Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wolna i szczęśliwa

film jakiego nie da się zapomnieć...

Polecane posty

jak w temacie, jaki film obejrzany dawno, dawniej lub nie-dawno :-) poruszył wasze serca i/lub umysły? Taki, którego się nie zapomina i który można obejrzeć nie raz? Dla mnie to: Zapach kobiety Skazani na Shawhank Zapach kobiety, wiadomo - klasyka. Ukazuje prawdziwe wartości, jakie już trudno spotkać. No i oczywiście - scena tanga z A. Pacino....niezapomniana i chwytająca za serce! :-) Ten drugi oglądam zawsze, gdy życie staje się coraz trudniejsze, gdy mam depresję i nie widzę jasnych stron życia. Jakoś zawsze mnie podnosi na duchu i ukazuje, że "czasem trzeba przejść przez gówno, żeby było lepiej". I chyba takie właśnie jest życie... A Wy jakie filmy polecacie i dlaczego?

Gość 0101001101010101
noc na ziemi

Gość jest taki film
The Believer - Fanatyk

Gość jaki film pasja
egzorcysta , armia boga

Gość vfgbnjhm
Plac Zbawiciela.

Gość wichry namietnosci
jak ja go lubie :)

Gość o jezu, plac zbawiciela to
chyba najbardziej przygnebiajacy film jaki widzialam, tydzien czasu nie moglam do nim dojsc do siebie :(

Dla mnie taki film to Pianista, chwyta za serce, opowiada o tych okrutnych czasach w przejmujący sposób, ale bez zbędnego patosu, a ponad to lubię tematykę II wojny światowej. I te zdjęcia.. Kolejny to Forrest Gump, dostaję od niego maksymalną dawkę energii i uśmiechu - mimo wszystko. Czas apokalipsy - pokazuje ciemne strony człowieka jak żaden inny, miałam ciarki jak oglądałam pierwszy raz Pół żartem, pół serio - kocham kocham kocham, cudowny, wspaniały, lekki ale nie głupi, dla mnie ideał komedii :) i wiele wiele innych

Gość vfgbnjhm
o jezu, plac zbawiciela to chyba najbardziej przygnebiajacy film jaki widzialam, tydzien czasu nie moglam do nim dojsc do siebie ] ja tez :(

Gość hahalamamns
Klan....

Gość jest taki film
i jeszcze... Full Metal Jacket

Gość kolor purpury
poł zartem, poł serio przemineło z wiatrem

Gość wiollence
szósty zmysł

Gość 42352352
wolf creek . polecam

Gość gryczka
Podnoszące na duchu - Skazani na Shawshank, Forrest Gump, Frida, Amelia. Taki, który rozśmiesza mnie do łez - Nic do stracenia.

Gość koc_chanka
"Co się wydarzyło w Madison County" - najpiękniejszy film o miłości, jaki kiedykolwiek nakręcono. Długo nie będzie podobnego klimatycznie, a może wcale...

Gość regemuuff
"Za wszelką cenę" (" One million dollar baby") "Nie czas na łzy" ( " Boys don't cry")

In to the wild...nie potrafiłam się pozbierać po tym filmie, poza tym Brothers Closer Lot nad kukułczym gniazdem Efekt motyla wszystkie części Shutter Island The last house on the left the orphanage flatlliners the others

Gość ihblnl
miasto aniołów z Cage'm

Gość 42352352
Martyrs :p

Próbowałam obejrzeć Into the wild, ale po 10 minutach stwierdziłam, że to straszne pierdoły i wyłączyłam. Po tym co tu przeczytałam, może jeszcze wrócę do tego filmu.

Skazani na Shawshank - dobry film na prawdę... Szkola uczuć - może i troche romansidlo ale również pozostal w pamięci :) są takie filmy mają pewien przekaz, które nas czegoś uczą. Mogę podać jeszcze dwie książki "Wyrocznia księżyca" i "Nostalgia Aniola" - nie widzialam ekranizacji ale myślę, że się chowa przy książce...

"Epsilon" za kilka momentów, które pamiętam wciąż po 13 latach. "Lśnienie" rewelacyjny Jack Nicolson. "To właśnie miłość" komercyjny i babski ale na ciepło. "Witaj święty Mikołaju" bo nie wyobrażam sobie bez niego Świąt. "Gran Torino" dobry dramat a ja lubię dobre dramaty. "Dziecko Rosemary" Polański zatrudniający Mie Farrow. Mrrrr "Przerwane objęcia" "Porozmawiaj z nią" "Wszystko o mojej matce" trudny Almodovar. "Mulholland Drive" Lyncha, trochę sen, trochę wizja, i ta muzyka, atmosfera... I mogłabym tak długo..

Gość awawer
MODA NA SUKCES