Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Ps - przepraszam ,te bede dosadna ,ale nie daj sie poderwac przez Turka lub cos w ten desen - sa przystojni i dowcipni ale na tym sie artakcje koncza ;)

No właśnie mały problem,co z Sarą na czas mojej pracy..jest mama,ale tylko tak raz na jakiś czas... Co do Turków,to nie,nie,nie papu ;) Poza tym nasłuchałam się różnych historii,więc podziękuję...Najwyżej kebaba od niczh kupię...Dowiem się tam na miejscu wszystkiego odnośnie formalności..A wyjeżdżamy jakoś we wtorek.:)

O ,to szybko!Odezwij sie jak bedziesz zadomowiona ,ciaka jestem jak Ci sie spodoba. Co do Sary, nie wiem ile kosztuje zlobek i czy sie dostanie. U nas kosztuje okolo 290 euro wiec drogo ,no chyba ze sie zarabia 3 razy tyle. U Was beda inne ceny ,ja mieszkam w nieduzym miescie - 30.000 mieszkancow tylko ,wiec nie ma typowo polskich knajp ;) ale nie tesknie ;) Mam nadzieje ,ze trafisz na normalnych Polakow ,bez wybuchu wody sodowej . A apropo dziecka bedziesz zadowolona - w ogole jesli chodzi opieke zdrowotna - no i leki za darmo. Wiesz co ,uciekam jesc obiad i potem wyjezdzam ,ale jak masz pytania to pisz - potem odpowiem . No i zamelduj sie z tej Kolonii :)

Odezwę się na pewno :) A wjakim mieście mieszkasz?? Ja nie mówię,że mi się nie spodoba..chodzi o to,że mam tyle niedomówień i niezałatwionych spraw osobistych,że ciężko mi wszystko rzucać i wyjechać..ale może faktycznie to mi dobrze zrobi..

:) Falea - przeszukalam ebay apropo Twojego hobby - i jedyne co znalazlam to materialy -ale jakie fajne! - az mnie rece swiezbia :) ale u mnie skonczyloby sie na jakims obrazku i tyle . Wysylam Cie jeden link - album z materialami http://cgi.ebay.de/Scrapbooking-Buch-Alben-Karten-Collagen-TOP-/290511019736?pt=Scrapbooking&hash=item43a3ce5ed8 Kart natomiast nie widzialam , tzn byly ale beznadziejne , nic nowego , ale wiesz co? Za karte moze by nie zaplacili tyle ile za kalendarz - ma sie go na rok... ;) . Nie bede za duzo piac - konkurencja nie spi , a wyobraznie masz ;) Stellvia , mieszkam w Niemczech polnocnych nad morzem :) ,zycze Wam spokojnej i bezpiecznej podrozy . A ja sie w sumie ciesze ,ze w ytm roku nie jedziemy na swieta do Polski bo wlasnie slysze ,ze znajoma stoi juz 5 godzin w korku gdzies kolo Belgii :( po 20 godzinach jazdy a normalnie pokonuja ta droge w 17 godzin. Zima zla!

hej, mam podobną sytuację, mam dwójkę dzieci. Chłopiec jest w przedszkolu, coreczka ma 5 miesięcy. Kończy mi sie macierzyński, ale nie wracam do pracy. Też z różnych względów-przede wszystkim mam bardzo zle doświadczenia z nianiami.

cześć! Kawa, dziękuję Ci bardzo, że poświęciłaś czas dla mnie, buziaki! Z kalendarzem, to nie jest głupie, myślałam nawet by dla siebie zrobić, ja co prawda jestem sklerotyk, ale o opłatach pamiętam, ale wg mojego lubego, taki kalendarz wiszący pod nosem by mi się przydał :) Wczoraj zrobiłam ostatnie już chyba kartki, więc pomyślę nad tym. A jak u Was, szkoły nadal zamknięte? U nas tak piękne słońce, mróz siarczysty -10C, że chyba zaraz pójdziemy się przejść - póki nie wieje, bo zapowiadają wichury. Kawa, ja byłam kiedyś na północy Niemiec, ładnie tam jest, idealne warunki do jazdy na rowerze :) Stellvia, trzymam kciuki by Wam się powiodło! Odezwij się do nas jak będziesz mieć możliwość po przyjeździe. Mama Milenki witaj!

