Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NieboFioletowe

Chcę schudnąć bezpowrotnie!Nowy etap w życiu od dziś!!!

Polecane posty

Gość hytry krók
Ja mogę. Czwart dzień "diety".

moja dieta w mojej stopce. Stosuje sie do rad tombaka (wszystkie jego ksiazki dostepne w necie) 1.jak zyc długo i zdrowo 2.czy mozna zyc 150l 3.uleczyc nieuleczelna 4.droga do zdrowia Przede wszystkim dieta niełączenia, tylko naturalne i nierafinowane produkty. U mnie dochodzi elminiacja drobiu ,wieprzowiny, wołowiny. Z miesa tylko ryby raz na tydzien. w czasie dnia warzywa, owoce, sałatki, kasze, grube ziarniste pieczywo itp.

Witam serdecznie! Ja bardzo chętnie się przyłączę! Raz już mi się udało schudnąć 5 kg w ciągu 2 miesięcy, dzieki ograniczeniu jedzenia, w tym ostatni posiłek o 18, pozbycie się gazowanych napojów, zrezygnowanie z cukru i prawie codziennie chociaż 20 minutowe ćwiczenia. Później jednak się rozleniwiłam i waga podskoczyła z powrotem o prawie 2 kg do góry. Teraz zamierzam zacząć od nowa, już od dziś :) Pozdrawiam Was :)

Gość nsidbnidn
maniana- tylko 5 kg w 8 tygodni?

Gość Szpiankowa
A ja proponuję ćwiczyć to i bez diet redukcyjnych schudniecie. Kto może niech wykupuje karnet na siłownię/fitness. Efekt gwarantowany. Po 6 tygodniach chodzenia na fitness 4-5 razy w tygodniu zrzuciłam 6 kg bez specjalnej diety. Tzn. jem zdrowo 5 posiłków dziennie co 3-4 godziny, nie jem tłustych rzeczy, unikam słodyczy (ale raz w tygodniu skuszę się na coś - ciasto domowej roboty na przykład). Piję mleko3,2% , jem banany i inne zakazane w większości diet rzeczy i co? I nic! Chudnę, bo się ruszam!

Gość Szpiankowa
Jestem już zadowolona ze swojej wagi (no może 3-4 kg maks mogłabym schudnąć, ale mi się z tym nie spieszy) i oczywiście chodzę na fitness cały czas, bo to wciąga i wyciąga :-)

ooo jak fajnie ze jestescie:) hytry krók - na jakiej jestes diecie ? mammamia- jaki masz plan? maniana88 - dieta jaka stosowałas wydaje sie racjonalna, tylko u mnie to własnie wyglada tak ze jak nie mam okreslonego planu zywieniowego to jem za duze ilosci i szybko sie gubię. nsidbnidn- 5kg w 8 tygodni moim zdaniem jest ok.kazdy organizm jest inny i inaczej zrzuca sadełko. stopka juz jest:) do dzieła!

Szpiankowa - w zupełnosci sie z Tobą zgadzam nie ma to jak ruch!na silownie zaczynam chodzic od poniedziałku, karnet juz kupiony, tylko nie mam planu, moze poproszę o pomoc kogoś tam na miejscu co i jak robić zeby kg leciały w dól ;)

Dołączę się do was, chociaż dla mnie to już 3 dzień diety;] Niestety nie dysponuję wagą na codzień, ale jak tylko pojadę do domu, to będę zdawać raporty z ważenia;p Ja chciałabym schudnąć 15-20 kg. Największy nacisk kładę na pierwsze 15, potem to już zobaczę jak będzie to wyglądać i napewno zwolnię z tempem. OBecnie ważę ok. 78kg, dawno nie widziałam wagi, nie wiem na ile to wiarygodne, wzrostu mam 164 cm. Czyli chciałabym zobaczyć 5 z przodu, ale i 65 kg będzie mnie bardzo satysfakcjonować. Do obecnej wagi doprowadziłam się z własnej głupoty, przede wszystkim zawdzięczam to słodyczom, które pochłaniałam w ogromnych ilościach. Na chwilę obecną jestem na dosyć restrykcyjnej diecie, jem bardzo mało, ale coś takiego chcę pociągnąć góra miesiąc. Zalezy mi na szybkich efektach, bo wiadomo, że mobilizują. Co do siłowni chodziłam w wakacje i to było coś fajnego. Niestety na chwilę obecną finanse mi nie pozwalają na takie luksusy, może po nowym roku coś wyskrobię na ten cel.

Hej! J też się chętnie dołącze! Mam 22l, 169cm, i ważę 72kg. Upragniony cel to 65kg, ale nie wiem czy go osiągnę, bo w sumie sporo ćwiczę i mam sporo mięśni, a to jednak trochę waży. więc na razie chcę schudnąć 4kg w 2 tygodnie. A Wy? dużo ćwiczycie? co Wam najbardziej pomaga w chudnięciu? Bierzecie jakieś suplementy diety?:)

Mój plan jest taki: -żadnych soków z kartonów, napojów gazowanych -żadnych fast foodów -zero słodyczy (nie wliczając cukru do herbaty i kawy:)) Poza tym: -Jeść mniejsze porcje :classic_cool: a mówie Wam, że na moim talerzu zawsze jest góra ziemniaków i w ogóle wszystkiego:) -Pić dużo wody niegazowanej -Jeść 3,4 posiłki dziennie -wsmarowywać w siebie jakiś balsam :) - MYŚLE o ćwiczeniach... tylko nie wiem czy mogę już robić np. brzuszki (jestem 2,5 miesiaca po cc) Chcę to utrzymać do świąt a od nowego roku dalej:)

Schudłam 5 kg, a nie więcej ponieważ nie byłam na jakiejś rygorystycznej diecie diecie , tylko stosowałam metodę MŻ (mniej żreć), w tym pozwalałam sobie od czasu do czasu na coś słodkiego lub tłustego. Dla mnie te 5 kilogramów w 2 miesiące było satysfakcjonujące.

