Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia Bohohasiewiczowna

Przerazaja mnie osoby ktore wydaja duzo pieniedzy na jedzenie. Ja wydaje malo

Polecane posty

ale napisalas sarkazmem ze pieke biszkopt z bulka tarta tak jakby to bylo cos kosmicznego! tak smaruje blache przed kazdym plackiem maslem i bulke wysypuje bo dzieki temu mam kruchy spod i uwiez mi nie tylko ja tak robie :D;]

uwierz* zjadlo mi literke a nie studiuje nie dlatego ze rozumku nie starczylo co to jakis obowiazek ze po maturze isc na studia ??? jesli sie nie ma pomyslu na siebie to jaki sens studiowac byle co byleby studiowac??? ja wlasnie dlatego nie poszlam na studia, zeby sie nie meczyc i nie uczyc czegos co mnie w 100% nie interesuje ;]

Gość kokoszka 98787
wiem, ze nie tylko ty. ale to nie zmienia faktu ze jestes na maksa zarozumiałą biedująca dziewczyna, która o dorosłym życiu na wlasny rachunek

Gość ewelinaspodmalina
o co chodzi z pieprzonym olejem?:))))))))))))???????????????????

Gość kokoszka 98787
dlatego planujesz się "nie meczyć " w sklepie z ciuchami jako ekspedientka? to od razu trzeba isc na studia ktore cię nie interesują, a takich co cie interesowały nie było? czy obecnie interesuje cie gdzie można kupic kurczaka za 4 zł?

Gość kokoszka 98787
laska dodaje olej do biszkoptu, bo niby lepszy, tylko ze to wtedy nie oryginalny biszkopt, tylko a la placek jakis

erwewrwr to przeslij mi cene za kg tej piersi to ci uwierze. oki 4 zł za pol piersi czyli jakies 7-8 za calosc to sie jeszcze zgodze. - nie wiem ile kosztuje kg bo nigdy nie zwracam na to uwagi, zawsze kupuje piers pojedyncza lub podwojna i wtedy wychodzi mi za pojedyncza 4-5 zl a za podwojna 5-8 zalezy jak stoja ceny, jaka promocja i gdzie ewelinaspodmalina o co chodzi z tym olejem bo calosci mi sie nie chce czytac? napiszcie plis - o to chodzi ze nawiazal sie temat o biszkoptach i napisalam ze ja mam nowy przepis na biszkopt i dodaje do niego oleju dzieki temu jest puszysty i miekki. a ktos tam sie zaczal czepiac ze olej i biszkopt o rany rany... zal nawet czytac

Gość kokoszka 98787
zal czytac ciebie. mam nadzieje, ze samodzielne zycie utrze ci nosa, bo jak ktoś wspomniał, obiad złozony z kurczaka i frytek, to nie tylko mięso i ziemniaki, ale jeszcze sól, przyprawy i sporo oleju, ale jak sie nie jest na swoim, to sie nie liczy takich niby ukrytych kosztów

Gość kokoszka 98787
ide stąd, bo juz nudna sie dziewczyno zrobilas. zarozumiałe to na maksa i we wszytskim ma racje. zal. moż zycie da ci w dupe, to spokorniejesz

kokoszka 98787 dlatego planujesz się "nie meczyć " w sklepie z ciuchami jako ekspedientka? to od razu trzeba isc na studia ktore cię nie interesują, a takich co cie interesowały nie było? czy obecnie interesuje cie gdzie można kupic kurczaka za 4 zł? -''nie meczyc w sklepie z ciuchami''? gdzie tak napisalam? a ciuchami moglabym pracowac ale male miasto i wszystko juz obstawione, nigdzie nikogo nie potrzebuja. tak studiow ktore by mnie w 1005 nie interesowaly nie moglam znalesc, dlatego postanowilam sobie odpuscic calkowicie-a przynajmniej narazie. jak dalej nie znajde kierunku w sam raz dla siebie, zrobie jak wiekszosc znajomych- byle co byle papier byl... a tak wlasnie nie chcialam dlatego odpuscilam studia. 21:27 kokoszka 98787 laska dodaje olej do biszkoptu, bo niby lepszy, tylko ze to wtedy nie oryginalny biszkopt, tylko a la placek jakis moze nie oryginalny biszkopt jak ty to nazwalas, ale mnie o wiele bardziej smakuje ten nowy przepis z olejem niz ten bez oleju czyli ''oryginalny''

a idz kokoszko sama jestes zarozumiala nie wiem o co ci chodzi . skoro jem frytki i kurczka bo to lubie najbardziej i to jest tuczace to czemu mam z tego rezygnowac? nie rozumiem. i dlatego jestem zarozumiala bo chce wam uswiadomic ze da sie tak zyc tak jest, tyle jest itd ale 100 razy powtarzac to juz mi sie nie chce... ;]

