Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hedzat

Mam już dosyć wynajmowania mieszkania!!

Polecane posty

Gość Hedzat

Pracuje ale nie stać mnie na kupno własnego mieszkania.

Gość Hedzat
Zarabiam za mało żeby dostać kredyt mieszkaniowy.Od 10 lat wynajmuje mieszkanie i płace obcym ludziom.Na rodzine tez nie mam co liczyć.TYle kasy oddaje w obce ręce......

Gość nie ty jedna
ja na dodatek mieszkam z rodzicami:-(

Gość warszawski policjanttt
ja mieszkam z 4 osobami na szczęscie mma swój pokój 9 mkw i płacę 300 zł bez opłat

to pogadaj z tymi co twierdzą, że nie opłaca się brać kredytów na całe życie, na pewno wspomoga cię ciepłym słowem :)

nie ma dla nas przyszłości w tym kraju musimy sobie to wyraźnie uświadomić

Gość jakiś tam pseudonim - Dobra
słuchaj, a mnie nie stać na wynajmowanie mieszkania. A pracuję już 14 lat, mam dość.

>> nie ma dla nas przyszłości w tym kraju musimy sobie to wyraźnie uświadomić i jak już sobie to uświadomisz, to co? :D

to musimy jakoś dalej zyć tydzień temu byłem w lesie,było tak cicho że mozan było usłyszec bicie serca dla takich chwil tez warto zyć.

nasi rzadzący nas oszukali mielismy miec druga japonię:(

No ! Ja tez juz nie chce placic za wynajem, dlatego biore kredyt. Boje sie jak cholera. Nie mam ani grosza - biore na 30 lat od ZERA. Nie wiem... mam juz 31 lat! Ale ryzykuje!

Gość Hedzat
Na mieszkanie socjalne za dobrze zarabiam(1300 zł na ręke!!!!)- nie przyznali ,komunalne-nie przyznali bo mam za duży metraż obecnego mieszkania,na TBS-y nie mam wkładu własnego.

dori zalezy jaka masz prace, jak twoj facet zarabia... jesli to masz jakos ulozone to bierz.... ale lekko nie jest.

No wlasnie, razem z mezem pracujemy i w sumie moglibysmy wziac, ale na budowe domu. Boje sie, ze cos wyskoczy po drodze, czy ogrzewanie wyjdzie drogo itp.

Gość Dori raczej bierz
bywa ciężko, ale najważniejsze to mieć zaplecze na wypadek nieprzewidzianych wydarzeń, typu utrata pracy! Upewnij się najpierw, że możesz odłożyć np. dziesięciokrotność raty, tak na wszelki wypadek.

Gość Hedzat
Na stole leży 2400 zł.1500 za wynajem i 900 kaucji.za godzine bedzie tu właściciel po kase a ja jestem wsciekła że płace obcym za nie swój kibel,nie swoja wanne i nie swoja podłoge......

Gość jakiś tam pseudonim - Dobra
Hedzat a ile płacisz za wynajem?

Gość nnnso sj
do Hedzat a nie możesz wziąć kredytu z kimś? np z rodzicami?

Gość gdfgdgdgfd
ja wolę mieszkać z rodzicami niż płacić połowę pensji obcym ludziom za jakąś dziurę w bloku

Gość Hedzat
Na rodzine nie mam co liczyć bo jej praktycznie nie mam a ci co są to głownie emeryci.Mam 30 lat i 5 letnie dziecko i w tym ból że na razie nie widze rozwiązania tej sytuacji .Nie wiem jak i nie wiem gdzie mam jeszcze pójśc zeby mieć WŁASNY dach nad głową.

Gość idzcie sie pierd w leb
wam polaczkom to sie juz w dupach poprzewracalo! wielkie paniska, co to w wynajmowanych mieszkaniach nie laska mieszkac, gowno kasy maja ale kazdy polaczek musi miec przynajmniej mieszkanie wlasnosciowe jak nie dom. ten kto nie ma wystarczajaco duzo wlasnej gotowki niech nie rzuca sie z motyka na sloce na kredyt! a takie tlumaczenia ze "obcym placic nie bede" to juz w ogole mnie rozwalaja! a myslicie, ze jak splacacie kredyt i bank na was prawie polowe wartosci kredytu zarabia to co, nie placicie obcym? i pozniej gowno z zycia macie, nie rozwijacie sie, nie podorozujecie tylko cale swoje zasrane zycie kredyty splacacie! gardze wami :)

Gość nnnso sj
do Hedzat to nie ma znaczenia czy sa to emeryci czy nie, najlepiej umów się z doradca kredytowym, nic Cie to nie będzie kosztowało, Ja właśnie w taki sposób uzyskałam kredyt, a ile chcesz mniej więcej wziąć kredytu?

Gość Hedzat
i co mam tez umrzeć na wynajmowanym??????

Odlozyc 10-ciokrotnosc hmmmm to jakies 8 000 euro. Da sie zrobic, bo zamierzam wlasnie odkladac i za jakis 2 lata wziac kredyt. Wczesnie nie , bo chce wlasnie miec cos na czarna godzine. Do autorki. Nic sie nie martw . Jeszcze sie wszystko ulozy. Ja tez caly czas czekalam na ta mozliwosc. Mam dwojke dzieci 6 i 3 . Teraz wynajmujemy mieszkanie. Nie mielismy NIC! Na poczatku wszystko szlo na meble itp. Do tego nie pracowalam, bo byly male dzieci. Ale teraz chce miec wreszcie MOJ DOM! I bede do tego dazyc.

Gość nnnso sj
kobieto!! zrób tak jak mówię!!

Do "idzcie sie pierd w leb " nie tylko w Polce ludzie chca miec swoje. Ja mieszkam w Niemczech i tez chce miec swoje. Wynajcie 4 pokoji to 850-100e , a rata kredytu 800e wiec nie mow mi , ze to nie ma sensu. DOM ZOSTANIE DLA DZIECI. Gdyby wynajecie bylo choc polowe tansze, to ok.