Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zosia Samosia 30

W którym tc urodziłyście?

Polecane posty

pierwsze urodziłam >> nie martw się, zawsze się jakaś znajdzie, co 'bynajmniej' zrozumie opacznie :) ja tam cię podziwiam - teraz się boję, jak sobie z jednym poradzę, a ty z trójką to dopiero będziesz miała wesoło :D dużo zdrowia dziewczyny dla was i waszych maluchów!

Gość bambarko może po prostu
przeproś tę kobietę, czy nie przejdzie ci to przez klawiaturę :o ? pozdrawiam dzielną mamę 3 i życzę pomyślnego rozwiązania, w dogodnym terminie :)

Gość bambarko może po prostu
ha- no i oczywiście "bynajmniej" to nie to samo, co przynajmniej :D 🖐️

Gość Zosia Samosia 30
Ja jestem w 35 tygodniu ciąży obecnie. Ale ciąże znoszę źle i prawdę mówiąc chciałabym już urodzić. Dlatego też moje pytanie czy 36/37 tydzień jest już bezpieczny dla dziecka.

Gość pierwsze urodzilam
Oki bombarka nie ma już problemu. Może ja też się nie potrzebnie uniosłam. Nie zrozumiałaś i już luzik. Ja już nie mogę się trzeciego doczekać. Wszyscy czekamy, a tu do końca jeszcze zostało 3 miesiące i troszkę. Już oczyma wyobraźni widzę całą moją trójeczkę szalejącą w zabawkach, kopiącą w piaskownicy czy skaczącą po łóżku mimo ze powtarzam 100 razy dziennie, że nie wolno. Wiem, ze jeszcze sporo czasu upłynie zanim maluszek nadąży za swoim starszym rodzeństwem, ale z drugiej strony ten czas tak szybko płynie. Dopiero co czekałam niecierpliwie na pierwsze i zastanawiałam się jak to wszystko w życiu się nam poukłada, jakimi będziemy rodzicami, jak będzie wyglądało nasze dziecko, a teraz nasza pociecha jest dumnym przedszkolakiem i co dzień recytuje nam nowe wierszyki i śpiewa nowe piosenki. Nawet się nie spostrzegłam jak minęły 4 lata.

Gość matka dwójki córek
Ja pierwszą córkę urodziłam w terminie, 30 lipca. Drugą urodziłam w 38 tygodniu ciąży. Myślę, że spokojnie w 37 tc możesz rodzić. A propos liczby posiadanych dzieci, to gdybym miała możliwość cofnięcia czasu moja druga córka na świat by nie przyszła. Jest mi niesamowicie ciężko, siedzę non stop w domu, jestem zmęczona, zła i mam najzwyczajniej w świecie dosyć.

Gość pierwsze urodzilam
mamo dwójki w jakim wieku masz córeczki? Nie możesz ich posłać do przedszkola/ żłobka choć na 3 godzinki dwa razy w tyg żeby mieć czas na wytchnienie dla siebie? Wiem doskonale, ze bycie z dziećmi 24 na dobę może prowadzić do rozstroju nerwowego dlatego polecam takie miejsca. Moje maluszki już 2 rok wychodzą z domu. W zeszłym roku to była akademia przedszkolaka 2 razy w tyg po 4 godziny. Niby niewiele ale miałam czas na zakupy, na kawkę i plotki czy nawet na to żeby sobie na spokojnie posiedzieć w wannie. Niestety też jestem praktycznie sama bo tatuś dzieci ciągle poza domem. Rozbudowuje firmę i nawet czas na sen ma policzony, ale jeśli wszystko się uda to od przyszłego roku będzie częściej w domu i tym samym będzie miał więcej czasu dla dzieci. Prócz tego polecam jakąś szkolę albo kursy weekendowe. Na prawdę super sprawa. Można wyjść do ludzi, porozmawiać o czymś innym i na innym poziomie niż przedszkolny i jeszcze dowiedzieć się wielu fajnych rzeczy. Bambarka ja jeszcze nie wiem jak to jest z trójką choć optymistycznie zakładam, ze super. Za to dwoje mogę "polecić". Uważam, ze dwójkę wychowuje się znacznie łatwiej niż jedno dziecko. Młodsze widzi w starszym idola i bardzo szybko się wszystkiego uczy (niektórych rzeczy, zwłaszcza tych nagannych, to zbyt szybko) Autorko teoretycznie za donoszone uznaje się dzieci urodzone po 37 tyg ciąży, ale na to ma też wpływ wiele innych czynników. Jeśli dziecko urodzone w 36 tyg ma dobrą masę ciała, odpowiednie wymiary i świetnie sobie radzi z samodzielnym oddychaniem, przyjmowaniem pokarmu, wypróżnianiem, a przede wszystkim utrzymywaniem temp ciała i jeśli wszelkie badania sa w normie to prawdopodobnie to dzieciątko również uznają za donoszone.

Gość A tego to Ci nie powiem.
A co? Nie chce ci się juz nosić?

Gość antypatologia
39 i 5 dzien, 3800, 56cm, juz byly stare wody.

Gość zimna cola
w 43:)

Gość martitttka
Witam Ja urodziłam córeczkę w 31 tyg, mała ważyła zaledwie 960 gr, urodziła się z hipotrofią. Na szczęście po 2 miesiącach wyszłysmy ze szpitala z waga 2kg. teraz córka ma już rok (wiek skorygowany 10 miesięcy)jest bardzo żywym i wesołym dzieckiem bardzo dobrze sie rozwija czworakuje i wszędzie jej pełno:). Autorko nie masz sie o co martwić, noenatologia jest juz na bardzo wysokim poziomie:) pozdrawiam

Gość Hania77r.
42 tydzień, 4250 i 59 dł :)

Gość przemądrzalska
A tego to Ci nie powiem.-> przyszłas, wcięłas sie głupio, nie przeczytałaś wczesniej , o co chodzi, i sprawiłas autorce prawdopodobnie przykrosć. Owszem, jej się chce nosić - i boi się, że nie donosi. Pomyśl na przyszłosć, zanim cos napiszesz

ja tez mam ciaze zagrozona!i takze grozi mi przedczesny porob!to moja 3ciaza ale nie mam dzieci bo dwie wczesniej poronilam bardzo wczesnie!teraz jestem w 15tc i dziekuje za to Bogu mam nadzieje ze do 37dociagne!

Boże... Co sie dzieje z tym światem... Moja prababcia urodziła 16 dzieci, ba moja mama 4 bez zadnych poronień, a ja... Już jakies anomalie, już leki, już dziecko zatrute od poczęcia... To przerażające...

Gość sorka ale ja musze sie wypowie
mi wchodził 37/38 tydz, choc lekarz planował cesarke zrobić na poczatku 37 lub koniec 36, tkze spoko

Gość swede
od 37 tygodnia ciąża jest traktowana jako donoszona więc spokojnie można rodzić :) ja urodziłam syna w 38 tygodniu. Autorko życzę aby wszystko potoczyło się jak najlepiej. Musisz wierzyć, że będzie dobrze i koniecznie dbać o siebie. pozdrawiam i trzymam kciuki :)