Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nienawidze swojej tesciowej!!!

Tesciowa kaze mi odsniezac...w 4 miasiacu ciazy!

Polecane posty

Gość przeciez snieg to nie
kamieniolomy. To nawet zdrowsze i bezpieczniejsze niz np mycie okien w zaawansowanej ciazy. Przeciez w 4 miesiacu to nawet technicznie utrudnione nie jest, bo nie ma sie wielkiego brzucha, czasem w ogole nie widac jeszcze ;) Na dobre by Ci wyszlo to odsniezanie. Ale Ty oczywiscie masz postawe roszczeniowa. Pozostaje mi wspolczuc Twojej tesciowej...

Po 1: ruch w ciąży jest wskazany typu spacer, basen, ale nie machanie łopatą ludzie :O:O jacy jesteście żałośni... Po 2: Ty autorko też jesteś żałosna, bo : * nie mów że nie stać Cię na dołożenie do mieszkanie, bo Twój mąż na tych tirach na pewno nieźle zarabia * nie pomagasz w gotowaniu, ale jesz ? To chyba coś nie tak ? * sprzątasz pokoje, w których mieszkasz, ok, rozumiem, że jak Ci się srać chce to dupa za okno, bo z łazienki nie korzystasz ? A jak idziesz sobie zrobić kanapkę, herbatę, kawę, to robisz to u sąsiadki, a nie w kuchni ?

Gość apaulina
guma tak ale autorka to leń i pasozyt wiec tylko lezy i żre to co tesciowa ugotuje

Rozumiemy tu wszyscy ale nie uważasz ze jak się mieszka u kogoś to wypadałoby dbać tez o tz części wspólne domu? Te pokoje w których mieszkasz maja odrebne wejście? Tak jak pisałam odśnieżanie to przesada no ale pomoc w domu to juz inna sprawa... Niby teściowa zarabia i stać ja na więcej niz Ciebie, ale chyba nie jest zobowiazana do tłumaczenia sie z tego powodu? Ona zarabia ona ma...

Gość apaulina
nie przesadzajcie wiem ze snieg jest ciezki ale po trochu to i snieg mozna ja grabiłam liscie w 7 miesiacu powoli i cał działke zgrabiłam i nic mi sie nie stało

Gość apaulina
i ot ze tesciowa zarabia to nie znaczy że ma utrzymywac dorosłego darmozjada i jeszcze biegac koło niego

Dajcie spokój tej dziewczynie. Ciekawe co każde z Was powiedziało by gdybyście, zobaczyli u swojego sąsiada czy idąc do pracy, że Kobieta z brzuchem odśnieża przed domem???? DO autorki- musisz nauczyć sie rozmawiac z Teściową, tolerować ją. Jeśłi to nie pomoże, jest tylko jedno rozwiązanie, innego nie ma- musisz się wyprowadzić. Wiem co piszę.

apaulina -- ja rozumiem ale z tym odsniezaniem to z kolei wy przesadzacie. Tak jak ktos wyzej napisal. W ciazy jest wskazany ruch ale spacery itd. Odsniezanie to juz za ciezko, tym bardziej ze dopiero co skonczyl jej sie 1 trymestr. Z kolei nie rozumiem autorki jak moze nic nie robic? Akurat od tego korona z glowy by jej nie spadla...Bo wycieranie kurzy, odkurzanie, zmywanie czy prasowanie wcale nie jest ciezkie

Wiekszość z nas uważa że kazac kobiecie cięzarnej odśnieżać to przesada, chociaz kiedys kobiety rodziły w przerwie wykopków i wracały na pole zbierac ziemniaki i nikt nic nie mowił... Tylko rodzi sie pytanie dlaczego teściowa kazała? Mi osobiście sie wydaje że powodem może być to że autorka nic nie robi dla wspólnego dobra...

