Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werererew

Jak sobie radzieie finansowo?

Polecane posty

Gość kablówka i net za 100?
kobieto przecież neta można wykupić w 100 różnych firmach oprócz kablówki! Rozejrzyj się co jest u ciebie dostępne- popytaj sąsiadów czego używają i wybierz najtańszą ofertę! po co bezmyślnie przepłacać za coś z czego się nie korzysta?

Gość werererew
To jest najtansza oferta neta w miesicie z kablowki.

Gość werererew
Ja na necie duzo siedze.jedyna rorywka dla mnie.

może z tela teraz nie możesz zrezygnować le wykorzystaj tę informację na przyszłość! Ja mam dużo więcej kasy, a zawsze sprawdzam kilka ofert i wybieram najkorzystniejszą.... nie pojmuję jak można, nie mając kasy, brać coś ot tak w 1 lepszym sklepie, nie sprawdzając czy da się taniej:O

Gość Różowa pomarańcza
A mnie się wydaje, że w tak beznadziejnej sytuacji jaka ma autorka to i te 50 zł to dużo- więc jak kto woli

Gość werererew
Wlasnie ze nie mogla skad indziej wiasc telefonu.W plusie jestem klientem od 4 lat.I tylko na dowod.5 minut i mialam nowy telefon.A w innych sklepach chcwili jakis zaswiadczen , powtiwerdzen zameldowania.Dlatego wieilam w plusie.

do prawdu 100zł to najlepsza oferta? ....o ofertę operatorów komórkowych sprawdzałaś?.... a cyfrowy polsat?... a radiówki? ...nikt z moich znajomych nie płaci tak dużo jak ty, a tez mieszkam w małym mieście!

Gość werererew
Ake telefon mialam od dawna.Takze ja tu niewidze zadnego problemu.

Gość werererew
Kabliwka i internet.Razem 100zł miesiecznie.

to ja też......... , u nas tez szlo bardzo duzo kasy na paliwo ale kupilismy nowy samochod w desel-u i jest super ! Bo bardzo malo pali. Moze pomysl o zmianie auta. U nas jest rznie z finansami raz maz zarobi 10000 a raz 1500 a w zimie czesto nic bo jest sezon martwy. Ale jestem oszczedna osoba wiec na wszystko nam starcza.

znów wydziwiasz, jak byś przeniosłam numer np do paly wystarczyłby jeden podpis, a w paly na kartę jak się przenosiłam z ery to jeszcze 6 dych gratis mi dali na rozmowy i absolutnie żadnych zaświadczeń - to juz nie te czasy.... ...w ogóle tela na kartę możesz sobie kupić bez żadnych dokumentów!

nie zapomnijcie ze najczesciej za zerwanie umowy z operatorem groza sankcje pieniezne....wiec nie moze sobie autorka topiku skakac z operatora jednago na drugiego...a czasem jest tak ze np.w okolicy znajduje sie jeden bo nie wiemy gdzie Ona mieszka...jak meza wyrzucilam z domu za kochanke to tez mi nic innego nie zostalo jak zarabiac sama na siebie ...w tej chwili mam 1100 alimentow...nie pracuje -chwilowo...ale mam partnera na ktorego moge liczyc...trudno samej jest na swiecie

Gość tgbfvdcx
werewew wiec czego od nas oczekujesz, nic Ci nie pasuje. W dodatku zaczynasz być wulgarna. Kasa sama z nieba nie spada, tzreba umieć sobie radzić. Oto moje opłaty, zarabiam 1000zł, czasem 1050zł: 280zł przedszkole m-c 269zł mieszkanie m-c 50zł telefon na kartę raz na 3 m-ce 25zł woda m-c 9,99zł m-c Cyfrowy Polsat pakiet podstawowy (zapłacone za 1 rok z góry) 50zł gaz na 2 m-ce 50zł prąd na 2 m-ce Dodatkowe zyski: raz na 3 m-ce dostaje premię w wys. ok. 300zł raz w roku zwrot z Urzędu Skarbowego nie pamiętam ile ale chyba ponad 1000zł raz w roku zwrot za centralne ogrzewanie ok. 300zł 200zł dobrowolne alimenty raz dostanę a raz nie Te dodatkowe pieniądze staram się rozłożyć na kilka miesięcy, nie trwonić całej sumy odrazu (typu łatwo przyszło łatwo poszło). Nie mam żadnych długów. Staram się tak zagospodarować finansami, aby nie musieć sie zadłużać. Zasada jest prosta - nie mam kasy, to nie kupuję. Dziwię się, że nie umiesz sobie poradzić mając ok. 1300zł miesiecznie z alimentami. Trochę popracować główką zamiast narzekać i powinnaś sobie dac radę. Na opał miesiecznie sobie odkladaj przez cały rok, nie będziesz musiała się zadłuzać na zimę. Ja wiem że dużo rzeczy sie chce, ale bez pewnych rzeczy można sie obejść. Mi nie jest potrzebna kablówka, wystarczy ze mam polsat i TVN (i TVP 1 i 2), innych programów nie oglądam. Telefonu jak nie muszę to też nie załaduję, mam kartę w razie nagłych wypadków którą załaduję. Jeszcze mi się nie zdarzyło żebym dzwoniła z dzieckiem do lekarza. Jeśli coś małej dolega to zwyczajnie z nią idę, a nie konsultuję telefonicznie. Gadam ze znajomymi przez internet (gg, skype, maile) więc telefon nie jest aż tak niezbędny. Nie narzekam, a powiem nawet że dobrze sobie radzę. Wystarczy być dobrze zorganizowanym. Najważniejsze to nie zdłużać się a nawet z najmniejszych kwot oszczędzać. Z czasem może urosnąć fajna sumka na przyjemności - wyjazd na wakacje, itp.