Czesc Falea , czesc MMilenki , u nas tez ziiimno ,ale nie wiem dokladnie jak zimno bo machnelismy termometr do smieci - zaczal nas bezczelnie budzic w przerazliwym piipiipip! - takie ustrojstwo z yrzucanym kabelkiem przez okno. No wiec nie wiem . Ale dzieci do szkoly sie udaly . Wczoraj tez nie bylo tragedii - oni przesadzaja- bylam z dziecmi wieczorkiem na dworze , zebralo sie troche sasiedztwa ,powolalismy do zycia dwa balwany , mala zaprzyjaznila sie z sasiadka mlodsza o 4 miesiace , staly naprzeciwko siebie i dyskutowaly po chinsku z wtraconym "brrrum brrrum" mojej malej na widok pana odsniezacza :). A chlopaki przeprowadzily bitwe sniezna z doroslym sasiadem :). A dzis wybieramy sie na kawke do kuzynki - chyba wozkiem - jesli dam rade ,bo auto mi dzis maz skonfiskowal ;) . Falea - na ebayu jest duuuzo tych materialow -interesowalo by cie to? Jesli tak to napisz to z checia pogrzbie ;) i chyba sama wykonam taki kalendarz dla jednych i drugich rodzicow i dla nas. Mamo Milenki - nie ma to jak samemu przypilnowac malenstwa,co? Bardzo zle te doswiadczenia z nianiami?

Falea - nie chcialabym sie dokladnie wychylac gzdie mieszkam - ale Ty moze zdradzisz w jakie tu miasto zwiedzilas ? - ciekawa jestem :)

Domyśliłam się, że nie chcesz o tym pisać :) Ja też bym wolała nie, bo świat jest mały ;) Może kiedyś uda nam się porozmawiać bardziej prywatnie :) Fajny wieczór wczoraj mieliście :) Śmiesznie jest słuchając takich dyskutujących brzdąców :) No i fajne jest to, że bawicie się razem, a nie że każdy tylko w swoich pieleszach i udajemy że się nie znamy. A moja mała wczoraj na spacerze jadąc sobie spokojnie na sankach, nagle coś powiedziała, spytałam się inteligentnie - że, co? Na to odpowiedziała mi to samo w tym swoim języku, tylko, że głośniej. No uśmiałam się jak wariatka :) A co do e-baya, to dziękuję Ci dobra kobieto, ale na razie nie, bo takie drobne rzeczy, których używam to kupuję u nas, ale wiem że na e-byu można kupić taniej taką maszynkę to wycinania różnych zawijasków, ale na razie pozostaje tylko w sferze marzeń... Ale jak już będzie realna, to chętnie się do Ciebie zgłoszę. A wybieracie się w przyszłym roku do Polski?

u nas chyba najcieplej, ale tak jest zawsze- południowy zachód Polski. u nas nianie się nie sprawdziły, jedna była ponad rok, okazało sie, że jest poważnie chora, kamuflowała sie z tym, dobrze, że dziecku nic sie nie stało.

Najwiekszy strach to ten o wlasne dziecko ...a niania musi byc zaufana i tu sie rodzi problem :(. W takim razie witaj w klubie i badz dzielna ;). Falea - zgadlas i - masz racje - oraz - czytasz mi w myslach ;). A rowerem faktycznie mozna i jest pieknie jak sie wyjdzie poza miasto . Kiedys latem wsiadlam w nie ten autobus co trzeba - wywiozl mnie za miasto i wozil 40 minut po pipidowach ,ale co obejrzalam to moje! -zatesknilam wtedy za polska wsia , zbozem , lasem i jeziorami ...tu by mi poklaskalam Jutrzneka ;) A co wypadow "przed dom" to wreszcie nazbieralo sie nam tu troche dzieci bo do tej pory mieszkalo towarzystwo pracujace niedzieciate. A teraz powoli powoli sie rozmnazaja ;)

Acha ,a do Polski -chcemy na nastepne swieta - Wielkanocne ,dzieciaki maja wtedy ferie wiec wykorzystamy. Ostatnio bylam tak czesto w PL i moi u nas ,ze nasycilam sie nimi ,wiec az tak nie tesknie (codziennie jestesmy na laczach) . No i na szczescie z rodzina meza jest zawzse milo w swieta - mysle ze ta regula nagle sie nie zmieni :)

