadłaś, tylko szczerze. Najebałaś się, poszłaś na fristajlu czy wierzyłaś, że za pierwszym razem w ciążę się nie zachodzi? Faktem jest, że jak ktoś powaznie podchodzi do sprawy i się zabezpiecza, musi mieć ogromnego pecha, żeby wpaść. Piszesz, że sprawą naturalną jest seks. OK. Naturalną sprawą jest też ciąża po seksie. Naturalną sprawą jest urodzenie po ciąży.

Gość aria89
dlatego nie jestem za aborcja a za konkretna ochrona przed ciąza. mam dwojke dzieci tylko i mnie zycie oszczedzilo i ciesze sie z własnego ciała,chociaz jak kazda kobieta moglabym jeszcze cos ulepszyc. Ale nie wierze w to ze jakbys usunela bylabys szczesliwa,szczerze w to wątpie... i ni eurodzilam w odpowiednim wieku,pierwsze dziecko równiez za wczesnie niby urodzilam,ale dla mnie w sam raz.I naprawde ciesze sie z tego i nie pocieszam sie sztucznie.Kazdy zly dzien,kazde zmartwienie znikalo gdy patrzymal na moje dziecko usmiechniete i takie rozkoszne. Szkoda mi ludzi ktorzy mysla i czuja tak jak ty,ale wystarczy dobre zabezpieczenie przed nieplanowana ciąza,a nie odrazu aborcja.wiekszosc nastolatek wpada bo nie lubi gumek,albo mysla ze raz nie zaszkodzi a to glupota i przez taka glupote nie powinno sie popelniac takiego okrucienstwa jak aborcja.WYSTARCZY SIE ZABEZPIECZYC!!!!

Nigdy nie wpadłem i nigdy moje dziecko nie wpadło, ale wiem jedno. Nigdy nie zgodziłbym się na aborcję, po prostu skończyłby się dzień dziecka i rozpocząłby się dzień ojca dla mnie. Zabójstwo kogoś niewinnego za głupotę? To nawet w ROsji czy Arabii Saudyjskiej takiego prawa nie ma!

Nie moja wina, że tak wychowałaś córkę (uświadomiłaś ją), i tak się zabezpieczałaś. Aborcja jest zbrodnią, zabieg polega na rwaniu dziecka bądź częstowania go kwasem (jeśli mówimy o zabiegu, a nie farmakologii), wogóle kto dał nam prawo do odbierania życia istocie, którą na własne życzenie stworzyliśmy? Zbrodnia na kimś niewinnym, bezbronnym, kimś kto nie może uciec i wołać o pomoc. Mam nadzieję, że pochwaliłaś się córce, że jej brat/siostra przyszła nie w porę i trafiła do ścieków? PS. Spiralka naprawdę jest taka droga?

do Stalingrada idioty---------- ja współczuje twojej córce ze ma chora matke... boże:o ona moze cie znienawidzić... idz sie lecz debilko:o

Dlaczego natura nie stworzyła mechanizmu, że aborcja kończyłaby się sterylizacją w większości przypadków ...

Gość sama sie usun
moj syn ma dzis 17 lat i 189 wzrostu,wiec ani ja gowniara,ani on dziecieciem ktoremu sie klapsy serwuje,jego zdanie na temat ciazy jego rowiesnikow jest takie samo jak moje...usuwac

to może kretynko ja byś poinformować o prezerwatywach???? :o wstydz się.... nie moge w to uwierzyć zee w tym wieku taka pojebana jestes. co innego jak sie autorka zastanawiala w pierwszej fazie szoku, ale jak widac i ona jest bardziej bystra niż ty.. skoro nie uważacie tego za nic zlego to rodzinie pewnie sie pochwaliliscie hm?

Ja pierdolę ... czyli ona była lepsza, a tamto dziecko było gorsze. Zabezpieczałaś się jakoś? Kurwa, i 11 tydzień. Dziecko ma serce w 4 tygodniu, układ nerwowy w 6 tygodniu. Idiotki, nie umiem inaczej powiedzieć. Jeśli obudzi się w niej sumienie, to ty będziesz winna. Zobaczysz. Ludzka natura rzadko kiedy zna samokrytycyzm i wszystko będzie na ciebie.

