Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia Bohohasiewiczowna

Przerazaja mnie osoby ktore wydaja duzo pieniedzy na jedzenie. Ja wydaje malo

Polecane posty

Gość KamilaXXX
Szkoda ze podszywy sploszyly Autorke:(

Gość autorko ja nie rozumiem
ja też nie przepadam za słodyczami... czasem coś ekstra kupuję - tak jak pisałam, żeby było dla smaczku do kawy... Ja tam lubię praktycznie wszystko, żeby tylko było dobre jakościowo, świeże i dobrze doprawione.... od owoców moza po wspomnianego kurczaka - byleby nie z 3 zycie hipermarketu :D

jest taki powiedzenie "JESTEŚ TYM, CO JESZ". Dlatego właśnie wydaję dużo na jedzenie, nie kupuję masowej produkcji kurczaków, jajek, taniego mięsa, wędlin, wyrobów z lidla, biedronki itp. Na szczęście moge sobie na to pozwolić:-) i, zdarza mi się, czasami, zjeść coś z mc donalda czy kfc...chemia jest smaczna:-) ale potem źle się czuję po takim jedzeniu, więc na tego rodzaju przyjemności pozwalam sobie rzadko:-)

Gość do annakaszamanna
piszesz, że kupujesz tańsze rzeczy, bo ci smakują. Jakbyś tylko spórbowała tych droższych i lepszych rzeczy, to przestałyby ci te tańsze smakować, ale rozumiem, że na droższe nie masz kasy. Jedz zatem na zdrówko. Ja z Tobą nie zamieniłabym się za żadne skarby. Od wielu lat kupuję zdrową zywność, a nie tanią żywność, bo inwestuję w ten sposób tez w siebie - w swoje, zdrowie, wyglad, odpowiednie działanie organizmu, itp. Nigdy nie oszczędzam na jedzeniu.

nastepna ta ktora wie czego ja w zyciu probowalam a czego nie :D ahahahah nie rozwalajcie mnie:D blagam:D alez wy mnie ''dobrze'' zancie :D lepiej niz ja siebie sama:D:D:D

Gość KamilaXXX
Nie wiem jak mozna jesc McDonaldsa , kfc i inne fastfoody..sposob w jaki zabijane sa kurczaki to horror w bialy dzien. Polecam filmy na youtube. Jak was nie obchodzi, Wasza sprawa, mnie akurat bardzo.

Gość heehhhe
dopuszczalna dawka soli dla czlowieka wynosi 2 gramy dziennie

ankakaszanka> no sorry,a le mnie ciężko pojać, jak komus może bardziej smakować np. jajko z biedronki od jajka wiejskiego przecież te z biedronki śmierdzą paszą, trzeba zalać ketchupem żeby się dało zjeść.... Po prostu nie mogę pojąć jak to komuś może smakować, kto w dodatku twierdzi, że próbował także tego drugiego?

sluchalam kiedys w dziendobry tvn dlaczego takie jedzenie sie nie psuje. i mimo tego mnie to nie przeraza :D uwielbiam to i nawet jak mi ktos powie ze zamiast sosu czosnkowego jest sperma czy nasikane do koli i inne takie gadki to co ? mi mc don smakuje i juz:D

no pewnie! co tam niech sobie ludzie gadaja ze niezdrowe ze naplute narzygane a ludzie i tak beda to jedli bo im to smakuje i mi rowniez! :D:D:D:D:):) mm pycha

co do jajek to nie pisalam ze je rozwiez kupuje z biedronki jakiej ogolnie nie jem bo sie brzydze ale czasem mnie najdzie na jajecznice. wtedy robie z wiejskich. sklepowe dodaje do plackow, do obtaczania mies i ryb przed smazeniem itd

bo nie napisalam ze DOSLOWNIE wszystko kupuje w biedronce. np majonezu kielcekiego nie ma w bierdo wiec musze kupowac gdzie indziej a tylko taen majonez lubie. keczup tez pudliszki ale akurat w biedronce jest dostepny nie napisalam ze wszystko jem biedronkowe

Gość KamilaXXX
Nie rozumiem tego podejscia, nie wazne co to wazne ze dobre:D

kaszanka - to miał być przykład, zamiast jajka "podstaw" sobie swoja ulubiona kurę z biedronki, kontra młody wiejski kogutek, skoro nie możesz zrozumieć... ...to pierwsze śmierdzi paszą hormonami, trzeba dać masę przypraw, żeby przełknać , 2 wystarczy na samym masełku podsmażyć i jest pycha.

no ja wlanie takie mam podejscie. ''wazne ze dobre'' nie zamierzam jest nie smakujacych mi rzeczy tylko dlatego ze sa zdrowsze. oj nie nie

dobra to kurczak. akurat w kurczakach nie widze roznicy. naprawde. a jadlam i wiejskie i sklepoowe. i kazdego przyprawiam tak samo masa przypraw bo uwielbiam jak jest duzo przypraw gyros cuury czosnek chili pieprz sol wegeta chinska itp i wszystko to razem i wychodzi mega super smak. ruby tez tak przyprawiam. kocham przyprawy

dla mnie dobry majonez to jest taki świezy ukręcony w domu z oliwy i wiejskiego żółtka.... a to że przy tym zdrowy, to inna bajka....

kurczak na masle... uuu to musi byc mdle... ale nawet nie bede probowala... dla mnie mieso musi miec tone przeroznych ostrych przypraw i smazone na oleju

i sama sobie robisz taki majonez ??? ja nawet nie mialabym czasu chleba sobie upiec haha :D i nawet ochoty skoro moge kupic szybko gotowy

Gość KamilaXXX
Nie jest to najmadrzejsze podejscie:) Sorki jesli zdenerwowalam. McDonalds to trucizna. Robi sie cuda byle produkt sie nie marnowal. Poczytajcie. Nie ma to jak ugotowac cos samemu albo zjesc gdziekolwiek indziej byle nie w wielkich koncernach, masowkach typu kfc czy mc donalds. Poza tym sposob w kaki traktuje sie kurczaki jest zatrwazajacy.

ale przyprawa powinna z samej definicji wydobywać smak potrawy a nie go zabijać :O Niestety w przypadku mięsa z biedronki konieczne jest to drugie, dla mnie to jest bezsensu, po to jem żeby mieć z tego przyjemność, a nie tylko żeby się dało zjesć :O

a ile czasu potrzeba na zrobienie majonezu? ...wlewasz oliwę do pojemnika blendera, wbijasz żółtka, dajesz pół łyzeczki musztardy, włączasz na parę sekund i gotowe - tobie wyjście do sklepu po gotowy słoik zapewne zajmuje zdecydowanie więcej czasu :P

no dobrze, jesli ty wyczuwasz roznice w smaku to okej ganiaj sobie na wsi za kurami i zabijaj je na obiadek;p ja mam biedro pod nosem i kupuje tam bo raz ze tanio dwa ze szybko i smacznie. oczywiscie nie kupuje TYLKO w biedronce ale co sie da to tam kupuje. nie znosze lataniny po stu sklepach i kzada rzecz gdzie indziej. woelraz duze zakupy w jednym- dwoch miejscach