Ja to bym chyba nie umiała pracować, jakby mi obca kobita z dzieckiem siedziała, dzwoniłabym co 5min. My już po zakupach, kolejki u nas, jakby miała być wojna, a nie weekend, no koszmar. Ale pogoda za to piękna, zero wiatru, słońce nadal świeci ach... No taka zima może być :) Kawa, super, że masz taki kontakt z rodziną i znajomymi, teraz granice stały się bliskie, pamiętasz jak kiedyś było ciężko się dodzwonić i jakie to były koszty? A teraz myk, Skype, GG i inne cuda, człowiek nawet się może zobaczyć :) No i super, że rodzina męża na miejscu :) A co do widoków, to mnie się właśnie najbardziej podobały tam te rolnicze tereny z tymi gospodarstwami jak reklamy, domki jak z obrazka, aż żałuje że zdjęć nie zrobiłam, ale jakoś głupio mi było :) U nas jest dużo dzieci, ale ja jakoś nie umiem się zintegrować z ich mamami, lubię moje sąsiadki, ale to są już starsze panie. Bywając z małą na placu zabaw wolę pogadać z dzieciakami z ich mamami, jakoś chyba nie znalazłabym z nimi wspólnego języka, zwłaszcza, że dla nich jestem "obca".

Bo mieszkam tu od niedawna i widzę jak traktują mnie młode mamy - z rezerwą. Natomiast nie mam problemu z starszymi kobietami, mogę sobie poplotkować, pośmiać i obgadać dzieci. Nie wiem dlaczego te młode tak na mnie reagują :)

a ja wiem - bo jestes ladna :) albo masz za dobre auto ,albo jedna z druga boi sie ,ze straci kolezanke. Kobiety sa dziwne ,a sfrustrowane tym bardziej. Poza tym stracilyby temat do plotek i obgadywania :) a tak - to o nowej sie pogada :) . Nasze domy sa nowe , wiec kazdy jest tu nowy, ale masz racje - miasto male i ludzie nie dopuszczaja tak szybko innych do siebie. Dopiero po latach spedzonych tutaj to zauwazylam , pochodze z ogromnego miasta wiec bylam tam anonimowa , tu - stanowczo nie. Mam zwykle zarozumiala mine i nic za to nie moge ,wiec bylam pewnie brana za kogos kto zadziera nosa i tak naprawde dopiero przez prace ludzie poznali sie na mnie - ze nie gryze ;). Pracowalam w czyms w recepcji wiec poznalam mnostwo ludzi i- tak jak mowisz - ze starszymi ludzmi mozna konie krasc! Do tej pory odwiedzam ich tam na kawki :)

Ani punkt pierwszy, ani drugi :) A co do trzeciego, to nie przyszło mi to do głowy. Ale wiesz, mnie chodzi o takie zwykłe zgadanie w sklepie, no nie wiem może ja się czepiam, ale czasami wystarczy sie uśmiechnąć zwłaszcza ja spotykają się dwa szkraby w tym samym wieku i zaczynają "rozmawiać" ze sobą, zabierać sobie zabawki, no zawsze jest to pretekst choćby do roześmiania się, a nie nerwowego Zosiu, chodź do mamy. Ja też nie mam twarzy Kasi Cichopek, wzrok mam bazyliszka, ale przy takim dzieciach to się sama gęba śmieje. No, ale może nie wszystkim. I wcale nie wyglądam lepiej, ani moja mała od innych. Aaa, a może to jest powód...