Gość ewelinaspodmalina
zeby bylo jasne dziewczynki:) z ta piersia to wierze o ile placisz 4 zl za pól piersi czyli kolo 7-8 zł za calosc wtedy kg w promocji moze kosztowac kolo 13-15 zl bo piers to okolo pol kilograma. ja tez staram sie oszcezdzac ale na jedzeniu nie warto bo moja mama zawsze mowila ze jak sie oszcezdzi na jedzeniu to potem sie na lekarza wyda. dla mnie oszcezdbosci na jedzeniu to ze np. nie kupie sobie przez jakis czas łososia czy szynki parmenskiej itp. ale ogolnie nie oplaca sie dla zdrowia. bo np. ser zolty jest drogi ale trzeba czasem go zjesc no ale ser zolty za kg potrafi kosztowac 18-30 zl. owszem mozna kupic za 12 zl za kg ale to czesto jest wyrob seropodobny wiec juz chemia w srodku. wiec nie warto. mozna kupic np. za 18 zl za kg ale kilka plasterkow a nie pol kg. zreszta inaczej sie to wszytsko rozklada w zaleznosci od tego czy sie mieszka samemu czy z rodzina. dodatkowo koszty mieszkania. nie wiem gdzie ty mieszkasz ze masz tyle? ja mam mieszkanie, place czynsz, oplaty, rate kredytu.. sa wydatki. zreszta ja mieszkam sama a single PLACa wiecej bo czy pali sie swiatlo w pokoju a w nim przebywa 1 osoba czy 5 placi sie tyle samo, czy gotuje wode na herbate dla 1 osoby czy 2 place tyle samo za gaz itp. no wiec trudno czasem oszczedzic. a co do oleju nie wiem jak jest z biszkoptem ale np. wiem ze sernik w zaleznosci od tego czy sie doda maslo czy olej ma inna konsystencje. jak chce sie sernik mocno scisniety to wtedy daje sie maslo a jak sie lubi taki luzniejszy ser to sie dodaje olej. wiec to tak:)

Gość fajny kabaret
Kobiety, nie ma sensu wykłócać się z dziwczynką! Wrzućcie na luz, ten typ tak ma, nie przetłumaczycie ;) Uśmiałąm się przy tym topicu, bo dałyście się wciągnąć w strasznie gówniarską dyskusję...

hahah dziewczynka :D co niby macie mi przetlumaczyc? ze to ja pisalam jako sonia? hahha:D usiluje tylko wytlumaczyc ze nie wyszlo wam wrobienie mnie ze niby to ja jestem autorka tego tematu, wiec niech ta jedna nie udaje ze niby znalazla moj temat gdzies, bo po 1 to ja sama dalam autorce link do mojego tematu a po 2 po co mialabym pisac z innego konta i jeszcze sie tego wypierac pozniej???? ahhaha no takie madre bylyscie to czemu teraz nie piszecie? bo was zgasilo ze to rzekome ''rozszyfrowanie'' wam nie wyszlo ???? trzebabylo uwaznie czytac temat to byscie wiedzialy ze sonia to nie ja ale jak sie czytac nie umie no to coz poradzic :):):) usmialam sie wczoraj jak nie wiem z tego kabaretu calego i ''odkrycia'' pewnego kolumba :D kolumbie napisz jak tu zajzysz, chyba ze ci glupio ze nie wyszlo i nie wiesz juz co masz pisac :D:D:D:D

pozatym jakby ktos przeczytal rowniez dokladnie moj temat, to by wiedzial ze mieszkam w malym miescie i nigdzie nie musze dojzedzac. a tutaj sonia napisala ze mieszka w warszawie i podala jakas tam kwote za bilet. i to ja jestem sonia dlaej tak twierdzicie ??? hahaha naprawde smieszni jestecie:D i teraz wam glupio tutaj napisac bo wiecie ze wam nie wyszlo. trzebabylo dokladnie czytac moj temat i temat soni i dopiero sie madrzyc :)

Ja mieszkam w małym mieście i nie kupie kurczaka za 4 zł :-O może to jakiś z promocji po przejściach za 4 zł :D, fajnie że oszczędzasz ale chyba troszkę przesadzasz zjedz lepiej lepiej... Ja nie potrafię oszczędzać na jedzeniu !!! Uwielbiam dobrze zjeść :D Pozdro...

