Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werererew

Jak sobie radzieie finansowo?

Polecane posty

Gość w obuwniczym
o naszaatorka wulgarna sie zrobiła, a takich mi nie szkoda. Gnij, zdychaj z głodu, po co tu siedzisz nie słuchając dobrych rad. Od biadolenia pieniedzy nie przybędzie.

nie lam sie tylko bierz rachunki, dupe w troki i do opieki zapierdzielaj;)jestes sama z dzieckiem,do tej pory sobie dawalas rade to i teraz dasz,pamietaj raz z gorki raz pod gorke,najwazniejsze ,ze pracujesz a nie siedzisz na dupie i biadolisz jaki to los okrutny;)bedzie dobrze,kobieta przyparta do muru zawsze znajdze rozwiazanie;)

Gość werererew
Dopiero teraz jestem.Malutka wykapana, kolacje zjadla i slodko juz spi. Nawet tutaj ludie potrafia sie podsywac.Z opieki niedostane nic bo mam za duzy dochod a po za tym teraz juz pracuje. Ten meisiac jest okropny.Bo tatus- 2 tyg. temu wyslal alimenty.A zawsze dostawalam ok.10.Alimenty wydalam.I zostala tylko wyplata.I w ten sposob mialabym na zycie.A tak nie mam.

Gość taa niedobra pupa
Tez mi sie zdaje, ze kablowka i net za 100 to przesada i wywalanie kasy. Mozesz za darmo majac zwykla antene oogladac TVP1, TVP2 , TVN, TVP Info, i PoLsat... Ja tak wlasnie mam, w domkach nawet nie ma w ogole mozliwosci kablowki. Najtansze internetowe pakiety kosztuja 30 zl...

Gość werererew
Ja mysle o podwyzszce alimnetow.W zwiazku z wikeszymi wydatkami na zlobek.Wiec dodtakowo teraz dochodzi mi 300zł do kosztow utrzymania dziecka.Ale czy dostane podwyzzke.

ja pierdole co za kraj,ledwo starcza ci na zycie ale ich zdaniem masz za duzy dochod:O?

Gość werererew
Nie mam od kogo pozyczyc kasy.Mam kase.Ludzie mi sa winni az 1100zł.Ale nie moge tego odyskac.A tak uratowalo by mnie ta kasa.

Gość kijanka*
A skąd Ty autorko jestes????

pomysl o odlaczeniu kablowki jak umowa wygasnie,no chyba ze mozesz to zrobic z dnia nadzien bez dodatkowych kosztow,moze masz cos do sprzedania?

Gość taa niedobra pupa
Karte tez nie moge zrezygnowac bo niedawno co wzielam nowy telefon i mam na umowie.Bo stary mi sie ze psul. zrobilas spory blad, i kilka innych tez. Ja utrzymywalam sie kiedys z podobnej kwoty. Maz jak sie wyprowadzil to oczywiscie zabral telefon tez, komputer, itp. Poszlam do lombardu i kupilam najtanszy za 80 zl. Wzielam do niego karte za 5 zl. i moglam odbierac rozmowy przez rok, bez koniecznosci pllacenia comiesiecznego abonamentu. Mam ten telefon juz 3,5 roku... Komputer tez wyczailam na allegro za 200 zl z monitorem. Jjak sie ma napiety budzet, to absolutnie nie powinno sie pakowac w zadne abonamenty! Popssuje sie pralaka, lodowka- zamiast kupowac nowa na raty - szuka sie uzywanej za 300zl... A karta kredytowa jest dla idiotow po prostu....

Gość werererew
Nie ccha oddac.Jeszce rok temu mialam.po 1800zł miesiecznie.Renta po rodicach i maciezynski. Dostalam wyrownanie za alimnty- 2100żł.2500zł z mopsu( 2 becikowe, 3 razy wychowawcze i 3 razyz rodinne). A potem w marcu - 1700zł zwrotu podatku. A wiekszosc tej kasy poslo na remont mieskania w ktorym mieszkam.A potem zostaly mi tylko alimenty i wychowawwcze i rodzinne.Razem ok.750ł miesiecznie, Corka dostala sie do lzobka- poszla od pazdiernika a ja odrazu do pracy. Staram sie, pracuje.Sama ze wszystkim i jest ciezko. 0 pomocy.