Ty skromnicho! Kazda kobieta jest na swoj sposob ladna ,ale ale - juz wiem - zostaje jeszcze waga kochanego cialka ;) a z tego co pamietam za duzo miesa na kosciach nie nosisz ;) , ja zreszta tez nie chociaz by sie przydalo. To tez moze byc powod do zazdrosci ;) Nie,tak naprawde to nie wiem co kieruje takimi ludzmi -smutne to. Czasem powodem jest osoba blokujaca cale towarzystwo. Wystarczy jedna koza i juz reszta sie boi odezwac. U nas taka jedna koza wlasnie sie wyprowadzila daleko daleko i nagle - jakby kto rozdzka machnal - lody sie stopily i jej psiapsioly wreszcie znormalnialy , znalazly jezyk w buzi, wyciagaj reke do innych. Smiac mi sie chce na taki ludzki falsz ,ale tak jest. Ja tez bylam kiedys "ta nowa " w pracy i zbytnio nie pchalam sie ,zeby sie zaprzyjazniac, bo widzialam ,ze patrza na mnie wilkiem. Az ktos odszedl i przyszla nowa Nowa :) , wtedy na wlasne uszy uslyszalam : " ta nowa to i to.." - jak Boga kocham - nie wytrzymalam i powiedzialam (a bylo to na spotkaniu gwaizdkowym) "ciesze sie dziewczyny ,ze ja juz w takim razie nowa nie jestem , nie latwo byc nowa." :) - nastapila konsternacja i dwie z nich nawet wybudhnely smiechem przyznajac mi racje. Z tymi dwoma mam do dzis kontakt:)

Mój chłop jak kiedyś oglądał moje zdjęcia ze szkoły średniej powiedział mi wzdychając, ale zeszkaradnieliśmy :D Mistrz komplementów :) Nie cierpię takich osób o jakich pisałaś, kiedyś miałam do czynienia z taką zarazą. Uznała się za królową towarzystwa i dyktowała kto ma być lubiany, a kto nie - i udawało jej się to. Jak ktoś się buntował, był wykluczony z towarzystwa. Ulubioną rozrywką było rozbijanie związków...Teraz widzę, że chyba miała jakieś problemy psychiczne... Dodam, że byliśmy już wtedy dorośli, nie była to podstawówka. A niektórzy potrzebują czasu, by się przekonać do innych, może człowiek tak w ogóle to ma zakodowaną taką niechęć do obcych, do innego? Może mamy to w genach z jakiś czasów prehistorycznych by przeżyć?

Z tymi genami to nieglupia teoria ,a ze zachowanie prymitywne to moze sie zgadzac ;) haha! To wyobraz sobie takie numery wrod ludzi doroslych. Ta nasza "wyjezdna koza" nie robila tego tak zeby ktos zauwazyl, tylko intrygami po cichutku...czasem poswiecila pol roku -ale zwykle osiagala cel. I co poniektorzy dopiero teraz po jej wyjezdzie poprzecierali oczy i albo czuja sie winni albo oszukani , bo panienka calkiem mila , pomocna ,zawsze usmiechnieta :) , tyle ze tak jak mowisz - niezrownowazona psychicznie :(. A ja mam zakupy z glowy - zdazylam przed stadem innych zakupowiczow :P , teraz czeka mnie renowacja powierzchni plakich w domu ;) , te pionowe (futryny) tez trzeba jakos przejechac ,bo nasz syn wynalazl nowe hobby-wspinanie sie w butach sportowych po ramach pod sufit - jak nie przymierzajac spider man . Co do bijacego chlopca ze szkoly - na imie mu Fabian - maz sie dowiedzial i wykonal przemowienie podone do mojego zakonczone elemantami praktycznymi . Mam nadzije ,ze syn ich uzyc nie bedzie musial ,ale jesli - jest na to przygotowany celujaco :) Nic, dopijam kawe ide latac na miotle , bo po sprzataniu trzeba nakarmic balwana na dworze - cos sie rozsypuje ;)

cześć! A my wróciłyśmy ze spaceru, teraz szybko muszę postawić zupę, odezwę się jeszcze :)

A ta którą znałam, też nie robiła tego oficjalnie, wystarczyło, że napomknęła wcześniej a zauważyłaś, że ta X. to traktuje tego Y jak śmiecia? Dziwię się, że z nim jest. I przy następnym spotkaniu w większym gronie wystarczyło by X poprosiła Y o przyniesienie piwa i już było - widzisz? Jak ona go wykorzystuje? I taką akcję przeprowadzała po cichu ze wszystkimi na tyle skutecznie, że jeden związek doprowadziła do ruiny, kolejny się oparł, bo trafiła na twardą przeciwniczkę :) Zdolnego masz syna :) Może kiedyś wspinaczka będzie jego hobby? Fajnie, że mąż też mu pokazał co i jak, może na Was liczyć. I oby nie musiał tych sposobów wykorzystać na tym Fabianku. A u nas bałwanki nie mają szans, bo społeczeństwo wokół nie potrafi nawet tego uszanować - 10 min i po bałwanku. Mnie się dziś nie chce sprzątać, pogoda paskudna, nastrój się dopasował...