Gość cztery sery
Autorko chyba troszkę przesadzasz - ciąża to nie choroba, więc rusz się i jesli nie możesz/nie chcesz odśnieżać to zrób coś innego - nie jesteś księżniczką na ziarnku grochu, miliony kobiet są w ciąży i ciezko pracują i żyją, wstydź się.....

z tymi babami na wykopkach to rzeczywiscie prawda:D nieraz rodzily na polach i dziecko bylo zdrowe jak trza:D ale teraz sa inne czasy. Kobiety sa delikatniejsze, maja bardziej oslabione organizmy, czesciej zdarzaja sie poronienia takze nikt nie powinien jej zmuszac do odsniezania;)

Gość wypierdoliłabym cię z domu
wracaj do mamusi :P

Gość po 1 to w 4 miesiacu
nie ma sie brzucha. Poza tym nic bym nie pomyslala jakbym zobaczyla kobiete odsniezajaca z brzuchem. Odsniezanie to nie jest ciezka praca, bez przesady. To co Wy uwazacie za lekka prace? Sluchanie wiadomosci w radio? :D

Gość Nienawidze swojej tesciowej!!!
Powiem wam tak- jestescie szmaty bez serca! Jestem w ciazy a wy jestescie zadrosne dziwki!

wiele kobiet bedac w ciazy pracuje o ile ciaza nie jest zagrozona,[a twoja nie jest]!wiec nie pierdziel glupot,jaka to ty biedna jestes-glupia kobieto!nic ci nie bedzie jak cos zrobisz w domu tesciowej matki swego meza!

autorko nie bylwersuj sie tak:) wszyscy daja Ci po prostu do zrozumienia, że jezeli nie chcesz odsniezac to chociaz jej pomoz w codziennych obowiazkach

Gość 928492y5y3485y35y9354
Dziwki nie dziwki, Ty leniwa jesteś i już. Pewnie urodzisz i na tym sie skoncza Twoje zaslugi dla swiata

Gość Warszawiankaaaa
bardzo was prosze nie wypowiadajcie sie na temat dawnych ciąż kiedy to kobiety rodzily w polu i nic im nie bylo. Poczytajcie troche o odsetkach poronien i zgonow w trakcie porodow przed wojna i po niej az go 1990 i wtedy ta dyskusja bedzie miala sens.

Odśnieżanie to jest ciężka praca, pamiętam jak w zeszlym roku się umachałam :O teraz już nawet nie podchodzę do łopaty bo mi się niedobrze robi jak sobie przypomnę :O co nie zmienia faktu, że święta idą, gary z szafek można powyciągać i odkurzyć w szafkach. :O

Gość apaulina
a hahahahah a niby czego mamy ci zazdroscic jestes smierdzącym leniem i pasożytem tego mamy ci zazdroscic???????????????????// hahah i bezmózgowcem na dotek nie pracujesz zawodowo lenisz sie w domu i my ci mamy zazdroscic?

Gość apaulina
i szmata to ty jestes jetses leniwa smierdzaca szmata ot to

Gość wolalabym od rana do nocy
odsniezac niz wyciagac gary z szafek i odkurzac :D

Zazdrosne przepraszam o co? Mam dwoje dzieci, pracowałam w obu ciazach prawie do rozwiazania, poza tym mieszkałam z teściami tez praktycznie bez męza bo pracował w innym mieście, pomagałam w domu, nie tylko w swoich salonach... Nie jestem zazdrosna wybacz, zwłaszcza że nie ma o co... Ja osobiście jestem przeciwna takiemu wysiłkowi w ciązy.. Zeby tak od razu od dziwek wyzywać.... Ja dla pewnosci poszłabym do lekarza żeby zasiegnąc porady co do takiego wysiłku a nóz powie że nie ma przeciwskazań...

Poza tym ja postapiłabym inaczej, skoro nie chcesz odsnieżac i w zasadzie nie powinnas, to pójdz do teściowej i powiedz.. -mamo ja nie moge boje sie ze dziecku cos sie stanie, moze zrzucmy sie po 15 pln i niech jakis młody chłopak dorobi i odsniezy, pelno jest chetnych za grosze zrobic taka pracę... Nawet jakis menel za browara by sie podjął tego zadania...

Gość ola Boga777777777777
az sie czytac nie chce. co za leser z Ciebie. moja siotra w ciazy pracowala normalnie. tydzien przed rozwiazaniem jeszcze jablka przebierala. rozumiem, jakby sie zle czula, ale nic nie piszesz na ten temat, wiec nie dziwie sie, ze tesciowa sie wkurza na Ciebie

Mąż jezdzi na tirach.... ochoooochooo.... to przygruchał sobie byle co, zrobił dziecko, rzucił matce na głowę i ma gdzieś. ... Po sąsiedzku mam niemalże identyczną sytuację. moja mama pracowała jak była w ciąży ze mną i z każdą z moich sióstr, i nie była to praca przy biurku...Jednak jakby nie było-odśnieżanie to przesada. Może teściowa chce uwolnić syna od nieroba, bo jedyne co was łączy to dziecko?