Normalny rodzic wie co to jest antykoncepcja, zwłaszcza kiedy już ma dwójkę dzieci. Normalny rodzic mówi swojemu dziecku, czym grozi seks i mówi jak się zabezpieczać. To nie są wasze sprawy. Dwójka dzieci padła ofiarą waszej głupoty. Nie chciałaś mieć więcej dzieci, to po co dałaś sobie zrobić?

Gość hdjddkif
Ja bylam szalenczo zakochana,licealistka z dobrego domu,matka gdy znalazla gumy zrobila straszna awanture i zabrala mi je,rodzice wierzacy przeciwni antykoncepcji,sex do dnia dzisiejszego uwazaja za zboczenie,zlo i temat tabu...on na wiesc o ciazy ulotnil sie,byl duzo starszy ,dzis wiem ze mnie wykorzystywal...nie nadawal sie na ojca ani na nic ale tego wtedy nie widzialam.Nie bylo latwo zwiazac sie z kims kto mnie w takim stanie zaakceptuje i pokocha,i wmowi sobie ze baba z rozstepami to jest to o czym marzyl,sztuka znalezienia kogos kto pojdzie na taki ogromny kompromis??...a moze zbieranie resztek sposrod tych ktorych juz nikt nie chcial i wmawianie sobie milosci... popieram przedmowczynie,ktora przytomnie corke ochronila przed spieprzeniem sobie zycia.Ja zrobilabym to samo,dlatego ze wiem jaka moze byc rzeczywistosc.

Mówić a robić, to dwie różne sprawy. Poza tym jak bawi się w seks, niech przyjmie konsekwencje zabawy. Gdzie się tacy ludzie rodzą ... szkoda, że twoja matka nie poddała się kiedyś aborcji ...

Aborcja to zbrodnia, a w dodatku ten 11 tydzień ... Morderczynie. Tylko niech córka każdego ewentualnego partnera informuje, czego się dopuściła.

Ma moralny obowiązek. Na przykład zakochuje się w osobie wierzącej, gorliwym katoliku. Ma go okłamywać w tak ważnej kwestii? Gdyby tak było, wziąłbym się za robotę, więcej godziny, prośba o zasiłki itd. Gdyby to była moja córka, nie byłbym z tego zadowolony, ale gdyby dokonała aborcji, przestałbym być dla niej tatą. Byłbym zaledwie ojcem.

haha cenzuruje zakochać się, ale mają mocny filtr Takich rzeczy się nie ukrywa. Nie mówię o etapie chodzenia za rączkę, ale na przykład trwały związek.

Gość klk i i rb co chc. :P
O kurcze jak to czytam wszystko to aż mi się słabo robi... Ja miałam podobną sytuację, miałam 17 lat i byłam w ciąży, mama mnie namawiała do usunięcia i do dzisiaj jej to wypominam, ja się uparłam że urodzę i wychowam , powiedziałam mamie dokładnie tak " umiałam z nim iśc do łóżka , to teraz wezmę odpowiedzialność za to i urodzę MOJE dziecko" Sytuacja niestety się obróciła.. miałam martwą ciąże jedni mi wspolczuli inni mówili, że dostałam druga szanse do dzisiaj licze ile moje dziecko by miało, ale tez ciesze sie, ze to nie ja je zabiłam , bo wiem, że ciezko by mi sie z tym żylo...

Po pierwsze, nie należy tylko do kobiety. W wielu krajach w przypadku małżeństwa wymagana jest zgoda ojca (znaczy się, jak para jest małżeństwem). Gdyby moja żona usunęła dziecko, nie informując mnie o tym, miałaby pewny rozwód za to. Nie mówię, żebym się wyrzekł, wyraźnie napisałem, że byłbym ojcem a nie tatą. Jest to jej ciało i nic nie mogę zrobić, ale mogę mieć krytyczne zdanie na temat jej decyzji. Wasze ciało. To kurwa dbajcie o nie i sie zabezpieczajcie. Bo w waszym ciele jest życie. Prawo do życia stoi wyżej niż prawo do wolności. Przynajmniej u normalnych ludzi.

Gość klk i i rb co chc. :P
Stalingrad - Mój Tato też nie był zadowolony ale obiecał mi pomóc, a spodziewałam się całkiem innej po nim reakcji jest z natury człowiekiem nerwowym i nie najlepiej się układały nasze relacje.. Jestem przeciwko aborcji , a Pani atakującej Stalingrada współczuje i jej córce również. Jak ma choć troszkę instyktu dziewczyna to kiedyś Cię za to znienawidzi