Vejda1987 - tez należe do osób które sa niecierpliwe ;) i tez bardzo chciałabym zobaczyc szybko efekty, tyle ze nie raz próbowałam ograniczając kalorie (szybkimi dietami)i niestety za kazdym razem kg wracały bo potrzeba silnej woli zeby taka diete przetrwac a pozniej nie wrócic do złych nawyków a z tym u mnie ciężko.bardzo chce to zmienic, mam nadzieje ze mi sie uda.Vejda a ta Twoja dieta to jakas konkretna czy sama ją sobie skomponowałaś? agula_na_diecie - ja suplementów nie jem choc jak zaczne na ta silownie chodzic mysle o L-karnitynie(przez nia moze wiecej spale) mammamia - przedstawiłas bardzo zdrową diete (na niej na pewno bedzie bezpowrotnie tzn bez jojo)moj dzisiejszy dzien tak wyglada, sniadanie,obiad przez pół i zapijam sie wodą mineralną zeby nie czuc głodu :)

Ja również żadnych suplementów nie stosowałam i póki co stosować nie zamierzam. Jakie jest Wasze menu na dzisiaj? Ja na śniadanie zjadłam 2 kromki razowca z jakąś wędliną i serkiem ziołowym. Teraz czekam na obiadek: ryba z małą ilością ziemniaków i surówką. W miedzyczasie wypiłam już z 2 litry wody i non stop latam do kibelka.

Gość reviell
to i ja sie przylacze:) ja mam dzis 3 dzien. na dzien dziejszy waze 71,5kg. chce wrocic do mojej starej wagi 60kg.mam170cm. nie zamierzam stosowac zadnej specjalnej diety. wyeliminuje tylko cukier w kazdej postaci i smazone tluste potrawy. poza tym wszystko w rozsadnych ilosciach, okolo 1000kcal dziennie. na wiosne udalo mi sie sludnac do 67kg wlasnie liczac kalorie, ale niestety nie dokonczylam diety. zamierzam tez czasem pocwiczyc - pisze czasem, bo praca i male dziecko nie pozwalaja mi na codzienne cwiczenia. chcialabym jakies 4-5kg zgubic do Sylwestra. mysle, ze mozliwe - 1kg na tydzien. no ale zobaczymy. pozdrawiam wszystkich:-)

mój dzisiejszy dzień do 16.11 :D - Śniadanie-Activia - Obiad- Gołąbek + 2 kawy rozpuszczalne Nie wiem jak to możliwe ale w ogóle nie jestem głodna? :) Na kolacje mam zamiar zjeść warzywa na patelnie :classic_cool:

reviell- Mam nadzieje, ze to możliwe bo ja też mam taki zamiar :) Czuję, że dam radę :) Wszystkie damy :) i będziemy zadowolone :)

mammamia - ja po porodzie zaczełam cwiczyc po 6 tygodniach,ale po cieciu chyba trzeba poczekac troszkę dłuzej (3 miesiace) zalezy jak sie czujesz.Zapytaj swojego lekrza bedziesz miała pewnosc :)

NieboFioletowe Czuje się dobrze, w przyszły wtorek idę do lekarza więc spytam :) Słyszałyście o takich ćwiczeniach 3minutowych? Myślicie że to działa??? Chodzi w tym o to że przez 3 minuty robi się jakieś ćwiczenie. Ja właśnie zrobiłam i jestem padnięta! Robi to się tak: (ja wybrałam przysiady bo brzuszków się boje robić) przez 30sek robię wolno a potem przez kolejne 30sek najszybciej jak potrafię. Nogi mi zaraz wejdą w tyłek!!! A to były tylko 3 minuty!!! :classic_cool:

to co cwiczysz jest podobne do treningu interwałowego, tyle ze powinien trwac troszkę dłuzej (mierzy sie w nim tętno)np przy bieganiu, rowerku itd nie wiem jak jest z przysiadami ;)u mnie z kondycją baaardzo cięzko,pewnie 3 minut bym nie wytrzymała :)

Gość Jakas ona ona
Ja mam 164/wz i 63kg. Chętnie bym sie gdzies zapisała, ale nikt nie chce ze znajomych. Moze tutaj jest ktoś z lublina kto by sie ze mną zapisał gdzies bo samej łyso:-P

Gość reviell
pocwiczylam 20min a jestem padnieta. wstyd mi samej za siebie, bo kiedys cwiczylam, dbalam o siebie. mialam fajna figure, nosilam biodrowki i nic mi sie nie wylewalo, tak jak teraz. zapuscilam sie strasznie. w zeszla zime wazylam 75kg. na wiosne schudlam, jak juz pisalam do 67kg, ale przytylam znow niestety, bo ciagle wracam do starych nawykow. ja mialam cc. ale u mnie to inna historia, bo mi sie wolno goila rana. ale mysle, ze chociaz dobrze sie czujesz, to i tak powinnas zapytac lekarza. istnieje niewielkie ryzyko rozejscia sie blizny, musi sie dobrze zagoic. ja jestem ciagle glodna. mam rozciagniety zoladek i teraz sie niestety nie najadam:-( za pare dni bedzie na pewno lepiej.

reviell A jak wyglądał Twój dzisiejszy dzień? Ja o 18 zjadłam kolacje i mam nadzieję, że już nie będę podjadać przed snem :) No może jakieś jabłuszko? :P:P