Gość Bazyliana
Nie wiem jak mozna jeść smieci. Biały chleb, biały ryż, czy biszkopt z olejem. Ludzie szanujcie swoje ciała!

nie wiem czy to bylo do mnie czy do autorki ja napisalam ze kupuje piers za 4 zl, a nie kurczaka a autorka napisala ze kupuje kg za 4 zl co jest chyba nie mozliwe nawet przy jakiejs giga swiatecznej promocji

bialy chleb bialy ryz biszkopt z olejem ??? dlaczego mam sie zmuszac do jedzenia ciemnego pieczywa i ciemnego ryzu skoro ten bialy mi bardziej smakuje i jest raczej bardziej kaloryczny??? nie znosze ciemnego pieczywa, jest ochydne. co innego swiezy bialy goracy chrupiacy chlebek lub buleczki mmmm a o biszkopcie z olejem juz pisalam (dodaje 90 ml do niego) i jest przy tym super mieciutki

no wlasnie czemu mamy jesc ten syf jakim jest ciemne pieczywo i ciemy ryz skoro sto razy bardziej wole to jasne pieczywo jak i jasny ryz ??? tylko dlatego ze jest zdrowsze ? -> hahahahahaha:D tez lubie biale pieczywo a zwlaszcza przenne i jak chlebek jest choracy a skorka chrupiaca... ahh:) a co do oleju w biszkopcie-> rowniez dodaje olej dzieki temu biszkopt jest taki ''gabkowaty'' i miekki, i taki wole od tych standardowych przepisow na twardy biszkopt.

Gość Bazyliana
zrozum wreszcie ze jestes tym co jesz. nie wysztko co jest dobre jest zdrowe prawda? teraz jestes młoda,ale na tkaim jedzeniu jakie jesz teraz szybko sie pochorujesz i przedwczesnie postarzejesz.

swietnie o tym wiem ze niektore rzeczy sa nie zdrowe . ale z nich nie zrezygnuje bo nie mam zamiaru jest niesmacznie. jedzenie ma byc smaczne a ze jest niezdrowe to juz trudno.

Gość kojoe
Ja też jem tylko biały ryż i biały chleb bo inny mi nie smakuje:P Teraz w tesco są piersi z kurczaka za 11,90zł za kg wiec policzcie sobie ile wyjdzie za jedną pierś,ok 4zł nie?:P

kojoe no wlasnie, ale widac tamte wszystkie co sie upieraja ze za 4 zl nie da sie kupic piersi liczyc nie umieja :D heheheh i nie tylko w tesco czy biedronce sa takie ceny. w normalnych miesnych tez.

Gość dfgdgg
A nie przyszło Wam debilki do głowy, że istnieje też taka kategoria jedzenia, jak: "smacznie i zdrowo"? Serio myślicie, że to co smaczne, jest zawsze tanie i niezdrowe oraz to co ohydne, to na pewno drogie i zdrowe? Jak tak, to gratuluję obycia :D. Byłyście chociaż raz gdzieś daleko w Afryce i jadłyście prawdziwe banany? Albo w Hiszpanii jadłyście prawdziwe pomarańcze? Albo na Hawajach piłyście prawdziwe drinki? Jadłyście prawdziwe, świeże owoce morza? Jestem pewna, że nie, bo Was zwyczajnie nie stać na Brazylię, Hiszpanię (na to może :P), Kubę, Indie, Chiny, etc. Przykro mi się robi, jak czytam, że w XXI wieku, ludzie wciąż uważają ciemny ryż i pieczywo za szczyt luksusu i zdrowia. Naprawdę mi przykro, bo dociera wtedy do mnie, że ludzi zwyczajnie nie stać na poznawanie tego, co zdrowe i smaczne, a co za tym idzie, że muszą dorabiać ideologię do swojej biedy, mówiąc, że wegetują jak biedaki, bo lubią... Smutne.

w hiszpanii bylam, ale nie po to zeby nawierdzielac sie bananow kokosow niedzwiedzi polarnych czy czegos innego :D hahahaha ciemnego pieczywa nie uwazam za luksus-ochyda to jest i tyle. ale napisalam o nim w odpowiedzi na to, ze ktos mi sie dzieil (i nie tylko mi) ze jemy jasne pieczywo i jasny ryz. taki nam smakuje to taki jemy. tak da sie jesc smacznie i zdrowo-np owoce. sa zdrowe i co niektore rowniez sa i smaczne :D