Nasz balwan tez nie przezyl, reanimacja nie miala wiekszego sensu - nie wiem czy sie rozpadl ,czy rozstal zabity .Zlozylismy hold szczatkom i poszlismy dalej. A ze sprztania nici -natchnelas mnie Falea - odeszla mi ochota na robote :) , siedzialam i siedzialam dumajac czy moje meble aby dobrze stoja ;) az zachcialo mi sie je przestawiac (korzystajac z nieobecnosci slubnego) . Efekt fajny (jak zawsze gdy sie przestawi meble ;) ) ale sprzatania jeszcze wiecej niz przed ,wiec siedzialam do wieczora wyrzucajac wszystkie przydasie i dziwiac sie ze skoro nie uzywamy czesci mieszkania znajdujacych sie za szafkami to dlaczego jest tam tak brudno? Syn dokonal kilku odkryc -o! moj zolnierz! O!moj Sponge Bob! A ja - sciera i jechane. Dzis mamy gosci, wiec trzeba jakos wygladac, ide nad tym popracowac ;), odezwij sie falea jak bedziesz mogla :) Ps: Na dworze mamy tak bialo ,ze wygladajac przez okno dostalam oczoplasu - oslepilo mnie - jest przepieknie ! Chyba wreszcie doroslysmy do tej zimy Falea... :)

Oj, no to szkoda bałwanka - ale zawsze można zrobić kolejnego :) Śmiałam się czytając, że Cię natchnęłam do niesprzątania - bo Ty mnie zachęciłaś do odkurzenia :) Miłej niedzieli Ci życzę i udanego spotkania! :)

Hej Kawa! Żyjesz to? Jak po weekendzie, spotkanie się udało? Mężowi spodobało się przemeblowanie? My dziś jedziemy z małą kupić w końcu czapki dla wszystkich, skończy się pewnie na tym, że kupię mojemu lubemu, czyli osobie która ma totalnie gdzieś jaką czapę ma na głowie :)

czesc czesc ,zyje jakos - tyle ze mam strasznie w poprzek dzisiaj. Wczoraj mialam chalupe pelna dzieci bo ich mame zasypalo daleko daleko za gora za rzeka i dojechala dopiero wieczorem . Dzis nie mam sil ruszyc ani reka ani noga ;) Maz wrocil , i stwierdzil "a L. mial racje - tylko wyjde na dluzej z domu i bede przeprowadzony" - podobalo mu sie. :) A Ty masz misje CZAPKA ? NO ciekawa jestem czy sie powiedzie- oby! Trzymam kciuki :) i czekam na relacje :) -popraw mi humor Falea ,bo jakas taka czarownicowata jestem dzisiaj!

No to fajnie, że jesteś :) Oj, to po takim dniu to się spa należy :) No a my się powoli zbieramy, już się boję :) I napiszę dopiero jutro jakie będą efekty, bo potem jedziemy do mamy - czyli babci. A najbardziej boję się dzikiego tłumu - jedziemy bez wózka, bo śnieg topnieje, sanki też nie zdałby egzaminu. A ludzie lezą i nie patrzą pod nogi, a ten mój krasnoludek to ledwo od ziemi odrósł... Trzymaj się Kawa, wypoczywaj i do jutra! Pozdrawiam!

Aha, moje dzieciątko wymyśliło sobie nowy wyraz i powtarza go od wczoraj cały czas. Nie usłyszała tego od nas, bo my tak do siebie nie mówimy, nawet w żartach, o innych też nie, mamy inne określenia, więc nie wiem skąd to, przypadek po prostu, mam tylko nadzieję, że nie będzie tego mówić w autobusie, albo w ogóle przy ludziach :) A te słowo to "jebajsie" :) Tak mi min powiedziała na propozycję skorzystanie z nocnika :) Skorzystała bez problemu, więc nie rozumie co to znaczy :)