U nas oplaty za net -60zl za cyfrowy polsat 37zl, woda 120 co kwartal dlatego tak malo bo mamy bardzo tania wode. Autorko , bardzo duze masz oplaty . Nie pomyslalas zeby 2 pokoj komus wynajac?

mysle ze dobrym rozwiazaniem byloby napisanie o zapomoge chociazby na ten opal do opieki -zima jest okrutna a jak jej dziecko bedzie chorowac bo np w zlobku goraco a w domu ziab to tez nie bedzie jej stac na leki... poza tym jesli alimenciarz nie placi jak trzeba to trzeba go podac do takiego milego pana zwanegokomornikiem ..jesli nie on zaplaci to jego rodzice ...a to bardzo dziala na dluznikow jak mamusia z tatusiem musza placic za synusia...

autorka jest bardzo niezaradna i nierozgarnieta dziewczyna. :( Nie chce jej sie oszczedzac a kase by chciala miec. Tak sie niestety nie da. Musisz kochana z czegos zrezygnowa.

Gość regtfbhrtbhrtjhnrtjhn
Dobrze ci tu piszą żebyś wykasowała tą kablówke i telefon:/ Ale widać wolisz tv oglądać niz dzieakowi cos lepszego do jedzenia kupić:/ z taka matką to do :/

Gość werererew
W zeszym miesiacu.Musialam malej kupic buty.I sobie kurtkei buty.Wydalam ok150zł/Daltego mam teraz ciezko.Wcesniej zylam za 750zł miesiecznie.Bo bylam na zasilku i alimnety. Teraz pracuje i tez nic nie mam.Ten rok jest okropny.Finansowe dno.

Gość werererew
Musze miec telefon.Mma na umowie.To tylko i tak 30zł miesiecznie. Czy kablowka.Jak odetne nie bede miec neta. Bez telefonu, bez neta. Co za zycie. Moze mam nic nie jesc.

do autorki:tez byłam w kiepskiej sytuacji bo zarabiajac duzo jeszcze więcej wydawałam,potem firma nagle padła a długi zostały i trzeba było żyć za marne groszę,ale sie podniosłam,podpisałam ugodę o spłacie zadłużeń na mieszkaniu itd i teraz wszystko na bierząco opłacam i zaległosci maleją.Nuczyłam się jednego ŻADNYCH POŻYCZEK KART I DŁUGÓW oto metoda i naprawdę polecam dodatkowe zajęcie

Gość fiufiufiutralala
co za tępa baba z ciebie autorko, przecież ci tu już poali żebyś odcięła kablówkę a internet założyła osobno, ale nie to nie, to jęcz i marudź, to ci manna z nieba spadnie :o

Gość fiufiufiutralala
*pisali

Gość werererew
Mam prace na akord.Moze uda mi sie wiecej zrobic i zarobie wiecej.I w grudniu wieksza wyplata. Ja bardzo duzo wydaje na jedenie.Bo duzo jemy.

Gość fiufiufiutralala
akurat bez neta można żyć , a bez jedzenia chyba nie , to co ważniejsze. ja w zeszłym roku kupiłam dziecku markową kurtkę w ciucholandzie za 30zł i się wszyscy dziwili, że to używane bo w ogóle nie było widać

ja równiez mojej córci w ciucholandzie kupuję ubranka na treningi na na dworek i jest to duza oszczednosc

Gość werererew
A za co zaloeze internet.Nic za darmo nie ma.Wiec na to samo wychodzi. Myslicie co piszecie. A ceny neta sa takie same, Mam do wyboru w siebie w miesice.Net z zkablowki albo radiowy. kablowki najtansy pakiet 55 zł. Radjowy jakos 50zł miesiecznie w tym 300zł zalozenie. policcie sobie czy oplaca sie czy nie?????????????

Gość fiufiufiutralala
często też przeglądam marketowe gazetki, co jest na promocji i kupuje na zapas : mąkę, cukier, pastę do zębów itd. czyli wszystko co mi się przyda, a można przechować dłużej

a ty dalej to samo, ok tele teraz musisz mieć tego bo masz umowę, ale następnym razem, nie daj się tak wmanewrować! Z kablówki zrezygnuj, weź pakiet mini w polsacie albo cyfrze, albo telewizja na kartę - to jest koszt ok 10zł za TV.... a internet u innego operatora za max 50zł.... masz 40 zł w kieszeni na dzień dobry.

Gość werererew
nET mi jest potzebny.Mam internetowego pryjaciela- za trydzien realny bo pryjezdza do nas na tydzien.Moze cos z tego bedzie.Czas pokaze.

Gość fiufiufiutralala
a my mamy internet w plusie ( usługa iplus) kosztuje 59zł i podpinam kabelek do kompa, albo korzystam z komórki i mam do gadania dobry, bo tak do ściągania to za cienki i tv odłączysz a sam net 59 -też oszczędność