Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Acha , faktycznie w Polsce Milki nie probowalam - wiem za to ,ze chemia jest lepsza - wozimy rodzinie .

Tu się z tobą zgodzę, falea. Niektóre nasze produkty, w porównaniu z niemieckimi, belgijskimi czy francuskimi (tylko o tych piszę, bo tylko takie mam porównanie) identyczna maja tylko nazwę

Chemia lepsza, bo w Niemczech są inne normy, u nas są bardziej wygórowane, a to odbija się jakości, dla środowiska to lepsze, ale plamy nie schodzą. Kawa, a jak długo mieszkasz w Niemczech?

Potrojna m. - masz corki i syna , czy latwiejsze bylo wychowanie corki? U mnie jest latwiej - bynajmniej zastanowi sie czy posluchac ,gdy o cos prosze lub zabraniam. Syn bal tak dziki i uparty,ze..na drugie zdecydowalam sie dopiero po tym jak mi 2 wrrozki powiedzialy ,ze bedzie corka ;)

Mieszkam od 13 lat - teraz leci ten trzynasty. Zadomowilam sie dopiero po jakichs ... trzech..

Jeszce apropo produktow - przepraszam ,ze skacze po tematach. Bylam zdziwiona i wsciekla ,gdy chialam kupic w polsce zwykly penaten - male pudeleczko kosztowalo tyle ile w niemczech najwieksze. To juz przesada. Ale reszta? Pampersy kupuje z rossmanna - baby dream - i nie widzialam roznicy w pl a tu.

Wiesz co? Chciałam z rozmachu napisać, że łatwiejsze. Ale jak się tak chwilę zastanowiłam, to stwierdziłam, że z każdym były poprostu zupełnie inne problemy. I myślę, że to nie koniecznie zależy od płci, tylko od temperamentu dziecka i jeszcze paru innych rzeczy

No to długo. My, jakbyśmy znali język, to byśmy też wyemigrowali, mój chłop bez problemu znalazłby tam pracę, myślę, że lepiej by nam się tam żyło...

U mnie córka jest uparta, ale nie z tych upartych, co to kopią i krzyczą. Po prostu, jak jej coś nie pasuje, to za nic nie będzie z tobą dyskutować, cichnie i nie jestem nawet w stanie wydobyć od niej, o co jej chodzi. Ale tak poza tym, to istne złoto.

Kawa, u nas wszystko jest droższe niż na zachodzie, z wyjątkiem pensji, te są często nieadekwatne, do wykonywanej pracy. A co do dzieci, to widzisz ja mam córkę, która zachowuje się jak chłopak - łobuz, nie jest to typ spokojnej księżniczki, najlepiej bawi się narzędziami i lubi kopać piłkę z tata na boisku :)

A widzisz ,to w takim razie w rodzinie meza jest ta regula. Chlopcy to wulkany energii - tak do 5 lat ,bzez awantury sie nie obylo. natomiast potem juz sie ukladaja. Teraz moge go do rany przylozyc. Natomiast mala slucha , jest ostrozna ,ale tez nad wymiar odwazna - musze uwazac ,ezby nie poszla sobie na miescie za innym dzieckiem ,wtedy sie wcale za mna nie oglada. No le jest o niebo grzeczniejsza. Mylsalm,ze wszytskie dziewczynki tak.

Potrojna - mam to samo. Patrzy w sciane i ani rusz - ama dopiero poltora roku! To co bedzie poznije? Ma charakterek meza a z nim to tylko po dobroci ;) Falea - wszytsko fajnie na takiej enigracji ,ale zobacz - co jakis czas lapie mnie taki dol jak wczoraj. Nie mam tu MOJEJ rodziny. Mam przyjezdza jak moze , ale nie jest na codzien. Uwierz ,ze to bardzo wazne. warunki sa fajne ,bo i medycyna tzn sluzba zdrowia , i szkola i warunki mieszkaniowe - nie narzekam. Tylko czasami na samotnosc... wtedy ryczec sie chce.

Też o tym myślałam, ja mam tu wszystkich na miejscu i nawet jak nie widzimy się jakiś czas, to wiem, że mogę wsiąść w autobus, czy auto i podjechać, do mamy, czy babci. I chyba tego by mi brakowało i rozumiem Twoją nostalgię. A na Święta przyjeżdżacie do Polski?

a bede bede! Jestem stworzeniem muszacym zaraz z siebie wyrzucic to ,co ciazy ,inaczej bym eslpodowala. Teraz musze uciekac -ide do swiata zywych ;) ale jutro tu bede na bank. Trzymjacie sie babki i prosze -wpadajcie tu!

Ojej ,bede na forum ,natomiast te swieta spedzimy z tesciami - jden rok tu ,drugi w Pl - taka mamy zasade. Wilk syty i owca cala :). Papa babki!

A ja muszę nakarmić bestię i w końcu wziąć się za obiad :) Do jutra!

O ,jestem :) - tak troche z doskoku , bo latam na scierce -mam dzis wyizytacje ;) -tesciowa wpadnie na godzine do malej. Musze wygonic z domu wszystkie oznaki tego ,ze moglabym okazac sie daleka od idealu synowa ;)

Cześć! A my dziś gniłyśmy do 9 i jeszcze jesteśmy obie w rosole :) A jakie macie teściowe? Bo chyba nie ma dnia na Kafe, żeby nie było tematu o wrednej teściowej :)