...karta kredytowa jest dla idiotow...-no to ja idiota jestem jak ta lala bo tych kart u mnie kilka w obiegu:D

Gość werererew
Ja laptopa mam, ktorego kupialm 2 lata temu kiedy jesce pracowalam.Karte tez dawno temu wzielam.Telefon musialam kupic nowy- a wtedy najtaniej bylo wziasc za1 zł.I tak co miesiac laduje i tak.A mialam koncowke umowy.ostalo mi 3 miesiace.I teraz predluzylam.Nic wartosciwoego nie mam.Wsystko posprzedawalam. Kablowke zalozylam jakies 8 miesiecy temu.Kiedy wprowadzizlam sie do mieszkania.Internet tez.Obowiazuzje mnie umowa , ktora podpislam na 2 lata.I nie mozna zreygnowac.Bo bede placic kare.

Gość werererew
Karta kredytowa kosztuje mnie miesiecznie 50zł. czego moge zaraz wyplacic.20zl.Tak to wyglada.Te 20zł zawsze mam na czarna godzine.

Gość taa niedobra pupa
werererew \ nawet jakby ci pozdwyzszyli alimenty, to wpakujesz sie w kolejny kredyt nie wiadomo na co, i bedzie identycznie jak teraz. Trzeba uczyc sie na bledach i nie zadluzac.

Gość werererew
O tyle mam dobrze ze mam prace na akord.Musze z siebie dac wszystko i duzo robic.I moze dostane wiecej wyplaty.Nie ktore babki zarabiaja 1500- 2000zł na reke to jest wyplata.Ale trzeba sie narobic.I tak idzie mi coraz lepiej.

Gość werererew
Z czego wyzyc jak sie ma 750zł miesiecznie.Nie da rady. Te rok jest okropny pod kazdym wgledem.

kurcze jak dasz sobie teraz rade to zadna sila Cie nie ugnie,walcz o te alimenty i jeszcze raz do opieki sie przejdz,bo cholera chyba sa od tego aby pomagac,pijaczynom,darmozjadom pomagaja to i tobie powinni,przeciez masz male dziecko:O

Gość werererew
Listopad zeby jakos przezyc.I powinno juz byc lepiej.

Gość taa niedobra pupa
tyle ze mops nie uwzglednia takich obciazen jak kredyt, mysle ze internet tez. Czyli wg nich autorka ma 500 zl oplat. Czyli zostaje jej 700 na zycie. Bez rachunkow to nie malo.

Gość werererew
Dla mopsu licy sie dochod jaki mam.A pracuej i mam alimenty.

Gość taa niedobra pupa
oni moga pomoc, oczywiscie jak chca, nawet kiedy ktos przekracza ich limity - tyle ze w szczegolnych sytuacjach.Np. niepelnosprawnosc, bardzo duze rachunki, itp. Ale w tej sytuacji te problemy wynikaja ze zlego gospodarowania - niepotrzebne kredyty, nie mowiac o karcie, itp. Wiec watpie zeby sie przychylili. FAktem jednak jest, ze te oplaty za zlobek sa chore, podobnie jak sytuacja z rodzinnym - ktos zarabia malo a zabieraja mu jakby mu sie przelewalo.

Gość też czytająca
autorko czemu takie literówki robisz? nie to ze sie czepiam ale w kazdym poście przekręcasz wyrazy Dysleksję masz czy klawiatura ci nawala?

Gość sanibel
Jesus,żyć za 1300 zł miesięcznie z dzieckiem.Ten kraj jest chory.Rozumiem,że nie musi być po równo,ale takie pieniądze to zwykła wegetacja.I cokolwiek autorka zrobi,zrezygnuje z kablówki,z internetu czy z czegokolwiek innego nie uratuje jej sytuacji,bo to nadal będzie wegetacja.Jak ma oszczędzać na jedzeniu skoro pisze,że i tak kupuje najtańszy syf, który trudno nazwać jedzeniem.Wędlina za 10 zł za kg!A dziecko?Co ono będzie miało za start.Żal normalnie,żal.